mozo Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 De ceva vreme caut informatii despre aceasta chestie , si cum se zice ca "google is your friend" eu zic ca "google was not my friend this time" asa ca am decis sa va intreb pe voi. Sa luam drept exemplu patrol y61 varianta lunga si cea scurta. Care ar fi avantajele si dezavantajele la ambele variante atat pe sosea cat si off road? Sa nu enumerati si chestia cu spatiul interior ca este doar pentru oamenii care s-au legat la cap :grin: :1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. sefu` oameni care sau legat la cap de adevaratelea, nu mai au patrol, ci opel sau pasat...tine minte asta spatiu interior ai nevoie ca sa poti sa te duci la pescuit fara sa conduci cu betele de crap asezate dupa ceafa, si cu bagaje de care nu mai vezi afara spatiul interior te scuteste la un drum lung de o noapte la cort ...pt ca dormi in masina omeneste, intins si cu oarecare confort spatiul interior te ajuta cand vrei sa mergi cu prietenii undeva ...si nu mai trebuie sa te dai jos si tu ca sa se pise cel din spatele tau... in plus, pe urcari, cred ca merge mai bine unu lung decat unul scurt la viraje scurte ai mai multe probleme cu unu lung, aia e clar forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. Singurul loc unde te avantajeaza o masina scurta este intre copaci foarte apropiati. FOARTE trebuie sa fie! In rest o masina lunga trece, urca si NU se rastoarna in locuri unde una scurta are probleme! Cel putin asa e la Landcruisere. Iti spun din proprie experienta! Mai sunt situatii de exemplu cand vrei sa treci perpendicular printr-o ravena sau sant adanc, cand una scurta se descurca mai bine, dar acolo de obicei sunt si alte alternative de abordare si poti trece si cu una lunga! Do everything prepared! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mozo Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. sefu` oameni care sau legat la cap de adevaratelea, nu mai au patrol, ci opel sau pasat...tine minte asta spatiu interior ai nevoie ca sa poti sa te duci la pescuit fara sa conduci cu betele de crap asezate dupa ceafa, si cu bagaje de care nu mai vezi afara spatiul interior te scuteste la un drum lung de o noapte la cort ...pt ca dormi in masina omeneste, intins si cu oarecare confort spatiul interior te ajuta cand vrei sa mergi cu prietenii undeva ...si nu mai trebuie sa te dai jos si tu ca sa se pise cel din spatele tau... in plus, pe urcari, cred ca merge mai bine unu lung decat unul scurt la viraje scurte ai mai multe probleme cu unu lung, aia e clar , dar pe sosea? e vreo diferenta; eu am defapt am avut un papuc 4x4 care mai tot timpu ii lasam bara din spate pe undeva pana nu am mai puso deci ma incomoda lungimea... , am zis am avut, deoarece i-am fisurat un lonjeron sa vad daca il rezolv... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miron Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. sefu` oameni care sau legat la cap de adevaratelea, nu mai au patrol, ci opel sau pasat...tine minte asta spatiu interior ai nevoie ca sa poti sa te duci la pescuit fara sa conduci cu betele de crap asezate dupa ceafa, si cu bagaje de care nu mai vezi afara spatiul interior te scuteste la un drum lung de o noapte la cort ...pt ca dormi in masina omeneste, intins si cu oarecare confort spatiul interior te ajuta cand vrei sa mergi cu prietenii undeva ...si nu mai trebuie sa te dai jos si tu ca sa se pise cel din spatele tau... in plus, pe urcari, cred ca merge mai bine unu lung decat unul scurt la viraje scurte ai mai multe probleme cu unu lung, aia e clar , dar pe sosea? e vreo diferenta; eu am defapt am avut un papuc 4x4 care mai tot timpu ii lasam bara din spate pe undeva pana nu am mai puso deci ma incomoda lungimea... , am zis am avut, deoarece i-am fisurat un lonjeron sa vad daca il rezolv... Aici se schimba treaba! Un papuc cu sasiu scurt e mult mai bun decat unul cu sasiu lung! Asta in cazul in care are asa ceva! Do everything prepared! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HARY Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. Masina cu sasiu lung este mult mai confortabila din punct de vedere al sunspensiei(nu este rigida) :cl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. sefu` oameni care sau legat la cap de adevaratelea, nu mai au patrol, ci opel sau pasat...tine minte asta spatiu interior ai nevoie ca sa poti sa te duci la pescuit fara sa conduci cu betele de crap asezate dupa ceafa, si cu bagaje de care nu mai vezi afara spatiul interior te scuteste la un drum lung de o noapte la cort ...pt ca dormi in masina omeneste, intins si cu oarecare confort spatiul interior te ajuta cand vrei sa mergi cu prietenii undeva ...si nu mai trebuie sa te dai jos si tu ca sa se pise cel din spatele tau... in plus, pe urcari, cred ca merge mai bine unu lung decat unul scurt la viraje scurte ai mai multe probleme cu unu lung, aia e clar , dar pe sosea? e vreo diferenta; eu am defapt am avut un papuc 4x4 care mai tot timpu ii lasam bara din spate pe undeva pana nu am mai puso deci ma incomoda lungimea... , am zis am avut, deoarece i-am fisurat un lonjeron sa vad daca il rezolv... Aici se schimba treaba! Un papuc cu sasiu scurt e mult mai bun decat unul cu sasiu lung! Asta in cazul in care are asa ceva! N-are! Cred ca e autoportanta! Eu am mers si cu Y61 lung si cu cel scurt! In afara de ceea ce au zis antevorbitorii mei :grin: mai exista un aspect: cel al greutatii! Deci...revenim din nou la vestita dilema: care e mai bun?! Parerea mea este ca tu, folosind papucul 4x4 lung sau scurt nu e mai diferenta. Si oricum ce ti-a cazut era in plus. Mai ai o varianta: flexul! P.S. Pe sosea e mai bun "lungul" clar! Si la stabilitate e mai bun! Dar...mie imi place "scurt"! :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. bara de spate o lasi exact la fel in eren si la una lunga si la una scurta...e vorba de unghiul de degajare... adica de la centrul puntii... care e unghiul format cu cel mai indepartat si mai jos punct al masinii pote fi scurta sau lunga, masina poate sa se termine practic cu roata sau poate sa se termine cu inca 1 m de caroserie... diferenta de unghi intre una scurta si una lunga poate fi unghiul de trecere...adica "cat de repede ramai suspendat pe burta la trecerea peste o movila ascutia"... deci alta treaba si alta poveste cum dacia nu e masna de teren, intradevar, rotile mici si forma caroseriei da niste unghiuri de atac si de degajare...de mai bine nu mai discutam forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mozo Posted February 12, 2009 Author Share Posted February 12, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. sa scoatem papucul din discutie, oricum urmeaza altceva sa vad ce... ca mi-am dat seama ca nu am cu ce. Sa ramanem la sasiu lung sau scurt avantaje si dezavantaje!:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FELDGRAU BRONC Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. ... la Patrol cel putin , faza cu masele nu prea tine ; intre scurt si lung diferenta e de cca 100+ kg , data fiind in schimb latimea de 1,8 m ...atunci cand trebuie sa intorci in scurt ... Patrol GR 94, in continua evolutie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamu Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. la papuci e mai complicat.daca ai piciorul mai lung .iti trebuie mai lungi,ca aia scurti te strang :ypu dapinde de ce vrei sa faci cu masina,si pe unde vrei sa o bagi.eu sunt adeptul ampatamentului mic intre roti,masina ingusta si scurta,si ianainte de rotile din fata si dupe rotile din spate sa nu mai aiba NIMIC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut73 Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. daca nu o iei numai de dat prin padure atunci una lunga e mai misto - sta mai bine la drum, ai loc, poti sa-ti bagi in ea accesorii de tura, gasca de prieteni cum zicea si soimu, 5 lazi de bere etc. In padure e mai buna una scurta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted February 17, 2009 Share Posted February 17, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. daca nu o iei numai de dat prin padure atunci una lunga e mai misto - sta mai bine la drum, ai loc, poti sa-ti bagi in ea accesorii de tura, gasca de prieteni cum zicea si soimu, 5 lazi de bere etc. In padure e mai buna una scurta. 5 lazi de bere bag si in scurt ... :ha: , ideea e sa stii ce vrei de la masina,vrei confort iei lung,iesi des la padure/munte mai degraba scurt,mergi mult in oras cu ea-scurt,faci drumuri lungi-lung...si lista poate continua bafta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mozo Posted February 19, 2009 Author Share Posted February 19, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. mai are careva raspunsuri, sa zicem ca nu m-ati lamurit :grin: deci pana la urma lung sau scurt?; cred ca cel mai bun raspuns l-as avea de la o femeie(tie cum iti place; sa fie scurta si groasa sau lunga si la fel de groasa?; in cazul nostru lata :ha: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo2bt Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. de lunga nu-i bai ca-i prea groasa, numa de subtire sa nu fie prea scurta... :grin: Daca nu mergi cu masina la concurs, cu una lunga esti avantajat din toate punctele de vedere. Confort, stabilitate, spatiu de transport, spatiu de dormit, etc... Daca nu e graba, te descurci si in padure foarte bine. Daca e graba, si pe una scurta si pe una lunga o dai la fel de copaci. :grin: Unele pasaje le treci mai usor cu una scurta, dar nu la fel de sigur ca si cu una lunga. Nu cred ca e vre-o situatie in care una sa poata trece si alta nu. Intotdeauna exista variante... Acu e drept ca dupa ce ajungi acasa e mai mult de spalat la una lunga, da... asta e. :grin: 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest victorr Posted February 19, 2009 Share Posted February 19, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. Lunga sau scurta? buna intrebare pentru inceput ia-ti una scurta si vezi cum iti vine , dupa ce te lamuresti iti iei una lunga si vezi care-i mai buna , eu as face altfel as iesii la noroi si acolo vezi ce si cum apoi un drum mai lung si cu una si cu alta si apoi meditezi o saptamina si decizi. am avut si scurt si lung si am ramas la lung dar din lipsa de timp il tratez f putin cu namol. :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. toyota MWB e cel mai bun compromis. nu e nici lunga nici scurta. e fix cit trebuie ca sa intre prin padure si sa nu se dea peste cap acolo unde una scurta ar fac-o. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noobius Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. Intreb si eu ca amatorul in afara de rock crawling unde se mai da peste cap una scurta? Asa pot zice ca am mai vazut oameni care faceau jumping jacks cu samuraiul in urcare si s-au rasturnat, dar acolo ma gandesc ca-i vorba de greseala de pilotaj nu de sasiul masinii. Suzuki Samurai '90 "Stuka" Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabi pas Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. pt. mers la munte,la vanatoare,la pescuit,in delta,in padure-LUNG pt.mers in teren :nivel soft,mediu-LUNG pt mers in teren :nivel extrem-SCURT pt. concursuri-SCURT pt plecari...cu gasca-LUNG pt. a ajunge ... oriunde din optiunile de mai sus trebuie sa mergem ... :bi on road,pe sosea...-LUNG alege! gabi pas Y60 - for ever ..................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wyy Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. Pt. braconaj ? :F :grin: Have No Fear . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cotizo Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. O fi cu sasiu scurt sau lung? Niciodata nu esti destul de paranoic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cotizo Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. Astea sigur sunt pentru braconaj... Sasiu scurt, dar cam inalt, hehe... Niciodata nu esti destul de paranoic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petre Niteanu aka bullbar Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Re: Sasiu scurt sau lung. NU este neaparat vorba de rasturnari aici. Ci de unghiul de degajare. De cel de viraj...de posibilitatea de inclinare, DAR si de modul in care o "cotesti". Cand ai o masina mai lunga, sa zicem un nissan la 4 usi, da?...ei bine ai si cam 100 kg in plus. Pt ca e lung, mai bagi in el ca..deh..incape! Apoi...terenul iti rezerva surpriza sa nu poti ataca cum vrei tu un obstacol. Scurt este compact! Nu vorbim aici de sosea, pt ca va dau masina mea sa mergeti pe sosea, cu At-uri, nu Simex cum am acum, si sunteti ca-n Mertsan! Apoi chiar si un sasiu lung trece pe unde trece si unul scurt daca soferul STIE sa abordeze corect! E drept ca unul lung poate aluneca mai usor...dar...sunt extrem de putine cazurile pt ca pilotul stie asta si se acomodeaza cu gabaritul masinii imediat...ambele sunt la fel de bune, pana la OFFROAD EXTREM, unde scurtul bate pt ca e mai scurt :ha: ...asa ca...relax: ambele sunt la fel de bune la ce facem noi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest georgeduca Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Re: Sasiu scurt sau lung. Am avut pana de curand (pentru putin timp) un Mitsu L200, modificat ce-i drept, insa sasiul foooarte lung. Avantaje: urcarile si coborarile foarte inclinate se abordeaza mai relaxat, loc pentru dormit si bagaje berechet. Dezavantaje: Manevre in plus la virajele stranse, tendinta de a "se pune pe burta" la escaladarea "piscurilor" si in noroi adanc. Optez fara dubii in acest moment pentru un sasiu scurt si un motor cat mai mare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lecus Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Re: Sasiu scurt sau lung. Parerea mea de nepriceput este sa optezi pentru sasiu lung si sa il inalti cu 10 cm, ca sa ai unghiuri mai bune. Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts