Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noua achizitie - FORD RANGER XLT 2.2 4X4

mantu3579
 Share

Recommended Posts

Re: Noua achizitie - FORD RANGER XLT 2.2 4X4

Se prefigureaza necesitatea unui pick-up, sa mai vad cu finantele cum fac... Deocamdata in cursa sunt L200 si Ranger, dar Rangerul castiga teren tot mai mult, chiar spre surprinderea mea.

:ha::ha::ha: Japonezule :ha::ha::ha:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ford este recunoscut pentru trenul de rulare foarte bun. Da, la un Wildtrak 3.2 cu cutie automata ma gandesc eu. Inca ma retine consumul foarte mare, comparativ cu ce am eu acum, dar mai lucrez la psihicul meu... :grin:

Ranger-ul (nu colegul de forum!!! :ha:) are niste dotari faine, si am priceput si eu pana la urma de ce a fost pick-up-ul anului 2013. Pentru ca nu vreau masina nou-nouta, ma gandesc ca economia de bani de la pretul masinii acopera in timp diferenta de consum fata de modelul face-lift sau alt model concurent. Deocamdata e doar "in plan", mai studiez terenul si in functie de evolutia lucrurilor din urmatoarele luni, trec la camion sau raman cu bunica masinilor din dotarea actuala. Ideal ar fi sa pastrez si Pajero Sport, cu care am niste planuri...

@ FordRanger: Colegu', eu macar sunt flexibil, si recunosc asta. Nu-mi plac americanismele, dar ce e bun, e bun si pace... :wink:

Inca ma retine consumul foarte mare, comparativ cu ce am eu acum, dar mai lucrez la psihicul meu... :grin:

Legat de consum...ma credeti sau nu dar nu a sarit niciodata de 10%( la pompa..aceasi pompa acelasi peco)...si nu conduc batraneste deloc zic eu :)

P.S. fac minim 40km zilnic in Bucuresti(Pipera-Afi Cotroceni Pipera)

“One day you will wake up & there won’t be anymore time to do the things you have always wanted. Do it now.” Paolo Coelho

Vad ca a ta este 2.2 - AT sau MT? (transmisia...)

Tipul cu care am vorbit eu, zice ca are 12 mediu la Wildtrak 3.2 automata.

Al meu este 2.2 manual...as fi vrut automata dar...nu a fost sa fie....eram in negocieri cu un Wildtrack dar nu a mai raspuns...decat prea tarziu....

“One day you will wake up & there won’t be anymore time to do the things you have always wanted. Do it now.” Paolo Coelho

Dar alte opinii despre inchidere nu aveti? ceva sfaturi? Azi mai fac niste poze cu amenajarea interioara poate, poate va starnesc...va arat tot tot tot :top

Eu încă nu înțeleg din pozele tale cum funcționeaza acel capac, care arăta excelent.

Aștept restul de poze și detalierea lor :al

S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“

Eu încă nu înțeleg din pozele tale cum funcționeaza acel capac, care arăta excelent.

Aștept restul de poze și detalierea lor :al

Acum cobor in garaj si mai fac niste poze si cu ce am gasit pentru interior...

Sincer, ti-as recomanda un cort de portbagaj... Il poti pune la ce dimensiune vrei tu, avand bena inchisa. Este mult mai practic si confortabil, iar spatiul din bena il poti folosi pentru depozitat chestii si "utilaje" de camping.

Poti vedea pe la verii nostri din Australia niste Rangere pregatite frumos. Daca am tot studiat masina asta in ultima vreme, am dat si peste "amenajari" de genul asta. La australieni este foarte populara masina asta, din cate se vede.

Incep si eu sa inclin spre un cort de portbagaj, chiar daca la mine dormim lejer 2 persoane (mai mici) si in masina, dar ramane problema bagajelor pe care tot trebuie sa le mut in fata. Poate lamurim pe un alt topic calitatea produselor chinezesti despre care se face vorbire acolo.

Problemă cortului de portbagaj, din punctul meu de vedere, >50ani, o constituie urcatul și coborâtul pe timp de noapte ca să fac un pisu mic.

În plus ai nevoie de o zonă în care să te schimbi de hainele de zi în cele de noapte, deci alt cort.

Dacă ești singur poți să faci asta oriunde, dar dacă ești cu consoarta, nu mai merge, trebuie cort separat să se schimbe, mai ales când mai sunt și alții in apropiere.

Edited by Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“

Problemă cortului de portbagaj, din punctul meu de vedere, >50ani, o constituie urcatul și coborâtul pe timp de noapte ca să fac un pisu mic.

Aici nu am ce sa comentez...

În plus ai nevoie de o zonă în care să te schimbi de hainele de zi în cele de noapte, deci alt cort.

Dacă ești singur poți să faci asta oriunde, dar dacă ești cu consoarta, nu mai merge, trebuie cort separat să se schimbe, mai ales când mai sunt și alții in apropiere.

Cred ca te poti schimba in acelasi cort, are cam 1,4 m inaltime, in medie (exista multiple variante, si mai inalte). Si cam toate au si "fusta" aia care cuprinde scara, deci o poti face si in picioare, sub cort. Iar consoarta la fel, se poate schimba in "antreul ala". Zic si eu, nu am mai avut niciodata asa ceva, dar din pozele vazute se pare ca este loc arhisuficient pentru toate "pozitiile". :grin:

Eu atașez un cort 1.8x1.8 în spate pentru a avea loc sa ne schimbam și puțină intimitate.

Noi cărăm și un wc ecologic după noi pentru a nu o pune pe nevasta-mea să meargă noaptea în pădure.

Eu scot banchetă din spate și acolo depozitez lucrurile personale, haine, așternuturi, ghete, cizme, aragaz, etc.

În spate am sculele, generatorul, conservele și cățelul.

Pe portbagaj duc cortul, pavilionul de 3x3m, scaunele pliante și HI-liftul.

În acest fel avem tot confortul și posibilitatea să rămânem în pădure și 2 săptămâni fără să avem nevoie de nimic .

Cam asta este aranjamentul și deocamdată a funcționat fără probleme.

Fordul XLT are benă mai înaltă decât a mea si spațiu mai generos dar tot nu înțeleg cum poate dormi cineva acolo fără o extensie mai generoasă.

Edited by Pleampa

Eu am Pajero Sport, si daca rabatez bancheta spate se poate dormi fara probleme. Iar bagajele le mut pe locurile din fata. Am muzica, lumina, caldura... :) Dar e mult de "munca" pentru pregatit "patul" si stransul lui dimineata. Incepe sa-mi surada ideea unui cort de portbagaj, mai ales ca de anul asta vom iesi mai des in natura.

Noi inca mai suntem sprinteni, asa ca ne descurcam si cu cortul la inaltime, si cu "ecologia" in padure. :grin:

In cazul in care voi trece la pick-up, as merge tot pe varianta de cort de portbagaj + bena "utilata".

În urma cu 10 ani aveam o dubită amenajată, dormeam în ea, 3x1.6x1.6m utili .

Aveam și pat dublu și chiuvetă dar a îmbătrânit și acum zace la trotuar.

Benă amenajată pentru dormit este excelenta, se găsesc și corturi pentru cele fără hard-top, practice și utile.

Sunt curios ce soluție a găsit colegul, pare a fi făcută de o firmă, special pentru benă, dar îmi pare mică dacă vrei să bagi un om de 1.80 în interior.

Edited by Pleampa

Nu am reusit sa fac azi poze dar maine promit sa va lamuresc

Aaaaasa....cum promiteam....am facut azi pozele si am incercat si o proba cu un paznic de la mine de la firma....La 1.80 inaltime incape bine dar la 1.92 ai mei nu mai e OK.....Trebuie sa refac partea din spate, sa o fac din doua bucati una vertical la spate si apoi una inclinata.....ca sa imi incapa si mie piciorusele(47 :) )

Ca si material ma gandeam la un alubond vopsit alb...e si usurel si rezistent si pot sa ii nituesc si niste balamale ca sa o fac modulara.20160212_104950_resized.thumb.jpg.b063a77d58ff8ed51934d4d955b4be00.jpg20160212_105033_resized.thumb.jpg.84b36852cc08c7f312b3e0807fead018.jpg20160212_105036_resized.thumb.jpg.64faee15fe7faf5539aedf83c504f5fa.jpg20160212_105144_resized.thumb.jpg.f72d4c1889ef8caeb4ad41675d4d5455.jpg20160212_105150_resized.thumb.jpg.366fcd903859bc3df903353aa866ded1.jpg20160212_105509_resized.thumb.jpg.82f65373a5ffc9182ab27a4fa308253d.jpg20160212_105519_resized.thumb.jpg.801f4eb383e2f9aa9e745b5a13953b91.jpg20160212_105525_resized.thumb.jpg.b630aebd6f8775b8c2d9f28e6a47d98d.jpg20160212_105538_resized.thumb.jpg.35e9038080205f8670e3474dc92010bd.jpg

Inca ceva...incap foarte bine in cei 120cm in latime impreuna cu sotia si catelusa....in ciuda celor 130kg+(eu....evident :) )iar protectiile de roata sunt ca niste cotiere tocmai bine plasate acolo.

Restul bagajelor....eventual in barca care se intrezareste in imagini sau in spate....eventual cu banchetele scoase.....

Edited by mantu3579

Legat de cort pe masina...nu cred ca tine asa ceva 250kg + ( eu, sotia, catelusa si ceva bagajele).....

Mantule , mie imi place ce ai facut. Sa ai grija numai sa etansezi partea care se sprijina pe oblon ca sa nu iei apa la saltele , altfel este o idee grozava . In felul acesta rezolvi multe cu etansarea . Parca nici eu nu as pune un cort pe plafonul unui pickup. As pune pe o masina lunga , care sa aiba portbagaj deasupra pe toata suprafata si care sa fie prins in buza pe toata lungmea masinii dar asa , pe barile scurte nu as risca. Felicitari pentru ideea de a tine oblonul inchis .

Nea' Pleampa , matale nu stii ca aia lungi dorm de-a curmezisul si cei scunzi cum apuca ? :ha:

Edited by FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Eu la 1,83cm daca pun o perna sub cap ajung la 2m lungime, practic pana la capatul oblonului.

Ce latime ai intre alveolele de la roti ? intrati doua persoane?

Nu ai nevoie de spatiu de depozitare suplimentar?

P.S.

Noaptea la munte poate sa fie rece tabla de dedesubt de la bena (chiar si cu protectia de plastic), daca pui salteau direct pe ea, ai nevoie de o izolatie termica cat mai buna.

Edited by Pleampa

....

Nea' Pleampa , matale nu stii ca aia lungi dorm de-a curmezisul si cei scunzi cum apuca ? :ha:

Sa sti ca asa este, cand imi obosesc genunchii din cauza ca stau cu picioarele fara suport sub ultimii 30cm, ma bag de-a curmezisul sau strang genunchii :grin:

Eu la 1,83cm daca pun o perna sub cap ajung la 2m lungime, practic pana la capatul oblonului.

Ce latime ai intre alveolele de la roti ? intrati doua persoane?

Nu ai nevoie de spatiu de depozitare suplimentar?

Intre roti am fix 120 cm...pe probate arhisuficient ca latime iar saltelele intra perfect...nu mai incape nici un credit card intre ele :)

Sub saltelele care au 15 cm bag si doua fasii de izopren.....legat de perne ...saltelele au perne incluse si 195cm lungime all together asa ca incap brici.

Edited by mantu3579
  • Like 1

Deoarece eu am ridicat "patul" deasupra rotilor, am un spatiu de 160cm dar pun la margine doua fasii de burete de 10cm ca sa nu traga noaptea frigul de la geam.

Chiar si asa mai raman 140cm ca sa stau de-a curmezisul :ha: cand am nevoie.

La tine apare doar lipsa spatiilor de depozitare de dedesupt de care daca nu ai nevoie, nu-i vei simti lipsa.

Poti totusi sa mai faci niste cutii demontabile pe marginile patului de latimea aparatorilor de la roata, dar banuiesc ca te-ai gandit deja la asta dar si daca ai sau nu nevoie. :grin:

Vei face fixarea capacului de oblon cu balamale sau demontabila?

Am prins niste cleme in suruburile existente din oblon si sta perfect acolo......dar asa cum spuneam trebuie sa schimb solutia ca sa imi incapa bocanceii......

• 4 weeks later...

Salutare all,

Cu mare drag v-as spune cum e cu hypoidele dar ...habar nu am...am pus un link mai sus cu tot manualul masinii si nu zice o vorba despre ce fel de diferential are sau nu are.

Ce stiu sigur este ca ieri cand era zapada mai mare eram singur pe strada mea si mergea brici.

Salutare si multumesc de urari....daca raspundeai la PM te scapam de ea din Octombrie :(

Din pacate nu a ajuns nici un PM de la tine , am raspuns la tot ce era in inbox ca primeam confirmare prin e-mail. Cine stie pe ce server e host'at forumul , o fi fost o erroare pe undeva :( , oricum "It's in the past".(PS legat de consum , am reusit cu grija si atentie pe un motor fara rodaj de ranger 3.2 - 11 litri in oras; Cert e ca 3.2 e prea mult pentru oras , tot ramain in spatele unui amarat de 1,xx l cc)

Edited by ediflorianus

• 2 weeks later...

Si...cred ca asta este varianta finala a hogeacului mobil....20160303_120529_resized.thumb.jpg.7ac62fa1328ce8c752c7aa22cfdd9aff.jpg20160303_120233_resized.thumb.jpg.b718fdb47a15d1f81b89d1392ad7d9eb.jpg20160303_120222_resized.thumb.jpg.724e84af31338f51cdb4bc2688d6ce82.jpg20160303_120208_resized.thumb.jpg.5522ee1f2a9523f53ea8eac777ea0684.jpg

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use