Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

BULLBAR - ESTE LEGAL?

lucas
 Share

Recommended Posts

Re: BULLBAR - ESTE LEGAL?

In Romania nu sunt interzise. Iar la asigurari daca ai instalat bull-bar si se fac poze cu el , in caz de accident se despagubeste si bull-barul.Daca faci asigurare fara bull-bar si il instalezi ulterior nu vei fi despagubit in caz de accident pentru plata acestuia. Restul pieselor se despagubesc normal. Asta e sigur la Alianz.

Dupa ce am luat masina, am montat la un dealer bullbar si trepte originale, pentru acest model, deci in reprezentanta si cu factura.

Ulterior m-am dus la RAR sa omologhez instalatia de GPL si nu au avut nici o obiectie referitor la bullbar, trepte sau carlig (montat de dealer la livrare).

Daca striam, ma interesam daca e nevoie de omologare si pentru astea, dar vazand masina noua, cu nr. rosii, probabil ca nu au avut ce obiecta.

La asigurare (CASCO) au facut poze cu bullbar-ul si treptele si au suplimentat polita - iar nici o problema.

Pe mine bullbar-ul m-a salvat in offroad de daune mai mari - eram in padure noaptea, cu iarba/vegetatie mare si nu am observat niste bolovani, in care m-am proptit - dauna... doar bullbar-ul indoit - altfel cine stie ce stricaciuni se faceau in zona respectiva (baie ulei, directie etc...).http://i1191.photobucket.com/albums/z462/Adrian_Dinu/My%20Hover/13012010385.jpg

http://i1191.photobucket.com/albums/z462/Adrian_Dinu/My%20Hover/13012010384.jpg

http://i1191.photobucket.com/albums/z462/Adrian_Dinu/My%20Hover/SNC00163.jpg

http://i1191.photobucket.com/albums/z462/Adrian_Dinu/My%20Hover/SNC00162.jpg

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acela nu e bull-bar, e un ornament.

Discutia e despre fieroaicele de zeci de kile, care nu ofera protectie pietonilor (doarme prostu' pe trecere sau sare in mijlocul strazii, te proptesti cu bara-n el si-l faci cacat - din cauza ca nu se deformeaza pentru a prelua din energia de impact) sau care nu mai lasa sa se declanseze airbag-urile atunci cand e nevoie, din cauza ca zonele prevazute cu senzori sunt prea "protejate".

De aici si felul diferit in care se uita cei de la RAR la masinile facute "gigea" (la care trec cu vederea "tuning-ul") si cele transformate in bull-dozere...nici inginerii aia nu-s chiar idioti...

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..

Acela nu e bull-bar, e un ornament.

Discutia e despre fieroaicele de zeci de kile, care nu ofera protectie pietonilor (doarme prostu' pe trecere sau sare in mijlocul strazii, te proptesti cu bara-n el si-l faci cacat - din cauza ca nu se deformeaza pentru a prelua din energia de impact) sau care nu mai lasa sa se declanseze airbag-urile atunci cand e nevoie, din cauza ca zonele prevazute cu senzori sunt prea "protejate".

De aici si felul diferit in care se uita cei de la RAR la masinile facute "gigea" (la care trec cu vederea "tuning-ul") si cele transformate in bull-dozere...nici inginerii aia nu-s chiar idioti...

Ornament e ala ce se pune in brad. Ce ne-a prezentat el acolo este tot un bullbar fie ca ne place fie ca nu. Cu privire la senzorii de la airbaguri daca ai fi folosit o bata originala ARB, aceasta stie sa declanseze si acesti senzori, dar vezi, si acestea sunt interzise.

De ce, de fapt?

Simplu, indiferent cate forme poate imbraca acest buulbar sau de cate tipuri poate fi aceasta bara metalica fie de la producatori consacrati fie de la ateliere home made, ele nu vor oferii niciodata protectie pietonilor.

Trecerea cu vederea se face si pentru unele si pentru altele sau nu indiferent de natura. Motivele, motivatiile si conditiile nu pot fi exprimate aici.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

si eu am fost la RAR pentru inspectie si pentru autenticitate cu bull barul din poza de la avatar, la fel ...nici o problema.

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

• 11 months later...

Saptamana viitoare ajung si eu la RAR la identificare. Va anunt daca a iesit cu scantei sau nu, ca am pe ea 31x10,5x15, bullbar, troliu, s.a.m.d. Sa vedem ce zic domnii ingineri de acolo!:ha

:h5I love Simex!:h5

• 1 month later...

Daca se imbraca tevile de la bullbar cu izolatie din spuma pentru tevile de la centrala, a.i. sa fie moi si pufoase la impact... se mai iau cei de la RAR de la autenticitate de noi?

Privitor bull bar-ul din cate stiu eu ,nu ar trebui sa ai probleme daca este tubular.Daca este patratos s-ar putea sa ai probleme pentru ca ei zic ca un bull bar tubular nu o sa taie/spintece pielea unui trecator,numai il va invineti in caz de accident,insa unul patratos sau unul facut din metal in forma de T sau U va provoca zgarieturi ,taieturi,etc.

Moi si pufoase...ce naiba,astia vor si taurul sa aibe coarnele pufoase ca si coada pisicii?Cam asa suna pentru mine un Bull bar izolat cu nu stiu ce ca sa arate moi si pufoase...ridicolul organelor organizate...uuuuffff

da,am inteles...

Since the implementation of the 2001 EU directive, 4x4 bullbars have continued to be manufactured and installed on vehicles. These more modern bullbar systems are often made of polyethylene material and are designed to absorb impact shocks, leading to a reduced effect on both pedestrians and other vehicles if a collision occurs. Some companies also offer bullbar systems that are fully integrated with a vehicle’s impact crumple zones and airbag triggers. Modern bullbars are also still used for their originally intended purpose and are designed to absorb impacts with large animals while maintaining the drive-ability of the vehicle after a collision.

Edited by Cleo
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.

Nu-i mai dati zor cu bull-bar-ul si protectia pietonilor. Majoritatea pietonilor sunt loviti de turisme de ultima generatie fara modificari constructive si o sfeclesc in functie de imprejurari. Ca-l iei cu bull-bar sau fara la 100km/h, mai conteaza ? Ce nu facem cu un camion ? Logica ptr. protectia pietonului nu consta in tipul de bara ci in modul de a conduce. Offul cu bull-bar-urile este al caselor de asigurari. Ai fieratania pe masina, usor poti provoca o dauna totala sau subtantiala la o tamponare, si daca se lasa cu victime in interior, casa despagubeste milioane (euro), sau ar trebui. Vezi si cazul Huidu.

Rubicon 2.8

Vedeti: cel lovit de masina cu bullbars ... o mana aici, picorul colo, creierii imprastiati ..., pe cand cel lovit de masina fara bullbars ... parca-i viu!

• Like 1
4x4MANIA is where we are !!!

O cunostinta a fost respinsa ptr. un BULLBAR (la o Identificare) in Bucuresti acum vre'o 3 luni.

Atunci m'am mirat. Am crezut ca i'a placut prea mult inspectorului Bullbarul si il dorea.

Acum citesc ca nu prea sunt acceptate, desi pe strada sunt cu sutele.

Noroc ca Politia inchide ochii.

Edited by Astral

• 2 weeks later...

Vedeti: cel lovit de masina cu bullbars ... o mana aici, picorul colo, creierii imprastiati ..., pe cand cel lovit de masina fara bullbars ... parca-i viu!

:g

foarte tare,

scuze off topicul ...

take care of your "yota" and your "yota" will take care of you ....

• 3 years later...

Sa reinviem postul .

Daca stie careva sa imi raspunda , i-as ramane pe veci recunoscator ( eu nu promit beri , ca-s persoana serioasa si fac numai promisiuni pe care le pot onora :ha: ) :

- am citit prin postul acesta si nu a reiesit nimic concret dar , sunt curios daca se permite modificarea unei bare ( ptiu , era sa scriu bari - ma taxa 'Hastralul de nu ma vedeam :wink: ) originale ? Adica vreau sa stiu daca exista vreo lege sau regulament RAR ,care sa specifice in ce masura este acceptata modificarea ( nu schimbarea integrala ) a unei bare fata a unui autoturism ?

Eu as dori sa modific bara de la masina mea . nu chiar pe cea de pe masina dar as cumpara una din dezmembrari si mi-as incerca talentul artistic pe dansa .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?60507-Modificari-omologate-RAR

acuma depinde si pe cine găsești la RAR, sunt capricioși la modificările frontale care atrag atenția

am fost oprit de rar si politie si singurul lucru de care s-au legat au fost rotile , de monstruozitatea de bara+bullbar nu au zis nimic ...inca mi-a cerut voie inspectorul de la rar sa se urce pe bara pt a putea citi seria ca era pitic :)

Natural Disaster Response Operations

am fost oprit de rar si politie si singurul lucru de care s-au legat au fost rotile , de monstruozitatea de bara+bullbar nu au zis nimic ...inca mi-a cerut voie inspectorul de la rar sa se urce pe bara pt a putea citi seria ca era pitic :)

...si inca mai ai Certificatul de inmatriculare ? :ha:

Daca DA nu cred ca vrei sa dezvoltam subiectul ...

:ha: trebuia sa verifice seriile ca sa vada unde te incadreaza :grin: In cazul seriilor poti ajunge foarte usor si rapid in postura de infractor

Edited by alin-jeep

:ha: trebuia sa verifice seriile ca sa vada unde te incadreaza :grin: In cazul seriilor poti ajunge foarte usor si rapid in postura de infractor

ce vrei sa spui ?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Pai seriile exista si sunt bune , la motor e alta serie dar e trecuta si aia in carte :D

si DA mai am talonul nu vad de ce sa nu il mai am ...dezvolta te rog , chiar is curios despre care serii e vorba

Edited by timberland0910

Pai seriile exista si sunt bune , la motor e alta serie dar e trecuta si aia in carte :D

si DA mai am talonul nu vad de ce sa nu il mai am ...dezvolta te rog , chiar is curios despre care serii e vorba

...nu-ti dori sa dezvolt :no

...nu-ti dori sa dezvolt :no

acuma ai vazut si tu unde e seria la y60...o cautau si azi daca nu le ziceam unde e...tot sunau la rar si aia ziceau ca trebuie sa fie in spate pe sasiu ca la pajero :D ..cu ocazia asta ca m-au oprit au mai invatat un lucru : unde se afla seria la y60

• 3 years later...
Am trecut prin R.A.R. de doua ori (o data la Pitesti, o data la Targoviste) cu GRILL GUARD, scari din teava si 8 proiectoare (4 pe plafon 4 pe grill guard) ... Absolut nicio problema, nimic ... De uitat se uitau, dar de zis n-au zis nimic. De respins, m-au respins pentru lipsa noxe si lambda depasit, dar asta e alta poveste :uameni
4x4MANIA is where we are !!!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use