Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie anvelope MT

bobo

Postări Recomandate

intr-un tarziu a venit momentul in care defenderul meu sa primeasca cadou de "anul nou" niste cauciucuri mai decente decat cele oferite in echiparea standard.

in aceasta privinta va-rog frumos daca ma puteti si pe mine sfatui in privinta modelului si eventual a locului de unde le pot achizitiona.

in linii mari imi doresc niste cauciucuri care se comporta decent in conditii de zapada sau noroi. deoarece masina este de week-end, cauciucurile nu vor fi folosite zi de zi pe asfalt. pe cat posibil as dori sa evit cauciucurile resapate, dar nu exclud in totalitate varianta. cauciucurile ce vor fi achizitionate vor fi montate permanent, nu vreau sa am 2 seturi de cauciucuri pe care sa le schimb in functie de locatie.

preturile care le-am scris in dreptul fiecarui model sunt preturile la care le pot gasi in anglia, fara transport.

NOI:

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/BF_Goodrich_Tyres/235/85R16_BFG_Mud_Terrain_T/images/bfgoodrich.gif

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/BF_Goodrich_Tyres/235/85R16_BFG_Mud_Terrain_T/images/bfgmt.jpg - 235/85R16 BFG Mud Terrain T/A KM - ~120 euro/buc.

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/Kumho_Tyres/235/images/kumho.gif

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/Kumho_Tyres/235/images/kumho834.jpg - 235/85R16 Kumho 834 MT - ~75 euro/buc.

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/Kumho_Tyres/235/images/kumhokl71.jpg - 235/85R16 Kumho KL71 MT - ~95 euro/buc.

RESAPATE:

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/Insa_Turbo_Remoulds/235/images/insaturbo.gif

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/Insa_Turbo_Remoulds/235/images/itdakar.jpg - 235/85R16 Insa Turbo Dakar - ~70 euro/buc.

http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/Insa_Turbo_Remoulds/235/images/specialtrack.jpg - 235/85R16 Insa Turbo Special Track - ~75 euro/buc.

astept toate parerile voastre legate de aceste tipuri de cauciucuri sau cu altele.

va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 125
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: sfat achizitie CAUCIUCURI MT

Depinde foarte mult ce vrei sa faci cu anvelopele, adica ce tip de offroad practici.

Ultimele au cel mai bun profil pt noroi dar nu sunt indicate daca mergi mult si pe asfalt.

Mie imi plac mult Kumho. Am avut asa ceva si am fost foarte multumit de ele.

Modelul nou 235/85R16 Kumho KL71 MT - ~95 euro/buc. este excelent. Nu le-am avut dar le-am vazut live. Sunt mai mult decat profilul clasic de BFgoodrich.

Daca practici un offroad mediu , pe astea le recomand. Din pacate nu am vazut pe la noi modelul acesta. L-am vazut in Londra , la Scorpion Racing.

Link spre comentariu

Modelul nou 235/85R16 Kumho KL71 MT - ~95 euro/buc. este excelent. Nu le-am avut dar le-am vazut live. Sunt mai mult decat profilul clasic de BFgoodrich.

Daca practici un offroad mediu , pe astea le recomand.

multumesc pentru recomandare. off-road-ul va fi cel mult mediu, la nivel de "relaxed" :grin:. din cate stii au uzura mai puternica pe asfalt Kumho KL71 MT in comparatie cu BFG Mud Terrain T/A KM?

Link spre comentariu

Daca practici un offroad mediu , pe astea le recomand.

multumesc pentru recomandare. off-road-ul va fi cel mult mediu, la nivel de "relaxed" :grin:. din cate stii au uzura mai puternica pe asfalt Kumho KL71 MT in comparatie cu BFG Mud Terrain T/A KM?

Eu am avut modelul de mai sus Kumho 834 MT si am fost foarte multumit de durabilitate. Si acum le mai am si arata bine dupa multi km, dar sunt doar 3 bucati pt ca am taiat un cauciuc pe drum in oras intr-o bucata de platbanda cazuta de la vreun camion.

Si BFG-urile sunt si ele rezistente in timp dar au lateralele destul de moi.

Link spre comentariu

Insa Turbo Special Track am eu! Sunt belea la noroi! Rup orice! Descarca beton. Nu zornaie tare... Iar pretul este multumitor! Vezi la topicul cu "sa mananca si gura la copii mei o paine" (cred ca asa l-a intitulat Yonutz) ce fac in teren. Nu am reprosuri!

Link spre comentariu

Sau mai bine spus achizitioneaza-ti ceva ce poti gasi pe la noi. BFG gasesti sigur. Parerea mea sa iti cumperi 5 buc.

deocamdata sunt in faza de alegere a modelului. din punct de vedere al locului de unde le achizitionez pentru mine nu conteaza foarte mult ca e RO sau GB (totul depinde de cat de mare este diferenta de pret intre cele 2 locatii).

