Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai SSJ

meister_raul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Samurai SSJ

Furtunul care se ramifica si intra in galeria de admisie e prins pe valva PCV(positive crankase ventilation).

O dicutie mai pe larg aicihttp://http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68548-Relanti-la-rece-Despre-vacuumuri-reglaj-si-nu-numai

Banuiam eu, multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare, ajutați-ma va rog cu un sfat: as vrea să-mi iau un troliu decent pentru samurai, nici prea mare nici prea greu, bugetul în jur de 1500 RON. Ma gândeam la modelul asta, păreri?

http://www.bestride.ro/off-road-ro/trolii-accesorii-trolii/lift-winch-ro/troliu-lift-winch-6000lbs-12v.html

Link spre comentariu

salut,iti dau un sfat cred ca bun, decat sa iei chinezaria aia mai bine mai astepti mai pui 1000ron peste si iti iei un Superwinch si o sa fi multumit.cu ala chinezesc cand tie lumea mai draga nu mai merge si garantia o ai pe incredere.bafta.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Acelasi model de troliu am si eu de un an, cumparat de nou. Foarte multumit de el.

1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v.
Link spre comentariu

Pare masiva însă e chiar ușoară, are în jur de 14 kg :banana

Pentru placa am folosit tabla de 6mm, suporții ce se prind de șasiu sunt de 4 iar tabla laterala de 1. Nu e închisă, în spate e goala și asa o las, e complicat sa o închizi

Editat de meister_raul
Link spre comentariu

O fi dar tot pe idea asta raman, oricum, revin cu poze si eu cand incep proiectul barilor :)

Fata va fi putin fashion pt locul troliului care il am, dar totusi simpla in rest.

Spatele vreau sa-l modific putin, adica sa am brat pivotant separat pt roata de rezerva, lumina de lucru si-un eventual comportiment pt canistra.

Link spre comentariu

o bara trebuie sa fie cat mai usoara si cat mai rezistenta, ca aunci cind lovesti un copac sau alt obstacol in teren, sa ai daune cat mai mici la caroserie.

rezistenta vine din material (marca otelului), grosimea tablei, din forma pieselor si din intariturile pe care fabricantul le-a gandit si optimizat.

lateralele din tabla de 1mm au rol decorativ, se indoaie si numai daca calci pe bara.

dupa multe zeci de bare HD fabricate, pot sa-ti spun ca optimul rezistenta/greutate il ai cu piesa de rezistenta (cosul troliului) din tabla de 6mm si flapsuri de 3mm.

-fa decupaje in placa de jos pe care sta troliul pentru usurare si scurgerea noroului.

-fa decupaje in flapsuri pe latura de jos, pentru a goli bara de noroi la spalatorie.

-flapsurile este indicat sa aiba cat mai putine suduri, colturile obtinute prin indoire nu prin sudare.

-bara este indicat sa fie modulara, in caz de impact inlocuiesti doar flapsul nu toata bara. flapsurile prinde-le cu suruburi de cos.

-flapsurile fa-le in structura celulara, de tip "grinda cu zabrele"

restul vine din imaginatie si experienta.

la Samurai, FIECARE KILOGRAM CONTEAZA !

• Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Cam greu pentru mașinuța

O fi greu dar asta era pe masina, nu are rost sa il schimb, oricum eu folosesc troliu ocazional :)

Cand am luat masina am cautat sa fie JAPAN si cat mai putin rugina, ca ea a avut bonus gume, troliu si webasto, nu e vina mea, ba din contra :)

Urmeaza sa-mi stopez pt moment rugina existenta, ii superficiala, iar in iarna as vrea so bag la infrumusetare si-o eventuala vopsire.

Link spre comentariu

o bara trebuie sa fie cat mai usoara si cat mai rezistenta, ca aunci cind lovesti un copac sau alt obstacol in teren, sa ai daune cat mai mici la caroserie.

rezistenta vine din material (marca otelului), grosimea tablei, din forma pieselor si din intariturile pe care fabricantul le-a gandit si optimizat.

lateralele din tabla de 1mm au rol decorativ, se indoaie si numai daca calci pe bara.

dupa multe zeci de bare HD fabricate, pot sa-ti spun ca optimul rezistenta/greutate il ai cu piesa de rezistenta (cosul troliului) din tabla de 6mm si flapsuri de 3mm.

-fa decupaje in placa de jos pe care sta troliul pentru usurare si scurgerea noroului.

-fa decupaje in flapsuri pe latura de jos, pentru a goli bara de noroi la spalatorie.

-flapsurile este indicat sa aiba cat mai putine suduri, colturile obtinute prin indoire nu prin sudare.

-bara este indicat sa fie modulara, in caz de impact inlocuiesti doar flapsul nu toata bara. flapsurile prinde-le cu suruburi de cos.

-flapsurile fa-le in structura celulara, de tip "grinda cu zabrele"

restul vine din imaginatie si experienta.

la Samurai, FIECARE KILOGRAM CONTEAZA !

Cu cat faci o bara fata SIMPLA si utila cu suport de troliu ? :)

Link spre comentariu

Bune sfaturile lui mini!

Eu am folosit tabla de 5 mm pentru tava si de 2.7mm pentru flapsuri.

Flapsurile rezistente, dar imbinarea dintre ele si tava lasa de dorit...

1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v.
Link spre comentariu

Bune sfaturile lui mini!

Eu am folosit tabla de 5 mm pentru tava si de 2.7mm pentru flapsuri.

Flapsurile rezistente, dar imbinarea dintre ele si tava lasa de dorit...

sudezi in flaps o flansa pe care o prinzi cu suruburi de cos. 4 suruburi M8 sunt suficiente.

daca indoi sau nu-ti mai place flapsul, fabrici altul.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi, apreciez. Lateralele nu sunt chiar atat de sensibile pentru ca le-am prins si de suportii originali, iar flapsurile sunt de-a intregul, sudate de cos. Am terminat-o si acum sa vad cum se manifesta.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare