Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: TPI sau vestita taxa pe prima inmatriculare...

ii doare la 10m de cot.....vom alege dintre 2 hoti....si daca nu te duci la vot aia e....se aleg ei intre ei...si gata

exact cum a iesit ala la minoritati cu 1 vot....rusine...nici macar familia nu l-a votat

daca se duc 1000 de oameni se alege ala care a avut mai multe voturi....nici macar votul de boicot nu mai tine...au fost voturi anulate cam citi au votat pnl-ul si s-au speriat si nu au mai zis cite voturi sint anulate...RUSINE

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca ati primit raspuns de la comunitatea europeana... eu l-am si il adaug mai jos:

"Car taxation in Romania - Reply to your message - Our ref. DE/CAR/08/RO-tpl6-en - D28610

Dear Sir/Madam,

I refer to your message regarding car taxation in Romania.

First of all, it must be noted that there is no harmonization at European Union level in the field of motor vehicle registration taxes. This means that Member States may impose these taxes and decide unilaterally upon their levels and methods of calculation. Romania may, thus, also keep a motor vehicle registration tax and set its levels as high as it sees fit (in Denmark, for example, a similar tax amounts to 180% of a vehicle's value). In other words, there is no Community rule, which would require Romania to eliminate the registration tax levied on new or used motor vehicles. There is also no Community provision, which would regulate the level of this tax.1

Following the successive amendments of the Romanian legislation, the Commission services examine the conformity of the new system with Community law, and specifically with Article 90 of the EC Treaty, which requires that all competing cars - used or new, domestic or imported – be treated equally. However, according to the Court, Article 90 of the EC Treaty does not preclude Member States from changing their tax systems or increasing tax levels. The Commission will afterwards publish the results of the examination.

I would also like to inform you that the Commission being aware and concerned of the difficulties that the European citizens face in connection with the car registration taxes levied in different EU Member States on 5 July 2005 presented a proposal for a Directive which, inter alia, includes elimination of the car registration taxes as from 1 January 2016. Moreover, the proposal includes provisions establishing a refund system for registration taxes to be applied on those passenger cars which have been registered in a Member State and are subsequently exported or permanently transferred to another Member State. The objective of this measure is twofold: first to avoid double payment of registration taxes, and second to charge registration taxes according to the use of the car in the Member State concerned. Although the adoption of Community legislation in the field of taxation requires unanimity in the Council the Commission remains hopeful that the Member States would be cooperative in removing the remaining tax obstacles in the Internal Market.2

I hope that this information has been useful for you.

Yours sincerely,

Signed

Micole Wieme

Head of Unit"

NO COMMENT...

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

L-am vazut la TV pe noul ministru al mediului, care a zis ca noua taxa (din decembrie) va propune sa fie suspendata, iar taxa ce se va aplica pe viitor(nu stiu de cind) sa tina cont de mai multe chestii, inclusiv de ce zice UE.

Sa speram ca va fi bine si o va suspenda de tot pina o vor pune pe cea noua!

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Au facut ce au facut cu marirea taxei din urmatoarele considerente:

1.Erau prea multe masini IMPORTATE cu numere provizorii sau de comunitate care erau in standby si posesorii asteptau sa se "scoata" definitiv taxa preferand sa le tina pe dreapta sau sa circule cu ele inmatriculate temporar prin diverse tertipuri

2.Gaura de la buget facuta prin campaniile electorale care se voia acoperita prin fortarea posesorilor sa-si inmatriculeze acele masini intr-un timp relativ scurt si implicita valul de cascaval de la buget (gura lor de oxigen); eu unul le-as dori gaze naturale "fara numar" intr-un spatiu inchis! :ha: :ha: :ha:

3.Arderea dupa majorare a altora cu taxe de la 200-500 euro la 600-1500 euro - sume suportabile de altfel

4.Facilitarea vanzarilor masinilor noi a brandurilor pe care le pastea ORICUM falimentul, lucru oricum inevitabil in viitor!

5.Plata unor polite mai vechi intre fostii politicieni, sponsori si noii politicieni

Dupa parerea mea (dupa intuitia proprie si din alte surse - neoficiale inca) - taxa va sta asa minim 3 / maxim 6 luni! Dupa care de la euro 3 in sus se va elimina de tot! La euro 2 va reveni undeva cat a fost inainte, iar la cele sub euro 2 se va pastra noua taxa! In acest timp va scadea drastic pretul la masini ...de orice tip noi/vechi, non euro/euro 5!In urmatorul an vor aparea ca alternativa si noile masini cu combustibil mixt biodiesel/electric scutite de asemenea de taxa!

Daca s-ar intampla altfel dupa aceasta majorare si-ar atrage mania oamenilor care deja au votat de data asta prin procedeul binecunoscut "gica contra" asteptand SCHIMBAREA, sau nu s-au prezentat la vot dar se vor prezenta in strada prin proteste colective!

PSD-ul este acum din nou "pe val" si ar da-o si pe ma-sa sa-si recastige "turtitele" care le-au scapat in tarana acum 4 ani! Asa ca s-ar putea sa avem o mica surpriza din partea lor!

Nu vor scoate definitiv aceasta taxa intrucat ea reprezinta o sursa de venit foarte serioasa a statului roman in conditiile in care la noi nu mai merge in adevaratul sens al cuvantului absolut nimic autohton, companiile multinationale sau straine fiind acum la "caltabosh"!

Cam asta este "viziunea" mea in ceea ce priveste taxa ... Ramane de vazut ce se va intampla ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

sinistru coane... sinistru... eu m-am decis: mai stau 1 an aici sa vad dacase va schimba ceva. daca nu, NZ sau AU si la revedre romania.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Nu e sinistru deloc ... Asta este realitatea pe care o prevad eu! Oare vorbele mele crezi ca nu vor avea acoperire si in realitate in viitorul apropiat?

Asa cum am spus si mai devreme fuga din tara la "carnatii si covrigii" altora nu o vad ca pe o solutie care sa ne rezolve problemele pe care le avem deja! Stai linistit ca nici afara nu e bine ...

Link spre comentariu

Vizitator UJIO

V-ati intrebat vreunul daca s-ar schimba guvernantzii,nu cumva ar fi la fel,pentru a nu stiu cita oara,dupa 89?De ce?Am raspunsul-pentru ca suntem un popor de tzigani,e dureros,dar e realitatea,cine ia osul la ros incepe cu vila,suv,terenuri,samd...rumegatzi afirmatia mea,fara flame-uri inutile.....

Link spre comentariu

e ca in bancul asta:

Itzig traia in casa cu sotia, 2 copii, socrii si parintii lui. Intr-o zi se duce la rabi si ii spune: rabi, io ma sinucid, nu mai pot. ce sa fac ca sa scap?

rabi, calm, ii spune: itzig, baga in casa capra ta din ograda si vii saptamina viitoare la mine.

peste o saptamina, itzig la rabi: mooor, ma innebuneste capra aia. ce sa fac?

rabi ii spune: itzig, baga in casa si porcul din ograda si vino peste alta saptamina.

dupa alta saptamina, itzig innebunit de-a binelea: rabi, e foarte rau, porcul miroase, capra ma capiaza, ce sa fac?

rabi: baga si gainile. si vii saptamina viitoare.

baga asta si gainile si ajunge sa doarma afara. se duce la rabi dupa o saptamina: rabi, e dezastru, am ajuns la limita. acum ce ma sfatuiesti?

rabi: itzig, scoate gainile, porcul si capra si vino miine la mine.

a doua zi, rabi il intreaba pe itzig: e, ia zi tu itzig, cum e acum in casa?

itzig: e perfect rabi, nici nu-mi dadeam seama ce bine e!

cam asa sintem noi: dupa 2-3 mariri, 5 abureli cu scoaterea, acum vrem ca taxa sa fie macar la fel de mica precum cea de dinainte... mi-e sila. asta este o practica 100% functionala, adaptata dupa cele dezvoltate de serviciile secrete pentru rasturnarea regimurilor: "inrautateste traiul, pune impozite si taxe aberante, peste nivelul suportabil si actioneaza cind totul devine un butoi cu pulbere".

@yonutz: mi-e sila de o tara in care astfel de practici vin din interior, chiar de la cei "alesi" sa ne "conduca". sincer, postura de cobai nu-mi face o deosebita placere. incep sa prefer taxele in locul spagilor ba mai mult, chiar vreau sa vad ce se intimpla cu banii pe care ii dau. unde or fi banii strinsi "pentru mediu" din taxa asta?

@ujio: nu sintem un popor de tigani - daca eram tigani era suficient sa strige unul ca sareau toti. sintem fiecare pentru el si cam atit. daca nu e treaba noastra, nu ne ajutam vecinul decit daca avem un interes. in schimb, vrem in permanenta pe cineva care sa ne ajute si sa se ocupe de problemele noastre, eventual sa le rezolve altii pentru noi, ca asa ar fi cel mai bine.

@all: din fericire, in comunitatea asta mica a noastra, lucrurile nu stau chiar asa si asta ma bucura. e unul din motivele care ma fac sa ramin... pote unii veti vrea in parlament, cine stie... :grin:

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Am trait sa o aud si pe asta: sindicatele de la dacia vor intra in greva generala daca se scoate sau se micsoreaza taxa in ianuarie!!!

Cica nu trebuie ascultati "cativa bisnitari" care au protestat pt. nedreptatea fiscala la care suntem supusi...

Poate citesc pe-aici cativa domni din sindicatele respective si pentru ei spun: eu nu-s bisnitar si masini mi-am cumparat una (pe care intentionez s-o tin, mai ales o data ce platesc taxa asta aberanta..), dar voi domnilor ati face mai bine sa va apucati de agricultura decat sa fluturati steagurile cu "made in Romania" pentru ca masini nu sunteti in stare sa faceti! Si sa umblati voi cu loganurile de rahat pe care le produceti si sa aveti accidente tot la doua saptamani, sa simtiti pe pielea voastra cum este sa va descarcereze din produsul "made in Romania" de doi bani pe care-l faceti!

rusine... :uameni

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

articolul 110 din constitutie: „Guvernul îsi exercită mandatul până la data validării alegerilor parlamentare generale. (...) Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern“.

deci taxa e neconstitutionala. dar traim in romania, unde ne cacam pe constitutie si pe legi, in general.

Link spre comentariu

Poate ca sunt putin nationalist dar eu unul nu mi-as parasi tara ptr ca o gasca de golani unsurosi si-au propus sa ma faca sa plec inducandu-mi ca o sa ma puna in nas taxele si ca o sa mananc maine terci in loc de friptura! Sa fim seriosi ...

@airwolf

Unde e taxa de mediu? Intrebare retorica, raspuns abstract: "N-ati vazut dom'le ca am pus pomi pe marginea lui A2 si gard de cupru suflat cu aluminiu?" Da' turnurile stralucitoare de la vilele de peste deal de autostrada le-o fi vazut cineva? :ha: :ha: :ha: Unde e taxa de drum? Intrebare si mai retorica, raspuns sec:"Ati vazut dom'le ce echipa are acum Dinamo?" Deci taxa de drum s-a investit in sburatoare ...care pe deasupra mai sunt si handicapate :ha: :ha: :ha:

Agricooltura e o alternativa, dar ce sa te faci cu clima de acum? Ori ploua de transform plantatia de grau in orezarie, ori nu ploua deloc de scoti cartofii cu picamerul! Pe de alta parte si dragii nostri ACTUALI agricultori au invatat rosiile sa traga pe nas, le baga regulat in vena diverse substante, le-a invatat la fumat "iarba" sa fie competitivi in raport calitate (proasta) / cantitate (muuulta)!

Se duce totul de rapa (ce bine; sa se duca odata sa nu mai avem de ce sa ne plangem) si te intrebi daca nu ar fi mai bine sa vinzi tot ce ai si sa te muti intr-o cabanuta in creierul muntilor undeva unde nici razele soarelui nu ajung si sa traiesti asa cum traiau stramosii nostri ... Iar cand iarna e frig, mai bagi in soba peste busteni o "caramida de lovele" si te intorci pe partea cealalta ... :ha: :ha: :ha: ... ce vremuri taica, ce vremuri ... La naiba cu Tanzania si Madagascan Oare o sa le apucam vreodata?

Link spre comentariu

busteni de bababanier?

Svejkule mai lasa reaqu bautura aia (ori ai gresit formula la spritz ai pus vin cu tuica in loc de h2o) ca scrii cam dublu la ora asta: babanieri ... sau mai bine zis ia cu paine! :ha: :ha: :ha:

Craciun fericit,

Yonutz

Link spre comentariu

busteni de bababanier?

Svejkule mai lasa reaqu bautura aia (ori ai gresit formula la spritz ai pus vin cu tuica in loc de h2o) ca scrii cam dublu la ora asta: babanieri ... sau mai bine zis ia cu paine! :ha: :ha: :ha:

Craciun fericit,

Yonutz

Asta seara e ajunul Craciunului Popii ne inteleg si Dumnezeu iarta ce facem :ha:

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Pai si ce ma, io sunt popa? Cand oi fi eu popa s-a zis cu voi ... va faceti toti musulmani! :ha: :ha: :ha:

Bautura dauneza grav sanatatii celui care sta langa consumator si nu consuma!(ala ori moare de oftica, ori moare de pofta inaintea ta)... da' pan' la urma mai merge una mica, ca oricum ai zis ca Dumnezeu Ne Iarta (vezi sa nu ne minti)! Si pana la urma toti ajungem in acelasi loc (mai devreme sau mai tarziu) ... barim sa ajungem fericiti! :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

ba da bre, bananieri mai babani (babanieri)... ce reaqu vorbesc prostii ... unde sunt bananieri nu vine factura de RADET sau DISTRIGAZ! :ha: :ha: :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare