Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

eu am o hartie in care scrie ca pana in 9.03

si sunt tare morcovit am programare la rar in 5 care este joi

stiti cumva daca se da cartea in aceeasi zi?

pot sa merg la finante sa duc dosarul fara carte,sau sunt penibil cu intrebarea asta?

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cartea de identitate o primesti a doua zi, iar la finante este obligatorie.

In Monitorul oficial nr. 103/19.02.2009 la art. IV spune ca "Pentru a beneficia ....persoana fizica sau juridica prezinta autoritatii fiscale competente pentru calculul taxei de poluare, in vederea luarii in evidenta, in termen de 20 de zile calendaristice de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta,....." deci intrarea in vigoare este 19.02, iar 20 zile inseamna 11.03.

In concluzie, cred ca e timp. Nu uita de declaratia autentificata la notar si in unele cazuri de traducerea actelor originale ale masinii.

Bafta!

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

o am facuta

stii pe cineva la finante sa pot dormi linistit

si raspunsul tau m-a mai linistit

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

eu am o hartie in care scrie ca pana in 9.03

si sunt tare morcovit am programare la rar in 5 care este joi

stiti cumva daca se da cartea in aceeasi zi?

pot sa merg la finante sa duc dosarul fara carte,sau sunt penibil cu intrebarea asta?

Daca nu ai cartea emisa intre 15 decembrie si data ordonantei, cum le poti dovedi astora ca masina a fost adusa inainte de aceasta ordonanta? Intreaba si tu daca e valabila factura sau actele din Germania pentru numere.Nu stiu daca e reglementata undeva chestia asta dar daca ai ordonanta poate stii deja...

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Daca nu ai cartea emisa intre 15 decembrie si data ordonantei, cum le poti dovedi astora ca masina a fost adusa inainte de aceasta ordonanta? Intreaba si tu daca e valabila factura sau actele din Germania pentru numere.Nu stiu daca e reglementata undeva chestia asta dar daca ai ordonanta poate stii deja...

pai dovada o faci cu factura, contract vinzare cumparare, dovada de numere din germania(talon roz) si cu o declaratie pe propria raspundere data la notar. Toate astea trebuie traduse. Atentie. la politie iti cer dovada de numere din germania.

Si Pinti pentru orice eventualitatea mergi in deva la finante si vezi daca nu te pot lua in evidenta ca ai adus masina inainte de 15 decembrie , macar scapi de o grija

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Persoanele care vând maşini rulate din străinătate ar putea plăti impozit - UPDATE

12 MARTIE 2009

APIA solicită menţinerea taxei de poluare auto în 2009

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) solicită menţinerea taxei pe poluare auto pe tot parcursul anului 2009 şi consideră că înlocuirea acesteia cu un impozit anual de către Ministerul Mediului nu este o soluţie.

"Dacă avem o taxă, trebuie să spunem că ea va fi valabilă tot anul 2009. Această taxă rămâne valabilă şi este cea pe care o cunoaşteţi. Anunţarea unei posibile modificări ale acesteia nu are cum să aibă efecte pozitive", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Brent Valmar, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry, cu tema "Piaţa Auto - Strategii anticriză".

APIA consideră că este necesară stimularea cererii de vehicule noi şi limitarea intrărilor în ţară a celor vechi.

Citeşte mai multe despre declaraţiile lui Brent Valmar pe mediafax.ro

UPDATE: Fourmont: Piaţa auto riscă să fie sufocată dacă accesul la credite nu va fi înlesnit

Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, a declarat că piaţa auto riscă să fie sufocată dacă accesul la credite nu va fi înlesnit. Fourmont a precizat că este posibil ca înlocuirea celor 60.000 de maşini vechi prin programul de înnoire a parcului auto să eşueze.

"Suntem pe cale de a omorî piaţa auto românească, din cauza taxării la credite. Dacă nu vrem să asistăm la moartea pieţei auto, trebuie deblocată rapid această situaţie", a spus Fourmont, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry.

Citeşte mai multe despre declaraţiile lui Francois Fourmont pe mediafax.ro

UPDATE 2: Taxa auto nu va fi schimbată în 2009

Taxa pe poluare auto nu va fi schimbată în aceast an, urmând ca Ministerul Mediului să propună o nouă formulă privind taxarea maşinilor, cu aplicare din 2010, a declarat Dan Cârlan, secretar de stat în cadrul ministerului.

"Vom propune în guvern o nouă formulă privind taxarea maşinilor, care să fie trecută prin parlament conform procedurilor, iar aplicarea ei va începe din 2010", a spus Cârlan, în conferinţa "Mediafax talks about auto industry".

El a adăugat că actuala taxă are o formă discriminatorie şi se lucrează ca noua formulă să fie echitabilă.

Citeşte mai multe despre declaraţiile lui Dan Cârlan pe mediafax.ro

UPDATE 3: Persoanele care vând maşini rulate din străinătate ar putea plăti impozit

Premierul Boc a declarat că va cere ministrului Finanţelor şi celui al Mediului să facă o evaluare în ceea ce priveşte vânzările de maşini cumpărate din străinătate, pentru că este incorect ca proprietarii care le cumpără în nume personal şi apoi le revând pentru profit să se sustragă de la plata impozitului.

Premierul a fost întrebat de unul dintre participanţii la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry dacă are în vedere limitarea vâzărilor de autoturisme second-hand cumpărate din străinătate în regim individual, ca după aceea să fie revândute cu scopul obţinerii de profit.

http://www.gandul.info/economia/persoan ... 36;4042809

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

http://www.ziare.com/CE_a_declansat_pro ... 98465.html

Comisia Europeana a declansat, joi, procedura de infirgement impotriva Romaniei, cerand autoritatilor de la Bucuresti sa modifice legislatia privind aplicarea taxei de poluare - fosta taxa de prima inmatriculare.

Aceasta solicitare a fost transmisa sub forma unei "scrisori de somare", prima etapa a procedurii de incalcare a dreptului comunitar prevazuta la articolul 226 din Tratatul CE.

- Continua -

Link spre comentariu

offtopic

Cald, cald, cald ... ia ca nu e! ...v-am pacalit si de data asta! :ha: Asta fac baietii nostrii rupti in izmene cu popoul plin de celulita si cu buzunarele pline ... Promit, ne dau (prima la ...dreapta) dupa care revin! :pr :uameni :T

ontopic

Cred ca se va renunta la taxa undeva la sfarsitul anului viitor ..pana atunci insa dam de mancare la bulgaroi ... :happy

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Am inceput sa nu ma mai bucur deloc cand se anunta cate vre-o modificare....

De obicei nu sunt in bine

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Am inceput sa nu ma mai bucur deloc cand se anunta cate vre-o modificare....

De obicei nu sunt in bine

pai... dupa ce desfinteaza taxa de prima imatriculare o sa bage impozitul ala enorm pe norma de poluare si emisiile de co2.. emisii pe care noi cei cu motoare mari si mai vechi platim de ne cacam pe noi si cei cu motoare mari si puternice dar cu esapamente destepte si calculatoare jmechere o sa plateasca mult mai putin ...tot in noi vor da cat incape

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Se pare ca in curand se va modifica, iar taxa de prima inmatriculare, deoarece asta a fost declarata ILEGALA de catre Uniunea Europeana

"Gata, in sfarsit e oficial! Daca pana acum, mai multe instante judecatoresti din Romania au declarat taxa de prima-inmatriculare a masinilor ilegala, dar guvernul a fost mai presus, acum nu mai are nimeni ce sa faca: taxa de prima-inmatriculare a fost declarata ilegala de catre o instanta internationala! Asadar, daca ai platit-o, pregateste-te sa-ti ceri banii inapoi"

http://www.4tuning.ro/taxa-auto/ai-platit-taxa-auto-ia-ti-banii-inapoi-taxa-de-prima-inmatriculare-declarata-8926.html?utm_source=Newsletter__Newsletter_4Tuning.ro&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_31556

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

O sa-i doara fix in cot si o sa incaseze taxa in continuare chipurile ca finanteaza programul Rabla.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare