dilbert Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Salut, drum Romania - Germania, eram destul de grabit, aveam bilete pentru avion rezervate. In Ungaria, pe dealurile de pe centura Budapestei, simt ca nu mai trage masina. Ce va fi oare, am zis filtrul de aer sau de motorina. Am scos filtrul de aer, l-am ciocanit bine pana cand a iesit tot nisipul din Wadi Rum din el. Nici o ameliorare, deci cel de motorina. Mi-am dat seama ca pompa de injectie tragea aer daca calcai mai tare acceleratia si ca aerul intra prin modulul de incalzire electrica al motorinei, care nu mai etansa cum trebuie. Pentru o reparatie, mi-ar fi trebuit o bucata mica de metal dur si flexibil, dar de unde asa ceva ? Cand prietena s-a aplecat peste motor in fata mea ca sa vada si ea cum sta treaba, am vazut solutia si i-am spus: "Ia da tu agrafa aia din parul tau incoa." Am montat-o si ne-am continuat drumul cu motorul functionand excelent. Inca mai e montata :) Radu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rechinu Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Dragii mei, interesanta discutie! Daca vreo data vi se rupe cureaua de ventilator, nu va faceti griji. Musai tre sa aveti sau sa faceti rost de vreo duduie de la ”oras„ din alea ”arenjate„ care sa aiba in dotare ciorapi din cei mai fini si din matase. Se ia duduia, se dezbaca, intr-un scop nobil:grin: si dupa ce se termina treaba...a abia acum incepe treaba,(m-am zapacit)se inoada ciorapeii in jurul fuliilor si gata ati rezolvat problema! Sa aveti drum bun si voi revenii cu alte retete intr-o emisiune viitoare:ha: LIVE FREE OR DIE! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 improvizatii in teren Ce facem cand avem probleme in teren?...improvizatii care ne scot din situatii neplacute. Sambata am rupt arcul fata la samurake,s-a rupt urechea de la partea din spate a arcului. Bunul meu prieten Dan,doctorul 'bestiei', a gasit solutia de moment pentru a ajunge pe roti pana acasa. A tras cablul troliului pe sub masina pana la traversa care sustine cuita de viteze,a trecut pe dupa ea si s-a intors cu cablu la urechea din fata a arcului,am starns cablu in troliu pana a revenit arcul pe pozitie...si uite asa am ajuns acasa...acum caut arc...:hl Am sa postez si ceva poze,sper sa se inteleaga ceva din ele. P.S. se pare ca pozele nu reusesc sa le pun,sau nu ma pricep. daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: improvizatii in teren Eu am patit-o acum o saptamana cand m-am intors de la ORR. Datorita faptului ca s-a dus bucsa de la bara Panhard rotile au intrat in wobbling (au inceput sa se miste agresiv stanga-dreapta) de era sa ies de pe sosea. Zoli (Unimog) m-a sfatuit sa infasor filetul respectiv intr-o banda de cauciuc si am sacrificat doua stergatoare. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca asta era motivul pentru care volanul imi statea stramb. :tk Zoli! O alta "improvizatie" de teren am vazut-o la Covasna anul trecut cand un concurent la extrem si-a indreptat bara de directie in cateva minute folosind troliul din dotare si o sufa de copac! Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: improvizatii in teren .............Pozele se pun ca aici........... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=56551 Iar topicul care are deja aceeasi tema , se afla aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43742&highlight=secrete REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: improvizatii in teren .............Pozele se pun ca aici........... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=56551 Iar topicul care are deja aceeasi tema , se afla aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=43742&highlight=secrete Multumesc,iar peripetia mea se poate muta in acel topic,e o experienta,care poate ajuta si alti posesori de samurai...:tk daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: improvizatii in teren Acu vreo 2 ani, m-am dus intr-o padure de langa un satuc pe langa sv ca ma sunase nellorunner ca a ramas el si inca cineva impotmolit. Can ajung acolo, era de fapt el cu toyo, un hilux, un grand, un tractoras, si un tractor nitel mai mare cu o cupa in fata. Am stat vreo 8-9 ore atunci la "marea dez-impotmolire", din care vreo ora sa repar troliul, dupa ce s-au rupt urechile ce tin tevile de ghidaj de deasupra. S-au rupt deoarece se adunase prea multa sufa doar pe-o pare a troliului si a cedat ce era mai moale... Ca solutie de "provizoriu", aveam in portbagaj un generator electric, un aparat de sudura si ceva electrozi (sudasem in ziua aia la cineva niste plasa de gard si nu le-am mai dat jos). Altul cu hilux-ul avea un flex cu o panza cam gaa, dar mergea. Asa ca m-am pus pe treaba, am taiat 2 "franjuri" de metal din bara spate, apoi le-am sudat jos de suportul de troliu si sus de tevile ce tin troliul. A fost o lucratura de moment, cu ce ne-a venit la mana, urmand ca a doua zi sa fac cat de cat mai profi reparatia. Acum, dupa 2 ani si ceva, tot asa a ramas, aceeasi sudura, deoarece, mi-am dat seama ca am facut-o prea bine si nu are rost sa stric "opera" :grin: Aladata pe varful Calimani eram solo si m-i sa rupt un furtun de frana pe st fata. Am desfiletat teava de deasupra fuzetei, am pus-o pe fuzeta si am ciocanit-o pana am facuto plata pe vreo 10 cm. Apoi, am rotit-o cu patentul si asa am facut downhill-ul si am ajuns acasa fara mari probleme. A doua zi am schimbat toate tevile de frana. Asta iarna m-i s-a rupt foaia de arc principala (cea de sus) de la roata dr spate. Am bagat troliul pe sub masina, pe dupa punte, apoi am tras-o la pozitie in fata. De pe bara spate pana pe dupa punte, am prins o chinga de marfa cu tot cu crichet si am strans-o spre in spate sa nu "joace". Am facut cam 120 de km pana acasa fara probleme (doar ce nu treceam de 50 kmh si evitam sa fac viraje bruste sau sa franez brusc). Am scos cel mai bun consum :ha: Intamplari de genul asta, mai am, insa nu-s asa de "semnificative". OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… ...Si l-am mutat la "Off-road" ca parca e mai degraba de-aici decat la Diverse sau Expeditii.......:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfatupopular Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… ...Si l-am mutat la "Off-road" ca parca e mai degraba de-aici decat la Diverse sau Expeditii.......:h5 :tk...:h5...si scuze daca am postat aiurea daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… interesant .... daca privim spre trecut cu siguranta gasim acele improvizatii care ne-au facut sa zambim satisfactii ... ex: ... pe coclauri antena radio nu mai are o receptie suficienta si aveam in partea din spate a masinii un fir discret scos , iar in buzunarul scaunului aveam 5-6m de fir pe care-l inodam , aruncam firul in copac si aveam o antena excelenta .... dar .... am descoperit ca dezaburitorul de la luneta spate este o antena la fel de eficienta .... asa ca in capul firului am un papuc ( tot la fel de discret ) iar cand scot papucii dezaburitorului si pun pe cel de la antena se transforma intr-o excelenta antena , care nu balangane , nu se loveste de crengi ...etc.... Romania Actualitati si Radio Cultural se prind excelent .... stiri , mondenitati , muzica populara ... chiar dau bine in outdoor .... cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… lucian imi pare rau, iarasi nu ai dreptate, "c . poluarea fonica este un delict care il dezonoreaza pe delicvent. orice aparat care produce zgomot muzica stiri, va fi aruncat in dunare" :ha::ha::ha: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… lucian imi pare rau, iarasi nu ai dreptate, "c . poluarea fonica este un delict care il dezonoreaza pe delicvent. orice aparat care produce zgomot muzica stiri, va fi aruncat in dunare" :ha::ha::ha: frate la 17 e intuneric deja ...... pana dim la 07 cand intrii pe garla ...( asta daca nu e ceatza ) ce draq sa faci ...?! cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Noul meu Patrol avea in "dotare" par si miros de ciine. Parul l-am aspirat (cu aspiratorul:grin:), dar mirosul a ramas. Am intrebat la o firma care curata masini de le face ca noi. Cica ar exista un aparat cu ultrasunete care "scoate" si mirosul, dar ei nu-l au. Nu am gasit, din pacate, o firma care sa-l aibe. Colega mea de camera insa, a avut excelenta idee:br, de spala interiorul (tavan, tapiterie, scaune, bord, ...in fine, totul) cu otzet. Otzet normal de bagat in salate. Doua zile a trebuit pina a disparut mirosul de otzet. Dar a luat cu el si pe cel de ciine:ypu. Si daca mirosi in mod express in interior, nu mai simti nimic. Apropo, functioneaza si la nicotina. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Desteapta fata . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Noul meu Patrol avea in "dotare" par si miros de ciine. Parul l-am aspirat (cu aspiratorul:grin:), dar mirosul a ramas. Am intrebat la o firma care curata masini de le face ca noi. Cica ar exista un aparat cu ultrasunete care "scoate" si mirosul, dar ei nu-l au. Nu am gasit, din pacate, o firma care sa-l aibe. Colega mea de camera insa, a avut excelenta idee:br, de spala interiorul (tavan, tapiterie, scaune, bord, ...in fine, totul) cu otzet. Otzet normal de bagat in salate. Doua zile a trebuit pina a disparut mirosul de otzet. Dar a luat cu el si pe cel de ciine:ypu. Si daca mirosi in mod express in interior, nu mai simti nimic. Apropo, functioneaza si la nicotina. Da, otetul elimina mirosurile...! Poti lasa o laveta imbibata cu otet in masina... La fel, intr-o farfuriutza, in frigider... Mirosurile dispar iar mirosul de otet nu se simte deact foaarte putin... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… am descoperit ca dezaburitorul de la luneta spate este o antena la fel de eficienta .... asa ca in capul firului am un papuc ( tot la fel de discret ) iar cand scot papucii dezaburitorului si pun pe cel de la antena se transforma intr-o excelenta antena Luciane - la mine la masina de strada (Kia Opirus) antena de la radiou este cuplata din fabrica cu dezaburitorul de luneta - azi o trec pe la tine si o sa-ti arat live :h5 si asa e cum zici am receptie foarte buna peste tot. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Ca tot veni vorba de antena radio.Eu am folosit cu succes in loc de antena un incarcator de bricheta noxia cu mufa groasa pe care o introduci in spate la casetofon in locul mufei de antena. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mad79 Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Odata la un drum prin austria sa rupt cureaua de la aacesorii, mers la primul peco nu avea curea de dimensiunea respectiva, luat o curea mai mare, taiat si cusut la dimensiune cu sarma de gard, saracii austieci ma bateau daca ma vedeau ca le tai sarmele din gard :).am mers 2000 km cu un tzacanit la motor(era sarma care lovea in fulii),ajuns cu bine in Germania. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Abia imi luasem permisul si conduceam dacia 1300 a tatalui meu. Era o iarna bogata dar nu friguroasa. Am plecat cu mandra sa cautam un loc ferit de lume si am ramas impotmolit intr-un amestec de zapada si noroi, in mijlocul unu-i camp. Am incercat sa fac balans, am chinuit masina pret de 2 ore, caldura ioc in tomberonul ala,credit pe cartela Dialog nu mai aveam si incepusem sa disper. Intr-un moment de luciditate, " Fata" a venit cu ideea sa scoatem husele de pe scaune sa ne invelim. Atunci mi-a venit ideea, am pus husele pe roti, le-am inodat si am pus si presurile de cauciuc in fata rotilor. Am plecat foarte incet, fara accelerari bruste si a iesit. Nu am mai primit masina 3 luni, ca i-am stricat lui taica-miu husele de catifea. Aaa si inca ceva, fata, dupa 2 luni, s-a combinat cu unu cu un gip.:grin::grin: Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Ca sa vezi unde duce evolutia ...!! ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Re: improvizatii in teren Eu am patit-o acum o saptamana cand m-am intors de la ORR. Datorita faptului ca s-a dus bucsa de la bara Panhard rotile au intrat in wobbling (au inceput sa se miste agresiv stanga-dreapta) de era sa ies de pe sosea. Zoli (Unimog) m-a sfatuit sa infasor filetul respectiv intr-o banda de cauciuc si am sacrificat doua stergatoare. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca asta era motivul pentru care volanul imi statea stramb. :tk Zoli! Eu am incercat sa franez, sa accelerez ... nimic! Atunci am tras violent stanga-dreapta si a incetat tremuratul! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Impotriva lipirii (inghetarii) chederelor de la usi, folosesc Glicerina. Aici se gaseste in aplicator la mag. de accesorii auto, dar se poate si cu o cirpa sau burete umezit cu glicerina cumparata de la farmacie. http://img705.imageshack.us/img705/3592/cimg0035m.jpg http://img694.imageshack.us/img694/6716/cimg0036g.jpg http://img815.imageshack.us/img815/3135/cimg0039.jpg Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… au am cumparat de la farmacie ... m-au intrebat daca vreau glicerina boraxata sau glicerina cu propolis :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… au am cumparat de la farmacie ... m-au intrebat daca vreau glicerina boraxata sau glicerina cu propolis :grin: Putea fi mai rau; sa te intrebe daca vrei NITRO. Cu aia precis dezlipesti usa:ha:. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: Secrete mici - efecte mari… Ca sa nu inghete incuietorile le spray-ez abundent cu WD40 cam o data pe luna. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate