Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Capuse - "prim ajutor" + indepartare

Recommended Posts

Deschid acest topic in speranta ca cei avizati vor putea sa ma lumineze. Pare un subiect simplu, toata lumea stie ce-i de facut, dar, concret, in anturajul meu cel putin, nimeni nu stie precis....(parerea mea).

Faptele:

La inceputul lunii trecute am facut o scurta iesire la padure cu niste prieteni. Ne-am simtit bine pana am ajuns acasa si am descoperit ca avem fiecare cate 2..3 capuse. Nu mi s-a mai intamplat niciodata. Nestiind concret nici o tehnica de "prim ajutor" si indepartare a bestiilor (am auzit multe variante dar nu mai vazusem niciuna), am recurs la prietenul GOOGLE - ei si de aici incepe ceatza deasa! Am vazut/citit o gramada de "prostii", de la arderea la cur (bineinteles a capusei :ha: ) cu tigara pana la "inecarea" in acetona, de la "desurubarea in sens invers acelor de ceasornic" :roll: (trigonometric adica) pana la extragerea directa, lenta dar ferma cu penseta.

Va rog deci sa va dati cu parerea: - De fapt ce trebuie facut, care-i metoda cea mai buna de a scapa de aceste vietati?

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Re: Capuse - "prim ajutor" + indepartare

Eu nu am avut dar in schimb Max (cainele ) a avut destule. Grase si frumoase.

Am incercat diverse metode cum sunt sufocarea capusei cu o crema (eu am folosit pasta de dinti), cu spirt, cu totfelul de solutii.

Pana la urma am prins cu penseta si am tras capus aafa prin miscare de rasucire.

Au fost situatii cand a ramas capul in piele dar l-am scos afara cu un ac, o lupa si multa rabdare. Bietul caine a rezistat eroic chinului.

Atentie mare la indepartarea mecanica a capusei! Exista riscul de a-i ramane infipt capul care duce la o infectie de toata frumusetea!

Metoda populara era cu o picatura, doua-trei de gaz turnate pe capusa si lasata sa se desprinda singura.

Deschid acest topic in speranta ca cei avizati vor putea sa ma lumineze. Pare un subiect simplu, toata lumea stie ce-i de facut, dar, concret, in anturajul meu cel putin, nimeni nu stie precis....(parerea mea).

Faptele:

La inceputul lunii trecute am facut o scurta iesire la padure cu niste prieteni. Ne-am simtit bine pana am ajuns acasa si am descoperit ca avem fiecare cate 2..3 capuse. Nu mi s-a mai intamplat niciodata. Nestiind concret nici o tehnica de "prim ajutor" si indepartare a bestiilor (am auzit multe variante dar nu mai vazusem niciuna), am recurs la prietenul GOOGLE - ei si de aici incepe ceatza deasa! Am vazut/citit o gramada de "prostii", de la arderea la cur (bineinteles a capusei :ha: ) cu tigara pana la "inecarea" in acetona, de la "desurubarea in sens invers acelor de ceasornic" :roll: (trigonometric adica) pana la extragerea directa, lenta dar ferma cu penseta.

Va rog deci sa va dati cu parerea: - De fapt ce trebuie facut, care-i metoda cea mai buna de a scapa de aceste vietati?

daca esti in ceata in urma celor gasite pe GOGULE.RO (povesti ale oamenilor) cel mai bine te iei tu pe tine frumos de mana si te duci la doctor ..... cred ca el se va ocupa cel mai tehnic din punct de vedere medical de tine.

nu pierde vremea ... capusele detin microbi si virusi .. te poti imbolnavi de numa Chuck Norris te mai scapa.

metoda buna si la indemana este o penseta spirt sau acetona sau petrol muiata cu un tampon de vata si rasucita cu penseta sau cu cryopharma cel care ingheata negii dar este mai costisitor are maxim 12 aplicari

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

aveti mare grija cu capusele in perioada asta! alma, cateaua mea a luat unele si era sa moara daca nu o bagam la tratament intensiv la facultatea de medicina.

de vreo 2-3 ani a aparut o mutatie la capuse care omoara animalele pe capete. boala se cheama babesioza, si se manifesta printr-o stare de apatie a animalului, lipsa poftei de mancare, febra (bot uscat), urina colorata... in maxim 7-10 zile se curata. am curatat-o pe alma la un moment dat si am gasit o capusa cum n-am mai vazut, avea semn pe spate cum au paianjenii cu cruce. si apoi au inceput problemele.

am animale de cand eram mic, am crescut cu ele, toate au avut parte de capuse, purici si alte alea... dar ca cele care au aparut in zilele noastre... :P

tratamentul trebuie facut de urgenta, daca animalul are simptomele astea, se fac mai multe injectii zilnice, timp de vreo 3-4 zile, analize la inceputul si la sfarsitul tratamentului si gata.

daca nu manifeste simptomele astea si are doar capuse sau alte ganganii specifice, luati de la o farmacie veterinara o fiola de advantix sau frontline care se pune intre omoplati si nu are voie sa se spele vreo 2 zile.

succes!!

experientia docet.

interesant

si daca e vaccinat cainele mai face boala sau e imun?

desi am tratamentele la zi, am gasit o capusa infipta...dar dupa 3 zile era tot asa mare, ceea ce cred ca nu ii era prea bine de la frontline ce il avea cainele in sange

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Eu la ciini folosesc metoda mecanica si le rup cu mina la greu...pina acum nu am avut probleme.Iar cind numarul lor este foarte mare folosesc o solutie laptoasa care se combina cu apa si pulverizez pe ei.In 30 minute sunt toate decedate.

Diazinol-se numeste solutia-luata de la farmacia veterinara.

Nu am stiut ca se poate lua si la om capusa :sr

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.

Se poate lua, si inca foarte usor!

Noi pana la urma am aplicat "tratamentul" cu innecare in acetona respectiv tinctura de iod urmat de extragerea cu penseta. Au iesit intregi, dar sincer m-au cam trecut transpiratiile pana le-am scos. Hai sa ramanem la capusele pe oameni, nu la caini.

legat de mersul la doctor ... da, sunt de acord, dar daca esti undeva in varf de munte si nu ai cum sa ajungi in cateva zile ce faci? Ca tot google-ul, pe niste site-uri americane zice ca e bine sa fie extrase in primele 24 de ore de la muscatura, reducandu-se asfel cu 75 la suta riscul de infectie cu diverse chestii (gen boala Lyme, etc)... deci, cum se scot pana la urma corect capusele ?

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Se poate lua, si inca foarte usor!

Noi pana la urma am aplicat "tratamentul" cu innecare in acetona respectiv tinctura de iod urmat de extragerea cu penseta. Au iesit intregi, dar sincer m-au cam trecut transpiratiile pana le-am scos. Hai sa ramanem la capusele pe oameni, nu la caini.

legat de mersul la doctor ... da, sunt de acord, dar daca esti undeva in varf de munte si nu ai cum sa ajungi in cateva zile ce faci? Ca tot google-ul, pe niste site-uri americane zice ca e bine sa fie extrase in primele 24 de ore de la muscatura, reducandu-se asfel cu 75 la suta riscul de infectie cu diverse chestii (gen boala Lyme, etc)... deci, cum se scot pana la urma corect capusele ?

ti-ai dat singur raspunsul la intrebarea : deci, cum se scot pana la urma corect capusele ? raspuns :Noi pana la urma am aplicat "tratamentul" cu innecare in acetona respectiv tinctura de iod urmat de extragerea cu penseta.

:h5

Treaba cu Babesioza este destul de serioasa.

In ultimul timp avut ocazia sa stau prin facultate si prin cabinete veterinare..

Nu conteaza vacinurile pt ca boala asta se previne doar prin pipetele alea contra puricilor si capuselor.

care costa ceva si se fac destul de des, nu anual.

... undeva, candva, altundeva...

Ok. Hai sa vedem exact ce se intimpla cind se fixeaza capusa in piele. In poza, am incercuit cu verde partea care o infige. Se poate vedea ca acum, cele 2 "ace" sunt paralele. Dupa ce inteapa, cele doua "ace" se desfac si iau forma literei V. Pe partile exterioare, au perisori (ca si acul de albina) care tin contra (le-am desenat cu rosu). Ce se intimpla daca tragi de ea? Unul, sau ambele ace se rup si ramin sub piele. In acest caz, trebuie intervenit cu un ac de cusut sau siguranta si scormnit dupa bucatile lipsa. Metoda pe care o recomand eu, este prinderea capusei cu o penseta si rasucirea intr-o directie sau alta (nu conteaza foarte mult) cu scopul ca cele 2 ace sa-si faca loc. Rasucind, practic, acele vor scormoni putin locul, astfel incit priza formata la momentul intapaturii se va slabi de la sine. Capusa, va ramine in penseta. Se verifica obligatoriu daca are ambii tepi!!! Apoi se distruge prin zdrobire sau arderea cu bricheta. Atentie la zdrobit sa nu va stropiti in ochi!!! Locul muscaturii se tamponeaza din abundenta cu spirt sau iod!!! Ca sa va usurati priza pe capusa, recomand aplicarea unui elastic de borcane pe penseta. Asa, va trebui doar sa rotiti penseta de capat, fara sa fie nevoie sa si stringeti (exista riscul de a sfarma capusa in penseta, si apoi incepe distractia). Penseta este aia gri, iar cu albastru e desenat unde trebuie pus elasticul. Celalta parte a pensetei este sub cea care se vede pe burta capusei.

Cind o sa mai gasesc capuse pe caini sau pe motan, o sa fac un filmulet ca sa se vada mai bine.

ps: si eu am avut, si tot asa mi le-am scos.

pps: nu toate capusele transmit boli. Depinde de unde a supt masa cind erau in ea. Daca a supt de pe un animal/om infestat, atunci vor fi purtatoare de virusi, virusi pe care ii pot transmite cind se vor fixa pe alt animal/om ca sa se hraneasca. Daca nu, nu. Cit de promt se intervine sau nu, in cazul in care este infestata cu ceva virus, nu mai conteaza. In momentul in care a intepat, virusul migreaza instant in organismul parazitat. Este localizat fix in aparatul bucal al capusei si stie exact ce are de facut. Practic, capusa este doar o gazda temporara a virusului, acesta avind nevoie de un organism mai complex pt. a se dezvolta. Oricum, deja de aici este alta poveste.

I Have No Idea What You Are Talking About

Solutiile repelente pentru uz uman au vreo eficacitate ? Se poate folosi la animale vreun repelent.La catelul meu mic si blanos am scos ieri una de pe cap ,mare ,iar sub cea mare mai era una mica , am dezinfectat cu betadina (iod) solutie. La ce simptome initiale sa fiu atent , in special la copil? Cum pot preveni muscatura de capusa ,in special la copil ,cind nu ai cum sa iesi din zona ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Oricit s-au chinuit marii producatori, solutia de a tine capusele la distanta (adica sa nu intepe) inca nu s-a inventat. Tot ce exista la ora actuala, picaturi, tablete, zgarzi, solutii, spary-uri, etc. functioneza pe principiul ca se absoarbe prin epiderma sau direct in singe o substanta chimica "inofensiva" zic ei, chimica zic eu, care ii provoaca capusei o sare de discomfort sau moartea. Si daca moare in urma actiunii substantei respective, esista pericolul sa-i ramina ceva in organismul parazitat, asa ca, trebuie verificat daca este intreaga. Ca si orice insecta, se usuca si se sfarma. Un fel de puzzle cu capusa moarta. Starea de discomfort (a capusei) se traduce prin faptul ca se da jos singura de pe animal, dupa care, isi da obstescul sfirsit. Din pacate, asa cum ziceam mai sus, in cazul in care este infestata, virusul, migreaza in organismul parazitat instant in momentul muscaturii.

Am citi si eu cum ca usturoiul si ceapa consumata are acelasi efect ca si substantele din picaturi sau zgarzi, insa, sincer, nu am incercat. Nu cred ca l-as suporta pe caine in casa daca ar mirosi non stop a usturoi ... si pe mine sunt sigur ca nu m-ar suporta nevasta. Pe vremea cind fumam, si mai ieseam si la peste, mestecam un carpati si cu saliva rezultata imi ungeam partile expuse. Gretos, dar asta e. Scapam de tintare. Poate ar fi o solutie, mestecarea unui catel sau mai multi de usturoi si ungerea pielii cu solutia gretoasa rezultata. Daca se incumeta cineva, il rog sa posteze rezultatele experimentului.

Ca si prim simptom al prezentei capusei pe animal este lipsa poftei de mincare. Oricum, dupa orice iesire la iarba verde, ii trag o perie, urmata de un masaj (tip pipaiala) pt, descoperirea celor care deja sau infipt. Daca gasesc, ma caut si pe mine (le plac in mod special zonele acoperite de par su cu piele fina, adica sub brat, sau pe scrot).

eu personal am scos toate capusele cu mana prin simpla lor smulgere in raspar cat mai adanc, adica am ciupit si pielea si am smuls cu tot cu par. apoi i-am dat foc cu bricheta. asta ca solutie de moment. dupa care, picaturile de care ziceam mai devreme. o perioada de vreo 3 luni, cam cat e si timpul lor mai aprig de depunere, nu am mai avut probleme.

pentru oameni, sincer, n-am avut probleme de genul asta dar pot spune cu toata increderea ca pastilele cu usturoi, care se gasesc in farmacii, isi fac treaba la perfectie. nu mai ai treaba cu tantarii sau alte insecte mai deloc. in combinatie cu autan, suuper!

experientia docet.

Tintarii am remarcat ca nu sunt foarte impresionati, poate doar putin bine dispusi dupa :)

Nu prea au cum sa fie binedispusi ... intrucit, tantarii se hranesc exclusiv cu polen din flori si mor la primul put put. Doar femelele musca (firar al naibii sa fie de femele), intrucit au nevoie de singe pt. a-si asigura proteina necesara dezvoltarii oualelor. Este impropriu sa spui ca te-a muscat un tantar. De fapt, te-a muscat o tantara.

@ srevni Ma simt mult mai bine stiind ca am priza la tintare si nu la tintari. Mi se parea mie ca au trompita prea gingasa ca sa fie un badaran de tintar... Sper ca nu m-au muscat tintari homosexuali sau metrosexuali sau altfel de sexuali :h5

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Deci, daca imi pun o tufa de busuioc sub scrot si doua de cimbru nu foloseste decit la bucataria frantuzeasca?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Treaba cu capusele a trecut oarecum pe linga mine, nu i-am dat importanta.

Am zis cit poate fi de complicat sa-ti scoti o capusa? Unde am copilarit era ceva normal sa gasesti capuse pe tine cind veneam din padure.

Dar se pare ca nu mai e chiar asa de simplu. M-am intilnit azi cu un coleg care a fost diagnosticat cu Lyme (boala cu 1000 de fete), si e nasol, vedeti mai jos:

#

Cum se manifesta Lyme?

# Lyme mai este supranumita si "boala cu 1000 de fete" din pricina faptului ca, afectand intregul organism, simptomele ei mimeaza foarte bine simptomele altor boli. Se spune chiar ca ar putea "copia" simptomele a circa 200 de boli. Pe de alta parte, fiecare pacient bolnav de Lyme are propriul sau tablou de simptome. Am putea probabil defini un nucleu comun minim, de simptome, valabil la toti pacientii, in rest fiecare pacient reactioneaza diferit la Lyme, in functie de foarte multi parametri: vechimea bolii, numarul de agenti patogeni care au provocat infectia, caracteristile proprii ale sistemului imunitar al individului, etc.

# Simptome ale bolii Lyme:

# pata / pete care se muta pe corp (ECM - eritemul cronic migrator - faza incipienta a bolii - Lyme stadiul 1)

# transpiratii puternice

# febra

# dureri musculare (ca dupa o gripa)

# dureri de cap (ca dupa o gripa)

# pata rosie la locul muscaturii de capusa

# stare slabiciune, oboseala marcata

# tulburari de somn

# tulburari de vedere (privire incetosata, dubla, chiar disparitia campului vizual)

# dureri articulare (Lyme stadiu 2 - faza deja cronica / vechime peste 6 luni de la debut)

# dureri in tendoane, calcaiul lui Ahile, etc.

# dureri si/sau usturimi in muschi

# tulburari cardiace si neurologice (stadiul 3)

# amorteli ale membrelor, capului, etc.

# intepaturi (ca acele de cactus)

# furnicaturi (ca si cum s-ar misca pe piele niste furnici)

# urzicaturi (ca si cum ai fi fost urzicat)

# tulburari de inghitire

# tulburari de urinare (frecvent, senzatia imperioasa de a urina)

# ameteli

# dureri de cap

# senzatia de "nisip in ochi" sau "urzicaturi in ochi", etc.

# paralizii ale fetei sau ale membrelor

# tulburari psihiatrice: depresie, anxietate, atacuri de panica, obsesii, fobii, tulburari emotionale (care mimeaza bipolaritatea), etc.

http://www.boala-lyme.evonet.ro/

si eu am avut probleme cu capuse ,nu doar eu ci si fiica mea de 9 ani care a avut o capusa chiar pe pleoapa de la ochiul drept asta a fost capusa cu pozitionarea cea mai periculoasa iar modul de extragere cel mai bun este cu ulei atat alimentar cat si industrial una doua picaturi de ulei direct pe trompa capusei si dupa 2-3 minute se rasuceste usor cu mana indiferent de directie dar !!!!!!!!! foarte usor sa nu se rupa trompa in rana ca este mult mai rau dupa.Treaba cu uleiul este verificata de nenumarate ori atat pe om cat si pe animal,mai ales pe caini care umbla in padure

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use