Insa Turbo Special Track am eu! Sunt belea la noroi! Rup orice! Descarca beton. Nu zornaie tare... Iar pretul este multumitor! Vezi la topicul cu "sa mananca si gura la copii mei o paine" (cred ca asa l-a intitulat Yonutz) ce fac in teren. Nu am reprosuri!

cu asfaltul cum se impaca? le ai montate tot timpul? sau ai 2 seturi de cauciucuri (on si off-road)?

Link spre comentariu

am avut si eu, multumitoare pe asfalt pana pe la 100 km/h. nu s-au tocit foarte mult nici in conditiile de trafic 90% asfalt, sine de tramvai etc. au un zgomot specific, placut urechii :grin: nu stii daca trece avionul sau ce se intampla (in jurul vitezei de 60km/h). sunt mai putin profilate pe laterale decat simex-urile originale. in teren, excelente. acum am recip maxi trial 3d, ceva intre tractor si simex, merg excelent la noroi, nu stiu cum e cu ele pe inclinari laterale pentru ca n-am avut ocazia.

Link spre comentariu

Eu nu sunt " extremist ". La 235/85/16 am ramas lagoodyear wrangler mt. Am luat un set(5 buc) de jante din tabla si am pus 265/75/16 bfg mt. Nu am fost multumit. Am comandat aceeasi dimensiune tot goodyear. Ptr. ceea ce fac , sunt foarte multumit. Pe langa faptul ca la echilibrare au cerut plumbi mult mai mici, pe asfalt au o tinuta de drum excelenta. In teren, noroi, ambele variante sunt la fel de proaste, cu mentiunea ca pe un teren cu bolovani goodyearul este superior.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Eu nu sunt " extremist ". La 235/85/16 am ramas la goodyear wrangler mt.

Si asta e o optiune f buna pe care ar trebui sa o ia in calcul daca foloseste masina mai mult pe sosea! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@pitonul & @Yonutz: in cazul in care o sa ma decid sa raman la BFG MT voi analiza serios si varianta de GoodYear Wrangler MT. deocamdata ce rezulta din posturile voastre e ca aceste 2 tipuri de anvelope nu prea indeplinesc ceea ce mi-as dori eu.

intre timp am mai vazut urmatoarea anvelopa, la care mi-a placut profilul, de la Ziarelli - Ex Forest. le-am dat un mail si astept un pret (sper sa nu se sperie de italiana mea :grin: ). in comparatie cu Insa Turbo Special Track astea cum sunt?

http://img291.imageshack.us/img291/8963/ziarelliexforestex1.jpg

Link spre comentariu

Mi se pare ca acestea sunt numai resapate . Profilul extrem de agresiv , mi-a placut si mie , dar am renuntat la idee intrucat circul destul si pe sosea , iar acest profil solicita mult masina lucru pe care nu vreau sa mi-l asum.

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

Daca circuli mult pe sosea, nu are sens sa mergi pe profilul asta tip "simex"! Pe langa faptul ca masina va urui ingrozitor, la franare brusca o sa exersezi datul cu schiurile!

BFG-ul MT din punctul meu de vedere este mai mult o guma de show si de macadam decat o guma de teren accidentat sau asfalt! Dar repet este punctul meu de vedere!

Link spre comentariu

Ceva mai slabe ca - cauciuc is astea ziarelli decat insa... insa cred ca sunt cam cele mai bune (tot resapate oricum)

daca mergi asfalt intradevar, nu prea au sens... poti scoate cateva mii de km din ele da' e pacat nu cred ca trec de 10.000 asfalt... daca bagi noroi in weekend si asfaltul e pana la noroi, prin zona ta, atunci sunt super...

Eu personal o sa trec pe INSA tip Simex, cu opinci de schimb pentru afalt mult mult....

Link spre comentariu

Stiut fiind faptul ca , cu cat cauti mai mult , cu atat intri-n ceata mai tare , eu zic sa nu eziti si sa alegi intre 834 MT si Turbo Special Track . Ambele au fost recomandate de oameni deosebiti si cu o vasta experienta in domeniu off road !

Si pretul este excelent si daca asi sta mai bine cu bugetul te-asi fi rugat sa-mi aduci si mie un set in momentul in care iti aduceai pt. tine.

Bafta. :h5

Isuzu Trooper 97, 3200cc , 180cp.
Link spre comentariu

http://tbn3.google.com/images?q=tbn:hq1jM7ZYoWHzpM:http://www.pneuscar.it/upload/Image/news/Ziarelli%2520Logo%2520(2).JPG

http://img291.imageshack.us/img291/8963/ziarelliexforestex1.jpg - Ziarelli Ex Forest 235/85R16 - 100 euro/buc.

deocamdata voturile stau in felul urmator:

Kumho KL71 MT - Max

Kumho 834 MT - Max, Clauho

BFG Mud Terrain T/A KM - SFX

GoodYear Wrangler MT - pitonul, Yonutz

Insa Turbo Special Track - bullbar, svejk, vstef_is, Clauho

concluziile mele pana acum:

- BFG Mud Terrain T/A KM e ok, dar Kumho 834 MT sunt o alegere mai buna.

- profilul de tip SIMEX e cea mai buna alegere pentru MT, insa daca le voi folosi mult pe asfalt se vor uza foarte rapid + uzura mai mare la componentele masinii.

@Clauho: nu o sa ma tot invart in jurul cozii mult timp cu cautarile, apreciez foarte mult parerile oferite de toti colegii pana acuma, insa mai vreau sa astept si alte pareri din partea celorlalti colegi pentru a-mi forma o idee cat mai clara. oricum, comanda urmeaza sa fie data undeva la sfarsitul lui februarie - inceputul lui martie, deci mai pot astepta pana la "decizia finala" :)

Link spre comentariu

da,un profil ok pe asfalt.....dar in noroi se indreapta cu mare viteza spre calificativul insuficient.... :grin:

ptr noroi mai ales daca ai jenti de schimb poti folosi Simex original sau copii...sau gume cu profil de tractor :grin:

Link spre comentariu

Eu personal am avut Good Year Wrangler MT/R pe cazan. Sunt niste cauciucuri extraordinare, foarte rezistente, cu o chestie faina pt rezistenta la impunsaturi laterale, cauciuc de calitate, super faine. Pe sosea un vis. Dar in noroi se incarca foarte rapid si incarcate raman...

Mi-as pune din nou, dar numai pe masina de sosea si ocazional un forestier. Atat. Pentru masina de off-road si noroi in nici un caz, as merge pe "tip Simex" fara sa stau pe ganduri.

Link spre comentariu

@Yonutz: eu pe masina am acum: http://www.paddockspares.com/pp/WHEELS_AND_TYRES/General_Tyres/235/images/generaltr.jpg, deci GY Wrangler AT/R se cam exclude.

@niku iorga: da, intr-adevar sunt exact ceea ce-mi doresc, insa slabe sanse decat daca nu-mi cumpar un set de jenti de schimb.

@Marius C alias Turagmes: poti te-rog sa-mi spui cine produce Simex original? simex este denumirea profilului sau denumirea firmei producatoare? sau fac eu confuzie generala? :grin:

per general o intrebare: cum se circula cu profilul de tractor pe asfalt? poti frana decent sau ajungi sa te rogi sa franeze? se uzeaza repede pe asfalt sau sunt rezistente?

later edit: adevarul e ca nu pot sa nu zambesc la modul " :grin:" cand le vad pe cele de mai jos: http://www.doctorpneu.ro/images/Ozka/ozka_knk50.jpg

Link spre comentariu

@Yonutz: eu pe masina am acum: , deci GY Wrangler AT/R se cam exclude.

Am avut AT/R de la GY si se comporta acceptabil si in teren semiaccidentat, dar pe asfalt sunt AUR!

per general o intrebare: cum se circula cu profilul de tractor pe asfalt? poti frana decent sau ajungi sa te rogi sa franeze? se uzeaza repede pe asfalt sau sunt rezistente?

E ca si cum ai incerca sa mergi un un B-747 pe apa! :grin: De franare nu poate fi vorba ...eventual eliberezi parasuta din bena! :ha:

adevarul e ca nu pot sa nu zambesc la modul " :grin:" cand le vad pe cele de mai jos

Vezi ca are Cristi (offroadrunner) un set de tractoare, dar jantele trebuie sa le dai jos ca sunt de nissan, si sa modifici unele de LR ca tractoarele sunt 15.3 ...In cazul asta iti trebuie doua randuri de roti!

Cel mai indicat asa ar fi daca ti-ar permite bugetul: doua randuri de roti, unele confortabile ptr asfalt si unele profil simex (chiar si resapate gen fimex, ziarelli, malatesta sau insaturbo) ptr teren accidentat! :h5

Link spre comentariu

Cel mai indicat asa ar fi daca ti-ar permite bugetul: doua randuri de roti, unele confortabile ptr asfalt si unele profil simex (chiar si resapate gen fimex, ziarelli, malatesta sau insaturbo) ptr teren accidentat! :h5

Foarte de acord. Cam asta e solutia optima!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare