Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

furia albastra... metalizat

Lipoveanu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 258
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Re: furia albastra... metalizat

asa printre picaturi :

1 . sau achizitionat : 4 amortizoare originale de patrol Y61 , sunt mai lungi cu 6 cm decat cele de y260 , si cum am arcurile inaltate 7 cm ....se potrivesc perfect ....cele de pe fatza , care au fost si montate ,... o sa fac o mica modificare a boltului de la amortizoarele spate , bucsele amortizorului sunt de 18mm ( turnate in urechea amortizorului ) fata de 16mm cele vechi .

2. am achizitionat un SOFT-TOP nou ( new, neu , nove ) la culoarea masinii ... adica albastru

p.s.( soft-top cel negru din poze este de vanzare ) se spune ca : 'un lucru bun nu se schimba ' ... completez eu : ' doar daca este albastru ....:dr1

Editat de Lipoveanu
cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cum aeroterma devenise galagioasa ,are o varsta respectabila 18 ani ....!!!!! , am cautat sa o schimb , dar nu am gasit originala asa ca am cautat motorul caci aici era buba ...

...

am gasit la dezmembrari de BMW , de la modelul E36 , anii 90' . am luat unul ca nou , pe alese ....!!!! motorul este identic si sa montat perfect ,CHIAR DACA CARBUNII SUNT IN SPRE VENTILATOR ...!!!!! ventilatorul are aceeasi dimensiune si forma ...numai ca paletii sunt intorsi invers , simetric , de curios l-am pus sa vad cum functioneaza .... dar nu impinge aerul ca cel original ..... sa spalat bine , uscat , sa uns bine lagarele cu ulei de masina de cusut , sa pus peste lagare vaselina siliconica ( impiedica pierderea uleiului )

ptr cei interesati motorul original este BOSCH 0 130 063 047 iar cel montat acum este BOSCH 0 130 063 072 ( exista si SIEMENS IDENTIC )

..... trebuie schimbata polaritatea , caci se invarte in celalalt sens ....

asa arata :

http://i415.photobucket.com/albums/pp238/lipoveanu_99/ventilator.jpg

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

azi am schimbat la masina urmatoarele :

etrieri fata + cilindrii .... s-au schimbat si garniturile toate noi

furtunele de la etrieri ( cu protectie) noi

furtunele de la sasiu la punti ( cu protectie si + 10cm mai lungi ) noi

pompa centrala noua

golita toata instalatia si inlocuit lichid de frana ~ 1l

montat placute de frana originale nissan-lucas

inlocuit tablitele otelite de pe placute cu un set nou

inlocuit toate saibele de etansare de cupru cu altele noi

Link spre comentariu

am achizitionat un set overfendere de la Manolo -Tg.Jiu ... au fost montate . necesita destula munca si atentie

sunt late de 9cm si au fost nituite din 5 in 5 cm ... nit POP cu floare mare

1712313557_DSCF0002800x600.jpg.65645ff66c2e8159a9939e8e1a50a160.jpg

Link spre comentariu

cade exact la guma unde este calea de rulare ... paranteza gumei iese putin in afara .... efectul optic este misto .... si nu stropeste deloc ...

... inca odata ...incantat de ele ...!!!! :banana

474976825_DSCF0001800x600.jpg.08ab968f6b514372ea3770fb09cca13c.jpg

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

gaura era data cu ceva timp in urma .... sa pus snorkel-ul la loc ... nou ... original SAFARI SNORKEL

... carcasa filtrului a fost sudata autogen la toate imbinarile , sa adus gura carcasei filtrului intr-o pozitie convenabila sa se poata monta usor racordul elastic intre snorkel si carcasa ... carcasa ...sablata si vopsita electrostatic .... negru lucios...ca originalul ...

.... nu e cazul sa mai mentionez ca : capacul filtrului se imbina ermetic cu carcasa ....

am obturat gura snorkelului si motorul se opreste ..... deci nu are pierderi de aer.... adica e si functional .... ( nu ca la altii pus doar sa dea bine in poze .... sa nu dam nume.... :ha: )

Editat de Lipoveanu
Link spre comentariu

gaura era data cu ceva timp in urma .... sa pus snorkel-ul la loc ... nou ... original SAFARI SNORKEL

... carcasa filtrului a fost sudata autogen la toate imbinarile , sa adus gura carcasei filtruli intr-o pozitie convenabila sa se poata monta usor racordul elastic intre snorkel si carcasa ... carcasa ...sablata si vopsita electrostatic .... negru lucios...ca originalul ...

.... nu e cazul sa mai mentionez ca : capacul filtrului se imbina ermetic cu carcasa ....

am obturat gura snorkelului si motorul se opreste ..... deci nu are pierderi de aer.... adica e si functional .... ( nu ca la altii pus doar sa dea bine in poze .... sa nu dam nume.... :ha: )

iti dau eu nume:ha:

facut testul si motorul nu se opreste, se "suge" furtunul de la turbina, motorul da sa moara, se aude un suierat la aripa (unde exista o etansare cu silicon de baie :uameni) si revine in ralanti... si tot asa...

dar asta nu este o tema stringenta pt. mine, am altele pe cap acum:x:grin:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

asa printre picaturi :

1 . sau achizitionat : 4 amortizoare originale de patrol Y61 , sunt mai lungi cu 6 cm decat cele de y260 , si cum am arcurile inaltate 7 cm ....se potrivesc perfect ....cele de pe fatza , care au fost si montate ,... o sa fac o mica modificare a boltului de la amortizoarele spate , bucsele amortizorului sunt de 18mm ( turnate in urechea amortizorului ) fata de 16mm cele vechi .

2. am achizitionat un SOFT-TOP nou ( new, neu , nove ) la culoarea masinii ... adica albastru

p.s.( soft-top cel negru din poze este de vanzare ) se spune ca : 'un lucru bun nu se schimba ' ... completez eu : ' doar daca este albastru ....:dr1

Salut poti detalia cum anume ai inaltat arcurile cu 7 cm ..!!!

Daca se poate !!!

Nu orice om poate fi mare OM!!!
Link spre comentariu

s-au achizitionat barile fata+spate AFN ......

se adapteaza si scutul .......

pauza ......

se va monta bara originala patrol 260 pe noua bara AFN

se va monta nr de inmatriculare pe capota .... cu nit pop ...

Link spre comentariu

Vizitator celmarerau

da, da... elegant, ce mai... putin impanat, ca nu se prinda rugina... nu ca la altii, cum am auzit, la care o sa scartaie de la coji de seminte...

Lipoveanu daca stie, stie!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare