Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vi-l prezint pe FRAM

mufasa
 Share

Recommended Posts

Gata cu troleala, pedalatul si sovaielile despre achizitie

De ieri in fata casei sta FRAM (adica Toyota Land Cruiser J200 V8 TDI (4461 cmc), 286CP si 615 Nm + tunning motor la 320 CP (cuplu ??) an 2011, 243.000 km). Autoutilitara cu 7 locuri cumparata de la primul propietar cu istoric service full la Toyota.

Intai povestea "nasterii" lui care este cam asa. Dupa ce am cautat cam 5-6 saptamani o masina strict pentru vanatoare intr-un buget de 10-12 ... hai 15K si am vazut ceva Y61, J80 si J 100, am ajuns la concluzia ca n-am sanse sa gasesc in bugetul mentionat o masina care sa faca fata exigentelor mele si mai ales a nepriceperii "aranjarii" unei masini asa vechi. Pe de alta parte ma omora gandul, ca langa Touareg va aparea in fata casei si o cvasi copie (ca pana la urma modelele mentionate sunt tot SUVuri dar cu aptitudini mai bune in off-road). Si asa mi-a venit ideea : daca as da Touaregul si as lua totusi un acaret care sa se descurce bine si on si off road ? Cautand compromisul cel mai bun pentru asa ceva, corelat cu spatiul mare de care am nevoie si cu un an cat mai nou, am ajuns la "crucisator" ca fiind cea mai buna varianta. Inainte sa sariti fac eu 2 precizari.

1. Nu-mi trebuie masina pentru off-road, ci pentru vanatoare la ses, ceea ce inseamna un drum in camp cu mai multa zapada sau un mudding mediu. Nu padure, nu munte, etc.

2. Din ceea ce am vazut/citit pe net problema majora n-o reprezinta capabilitatiile ei (bineinteles luand in considerare handicapul de peste 2700 kg) ci factura de dupa aventura avand in vedere tona de electronica de pe ea. Avand in vedere punctul 1, poate n-o s-o "rascolesc" prea tare pe dedesubt.

Dotarile principare ar fi : 4x4 permanent, ABS, Controlul tractiunii (ASR), Controlul stabilitatii (ESP), Airbag-uri frontale, Airbag-uri laterale fata, Airbag genunchi sofer, Airbag-uri cortina, Airbag-uri laterale spate, Radio/CD/DVD, Computer de bord, Geamuri fata electrice, Inchidere centralizata, Alarma, Servodirectie, Climatronic patru zone, Bluetooth, Carlig remorca, Comenzi volan, , Faruri automate, Geamuri spate electrice, Incalzire auxiliara WEBASTO comandata prin telefon, Tapiserie piele, Jante din aliaj usor de 20”, Navigatie/GPS, Oglinzi retrovizoare exterioare incalzite si ajustabile electric, Parbriz incalzit, Pilot automat, Proiectoare ceata, Scaune fata/spate incalzite, Senzori parcare fata-spate, Camera parcare spate, Suspensie pneumatica reglabila, Trapa, Crawl Control, Diferential central blocabil, Reductor 4H/4L.

IMG_3918.thumb.JPG.7c83129979aea9e8d2f2d47193448f0b.JPGIMG_3916.thumb.JPG.eeec4031ded06dbe4e109cf52524bfdf.JPGIMG_3920.thumb.JPG.58996eaef9763536922cb56d7a13dad2.JPGIMG_3922.thumb.JPG.3d06dac86bef4ad855fcff0b2e1f9c65.JPGIMG_3923.thumb.JPG.b56b4f9052b29dd1728cbd05671f922b.JPGIMG_3932.thumb.JPG.8e574eb2acedd3f1378701ba4ea45163.JPGIMG_3931.thumb.JPG.215aed29c5e379e67edcf55b54e06af6.JPG

• Like 1

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Vi-l prezint pe FRAM

Da, domne, ne-a perpelit ceva colegul @Mufasa cu nehotararile si intrebarile lui, dar, nah, uite cu ce veni sa ne incante ochiu` !

Felicitari !!! :h5

Multumesc !:be

Asa da, alta treaba ! :h5

...eu ma intreb, unde naiba o ascuns japonezu ala 2640 de kilograme ? :ang3

Banuiesc ca sasiul are mare parte de vina. Greutatea (sau masa masinii pentru carcotasi) este data diferita pe unde m-am uitat. In talonul ei 2730 kg.

Multumesc !:be

O astfel de masina, super-car, a avut sau mai are, nu stiu exact, colegul @666 (Mihai Pascu) si la intalnirea de la Calugareni 2015 ne-a aratat ce poate, dar din pacate n-am gasit la nimeni un filmulet cu urcarea pe un deal pe care o facea cu masina asta, cu roti de iarna, umar la umar cu un Nissan Y60 preparat si incaltat cu simexuri.

Sper ca ai intrebat retoric, da...? :ha:

Pentru ca altfel nu-mi imaginez cum de nu stii raspunsul....:wink:

Nu era eliminat ultimul rand de scaune pt a se transf in utilitara? Avea 4 randuri? Sau care era config originala?

don't worry, be happy

Si mie imi da ceva cu virgula acest "7" pentru ca inteleg, cat de cat, cu 5 locuri, adica doua in fata si 3 pe bancheta spate in spatele careia se afla grilajul si ramane portbagajul drept loc de marfa care sa demonstreze ca e autoutilitara, dar cu 7 locuri...?!?

Pai, ce naiba de autoutilitara mai e asta ca banuiesc locurile 6 si 7 sunt alea din portabagaj de pe scaunelele rabatabile ???

Asta e, nu e vina colegului Mufasa, sa ne scuze daca despicam prea mult firu`-n 4 pe tema asta in loc sa intrebam altele mai pe masura masinii, dar, nah, asta e RO si gata....

Asa e in talon, autoutilitara N1G, BB furgon, cu 7 locuri. Si da, avea si scaunele din portbagaj, pe care le-am scos repede si le-am depozitat bine.

Acum revin cu intrebari si am nevoie de sfaturi.

Prima, ii pun asfire pe dedesubt ? Am auzit pareri si pro si contra.

Pro, evident pentru protectia partilor sensibile (chiar daca nu voi merge pe pietre, un sleau inghetat e cam tot aia).

Contra, micsoreaza garda la sol (evident prin profil, nu prin grosimea tablei) si se incarca cu noroi deasupra care apoi iese f greu.

Deci ... ?!

Am citit 10 topicuri despre tot felul de cazane, dar pana la urma ti-ai luat masina. Felicitari si sa te duca peste tot.

Un troliu in bot - intra fara probleme in bara originala, poate ceva suspensie, cauciucuri pe 33 si gata.

Nu stiu cum e la 200, dar zic intai sa faci o inspectie a scuturilor existente.

Eu merg cu Asfire de 7 ani, au vazut multe si s-au comportat execelent. Dar nu am pus peste tot.

De exemplu la 120 scutul de rezervor Toyota e zdravan si nu l-am schimbat.

De asemenea acum am vazut multe variante de scuturi la preturi mult mai bune decat asfir.

TLC KDJ120

Aia nu e masina de vanatoare, e aspirator de curve ! ;). Dar e drept , ca nu ne-ai precizat ca vanezi ...maimutze !

Sa o stapanesti sanatos si sa te poarte cu bine pe coclauri !

• Like 1

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Frumoasa mașină, din păcate nu sunt de acord cu scopul ei, vânătoarea, păcat de săracele animale!

Din nefericire , "civilizarea umanitatii" face ca animalele din natura sa se inmulteasca fara vreun control in conditiile in care pradatorii naturali sunt in extinctie. Pe de alta parte , spre ex autostrada Soarelui imparte in 2 parti distincte un areal al animalelor salbatice. Rezulta inmultiri aberante ale iepurilor sau mistretilor . De aici , cote de "recoltare" , prin care responsabili cu trebi din astea hotaresc cam cate animale poate suporta pamantul .

Daca lasi prea multi iepuri , strica culturile

Daca lasi prea multi mistreti , aia rod totul si se darama padurile .

Cam asta ar fi teoria , in ceea ce priveste practica, ar putea sa va la lamureasca cei ce sunt vantori adevarati si care stiu mai bine ca mine cum stau lucrurile ..

De aici si necesitatea de a strabate campurile cu LC200 a colegului Mufsa, pe care dores sa il eclipsez si sa vin la vantoare , impreuna cu dumnealui , cu un o masina asemenea domniei sale , un luxury Infinity QX56 modificat .

02122010362.thumb.jpg.c7c2ebbdfd1e98d3cbc1f681540da956.jpg

02122010363.thumb.jpg.7bc8d110934998b9a5c7106ca514e20f.jpg

02122010364.thumb.jpg.b552e6684076023688f7f4a3a32ac379.jpg

04112010272.thumb.jpg.fe81cae131f4ac35a7205db23ddd7cee.jpg

04112010273.thumb.jpg.9d5d40735916e7fc54ae0ff64abd4397.jpg

04112010278.thumb.jpg.8646abd3ec6a43c94f7a0a52604eee70.jpg

04122010368.thumb.jpg.8d9b05e39ba96b9de4577eaaebb4f024.jpg

05112010283.thumb.jpg.a4622a3c7c2709f225d2373415a52d82.jpg

23102010255.thumb.jpg.386456773a0f0c71e7eb0aeacec38caf.jpg

26102010263.thumb.jpg.982cfb2f3d02b7bcb2c7c1a8fa200f75.jpg

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Te salut si felicitari si sa te poarte sanatos!

Masina este o frumusete, candidat la Toyota suprema..nu sunt un fan al marcii dar masina este exceptionala pt. Zi cu zi. Personal nu as scoate-o la off road .. nici macar la cel de tip vanatoare..la ses..desigur fiecare face ce vrea.

Ce nu inteleg este ...ca dupa ce ne-ai agitat ca pe Brifcor aicea... cu bugetul fixat... si eram totii incordati.... ai sarit la unul aproape triplu...inteleg ca ai facut o sinergie si cu Touaregul..cu alte cuvinte ne-ai excitat pe uscat ...ca tu nu stii cu d'astea .. ca esti timid.....si apoi la final ne-ai aratat puta mare...:ha: .. pai e frumos asa ... si eu care credeam ca suntem fete mari cu totii aicea...:grin:

Edited by Razvan Dinescu
  • Like 1

Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS

Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8

Din nefericire , "civilizarea umanitatii" face ca animalele din natura sa se inmulteasca fara vreun control in conditiile in care pradatorii naturali sunt in extinctie. Pe de alta parte , spre ex autostrada Soarelui imparte in 2 parti distincte un areal al animalelor salbatice. Rezulta inmultiri aberante ale iepurilor sau mistretilor . De aici , cote de "recoltare" , prin care responsabili cu trebi din astea hotaresc cam cate animale poate suporta pamantul .

Daca lasi prea multi iepuri , strica culturile

Daca lasi prea multi mistreti , aia rod totul si se darama padurile .

.

Pe astfel de "teorii" aberante s-au bazat si colegii din UE si cu constinciozitatea tipic capitalista au reusit intr-un final sa-si decimeze toata fauna si apoi sa constate si sa aprecieze raiul faunistic de la noi. Cand o reusi animalul numit "om" sa controleze mai eficient echilibrul facut de natura, mai stam de vorba....dar hai sa nu-i stricam topicul omului cu masina asta bestiala cu aberatii pro-ucidere/ucigasi de animale.

Am citit 10 topicuri despre tot felul de cazane, dar pana la urma ti-ai luat masina. Felicitari si sa te duca peste tot.

Un troliu in bot - intra fara probleme in bara originala, poate ceva suspensie, cauciucuri pe 33 si gata.

Nu prea ai ce sa ii mai faci cand ai pneumatica ;)

Bravo, dom'le, si felicitari pentru achizitie!

Pt cel care are Touareg (si e multumit de el), cam asta e pasul "natural" urmator - crucisatorul/autobuzul!

As pune roti de 20" cat mai mari (gen 275-285/60.20) - ceva AT agresiv cu fulgul (GY Duratrac), troliu in bara, scuturi rezervor/rezervoare (cel putin), praguri HD si cam atat

Poti sa ne zici cam care a fost diferenta de cash intre Touareg si LC200?

Edited by YCE
ex-Iulika0069

Hahaha... Mai stau putin si iar ...hahaha

Sa stapanesti sanatos acaretul chiar daca e un SUV plin de electronica ... E bine cand exista pana la urma finalizare!

Sa iti spun sincer ma asteptam la unul dintre cele doua scenarii: ori sa dispari iar doi ani ori sa apari cu o cu totul alta masina.

Nu pot decat sa te felicit ca ai avut curaj si ti-ai urmat visul, chiar daca el acum nu a luat tocmai forma zanelor sau zmeilor din scenariul initial.

Chiar daca la un moment dat poate te-ai simtit tamponat e bine sa vezi si partea pozitiva a lucrurilor (impulsul) si te asigur ca in viitor in masura in care pot (la Toyota mai putin) te voi ajuta.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Pe astfel de "teorii" aberante s-au bazat si colegii din UE si cu constinciozitatea tipic capitalista au reusit intr-un final sa-si decimeze toata fauna si apoi sa constate si sa aprecieze raiul faunistic de la noi. Cand o reusi animalul numit "om" sa controleze mai eficient echilibrul facut de natura, mai stam de vorba....dar hai sa nu-i stricam topicul omului cu masina asta bestiala cu aberatii pro-ucidere/ucigasi de animale.

Da ASTRALICA, ai dreptate zau ...

In plus am observat, ca un amarat de vanator parat de ma bag si eu in seama din cand in cand , ca acum sunt mai multi vantori decat vanat !!!

Ce zici, am dreptate ????

PS: Ultimul vanat pe care l-am "recoltat" a fost un iepure ! L-am palit cu diferentialul !!! Ocazie cu care am constatat ce am niste pierderi de ulei , blanitza a fost , deci , nerecuperabila ...

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use