meister_raul Posted April 13, 2016 Author Share Posted April 13, 2016 Re: Samurai SSJ Pentru competitii uita de suspensiile "aurite". Pur si simplu nu sunt gandite pentru asa ceva. Wrangler + RUF este cea mai buna si mai fiabila combinatie. Ca sa nu modifici punctele de fixare de pe sasiu, iti trebuie arcuri care nu au centrul bulon pe mijloc. Daca esti putin creativ te prinzi cum se face. Și amortizoare de care sa fie? Cam ce lift este față de suspensia originala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted June 1, 2016 Author Share Posted June 1, 2016 Re: Samurai SSJ De ceva timp intampin o mica problema..motorasul meu nu poate sa-mi invarta rotile (195/80 R15 Marix Lion Simex, 1.3 carburatie 1988) in anumite pante lungi, noroioase etc. La ce solutii as putea apela? Ma gandeam la rapoarte de vitara in grupuri (5.12), dar o sa mai prin 100km/h pe high? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted June 2, 2016 Share Posted June 2, 2016 (edited) Re: Samurai SSJ Ma gandeam la rapoarte de vitara in grupuri (5.12), dar o sa mai prin 100km/h pe high? Raportul dintre grupurile de Vitara 5,125 si cele de SJ413 stoc 3,909 este de 1,31. La dimensiuna aceea de roti, 5,125 este cam mult. Cauta rapoarte mai mici 4,3 de pe Vitara cu cutie automata in 3 viteze sau Jimny dupa 2005 si o sa obtii cam 10%. Sau si mai bine dupa parerea mea, un kit de 4,16 pentru reductor. Edited June 2, 2016 by minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted June 3, 2016 Author Share Posted June 3, 2016 Re: Samurai SSJ Samuraiul meu viteaz a mai primit: -un autoblocant lockright locker 1510, care chiar face diferenta; -I-am pus inca o baterie(90A) cu heblu ca sa faca fata la trolieri; -mi s-a dus ambreiajul si i-am pus unul HD Xtreme Outback +60% grad de intarire (sper sa merite investitia); -statie avanti ce se potriveste perfect in locul scrumierei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolmarfan Posted June 3, 2016 Share Posted June 3, 2016 Re: Samurai SSJ Frumos!:br:br Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaicretu Posted June 21, 2016 Share Posted June 21, 2016 Re: Samurai SSJ Ale dracu samuraiele astea...un fel de cal troian! Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted July 14, 2016 Author Share Posted July 14, 2016 Re: Samurai SSJ A pus cineva arcuri de damas pe samurai, pe spate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted August 16, 2016 Author Share Posted August 16, 2016 Re: Samurai SSJ [video=youtube_share;sPbY1-9ypdc] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Re: Samurai SSJ A pus cineva arcuri de damas pe samurai, pe spate? Pentru inceput o sa-ti recomand sa te familiarizezi cu functia de mai jos pentru ca iti va fi foarte utila (vezi bine ca la intrebarea ta nu ti-a mai raspuns nimeni din simplul motiv ca s-a discutat de prea multe ori.... : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=992727&viewfull=1#post992727 Din toate postarile gasite cu functia amintita si care se refera la arcurile de Damas ti-am ales doar unul singur, iar pe restul iti las tie placerea sa le gasesti : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54907-compatibilitati-piese-samurai&p=787567&highlight=damas#post787567 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) Re: Samurai SSJ A pus cineva arcuri de damas pe samurai, pe spate? Arcurile de Damas sunt foarte bune pentru Samurai, au foile putin mai groase si clar sunt mai rezistente. La prinderea pe sasiu ochiul este mai mare si trebuie sa folosesti bucsa de Damas nu de Samurai. Nu am reusit sa gasesc bucse de poliuretan pentru arc de Damas, motiv pentru care noi folosim foi din arcul respectiv si nu tot arcul. Edited August 17, 2016 by minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 Re: Samurai SSJ Pentru inceput o sa-ti recomand sa te familiarizezi cu functia de mai jos pentru ca iti va fi foarte utila (vezi bine ca la intrebarea ta nu ti-a mai raspuns nimeni din simplul motiv ca s-a discutat de prea multe ori.... : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=992727&viewfull=1#post992727 Din toate postarile gasite cu functia amintita si care se refera la arcurile de Damas ti-am ales doar unul singur, iar pe restul iti las tie placerea sa le gasesti : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54907-compatibilitati-piese-samurai&p=787567&highlight=damas#post787567 Multumesc, le citisem inainte de a posta insa am vrut sa mai aud pareri noi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 (edited) Re: Samurai SSJ Arcurile de Damas sunt foarte bune pentru Samurai, au foile putin mai groase si clar sunt mai rezistente. La prinderea pe sasiu ochiul este mai mare si trebuie sa folosesti bucsa de Damas nu de Samurai. Nu am reusit sa gasesc bucse de poliuretan pentru arc de Damas, motiv pentru care noi folosim foi din arcul respectiv si nu tot arcul. Eu am primit un set de la cineva si am banuit ca nu sunt de samurai. Din ce stiu, au fost date jos de pe un samurai. Pana acum par destul de ok. -cel de sus e de samurai, ca si comparatie Edited August 17, 2016 by meister_raul Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 Re: Samurai SSJ Las-o sa zboare:grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 Re: Samurai SSJ Mi-am schimbat cablul de ambreiaj cu unul aftermarket si cand apas pedala se aude ca si cum ar freca in ceva, destul de agresiv, nu mai zic ca se misca si tabla in care e prins cablu...merg de cateva luni asa si in afara de zgomot nu am vazut nimic, sufa nu pare tocita, i-am pus vaselina...zgomotul se aude chiar deasupra pedalei de ambreiaj. A mai patit cineva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Re: Samurai SSJ Eu am primit un set de la cineva si am banuit ca nu sunt de samurai. Din ce stiu, au fost date jos de pe un samurai. Pana acum par destul de ok. -cel de sus e de samurai, ca si comparatie [ATTACH=CONFIG]268084[/ATTACH] arcul de samurai are bucsa de la prinderea pe sasiu pusa prost. trebuie rotita cu 90 grade asa cum este la arcul de damas. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 Re: Samurai SSJ @minitehnicusro multumesc Diferenta dintre Marixx Lion 195/80/r15(stanga) si Insa turbo 195/80/r15...explicatia? Marix lion sunt mai late si au si mai mici, pe cand insa turbo sunt mai inguste si mai inalte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 Re: Samurai SSJ S-au mai facut urmatoarele: -Servodirectie Vitara -Kit supensie Rancho RS5000 +5cm arcuri si amortizoare -priza aer capota Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted November 15, 2016 Author Share Posted November 15, 2016 Re: Samurai SSJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted January 13, 2017 Author Share Posted January 13, 2017 Re: Samurai SSJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Injust Posted January 13, 2017 Share Posted January 13, 2017 Re: Samurai SSJ Salutare Raul, imi poti spune cum ai facut montajul servi-directiei de Vitara pe Sami? ai pus atat caseta cat si pompa de la Vitara? ce flanse si suporti ai folosit? intreb pentru ca am piesele de la Vitara insa la prima vedere, spatiul dintre motor si sasiu e destul de mic pentru a instala pompa in pozitia originala pe motorul de Vitara. merci, Mihai Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted January 13, 2017 Author Share Posted January 13, 2017 (edited) Re: Samurai SSJ Salutare Raul, imi poti spune cum ai facut montajul servi-directiei de Vitara pe Sami? ai pus atat caseta cat si pompa de la Vitara? ce flanse si suporti ai folosit? intreb pentru ca am piesele de la Vitara insa la prima vedere, spatiul dintre motor si sasiu e destul de mic pentru a instala pompa in pozitia originala pe motorul de Vitara. merci, Mihai Salut. Am folosit un kit complet de servo de vitara ( caseta, pompa+suport,rezervor, coloana de directie) si le-am adaptat. Pompa de vitara am prins-o mai sus, in 5 suruburi pe blocul motor, atasand suportul de vitara de o placa(nu incape jos). Caseta de vitara am prins-o printr-o placa cu suruburi ingropate confectionata de mine, dar o gasesti gata facuta pe http://www.samurai4x4.ro/store/placa-adaptare-caseta-directie-vitara.html iar coloana de directie am imbinat-o cu cea de samurai. Prinderea radiatorului se modifica in partea dreapta(trebuie un distantier) iar vasul de expansiune l-am mutat in stanga. Sper sa te ajute sa intelegi pozele: Edited January 13, 2017 by meister_raul Link to comment Share on other sites More sharing options...
YCE Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Re: Samurai SSJ Salut, cum se comporta pe Samurai ambreiajul HD Xtreme Outback? Am pe RAV4.2 asa ceva, si e sensibil mai greu de apasat decat era cel stock (cam fix acel +60% :D).. ex-Iulika0069 Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted January 17, 2017 Author Share Posted January 17, 2017 Re: Samurai SSJ Salut, cum se comporta pe Samurai ambreiajul HD Xtreme Outback? Am pe RAV4.2 asa ceva, si e sensibil mai greu de apasat decat era cel stock (cam fix acel +60% :D).. Salut, este mai greu de apasat dar sunt multumit, nu am avut probleme cu el. Doar ca la ceva timp trebuie sa mai strang sufa, altfel intra greu in viteza, sufa e aftermarket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meister_raul Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 Re: Samurai SSJ Motorul a fost refacut (segmentare, rectificare chiuloasa, supape, inlocuire ax cu came) si puntile revizuite. Pentru un plus de forta am pus rapoarte de vitara 5.12 in grupuri. Acaretul a primit si un burlan :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex26 Posted February 2, 2017 Share Posted February 2, 2017 Re: Samurai SSJ Salut Cum se comporta masina cu 5.12? urci cu 2 unde urcai cu 1 pe low? nu este importanta istoria pe care o ai, ci ceea ce faci cu ea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts