marcel Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Prima rupe tot pe autostrada. A doua, merge pina la un catarat mediu. Tu vrei din cele doua sa faci una care sa exceleze la toate. Io cred ca pe masina aia o va chema Fata Morgana. No offense :h5 . Spor la treaba. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN @svreni nu vreau sa fie si/si. Citeste cu atentie postul. Roti de noroi extrem si catarat mediu am deja. Malatesta cu profil simex resapate. P'astea le car cu mine, nu le pun pe masina. Am scris la inceput ca vreau sa-mi fac masina PANA la rockcrowling extrem, deci cam asa ceva: [youtube:3a6d1f2w] [/youtube:3a6d1f2w] Asta te ajuta la orice in teren. In padure, pe creste...mie imi place sa ma "tarasc" precum pisica in orice mediu. sa las masina intra-ntaia, usor....usor.... K sa nu mai vorbesc de portiunile in plan inclinat stanga sau dreapta unde masina se apleaca belea si un centimetru reprezinta deja dimensiunea dintre a ramane pe roti si a sta pe capota. E clar deci ca pt sosea am nevoie de roti cat mai bune pt asfalt, apoi le schimb la destinatie cu unele pt offroad. Rollcage, am inteles de la voi, il fac la un nene care nu utilizeaza excesiv sudura decat unde nu se poate altfel. Gearmasterul il comand. Scot barile pt ca imi afecteaza unghiurile de degajare si atac....Pana aici am schema in minte! Deci...ce roti de ASFALT IN CONDITIILE DATE? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN @svreni nu vreau sa fie si/si. Citeste cu atentie postul. Am deschis acest topic din dorinta de a afla care sunt cele mai bune variante de echipare/modificare a Nissanului meu pentru a intruni urmatoarele conditii: 1. pe autostrada viteze intre 140-150 km/h 2. in offroad pana aproape de extrem - mai precis pana la extrem rock crawling 3. o minima protectie la rostogolire 4. reducerea greutatii actuale (voi detalia imediat ce am acum pe masina) Nu cer idealul ci doresc variante de sosea-offroad care sa-mi permita excursii lungi, dure, in munti, dar mai ales posibilitatea de a iesi de acolo. :grin: Cu foarte mare atentie am citit. Din pct. 1 si 2, mi s-a parut ca vrei sa impaci si capra si varza. Asta e, am inteles gresit. Scuze si promit sa nu se mai intimple. Poate reformulezi pct.2. In acceptiunea mea (poate gresesc din nou), rock crawling-ul depaseste cu mult categoria extrem asa cum o cunosc eu din campionatul intern de offroad. Cum spuneam mai devreme: spor la treaba I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN @svreni nu trebuie sa iti ceri scuze, pt ca nu ai facut nimic gresit. :h5 Am postat filmul pt ca toata lumea sa vada cam ce consider eu "pana la extrem" rockcrowling. Cu masina mea de acum, eu nu as fi putut trece pe acolo. Dimensiunile stancii din dreapta sunt cam la limita chiar si pt o masina ca aia. Daca ai un traseu din asemenea roci pe o distanta de 500 metri inseamna ca este aproape de extrem. Nu ma intereseaza sa particip in competitii. Nu cu o masina pe care am dat, cheala, 18.000 euro. E singura mea masina si nu ma intereseaza, la varsta mea, medalii sau cupe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Daca vrei sa vezi cum merge un patrol ca al tau cu 35-uri poti sa-mi dai un tel :grin: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Conteaza si cat mergi pe strada si cat off. Daca 99% din timp mergi pe strada si e singura masina, sacrifici confortul (si viteza de deplasare) a 99% din timp. Iar daca o bagi prin pietre ca cele din filmulet risti sa ramaii fara masina deloc cateva zile ("shit happens"). Daca nu o bagi "la risc" nu prea are sens sa o modifici (decat pentru "imagine") pe de alta parte, cu cat modifici mai putin la masina cu atat e mai fiabila in timp (daca e singura, ai nevoie sa mearga permanent) daca ai ca hobby mesteritul la masina si dispui de suficient timp liber - atunci se schimba situatia Un Patrol stock poate destul de mult daca ii pui lanturi pe roti si eventual un troliu. Asta e si varianta cea mai economica (nu mai schimbi gume, nu mai inalti, etc) si merge cu 150 pe strada (fara lanturi, bineinteles). E drept ca un Patrol inaltat, cu gume mari, arata super, trebuie sa vezi cat esti dispus sa cheltui si sa sacrifici (viteza, confort) pentru "imagine".... Eu nu mi-am inaltat masina pentru ca cele mai multe situatii "tensionate" le-am avut la inclinari laterale. Daca masina nu e inalta risti sa ramai suspendat - dar o scoti cu un "coleg", troliu, etc. Daca masina e inalta se rastoarna usor (am vazut cazuri chiar la "ture" lejere), caz in care nu scapi de mers la tinichigiu si daunele sunt mai costisitoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Si daca mergi printr-o albie de rau si distrugi totul pe dedesubt nu e costisitor? Omul vrea masina pentru mai multe lucruri, printre care si rockcrawling. Acolo chiar ai nevoie de garda mare si suspensie elastica, cursa cat mai mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN cativa cm in plus nu fac o mare diferenta. Presupunand ca ai trecut raul intai la picior (cum se recomanda), ai optiunea sa nu treci (daca nu te mai asteapta acasa alta masina). Totusi Patrolul are punti rigide, daca nu te repezi cu viteza, nu cred ca strici ceva. Sa o rastorni din inclinatie laterala se intampla mai usor (cum am vazut o Toyota la Cheia in 2007 pe traseul soft, langa cimitirul de langa fosta granita). oricum omul isi va face masina cum ii place, preferinta personala va invinge considerentele de ordin practic si economic (e si hobby , nu ?) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN cativa cm in plus nu fac o mare diferenta. Presupunand ca ai trecut raul intai la picior (cum se recomanda), ai optiunea sa nu treci (daca nu te mai asteapta acasa alta masina). Totusi Patrolul are punti rigide, daca nu te repezi cu viteza, nu cred ca strici ceva. Sa o rastorni din inclinatie laterala se intampla mai usor (cum am vazut o Toyota la Cheia in 2007 pe traseul soft, langa cimitirul de langa fosta granita). ba citiva cm in plus fac o diferenta foarte mare: intre a a ramine suspendat si a trece. dar ceea ce ai spus in legatura cu optiunea este adevarat: nu te pbliga nimeni sa te bagi. la cheia in 2007 a fost o combinatie nefericita intre plecatul la imbulzeala si neatentie. era deja pe laterala cind a incercat s-o indrepte spre virful dealului, a prins un dimb si asta a fost. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN ... Sa o rastorni din inclinatie laterala se intampla mai usor (cum am vazut o Toyota la Cheia in 2007 pe traseul soft, langa cimitirul de langa fosta granita)... Am fost si eu acolo, la Tabla Butii, cand s-a rasturnat Toyota aia ... acolo a fost vorba doar de o abordare gresita a unor sleauri relativ lejere [ soferul a luat-o "prea in diagonala" ] ... aia era prima mea iesire offroad, tin minte destul de bine totul si stiu ca m-a marcat felul rapid in care s-au miscat baietii [ Max, Bruno, Bucur, Angus, etc ] ca sa repuna masina pe roti ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN @Sorin pt a merge pe strada la cum am eu masina, vezi descrierea din prima pagina a topicului, mie nu-mi trebuie decat roti de sosea. Gume pt noroi am. Pt rockcrowling am nevoie de 34-uri. In rest...gearmaster si rollcage-ul nu vor afecta performanta pe sosea a masinii. Diminuarea greutatii nici atat. Deci....e destul de limpede ce vreau sa fac. Ma mai gandesc la variante pana la 1.02 si din acel moment ma apuc de investit si va arat ce iese. A...faza najpa este cam asa la roti: daca pun roti mai mari, nu numai taierea masinii pt a intra rotile reprezinta o modificare necesara, ci si adaptarea intregii fuzete plus planetare. Probabil greutatea rotilor necesita schimbari acolo...vedem, analizam... Mai exista o varinata extrem de buna: achizitionarea unor jante si roti pt fiecare situatie! exemplificare: ceea ce am eu acum pe masina, 32-uri, pt zapada afanata si padure inghetata, noroi si teren cu dificultate medie. Sa achizitionez jenti plu 34-uri pt rockcrowling si in final....niste At-uri BFG sau un superbalon pe jenti de 19 pt viteza pe sosea. Si mai e un shpil: cu rotile pe care le am, 32-uri profil Simex, nu am sa pot merge niciodata cu viteza pt ca nu pot fi echilibrate. La fel si cu 34-urile. Deci...pe sosea fara roti echilibrate....fix-pix. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN statistic vorbind, din ce am vazut (inclusiv pe forum), cele mai multe masini avariate au fost de la rasturnare, nu de la ramas suspendat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN statistic vorbind, din ce am vazut (inclusiv pe forum), cele mai multe masini avariate au fost de la rasturnare, nu de la ramas suspendat. @Sorine la rasturnari intervine, de obicei, o greseala a soferului. Eu nu iau in seama eventualele greseli pe care le voi face in offroad pt a-mi face masina. Ci ce anume mi se poate intampla in asa fel incat sa ma asigur ca eu si ocupantii SCAPAM CU VIATA! Atat. Uite....de craciun ne-am dus la Ursici...conditiile ff najpa: noapte, teren inclinat lateral 5 grade spre prapastie, zapada necalcata. Daca masina pleca spre rapa....vreau doar sa scap. d'aia pun rollcage. Ca sa trec mai lejer, nu fac bodylift, pt ca schimb centrul de greutate, dar pun roti mai inalte pt a putea "pasi" mai bine. Eu asa gandesc...in functie de cum vad ca se comporta utilajul in teren in dif situatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN la janta pt off ia in calcul si posibilitatea sa fie cu bedlock-uri, pt a nu dejanta in varf de munte. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Nu cred ca atunci cand mergi printr-un rau stai inainte sa-l bati la picior. Eu ma referam la parauri de munte pline de bolovani mai mari sau mai mici. Garda la sol conteaza mult in aceste situatii. Intr-adevar e mai instabila masina la inclinarile laterale insa cand esti pasibil sa te rastorni, nu mai virezi spre deal, ci spre vale, acolo a fost vorba de o greseala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN la janta pt off ia in calcul si posibilitatea sa fie cu bedlock-uri, pt a nu dejanta in varf de munte. CORECT> Mama....deci bedlockuri...sa fii iubit aztec tata. Uitasem. Deci....pt cele de rock si noroi...chestii d\alea. Clar!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN ltb-uri de 34x10.5 pentru rock crawling si noroi, pe jante cu beadlock-uri si gata. dai simexurile si iei niste bfg-uri de 33" pentru strada. avantajul major al jantei cu beadlock e ca poti desumfli roata ca sa obtii o pata de contact mai mare pe stinca. cu ltb-urile poti merge si la 0.4 sau 0.5. nu uitasa-ti pui si un compresor in masina. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Am compresor pe masina. Profi. Si nu dau simexurile. Voi tine 3 randuri de roti cu trei randuri de jenti. Cate doua le iau cu mine. Alea de strada mereu si in functie de ce teren aleg...le iau si pe celelalte. Chestia aia cu dejantarea e belea. Cam cat costa ...alea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Se pot face pe bani marunti. S-a povestit aici viewtopic.php?f=17&t=3242&p=48826&hilit=+laser#p48826 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Ca masina sa mearga in teren cum ai vrea tu (ex. din filmulet...) iti trebuie roti de minim 35. La o masina cum e patrolul care are 31 din fabrica si puntile,transmisia HD e si pacat sa-i pui roti mai mici de 35 si sa zici ca ai preparat-o de teren :grin: Cu suspensia OME iti incap 35-uri si lucreaza perfect (nu ating nicaieri) cu conditia sa tai din aripi un pic(si la aripile fata si la cele spate trebuie umblat) si sa modifici overfanderele. Deasemenea iti trebuie jante cu un ET negativ sau flanse ca altfel iti ating in sasiu cauciucurile la viraj. Nu trebuie sa modifici nimic la fuzeta sau ce ziceai tu mai sus. Motorul duce fara probleme rotile si daca vrei chiar sa traga cum tragea cu rotile de 31 atunci schimbi rapoartele din diferential. O sa poti prinde in continuare 140-150 dar masina nu mai e asa de controlabila ca pe rotile standard,creste distanta de franare si creste balansul cand faci manevre bruste de evitare,altfel tinuta de drum e foarte buna. Cu un cauciuc BFG MT ai putea sa imbini foarte bine terenul cu soseaua si se descurca decent si in teren. Pe piatra BF-urile sunt foarte smechere :grin: In poza de mai jos vezi cat trebuie taiat din aripa. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN Asa ceva nu-ti place? :grin: http://www.marks4wd.com/products/gearma ... -GQ-GU.htm http://www.marks4wd.com/products/gearma ... istory.htm http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN @Levo...cum sa nu-mi placa? Belea! Dar....cred ca ma costa peste 3.000 euro complet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN ... dragilor, puntile alea portal costa 16-17.000 dolari australieni fara transport international [ si sunt grele & voluminoase ] ... apoi mai vine la socoteala : vama / TVA-ul / baba / flagma / lantu' si mortii mamii lor de jegosi ... Insa, daca ai noroc si castigi la loterie, treaba aia e o mare jmekerie ... puntile sunt bolt-on, doar le dai jos pe cele vechi si le montezi pe astea noi ... fara "artificii" de constructie, fara flexuri si aparate de sudura, fara bodylift si alte manevre ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN WOW...deci...PAS! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Re: VREAU UN ANUME NISSAN ia uite ceva frumos... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate