Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cupa Clujului 2009 - Etapa a IV-a din Campionat

Postări Recomandate

Re: Cupa Clujului 2009 - Etapa a IV-a din Campionat

Salutare,

Am ajuns aseara acasa. Cu masina. Pe roti!!!!! Am indreptat plafonul, am pus parbriz de G, am lipit radiatorul cu Bison. A mai curs el, dar foarte putin. Pana la Bucuresti am pus apa doar de vreo 3 ori, fata de 5L/ 5 km cat pierdea inainte. Nu, parbrzul de G nu se potriveste la Mitsu... :grin:

Va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat, mai cu o piesa, mai cu un sfat, mai cu un parbriz de G crapat. Bine ca era Baumax-ul langa campig.

As vrea sa zic si eu cateva vorbe despre traseu.

Traseul a fost destul de greu, si foarte tehnic. Eu ma dau la Open pentru ca este primul an in care ma dau. Cu ocazia Clujului am mai invatat cateva chestii. Cea mai importanta - roll cage este obligatoriu. Asigurarea masinii din spate la fel. Cu troliu sau altceva. Altfel traseele de Open trebuie facute astfel incat riscul de a te rasturna sa fie mai mic. Si in caz ca te rastorni sa fie maxim pe o parte. Noi am avut ingerul pazitor cu noi pentru ca dupa ce ne-am dat de trei ori peste cap, fara roll cage, nu am patit nimic. Am mers deja astazi cu masina sa vad cum ii pun roll cage. De renuntat, nu renunt, o sa ne mai vedem prin padure. :h5

Alte probleme, cum ar fi ca ne-am frecat de craci si ca s-a mai spart un far, sau s-a mai indoit o portiera.... :ha: Trebuia sa le fi vazut fetzele unora dintr-o benzinarie din Valcea cand am oprit sa alimentam.

In concluzie, mergem inainte baietzi. :h5

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 213
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut campionilor !Cred ca toti va puteti considera campioni din moment ce ati rezistat si v-ati luptat cu traseele noastre .Ma bucura faptul ca majoritatea dintre voi sunteti multumiti de ceea ce v-a fost oferit la Cluj .Noi ne-am straduit foarte mult , ca totul sa fie la un nivel ridicat ,trasee , cazare , masa , voie buna .Va felicit pe toti ati fost extraordinari .Felicitari campionilor ,si sa ne vedem cu bine la anu .

:1 :1 :1

Andrea

Link spre comentariu

Festivitatea de premiere.

http://www.tv-net.ro/Video-Cupa-Offroad ... atori+1289

minutul 7,54 undeva in fundal vocea inconfundabila a lui Semaca.......pana intr-o zi cand o sa dea de niste concurenti care nu-l cunosc....o sa si-o ia.... :T

Link spre comentariu

a fost greu a fost frumos si sa lasat cu cateva daune cam la toata lumea la uni trolile la alti parbrizele la noi la RANGE ROVER sa rupt diferentialul spate si a spart carcasa de la puntea spate la m schimbat si am mers mai departe.

MULTUMIM ORGANIZATORILOR.

:1

range rover classic

range rover vogue l322 4.4 v8

Nissan skyline R33 GTR :banana

Link spre comentariu

.pana intr-o zi cand o sa dea de niste concurenti care nu-l cunosc....o sa si-o ia.... :T

daca nu si-a luat-o pana acum nu si-o mai ia. La ce fan club are sar multi pentru Semaca. Doar poate daca se ia de Oprea de la BGS ... atunci e pe cont propriu :grin:

Link spre comentariu

.pana intr-o zi cand o sa dea de niste concurenti care nu-l cunosc....o sa si-o ia.... :T

daca nu si-a luat-o pana acum nu si-o mai ia. La ce fan club are sar multi pentru Semaca. Doar poate daca se ia de Oprea de la BGS ... atunci e pe cont propriu :grin:

nimic din ce zic ...sau fac...nu e cu rautate!!! m-am amuzat asa de tare de accentele cele mai pur ardelenesti ale lui Kamal si Abdul incat, m-am intrebat firesc...mah, daca-or fi unguri??? :ha: :ha: :ha: (era si un banc cu ceva de genul asta)

@ionut73: si...hmmmm...de Bogdan Oprea zici...stau cumintel ca ma stii cum sunt...firav...bolnavicios...pulanu' rece...eu, incalzit...gata pneumonia!!! :ha: :ha: :ha:

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Multumiri organizatorilor pentru corectitudinea roadbooke-lor, pentru organizre, si ordinea generala supervizata de Gyula pana aici cele pozitive

Critica: Subscriu cele spuse de Srevni pe langa acesta

1. Startul ultimului concurent sa fie la max 10-10:30 ce egalitate de sanse este intre cel care a plecat primul si noi care la ora 17:30 eram inca la CP 1 la mai putin de 10% din traseu facut

Nu inteleg de ce nu se incepe startul la 8-8:30 noi la raid starul aveam la 6-6:30 suntem babe la 80 de ani si nu putem sa ne sculam?

2. In CP , PS respectiv in punctele fierbinti trebuie pus oameni instruiti nu lasati baieti bine intentionati dar care nu s-au dat in viata lor in concurs.

La CP 1 un bun arbitru decidea abandonul trecerii obligatorii cand vedea ca prima masina este de 45 min in pozitie si are 35 masini

3. Regulile trebuie sa fie valabile si identice pe tot parcursul traseului macar in aceeasi concurs

ex. Stop timp luat in CP 2 ziua 2 neluat in celalalte cazuri

4. Uniformizare echipamentelor permise in concurs la aceeasi categorie

La Open exista masina de stoc cu AT-MT-uri si un troliu in aceeasi clasa masina cu punti portal , diferentiale, troliu mecanic, si reductoare cu raport 6. Dupa normele de incadrare in eurotrial erau la capatul celalalt. Primul Standard si celalalt Proto . In momentul de fata avem doua clase Exttrem in Romania unul cu norme de siguranta si unul fara

5. Verificarea sumara a folosirii echipamentelor de protectie in traseu . Arbitrii sunt obligati sa constate neutilizarea centurii si castilor care ar trebui penalizate

6. Nerespectarea minimelor norme de protectie a naturii

a) Gunoi aruncat , sticle in puncte de CP parca au trecut grataragii. Fumat in padure ( bine ca ploua si nu lua foc padurea)

b) Nerespectarea traseelor de multi concurenti si distrugerea nejustificata a vegetatiei ( mergeau pe unde apucau)

c) Neutilizare prelatelor de protectie sub masini la parcul inchis ( singura masina care avea era Doczi din Ungaria)

d) Modificarea penalizarilor pentru abatere traseu , abandon de traseu ,sau abandon concurs La Cluj astea arau cam acelasi

Explicatii la ultimul: Daca eu nu abandonam la ora 23 la reperul 194-196 si continuam pana dimineata pe intuneric pana la 388 (adica aproape de final ) si ajungeam la 7 dimineata in camping ( deci depuneam efort fizic si psihic enorm ) eram mai in spate pe clasament fiindca punctele de penalizare erau mai putine decat timpul ipotetic realizat

Gogo care a abandonat din cauza defectiunilor tehnice im CP 3 era mai in fata decat eu care am luat si 4 CP si am mai continuat traseul inca 130 de repere

Deci daca tot s-a introdus urmarirea prin track GPS sa se faca un coeficient distanta realizata cu timpul parcurs

Concluzii generale: Trebuie modificata regulamentul national de offroad referitor la folosirea sufelor

a) Obligativitatea folosirii sufei de copac si la cablurile sintetice ( taie coaja copacului aproape la fel ca otelul)

b) La prelungirea sufelor pentru asigurare in coborare interzicerea fo;osirii ochetilor ( cei care au fost in CP 2 la OPEN ziua 2-a au vazut cum se decojeste un stejar de 40-50 ani sub efectul ochetilor)

In final multumiri deosebite lui

Marcel (Srevni) pentru promptitudine cu care a raspuns solicitarii de a fii navigator pe ultima 100

m si cu care m-a dirijat

Adrian (Asfalttango) care ne-a ajutat foarte mult in timpul reparatiilor , cred ca nici nu terminam la timp fara el pentru a lua startul in ziua 2-a

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

am auzit ca la buzau semaca a disparut la um moment dat....era de negasit...

Link spre comentariu

Multumiri organizatorilor pentru corectitudinea roadbooke-lor, pentru organizre, si ordinea generala supervizata de Gyula pana aici cele pozitive

Critica: Subscriu cele spuse de Srevni pe langa acesta

1. Startul ultimului concurent sa fie la max 10-10:30 ce egalitate de sanse este intre cel care a plecat primul si noi care la ora 17:30 eram inca la CP 1 la mai putin de 10% din traseu facut

Nu inteleg de ce nu se incepe startul la 8-8:30 noi la raid starul aveam la 6-6:30 suntem babe la 80 de ani si nu putem sa ne sculam?

2. In CP , PS respectiv in punctele fierbinti trebuie pus oameni instruiti nu lasati baieti bine intentionati dar care nu s-au dat in viata lor in concurs.

La CP 1 un bun arbitru decidea abandonul trecerii obligatorii cand vedea ca prima masina este de 45 min in pozitie si are 35 masini

3. Regulile trebuie sa fie valabile si identice pe tot parcursul traseului macar in aceeasi concurs

ex. Stop timp luat in CP 2 ziua 2 neluat in celalalte cazuri

4. Uniformizare echipamentelor permise in concurs la aceeasi categorie

La Open exista masina de stoc cu AT-MT-uri si un troliu in aceeasi clasa masina cu punti portal , diferentiale, troliu mecanic, si reductoare cu raport 6. Dupa normele de incadrare in eurotrial erau la capatul celalalt. Primul Standard si celalalt Proto . In momentul de fata avem doua clase Exttrem in Romania unul cu norme de siguranta si unul fara

5. Verificarea sumara a folosirii echipamentelor de protectie in traseu . Arbitrii sunt obligati sa constate neutilizarea centurii si castilor care ar trebui penalizate

6. Nerespectarea minimelor norme de protectie a naturii

a) Gunoi aruncat , sticle in puncte de CP parca au trecut grataragii. Fumat in padure ( bine ca ploua si nu lua foc padurea)

b) Nerespectarea traseelor de multi concurenti si distrugerea nejustificata a vegetatiei ( mergeau pe unde apucau)

c) Neutilizare prelatelor de protectie sub masini la parcul inchis ( singura masina care avea era Doczi din Ungaria)

d) Modificarea penalizarilor pentru abatere traseu , abandon de traseu ,sau abandon concurs La Cluj astea arau cam acelasi

Explicatii la ultimul: Daca eu nu abandonam la ora 23 la reperul 194-196 si continuam pana dimineata pe intuneric pana la 388 (adica aproape de final ) si ajungeam la 7 dimineata in camping ( deci depuneam efort fizic si psihic enorm ) eram mai in spate pe clasament fiindca punctele de penalizare erau mai putine decat timpul ipotetic realizat

Gogo care a abandonat din cauza defectiunilor tehnice im CP 3 era mai in fata decat eu care am luat si 4 CP si am mai continuat traseul inca 130 de repere

Deci daca tot s-a introdus urmarirea prin track GPS sa se faca un coeficient distanta realizata cu timpul parcurs

Concluzii generale: Trebuie modificata regulamentul national de offroad referitor la folosirea sufelor

a) Obligativitatea folosirii sufei de copac si la cablurile sintetice ( taie coaja copacului aproape la fel ca otelul)

b) La prelungirea sufelor pentru asigurare in coborare interzicerea fo;osirii ochetilor ( cei care au fost in CP 2 la OPEN ziua 2-a au vazut cum se decojeste un stejar de 40-50 ani sub efectul ochetilor)

In final multumiri deosebite lui

Marcel (Srevni) pentru promptitudine cu care a raspuns solicitarii de a fii navigator pe ultima 100

m si cu care m-a dirijat

Adrian (Asfalttango) care ne-a ajutat foarte mult in timpul reparatiilor , cred ca nici nu terminam la timp fara el pentru a lua startul in ziua 2-a

la CP1 in prima zi, am fost luati de fraieri, am stat ca prostii 5 ore blocati acolo si poti fi sigur ca nu a citit nimeni nici un track de pe GPS-uri si ca cei care au trecut pe langa CP au facut bine mersii traseul pe lumina si nu au primit nici o penalizare , iar cei cei care am stat, corecti la rand am facut restul traseului pe intuneric si nu ni s-a scazut nici timpul stat aiurea. Deci GPS-urile au fost inutile, la un pret de 30 RON chirie.

Cineva zicea mai sus de Patrolul de Cj, ca nimeni nu la ajutat, deci ,el desi avea troliul stricat si in mod normal nu mai putea continua, tinea mortis sa iasa in fata, iar toti s-au oferit sa-l trolieze inapoi, nimeni nu voia sa treaca in fata pe langa traseu si sa riste sa fie depunctat ( obligatoriu era printre panglica si CP )

si cu celelalte puncte ai mare dreptate :g

Link spre comentariu

CP-ul din prima zi pe care l-am ocolit constient ca voi lua penalizare de CP ratat, de fapt m-a costat 400 (patrusute) puncte penalizare. Initial imi dadusera 500 pct penalizare, insa organizatorilor l-i s-a facut mila de mine si la sfarsit m-au penalizat doar cu 400 de puncte...

Si eu subscriu la metoda verificarii trakului GPS, este mult mai corect zic eu...

Mercedes G350

Jeep Wrangler Rubicon 2,8 CRD - se vinde

Toyota Land Cruiser 120

Toyota HDJ 80

Link spre comentariu

Ne bucuram nespus ca v-a placut pe la noi, desi era firesc am incercat sa facem tot ce se poate ca sa iasa bine!

Apropo de echipajul Abdul-Khamal , a fost pentru prima oara cand intra intr-un concurrs iar in dimineata primei zile Khamal a vazut pentru prima oara un road book! Felicitari pentru aceasta echipe pentru locul 10 dar si pentru premiul de Fair Play!

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Ne bucuram nespus ca v-a placut pe la noi, desi era firesc am incercat sa facem tot ce se poate ca sa iasa bine!

Apropo de echipajul Abdul-Khamal , a fost pentru prima oara cand intra intr-un concurrs iar in dimineata primei zile Khamal a vazut pentru prima oara un road book! Felicitari pentru aceasta echipe pentru locul 10 dar si pentru premiul de Fair Play!

Asa se explica spusele lui Semaca... :ha: :ha: :ha:

trebuie sa-i mentionez pe cei doi offroaderi clujeni...cei doi pur sange ardelenesc :ha: :ha: :ha: ...Kamal si Mahmoud (cred....) care au fost dementiali ( in afara accentului specific ) cu Patrolul mare si alb!!! In ambele zile de concurs au prestat un travaliu impresionant intru respectarea roadbookului....ne-am intersectat cu ei tot timpul...din dreapta...din stanga...fata, spate...apareau de unde te asteptai mai putin si, daca-i lasai, o luau fix pe unde nici nu gandeai :ha: :ha: :ha: ciudat dar, recuperau monumentala balaureala cu...schpanul impresionant!!! le multumim pe aceasta cale ca, atunci cand am avut nevoie de sprijin, au venit sa ne ajute !

Oricum felicitari pentru ei si pentru toti ceilalti concurenti!

Eforturile depuse au fost impresionante si pentru concurenti si pentru organizatori (sambata dimineata la ora 3.00 mai erau cateva echipaje pe traseu...plecati de vineri...).

Si ca sa citez un "clasic" :ha: ..."LEEVOOOO HAI CU POZEEEE!"

Link spre comentariu

Levo, noi am vazut, ca ai facut poze! Unde sunt?

In poza urmatoare se mai observa:

1. Ocupantul locului 2 la Extrem (trial).

2. Cea mai draguta organizatoare de la Cupa Clujului 2009 :)

offroad: Daihatsu Feroza 1.6 1993

onroad: Mitsubishi Lancer 2.0 2007

Link spre comentariu

Levo, noi am vazut, ca ai facut poze! Unde sunt?

In poza urmatoare se mai observa:

1. Ocupantul locului 2 la Extrem (trial).

2. Cea mai draguta organizatoare de la Cupa Clujului 2009 :)

Lumea observa invers ordinea ta... :g :ha:

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

Vizitator Adina

Clip cu secvente de la trialul de standard + motociclistul care era in afara concursului. bineinteles ca filmarea se incheie cu imaginea unei tipe :ih

Revin cu comentarii si poze multe multe, am cam 1000.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare