Vizitator crocus Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Se dau: 1. Seful meu, aproximativ 60 de ani. 2. Volvo XC60, motor D5, cumparat in decembrie 2008. Taxa pe poluare este 100 de milioane!!! Am crezut ca o sa-l ia damblaua pe bietul om cand l-au sunat azi cei de la leasing sa-l intrebe: "Ce facem, platim taxa pe poluare sau trageti masina pe dreapta pana se hotaraste guvernul daca o mentine in vigoare?". Va plati taxa, pentru ca trebuie sa-si inmatriculeze masina, alta n-are. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Va plati taxa pentru ca are de unde, probabil. Cam citi baieti de pe forum crezi ca stau pe dreapta din cauza taxei?Eu am stat 6luni, altii stau de 8-9 luni, altii de mai putin... Spune-i ca in 2 saptamini o sa-i para rau de decizia luata si n-o sa-i dea nimeni banii inapoi dupa aia. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Ianuarie 19, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Acum sincer.. de 100 milioane.. mai bine inchiriaza cateva zile alta masina sau mege cu taxiul ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator crocus Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Nu judecati gresit omul. Nu-l dau banii afara din casa. El este CONVINS ca va primi banii inapoi daca taxa se va abroga. Degeaba m-am chinuit io sa-i explic ce si cum, vorbim despre alta mentalitate decat a noastra. A asteptat 7 (sapte) luni dupa masina aia, a dat avansul inca din iunie 2008, a mers mai mult pe jos, a mai imprumutat masina de la firma sau de pe la amici etc. Banii vor fi dati de catre cei de la leasing iar el va plati suma in rate catre ei. Si, repet, este convins ca va primi banii inapoi daca se va renunta la aberatia asta de taxa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Ianuarie 19, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Noi spuneam ca nu are sens sa blocheze o suma mare de bani pana cand statul va avea bunavointa sa plateasca inapoi.. Din cate cred eu, nu am certitudine, dar asa "simt" ca revenirae la taxa din iunie se va reveni in cateva zile, maxim 1 saptamana.. de acea zic sa amane. Apoi gasesc astia cum sa modifice taxa.. cam prin primavara ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Explica-i si ca poate pune numere rosii timp de 3 luni(3x1 luna);cind dai bani la stat,mai ales acum,sint sanse infime sa recuperezi ceva inapoi,trebuie sa se aprobe proceduri de restituire, trebuie aprobari,etc. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Va plati taxa pentru ca are de unde, probabil. Cam citi baieti de pe forum crezi ca stau pe dreapta din cauza taxei?Eu am stat 6luni, altii stau de 8-9 luni, altii de mai putin... Spune-i ca in 2 saptamini o sa-i para rau de decizia luata si n-o sa-i dea nimeni banii inapoi dupa aia. Subscriu! Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady_petre Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Va plati taxa pentru ca are de unde, probabil. Cam citi baieti de pe forum crezi ca stau pe dreapta din cauza taxei?Eu am stat 6luni, altii stau de 8-9 luni, altii de mai putin... Spune-i ca in 2 saptamini o sa-i para rau de decizia luata si n-o sa-i dea nimeni banii inapoi dupa aia. Pina la urma necesitatea te face sa platesti taxa. Nu cred ca cineva se poate lipsi fara regret de 100 de mil. In aceeasi situatie ma aflu shi eu. Am dat pe masina 1300 de euro si daca e sa platesc taxa acum mai trb sa dau 2100 euro. Sper ca se va modifica ptr ca asta e masina care am vrut-o. Daca nu ramin doua variante 1-nu platesc si ii dau in judecata solicitind incrierea cu scutire de la plata taxei sau 2-platesc si ii dau in judecata solicitind restituirea taxei deocamdata stau si astept sa vad ce le mai c....aca mintea la aia pe care cica i-am ales Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RuffRider Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Salut Traim in Romania... Io cred ca unu din principalii vnovati pt taxa e mui..ul de tariceanu cu actiunile lui la dacia si cetroen. cei doresc ,data viitoare cand cade cu motoru sa parcheze permanent pe dreapta, nemernicu de francmason sa ceo fi ca numa sa ne beleasca pe noi romani sio gasit!!! io unu nas vrea sa fiu neam cu el la cate blesteme sio capatat , sio batut joc de o tara intrega!!! tot el e de vina si cu TAXA DE RADIO si tv !!! el si guvernu lui si lingai lui. eu unus APOLITIC, am numa o stampila de vot, de uninominal. si pe mine ca pe altii ne f... taxa . de modificat oricum va fi tot pt ei va fi bine, ca asa sursa de bani la buget , numa la loto mai au ei si la taxa radio f..tui de nemernici, fura tara si noi platim!! Nu s daca ati vazut la tv, ca cica se va arhiva smsurle si mailurile si alte convorbiri, dupa 15 martie, asa ca macar sa ii mai njuram liberi pana putem ca astia ne vor negri pe plantatie! :ha: Si ce porci si astia de la comp de asigurari, daca ai masina dn UE, si ramane inmatric acolo nu poti face nici un felde asigurare pe masina, numa daca e dn SUA adussa.... da taxa de drum nu cont de unde e masina..scoti banu.. De recup taxa s-ar putea ,dar trebuie sa intre in vigoare mai intai, sa aiba o forma ce poate fi atacata, si depide cate legi UE icalca si alte legi, si ce avocat ai, tot mai scoti ceva. am zis ca scriu o vb doar, da cand vine vb de dat bani la stat...vine inspiratia! sper ca am fost on topic Bafta tuturor cu taxa. :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator crocus Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? V-am ascultat sfaturile si am inceput ziua cu o discutie lamuritoare cu seful meu. Dupa cateva minute de explicatii argumentate, a cedat si a telefonat la firma de leasing pentru a bloca efectuarea platii. Din pacate, leasing-ul platise de ieri dupa-amiaza. Astfel ca singura varianta ramane actionarea statului in judecata. D-zeu cu mila... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Dupa ceva mai putin de 6 luni de..."targuieli" am reusit eu impreuna cu fratele meu (care este avocat) sa tragem un mare sut in cur statului. Adica azi am aflat sentinta data de curtea de apel in procesul de recuperare a taxei auto pe care am platit-o in mai 2007, pe masina mea de strada. Sentinta este respingerea recursului facut de fisc, la procesul castigat prin octombrie. Cu alte cuvinte eu imi recuperez cei 4800 euro la vremea aia + 3100 lei cheltuieli de judecata (ii ia frati-miu) + dobanda legala de aprox 2200 euro (dar asta nu e sigur pana nu luam certificatul de grefa). La toate astea se vor mai adauga alte cheltuieli pe care le va cere executorul (prietena fratelui meu). Adica va cere cheltuielile ei + cheltuieli pt frati-miu ca ma reprezita in fata executorului. Nu stiu ce suma vor insemna si astea, dar cred eu ca vor mai fi si astea vreo 5-6000 de lei. Evident toti banii astia ii vom lua de la stat. Pasul urmator este obtinerea certificatului de grefa si punerea in executare. Sper ca in max 1 luna sa am banii, dar nu ma grabesc, sunt fericit ca am castigat si mai devreme sau mai tarziu o sa ii am. Si cu cat trece mai mult cu atat suma rezultata din dobanda, creste. Stiu ca unii o sa spuneti ca de fapt sunt banii celorlalti contribuabili, dar nu e chiar asa. Banii sunt deja ai statului adica sunt deja luati de la contribuabili, si decat sa ii fure ei sa-si faca vile mai bine ii iau eu. Daca vreti pot detalia etapele care trebuiesc urmate pt a avea sanse de castig. Poate ca puteam sa sarim peste etape si sa terminam in vreo 3-4 luni, dar am zis sa facem totul cat mai corect, ca sa avem mai multe sanse sa castigam. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SorinD Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? :bravo :pl, vrem detalii ... __________________________________ JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Era misto daca-l dadeai in judecata pe Tariceanu si platea el banii astia.Poate daca exista posibilitatea asta se gindea de mai multe ori inainte sa ne puna pe cap taxa. Chiar asa de mare e dobinda pentru o juma de an?2200 euro pentru 4800? Sau se merge pe penalizari gen 0,1% pe zi? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Dupa ceva mai putin de 6 luni de..."targuieli" am reusit eu impreuna cu fratele meu (care este avocat) sa tragem un mare sut in cur statului. Bravo domnule, Sa-l aduci sa felicitam :1 , nu credeam , dar ati reusit Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Se mai intampla din cand in cand ...sa o ia si statul in crest! :bravo ... La cate "avantaje" ne-a creeat "gratuit" un sut in fund e binevenit si binemeritat din cand in cand! Inca o data :1 ptr. curajul de care ati dat dovada ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Dupa ceva mai putin de 6 luni de..."targuieli" am reusit eu impreuna cu fratele meu (care este avocat) sa tragem un mare sut in cur statului. Bravo domnule, Sa-l aduci sa felicitam :1 , nu credeam , dar ati reusit @Razvan, il sti pe frati-miu, am fost cu el la prima tura de la bran. Era baiatu care vorbea mult :grin: @flay, da dobanda e de 0.1%/zi, dar se socoteste de cand am platit nu de cand am inceput actiunea de recuperare. Mi-e lene acum sa numar zilele, dar daca vrei socoteste din 18.05.2007 pana acum si mai adauga ceva zile ca mai dureaza pana imi platesc. @sorind etapele pe care noi le-am urmat sunt urmatoarele (nu inseamna ca metoda e infailibila si nu stiu daca pe taxa de poluare in forma veche sau actuala se poate. Ce am facut noi a fost pe prima taxa introdusa daca nu ma insel la 01.01.2007): @Yonutz mersi de felicitari o sa i le transmit fratelui meu, ca el le merita, dar sa sti ca nu e nevoie de mare curaj. Nu aveam nimic de pierdut decat cateva sute de lei cu taxe de timbru sau alte din astea marunte. 1- am facut o cerere scrisa la Administratia finantelor publice (cred ca asa se numeste). Cerere inregistrata la care sunt obligati prin lege sa raspunda in scris in max 30 de zile. 2- am primit raspun negativ in termenul legal, si am facut o a doua cerere (se poate face in max 15 zile de la comunicare). Un fel de recurs la hotararea lor. Aceleasi 30 de zile de asteptare. 3- din nou raspuns negativ => i-am dat in judecata la Contencios Administrativ (din nou, cred ca asa se numeste) 4- a fost un singur termen prin octombrie, in care argumentele fratelui meu au fost mai solide si am castigat. Dupa cateva saptamani (de fapt cred ca au fost vreo 40-45 de zile am primit hotararea acasa. 5- administratia a avut 15 zile sa faca recurs. Evident au facut in ultima zi posibila. 6- am primit un nou termen de data asta la Curtea de Apel. Termen care a fost ieri si azi a putut sa citeasca hotarea, dar nu e redactata. (mai dureaza si asta vreo 40-50 de zile) 7- urmeaza sa scoata un certfificat de grefa cu care mergem la executor (prietena lui) si punem in executare hotararea. Acest lucru este posibil fara sa avem hotararea redactata deoarece este o sentinta definitiva si irevocabila. Stiu ca suna a reclama, dar pana acum frati-miu (stefan pe numele lui) nu a pierdut decat 1 proces. Nu il pierdea nici pe ala daca respectivul client ii dadea toate datele problemei. Nu ma bucur atat de mult pt bani, cat ma bucur ca i-am tras un sut in cur statului. Dar la cate ne trage el nou....parca nici nu mai conteaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
john.helot Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? :bravo :1 :1 :1 Trebuie sa vb.ca am si eu ceva de recuperat,numai la una am platit in 2007 nov. cam 5500 epuroi,tot de strada masina,si ca persoana juridica. Toyota LandCruiser120 kamikaze offroad team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Ianuarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Domnule.. spun cu jumatate de gura bravo Ai invins sistemul...dar asa cum ai remarcat si tu,, banii trebuiesc restituiti de undeva.. si din pacate nu de la tariceanu personal sau de la acolitii lui... Acum marea problema, dupa cum am ami spus.. si SE PARE CA NR VA LOVI PE TOTI cei care avem masini cu RO la numar.. este valoarea taxei impozit anuale. Ca poate ne bucuram degeaba. Si depinde si de cum se calculeaza.. norma euro, cilindree, CP..etc. Si asa cei cu cilindreee mare platesc o gramada de bani ca impozit, daca se mai adauga si taxa. Bine.. eu platesc acum(de fapt am platit) 26 RON ca impozit pe auto, extrem de putin... dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma gandesc numai la mine... ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? :bravo :1 :1 :1 Trebuie sa vb.ca am si eu ceva de recuperat,numai la una am platit in 2007 nov. cam 5500 epuroi,tot de strada masina,si ca persoana juridica. Vorbim, mergem la munte, eu la o bere, tu la un vin.... :h5 . Oricum nu promit nimic pt ca nu eu decid daca mai vrea sau nu sa faca treaba asta. Daca te intereseaza pot sa te pun in legatura cu stefan (ca va stiti) si va intelegeti voi. Uitasem, legat de masina: La vremea respectiva masina nu avea nici 2 ani, motor de 3600 cu euro 4. fusese masina de showroom in germania si nu avea multi km la bord, deci nici macar nu se poate spune ca era un motor alergat care deja scotea fum si noxe. @aztec daca se va baga in impozit sunt convins ca nu e ok. O taxa nu se poate aplica retroactiv. Plus...cei care au platit deja taxa...o mai platesc inca o data in rate ? Parerea mea e ca nu poate fi aplicat sistemul asta, nu in forma preconizata cel putin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Ianuarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Nu se va baga in impozit.. Cel putin din cate stiu eu.. impozitul actual se duce la primariile locale sa autoritati locale. Si se fac parcari, strazi, RATB-uri, flori pe strazi. etc Taxa se duce direct la bugetul de stat.. si se pierde urm, poate fi folosita pt orice. de comasat nu cred ca o sa o faca, poate doar cu mentionarea distincta a destinatiei banilor.. Oricum treaba lor. Si ai dreptate.. va fi greu de trecut peste hopul celor care au platit deja taxa si ar urma sa fie re-taxati ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? oricum tot pe principiul consacrat....cu japca....luam banii de la prosti...sa carpim bugetul....si alte cheltuieli de-ale alesilor :bleah :bleah :bleah Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau4x4 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Oricum , pregatiti banii baieti , ca se apropie luna martie !! :banana Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Aveti idee cit ar putea fi taxa pt. asta??? http://www.dailymotion.com/fr/channel/e ... r-de-renau I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Aveti idee cit ar putea fi taxa pt. asta??? http://www.dailymotion.com/fr/channel/e ... r-de-renau La asta trebuie sa-ti ia si taxa la suprafata si fct de zona in care o parchezi. :grin: Asa ca taxa e zilnica Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mertan Postat Ianuarie 26, 2009 Partajează Postat Ianuarie 26, 2009 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? statu roman e bulangiu.... daca aveti masini pana in 150 de cai, inmatriculat-o in bulgaria... va costa maxim 800 de ero cu toate cheltuielile, si apoi pe an undeva la 150-170 de euro asig+impozit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate