Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

Hehehe,

Pana la urma asa opresti inflatia de masini vechi pe drumuri si la import, si ii faci pe oameni sa isi ia masina sau sa circule si cu trenu.

Iti decontez drumul pina la cluj doar ca sa-ti arat o masina din '94 pe care mi s-a oferit 12.000 euroi. Si nu am dat-o. Citeodata, ... noaptea, ... dupa ce adorm si respir regulat, ... mi se zbate ochiul sting, imi apare un dracusor care zice: "fraiere, fraiere, trebuia sa iei banu'" Apoi, ... ma ridic in fund, ... imi privesc dragastos nevasta, ... ma furisez tiptil sa nu o trezesc, ... merg la geam si ma uit la masina. O privesc cca 1 minut (ca si cum mi-as privi amanta) si ii urez o noapte linistita.

Cu cat e mai veche, cu atat platesti mai mult. Sa vezi cum dispar ciurucurile de pe drumuri.

Au mai incercat si altii, apoi ... s-au lasat pagubasi. Inca mai vezi in ungaria si polonia trabanturi si polski fiaturi. Poti sa fii convins ca oamenii aia nu sunt milionari excentrici sau mai stiu eu ce. Isi permit inca sa mai plateasca taxele pt. ele, asta daca nu cumva intra deja in categoria celor pt. care nu se mai platesc taxe. Si daca tot am ajuns la taxe, in speta taxe pt. poluare, iti mai zic ceva. Totul este o vrajeala cu V mare. Interesele sunt mai presus de poluare. Practic, pe cei mai infocati dintre sustinatori, ii doare fix la banana de ce o sa se intimple cu mediul. Desigur, fiecare percepe realitatea in felul lui.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am mai zis si o sustin:daca s-ar face ceva in privinta mediului parca as mai fi de acord cu taxa asta ...pana atunci nu ...indiferent ce cred altii ca ar fi bine sau nu taxa asta e o mare magarie menita sa hraneasca niste buzunare deja pline.

@cretu:daca ne-am permite oare nu toti am vrea o masina noua?...de ce draq nu omologheaza catalizatoare la rar(cu litere mici)?....hai pardon

ps..prin masina inteleg masina nu logan...si cum de nu le pasa lor de industria grea din romania asa ma doare pe mine in cot de loganu lor(in metalurgie s-au pierdut de cel putin 4x locuri de munca decat in industria auto romaneasca,sau decat risca sa se piarda),sa nu mai vorbim de minerit si etc...si sa nu imi zici mie ca un golf 3 gt din 92/90cp nu se ridica mai sus decat un logan pe benzina...oricum piata auto sh se va plafona odata si odata cu taxa sau fara... sau sa vb de uzina aro campu lung?...acolo nu s-au pierdut locuri de munca?

Link spre comentariu

NU am sustinut niciodata ca masinile sh aduse de dincolo si care au ceva ani in spate nu sunt bune. SUnt. Multi de aici aveti masini sh, dar, prea potine au ramas in starea in are le-ati achizitioat. Ati bagat bani frumosi in ele incat sa corespunda. Eu ma refeream la cele de pe care cad tablele pe drum si scot fumul ala gros si negru cand circula pe drum. Nu cred ca, de ex. cei care ati luat veverite mai vechi sau alte acareturi, va dati zilnic cu ele in trafic. Le folositi la altceva. SI multe nu sunt inmatriculate in RO.

NU aici e buba.

Masinile de epoca, sunt masini de epoca. Locomotivele cu aburi, sunt deja incluse in categoria bunurilor de patrimoniu incat nici macar nu pot fi date la fier vechi.

Eu ma refeream la georsele care circula pe drumurile publice.

(in ceea ce priveste carnetul rosu, da, il mai am pe ala de utecist aruncat printr-un sertar, dar aia nu inseamna ca sunt rosu. sunt chiar mai verde decat ar trebuii).

Link spre comentariu

NU am sustinut niciodata ca masinile sh aduse de dincolo si care au ceva ani in spate nu sunt bune. SUnt. Multi de aici aveti masini sh, dar, prea potine au ramas in starea in are le-ati achizitioat. Ati bagat bani frumosi in ele incat sa corespunda. Eu ma refeream la cele de pe care cad tablele pe drum si scot fumul ala gros si negru cand circula pe drum. Nu cred ca, de ex. cei care ati luat veverite mai vechi sau alte acareturi, va dati zilnic cu ele in trafic. Le folositi la altceva. SI multe nu sunt inmatriculate in RO.

NU aici e buba.

Masinile de epoca, sunt masini de epoca. Locomotivele cu aburi, sunt deja incluse in categoria bunurilor de patrimoniu incat nici macar nu pot fi date la fier vechi.

(in ceea ce priveste carnetul rosu, da, il mai am pe ala de utecist aruncat printr-un sertar, dar aia nu inseamna ca sunt rosu. sunt chiar mai verde decat ar trebuii).

Hai sa-ti zic dilema mea. Am un ARO (am mai multe dar e partea a doua) din 1978. In acte. In realitate trece printr-un RK, am 2 motoare disponibile, si o tona de piese. 3119cmc, Diesel, non-euro. Unul din motoare face fum mai mult ca o locomotiva cu aburi de patrimoniu. Celalalt are pompa de injectie BOSCH, foarte putini km si nu face aproape deloc fum. Surprinzator.... dar asta e adevarul, si ceea ce e si mai surprinzator este ca trece noxele pe bune. Fara spaga. Nu ca ar fi spaga o problema. Vreau sa-i fac o evacuare de inox cu un catalizator mare, si atunci s-ar reduce si mai mult noxele.

De ce nu pot sa ma duc la RAR, sa o testeze la sange (pentru ca tehnic e beton din toate punctele de vedere) sa imi masoare toate noxele posibile si sa-mi dea un EURO1? Pe merit, nu pe spaga.

Nu se poate. Se poate in schimb ca impozitul sa fie 20 de milioane pe an, pe o masina care nu valoreza nici 2 bani in ochii multora dintre voi. Se poate sa fie interzise masinile Non-Euro din 2011 (cica), se poate sa bage taxa de poluare anuala.

Cu ce gresesc, daca vreau sa ma dau cu o masina ROMANEASCA. Eu sunt ROMAN. Vreau sa ma plimb cu un 4x4 ROMANESC. Incerc sa-l tin intr-o stare tehnica cat mai buna si am investit o groaza de bani in cotetzele astea. Nu ar fi corect ca in cazul meu, sa am voie sa-l omologhez EURO1?

Italienii au dezvoltat acest motor in continuare, si l-au adus aproape de EURO2. Pot sa fac si eu asta, dar nu exista posibilitatea...

Bineinteles ca mi-as lua un Y61, sau un Y60. Dar ghici ce - NU AM BANI.

Democratia nu insemna sa poti sa detii orice bun vrei? Pe vremea comunismului eram "la norma" - cate o casa, cate o masina, care abia daca putea fi altceva in afara de o Dacie. Inteleg ca mediul e foarte important, dar daca ma incadrez in normele tehnice, de ce exista atatea legi de cacat si birocratii care sa te impiedice?

Pentru ca suntem o societate de consum! Trocile noi trebuie sa se vanda, iar dupa 3 ani, sa le dai si sa iei ALTA troaca noua. NU VREAU! Vreau troaca mea veche de 30 de ani oricand fata de un RAV4 nou, sau un FreeLander sau alt SUV compact de plastic.

Ce masini NOI de teren chiar fac teren? Wrangleru, Defenderu, Patrolul si mai care? Land Cruiseru e mai mult un pachebot de lux cu electronica garla, la un pret urias. Range Roverul la fel, si G-ul la fel. Sunt mult prea scumpe... si asta nu inseamna ca un Wrangler sau Defender sunt mult mai ieftine. Tot ajungi sa dai un 40.000 Euro cu taxe si optionale si ce mai trebuie.

Iar pentru 10.000Euro iei un LJ70, il prepari super fain, cu tot ce trebuie, si merge de rupe. Peste un Wrangler stock.

Solutia care este? Sa ne luam masini noi? De ce nu avem dreptul la masini VECHI dar BUNE? Poate nu imi permit una noua...

Nu stiu daca face sens ce zic, dar oricum, guvernantii nu inteleg cuvantul "corectitudine" si nu fac legile in favoarea noastra. Ever. Interesul e altu. Banu' si consumerismul.

Ultimul stinge lumina?

Link spre comentariu

@cretu...ai sa te miri...dar eu folosesc Samuraiul zilnic...alta masina n-am.....si sa stii ca imi place...cand ma dadeam cu BMW-ul...aveam numai necazuri....ba nu gaseam loc de parcare ptr el...ba-l gaseam zgariat de toti cretinii patriei....ai sa spui ca nu se compara cele doua....asa este...dar crede-ma ca in ticneala asta cotidiana....lumea nu mai trece dea-mboulea prin fata mea ca stie ca nu opresc...cu BMW-ul toti se bagau in fata ca stiau ca-l feresc de tamponari....iar de consum...ce sa mai vorbesc....avantaj clar la Sami :grin:

si pe urma cu ce drept un maimutoi se crede mai cu mot decat toti cei din multime.....taxa asta a fost pusa ptr buzunarele lor.....si noi sa cotizam ptr tablele lor.... :bleah

Link spre comentariu

NU aici e buba.

a mea scoate fum negru (spre albastru cu tenta mov) si gros. ma pis pe el de mediu si de poluare. atita timp cit exista RABA, exista rafinarii, exista autobuze, nu are nimeni dreptul sa-mi interzica sa circul cu ea. iar cind vor da legea cu circulatia non euro, imi voi pune catalizator si daca nu-l accepta ii voi da in judecata. si statu n-are decit sa ma pupe in cur, ca de aia plaesc impozite. :pr

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

cretule, a mea e din 89, n-are toba si scoate fum negru. merg zilnic cu ea, ca alta n-am si la medgidia inca nu e metrou si barja e prea lenta.

imi platesti tu mie motorina sau impozitul? sau rovigneta sau rca-ul? iti zic eu sigur, nu.

de-abia cand o sa faci tu platile astea, sa te exprimi atunci vis-a-vis de masina mea si de cum si cand circul cu ea. :P

Link spre comentariu

Bravo !!! sunt de acord cu cele doua posturi de mai sus. Eu m-am documentat temeinic pe tema acestor taxe de k... poate si pt. ca

m-am lovit de inmatricularea din decembrie.Am platit 1320 EUR pt. non euro (taxa din 10.07.2008) pe ultimii metri in 12.12.2008 cu noroc, dar cu emotii pt. ca am facut rar-ul in 9.12.2008.Mare porcarie, si ma simt inca solidar cu cei "prinsi" care inca n-au platit dar vor scapa totusi cu asa zisa amnistie.Am studiat in continuare fenomenul fiind direct interesat de viitoarele biruri mai mult sau mai putin legale si in concordanta cu legislatia europeana in domeniu.Concluzia mea ? N-ar trebui sa ne facem griji prea mari:de ce ?

Pentru ca dupa datele oficiale ale Min.finantelor sunt inscrise peste 2 milioane auto non euro, toate cu proprietari platitori de impozite.Refuz sa cred ca statul poate risca neplata acestor impozite daca ele vor deveni prea mari sau toate acele masini vor fi interzise !!In prezent exista o directiva de la CE care stipuleaza ca pina in 2016 toate statele membre se vor alinia la niste norme legislative comune privitoare la inmatricularea vehiculelor si gradul de poluare admis.Deci mai este pina atunci.Nu omiteti faptul ca majoritatea proprietarilor de "non euro" nu-si permit decit o singura masina si au suficiente probleme financiare si asa fara suplimentari de taxe si impozite ( pensionari, someri,tineri, oameni cu venituri reduse etc.)Si-ar lua toti masini eur 4 daca ar putea dar din pacate nu-si permit iar situatia nu e singulara, in toata Europa si lumea sint categorii de oameni cu bugete mici.

Fiti siguri ca niciun guvern nu va lovi asa de adinc riscind sa provoace tensiuni sociale si tulburari, mai ales guvrnul roman care a construit un buget calculat pe taxe si impozite excesive datorita gradului redus de colectare a altor surse de venit.Vom avea si solutii de nisa ca schimbatul motoarelor cu altele eur 2 de ex.( un suzi ca al meu se vinde cu 1300 eur, adus din Anglia,model '96 sau '97, pt. piese deci ... nu vom muri asta-i foarte clar.D-ule ministru Nemirschi,reprezentati un partid social democrat cu doctrina (cel putin declarativ) in favoarea categoriilor mai putin favorizate de soarta, asa ca ATENTIE !!! nu ignorati peste doua milioane de platitori + familiile lor ( oare cit face totalul?) potentiali votanti pro sau contra...Am 3 masini credeti-ma( si suzi e doar de pescuit si ture,restul sint altceva) dar sint revoltat de batjocura la care sintem supusi sistematic in loc sa ne putem bucura de utilajele sau acareturile care indiferent ce gaze scuipa SINT ALE NOASTRE SI NUMAI ALE NOASTRE,am zis...

OFF ROAD: Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS, 2007 :fh :cort

ON ROAD: Renault Megane 1,5 dCi 2007 :j

Link spre comentariu

nu am cu nimeni nimic dar sa va spun ce am patit eu am adus masina samuraiul am beneficiat de taxa de mediu adica prima taxa de mediu dar sa va spun ce am patit cu masina noua , am luat un golf in 2007 septembrie in lizing si am platit 500 euro taxa mentionez ca am fost la finante sa depun dosarul pt recuperarea banilor fiind euro 4 dar surpriza nu pot sa recuperez deoarece taxa a fost platita de firma de lizing si ulterior facturata pe mine sincer nu vad nici un demers facut de firma porse deoarece nu au nici un interes am sunat la ei dar nu sunt de gasit si vor sa ma mai puna si sa platesc taxa de mediu in impozit s-o creada ei ca eu nu platesc nimic ,vreau sa intreb cei care au patit ca si mine daca au gasit o modalitate de a recupera banii va multumesc :h5

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

@dalmatianul, poti incera sa obtii de la firma de leasing o imputernicire prin care ei iti dau dreptul sa ii reprezinti in scopul recuperarii taxei. Eventual intreaba un avocat ce anume sa contina acea imputernicire.

Link spre comentariu

Guvernul vrea să scadă cu 30% taxa auto

Guvernul amână adoptarea unei decizii în privinţa taxei auto

OUG de triplare a taxei auto ar putea fi suspendată

Guvernul va lua o decizie în privinţa taxei de poluare auto după 15 ianuarie

Guvernul a cerut Comisiei Europene acordul pentru reducerea cu o treime a valorii triplate a taxei auto la înmatricularea vehiculelor, rezultând un nivel dublu faţă de suma percepută la data introducerii taxei pe poluare auto, în iulie 2008, şi creşterea uşoară a taxei la vehicule non-euro şi Euro1.

"Propunerea este înlocuirea actualei valori a taxei, triplă faţă de cea din vara lui 2008, cu una dublă faţă de valoarea de atunci. Modul de calcul rămâne acelaşi, doar coeficienţii de calcul se modifică. În plus, modificarea coeficienţilor ar duce şi la creşterea cuantumului de plată pentru maşinile non-euro sau cu standard de poluare Euro 1, cazuri în care taxa va creşte, dar nu semnificativ", au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse ministeriale.

Potrivit acestora, proprietarii de vehicule noi Euro 4 cu cilindree sub doi litri vor în continuare scutiţi de la plata taxei, ca o măsură de sprijinire a industriei auto.

Proiectul de act normativ care include aceste modificări a fost transmis Comisiei Europene (CE) la sfârşitul săptămânii trecute, urmând ca, în cazul în care va fi acceptată de către Executivul de la Bruxelles, noua formă a taxei auto să fie introdusă prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

La sfârşitul şedinţei de miercuri a Guvernului, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunţat că taxa de poluare auto va fi redusă la un nivel inferior celui actual, care este de trei ori mai mare comparativ cu valorile din luna iulie 2008, existând posibilitatea ca statul să restituie diferenţa de bani proprietarilor de vehicule care au achitat taxa la valoarea triplată, iar ulterior, până în vară, va fi promovat un proiect de lege prin care va fi instituită o taxă anuală pentru toţi poluatorii.

www.mediafax.ro

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

acum incerc sa obtin imputernicirea de la firma de leasing dar sunt foarte greu de gasit atita birocratie de inebunesti nemernici

Stiu cum sunt. Eu m-am chinuit sa obtin o imputernicire de la ei cateva zile. Nu era o imputernicire standard si daca nu aveau tipizat nu stiau sa scrie.... :pr

Link spre comentariu

Nu o mai tripleaza ca o dubleaza . Tot noi ramanem cei fututi. niste gunoaie. A fost ultima data in viata cand am fost la vot. cat oi trai nu mai am incredere in politicienii romani. Sa-i fut in bot pe toti de nenorociti!

Link spre comentariu

e fix ca in bancul cu itig, rabinul si casa mica. :ha: si punem pariu ca vor fi voci care vor spune: "ce bine este ca au micsorat-o"? :ha:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

dupa cum s-a auzit cu impozitul care il vom plati pt fum din vara cred ca vom renunta la aceste placeri de-a ne da prin padure si vom plati la cei cu non euro si euro unul de ne va fi greata eu cred ca ar fi tare daca s-ar mai naste un binladen sa dea cu ceva avioane in parlament si in casa poporului sau cel putin o bomba mai mica decit cea de la hirosima :P

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Nici nu stiu ce sa zic.Tocmai m-am uitat pe mobile la un isuzu trooper 2001.Am dat pe mfinante ro si nu mi-a venit sa cred:21000Eur taxa slp Totusi nu mi-ar place sa vad tara plina de bemveuri seria 3 "ursulet" si "pisicuta" care huruie de toata jena si sunt conduse de tarani.

Nu mai semnez.
Link spre comentariu

Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de polu

Nici nu stiu ce sa zic.Tocmai m-am uitat pe mobile la un isuzu trooper 2001.Am dat pe mfinante ro si nu mi-a venit sa cred:21000Eur taxa slp Totusi nu mi-ar place sa vad tara plina de bemveuri seria 3 "ursulet" si "pisicuta" care huruie de toata jena si sunt conduse de tarani.

Man... chiar nu ti-ai dat seama pina acum ca toata treaba cu "poluarea" e o mascarada? Nu ai vazut ce masini circula pe strazi cu itp valabil si perfect inmatriculate? Asta e tara in care traim. Important este sa gasim formule sa ai fentam noi pe ei si nu invers, cum e treaba cu inmatriculatul in bulgaria, spre exemplu. Apropo de noua ordonanta prin care se revine la vechia taxa pt masinile aduse anul trecut, are cineva idee cind intra in vigoare?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare