Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor bmw 3.0 d pe nissan patrol a pus cineva?

baraian

Postări Recomandate

Salut.as fi interesat daca a pus cineva pe patrol motor de 3.0d de bmw cod motor m57 pe nissan patrol y60/y61? Ce flanse a folosit sau a taiat din cutii si lea sudat? Si ce kit de ambreiaj a folosit? Cel mai mult astept pareri pentru inbinarea ambreiajului.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Motor bmw 3.0 d pe nissan patrol a pus cineva?

daca te ajuta la ceva eu am pus 2.8 benzina pe cutia de patrol

si acuma caut un y61 pe care sa pun exact motorul de 3.0d

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

cumva ,ati pus si 3,0 pe toyota....

Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni, dar nimic despre cei vechi.:grin::grin::grin:

2xToyota lj73,bmw320,honda fireblade,honda quad 140cp home made,barca quicksilver 410sl ,husqwarna 450.

Link spre comentariu

Am vazut ce au facut polonezi am comandat de la ei flansa adaptoare dintre motor si cutie de zd30 si asteptam idei legate de ambreiaj pentru ca bmw ii pe 240 iar nissan pe 275 si ma gandeam cum lea combinat sau daca au facut volanta speciala.

Link spre comentariu

@baraian Interesanta ideea,ma bucura faptul ca te-ai gandit sa o aplici.O sa te rog sa deschizi un topic dedicat acestei lucrari,daca esti hotarat sa o duci la bun sfarsit.Despre omologare...ai idei si in acest sens? :h5

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Daca imi permite bugetul vreau sa il termin anul acesta. O sa deschid cand incep efectiv lucrarile acum doar ce am achizitionat motorul si am comandat flansa. Cu partea cu omologatu is convins ca nu se poate face mare lucru decat motor fara serie si cam atat la noi in tara

Link spre comentariu

Pareri daca tine volanta facuta dupa modelul acesta?adica folosit o coroana de bmw de 3.0 automat iar volanta separat ca si in poze?ce pareri ziceti se pot forfeca suruburile din cauza ca sunt doau placi separate prinse cu aceleasi suruburi? Sau sa fac volanta dintr-o singura piesa?

Screenshot_2015-11-07-23-28-59.thumb.png.9ca82ca95e32e2f82f8a5557f7762241.png

Screenshot_2015-11-07-23-29-33.thumb.png.84a2ecd2f2fa1621b983bf7cdd139fa5.png

Screenshot_2015-11-07-23-29-10.thumb.png.1c640860aa9d2a714943fbcec7506edb.png

Link spre comentariu

Am vazut ce au facut polonezi am comandat de la ei flansa adaptoare dintre motor si cutie de zd30 si asteptam idei legate de ambreiaj pentru ca bmw ii pe 240 iar nissan pe 275 si ma gandeam cum lea combinat sau daca au facut volanta speciala.

O modificare asemanatoare am eu pe masina: motor M51 pe un Disco 1. Prima problema de care m-am lovit a fost exact dimensiunea ambreiajului: la berlina (E39, de pe care provenea motorul), diametrul este de 228mm, la Range Rover P38 (unde s-a mai folosit acest motor), diametrul ambreiajului este de 242mm. In prima faza am mers cu ambreiajul de berlina, cu discul modificat (inlocuit artizanal butucul ca sa se potriveasca pe priza): rezultatul a fost ca "manca" ambreiajul in circa 3000km!

Solutia a fost adaptarea unei cutii de viteze de RR P38, cu tot cu clopot (carcasa ambreiajului), volanta si ambreiajul complet.

Avand in vedere ca Patrolul este o masina grea, te-as sfatui sa gasesti solutia de folosire a ambreiajului de Patrol (kit-ul complet cu volanta) pentru a nu avea surprize neplacute din directia asta!

Bafta si spor la modificari!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

De patrol vreau sa folosesc discu placa de presiune dar volanta nu prea am cum .nu bate la alternatorul de bmw si ii si masa dubla.cred ca o sa imi o volanta la comanda cu masa simpla pentru discu si placa de patrol.sper sa reziste si sa nu am probleme de genu

Link spre comentariu

De patrol vreau sa folosesc discu placa de presiune dar volanta nu prea am cum .nu bate la alternatorul de bmw si ii si masa dubla.cred ca o sa imi o volanta la comanda cu masa simpla pentru discu si placa de patrol.sper sa reziste si sa nu am probleme de genu

La ferodouri din kevlar pentru disc te-ai gandit?

Link spre comentariu

cred ca vorbim de cuplu de peste 400 N/m deci trebuie gandita bine ,ori cutia de BMW cu un reductor de G.

Un motor 3.0 d bmw din generatia 2007-2010 are 500Nm cuplu si cel biturbo 600. Deci trebuie ambreiaj serios pentru el. BMW X5 care e mai mare si mai greu are acest motor de asemenea poate de acolo poti folosi ceva dar sincer nu am vazut de ala cu cutie manuala.

Spor la modificari

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

de talii pe forumurile de afara nu ai gasit caam vazut ca multi pun motor de bmw de 3000 bmw pe patrol ?

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

se gaseste si X5 cu cutie manuala, dar destul de greu:

varianta din 2000->2003 are urmatoarea cutie manuala 5+1: http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=FA72-EUR-10-2000-E53-BMW-X5_30d&diagId=23_0889

varianta din 2003->2006 are urmatoarea cutie manuala 6+1: http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=FB71-EUR-08-2006-E53-BMW-X5_30d&diagId=23_0927

daca dati click pe part numberul cutiei e usor de identificat pe ce alte modele s-a pus aceasta cutie. spor la cautat :)

Link spre comentariu

Discul si placa vor fi intarite am vorbit cu firma atix din odorheiu secuiesc si au spus ca se leaga sa imi faca .cerinta mea a fost sa reziste la peste 600 nm sper sa fie cum zice domnul de acolo. Mam gandint si la solutia de cutie bmw cu diferential divortat dar din cate am citit pe forum nu pupa diferentialu de g class cu puntile de patrol. Sau ma insel? Nu mai stiu daca gasesc discutia dar o sa o caut.vorbeau colegi in discutie de ceva diferential de gas 55 sa 65 daca am retinut bine si nu ma insel.

Link spre comentariu

Discutam de sute de cai si in acelasi timp sute de nM in conditiile in care un ambreiaj de 2.8 are 240mm in diametru. Am vazut pe net cateva proiecte facute in Polonia cu motorizare BMW.

Ma indoiesc insa ca aceste proiecte pot fi folosite legal pe strada asa cum ma indoiesc de faptul ca vreo autoritate in domeniu gen RAR va omologa vreodata o asemenea modificare in conditiile in care constructorul nu a prevazut din fabrica pe masina un set specific ptr aceasta motorizare.

Nu vreau sa trag o dunga cu cuiul pe usa voastra, dar inainte de va inhama in orice fel de situatie, mai ales ca e vorba de un volum de munca urias ptr realizare este bine sa va informati si de restul detaliilor.

In teorie absolut totul este posibil, unii au crezut atat de mult incat au aparut tot felul de kituri adaptoare in acest sens dar practica din pacate ...e mult mai complexa.

Sa nu mai vorbesc de restul elementelor din ecuatie ...reductor ... cardane ... grupuri ...samd ...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Incercam vedem ce iese ii greu ii ceva nou pentru tara noastra dar imposibil nu poate fi .pentru inceput vreau sa fac aproximativ ce au facut polonezi da de am noroc sa iasa si sa si tina. De aceea am cerut parerea la mai multe persoane care au mai multa experienta.

Link spre comentariu

Totul este posibil atata timp cat ai un,,flex performant,, dar asacum scria si Ionut ,problemele incep la RAR. Discutand de ambreaje,placi de presiune,volante.....am ramas surprins sa vad pe masina de RallyRaid(ISUZU) cu motorizare BMW...cu niste multe turbine ca folosesc ambreaj SACHS original !!!!!.....adica de la mama lui... Eu folosesc pe un motor de 440CP ambreaj original SACHS si nu am probleme....in varianta in care este un benzinar nervos rau. Poti sa incerci o varianta de omologare la RAR cu o masina care doresti sa o inmatriculezi si NU a mai fost inmatriculata in RO.

Spor la treaba si la cheltuit de bani.....

Link spre comentariu

reductorul de G are sensul de rotatie la cardanul fata invers fata de patrol.

exista si varianta sa pui cutia de bmw si reductorul de nissan cu o adaptare dar cine a facut asa a zis ca nu mai face asa

cat despre omologat daca masina o faci cu motor fara serie ai scapat de griji.

pui o placa pe care scrie nissan peste bmw si la revedere.

cat despre bmw cu cutii manuale cu motorul de 3.0d poti sa uiti ca toate is cu volanta cu masa dubla

singurul bmw cu volanta cu masa simpla de 240 eu pe ceva cod parca m30 de prin anii 70

eu am cautat aproape o luna si nu am gasit.

eu raman la parerea sa faci o volanta la comanda pe marimea de 275

discul de nissan facut cu kevlar sau sinter dar sa ramana cu arcuri, fara arcuri iti rupe gatul

si placa de presiune sa vezi daca exista asa mare pe nissanurile folosite la drift.

si volanta daca o faci la comanda poti sa faci coroana pentru alternatorul de bmw sau nissan si gata.

Patrol Y60 M52B28 '91 / Patrol Y61 M57D30 '98 / BMW 520d '09

Transsylvania Offroad

http://www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

Re:Motor bmw 3.0 d pe nissan patrol a pus cineva?

Raman la pararea ce a spus mihai asta o sa fac si cred ca ii cea mai buna idee

da totusi daca vrei sa faci o masina performanta de off road de ce nu te gandesti putin si la greutate cu o masina de peste 2to o sa treaca o gaza mica de 1,3to si 35"pe langa tine fara probleme

Reductorul de G460 se invarte invers,cel de G463 se invarte normal.

Editat de teddybear
postari consecutive cu acelasi subiect
Link spre comentariu

Nu o pregatesc pentru off road doar pentru iesiri in wekend si nu off road extrem deci poate sa treaca cate vor pe langa mine vreau sa ajung doar unde imi propun. Daca am nevoie de masina de off road as pregati altceva masina pana acum nu are nici o modificare .am inceput cu partea mai importanta motoru care sa dus cel vechi:(

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare