Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Operatiunea "Autobuzul"

Vizitator koala

Postări Recomandate

• Răspunsuri 399
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator koala

Re: Operatiunea "Autobuzul"

Nu cred ca e in regula sa "dublezi" flansele ... mi-e teama, deci probabil ca am sa las lucrurile asa cum sunt ...

PS : Daca vrea cineva jantele [ sunt noi, marca DOTZ, am si 4 capace de pus pe butuc - pe centru ] ... le dau si cu cele 24 de piulite de prindere ... la pret de achizitie, nu vreau sa fac afacere din treaba asta ... dau si factura daca trebuie :grin: ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este ceva reglementare in drepturile cumparatorului, conform careia ai dreptul sa te razgindesti cu privire la utilitatea bunului cumparat, si sa-l returnezi in 48 de ore. Magazinul de unde ai achizitionat bunul este obligat sa-ti dea banii inapoi. La indrumarea celor de la protectia consumatorului, asa am inapoiat celor de la ... (nu spun sa nu le fac reclama) o combina frigorifica.

Insa din cite vad ... au cam trecut ...

Si sfatul meu este sa scapi de ele ... pacat de masina.

Sa ne vedem cu bine

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Vizitator koala

Hehe, eu am vazut jantele inainte ... le-am studiat, le-am intors pe toate fetele ... mi-au placut si am platit cu bucurie banii pe ele [ jantele arata bestial de misto, culoarea metalului este "fumurie" iar finisarea este de exceptie ] ... nu pot sa spun ca am fost pacalit sau ca n-am stiut pe ce dau banii ... trebuia sa fiu atent la aspectul asta [ ET-ul ], dar acum e tarziu ...

... asta e ...

Link spre comentariu

Parerea mea este ca cel mai important este sa fii tu multumit. Iti apreciez foarte tare masina si modul in care pui problema. Urmaresc cu mare interes acest topic, mai ales ca am o masina asemanatoare pe care doresc si eu sa o prepar la fel. :1

2 x Patrol Y61 LWB 2.8 si 3.0
Link spre comentariu

Vizitator koala

O sa incerc sa le schimb cu altele, care au ET negativ ... daca nu reusesc, asta e ... n-am bani sa iau 2 randuri de jante ... din pacate, vina este numai si numai a mea, pentru ca n-am studiat bine toate aspectele inainte sa zic "Da, le iau !" ...

Link spre comentariu

daca iei alte jante, sa verifici si piulitele sa se potriveasca. Eu am avut surpriza sa constat ca jantele aliaj de Patrol model 1997-2002 nu pot fi montate pe Patrol 2008 din cauza piulitelor! Piulitele 2008 nu se infileteaza suficient (jantele vechi sunt mai groase), iar piulitele -2002 au alt pas la filet. Bineinteles acum caut strungar sa-mi faca alte piulite...

Link spre comentariu

Ar fi frumos sa existe un magazin, care sa te lase sa pui guma pe janta, apoi pe masina, sa vezi cum sta, cum ii place ochiului, etc. Nu de alta, dar imi imaginez ca nu au fost chiar ieftine. Din pacate, nu avem asa ceva. Dar, oare o sa avem???

Am vazut ca inca mai ai cuplajul de la puntea fata automata. La citi banuti ai investit in masina, schimbarea lor cu dealea manuale sunt chiar bani de buzunar.

Avantajul e, ca daca faci cine stie ce scamatorie prin padure si ai zapacit o planetara pe fata, decuplezi frumos puntea si inca mai poti folosi puntea spate cu reductor.

Dezavantaj, trebuie sa cobori din masina ca sa le cuplezi. Acuma daca stii ca te duci la noroiala, le cuplezi de cum ai iesit de pe asfalt, sa nu fii nevoit sa te dai jos unde e mocirla mai mare. Daca ai uitat sa le cuplezi, si ai dai de greu in mocirla, trimiti copilotul. Trebuie sa cobori in noroi, doar daca ai uitat sa le cuplezi si nu ai copilot, ceea ce e destul de greu de imaginat. Acuma realizez ca de fapt nici macar nu sunt dezavantaje :grin:

Sa ne vedem cu bine

Link spre comentariu

Vizitator koala

@sorin :

Nici in cazul meu nu s-au potrivit piulitele originale, asa ca am cumparat un set nou de 24 piulite + cheia aferenta montarii lor [ au un fel de canal stelat pe centru, in care intra cheia aceea - e ca un fel de antifurt ] ... am umblat ceva pana sa le gasesc, dar n-a fost o problema ingrozitor de greu de rezolvat :grin: ...

@44-WLD :

Referitor la probatul jantelor inainte : ... am mai spus parca, le-am avut "in mana" si le-am intors pe toate fetele inainte sa le cumpar, deci nu se pune problema ca n-am putut sa "le studiez pe indelete" ... nu am luat in calcul aspectul acesta [ cu ET-ul "negativ" sau "pozitiv" ] iar asta e o greseala pe care mi-o asum 100% ...

Referitor la MRL-uri : ... toata lumea mi-a zis ca la un moment dat "se vor rupe", deci am ales in cunostinta de cauza sa le tin pana atunci ... si de abia dupa aceea sa-mi iau niste AVM-uri sau alte scule d-astea, profi ... la genul de iesiri pe care il fac eu [ cu multi prieteni in jurul meu :banana ] nu mi-e teama ca raman singur in padure ...

PS : Si cu MRL-urile astea de acum procedez la fel ca si cu cele manuale ... le cuplez pe "Lock" inainte sa plec in teren, nu ma bazez pe optiunea "Auto".

Link spre comentariu

Ar fi frumos sa existe un magazin, care sa te lase sa pui guma pe janta, apoi pe masina, sa vezi cum sta, cum ii place ochiului, etc. Nu de alta, dar imi imaginez ca nu au fost chiar ieftine. Din pacate, nu avem asa ceva. Dar, oare o sa avem???

Uite ce am vrut eu sa spun. Una e cind vezi o jeanta. E noua, nu e zgiriata, nu e ciobita, e fumurie, e superfinisata etc. Tu doar atit ai vazut. Altceva vezi cind pui guma pe ea. Deja se vede ca guma sta la acelasi nivel cu janta. Hopa; in faza asta stai deja si te intrebi de ce o roata de 4x4 arata ca una de turism. Tocmai aici e smecheria, guma de offroad, trebuie sa intre in contact cu bordura sau bolovanul sau buturuga inainte sa dai cu janta. Primul semn de ? Daca te mai lasa sa o pui si pe masina, vezi clar ca intra atit de tare sub masina, incit, in cazul in care faci pana te bagi dupa roata in patru labe ca intr-o scorbura. Inca un semn de ? Cum mai nou nu mai sunt vinzatori ci consilieri vinzari, iti explica de ce stau rotile asa si ai fi putut in consecinta sa alegi altceva. Nu am zis ca vinzatorul e de vina, am zis ca in alte conditii, puteai sa fi fara "distractia" asta.

Referitor la MRL-uri : ... toata lumea mi-a zis ca la un moment dat "se vor rupe", deci am ales in cunostinta de cauza sa le tin pana atunci ... si de abia dupa aceea sa-mi iau niste AVM-uri sau alte scule d-astea, profi ...

Grija mare sa nu zapaceasca si altceva pe acolo cind se vor rupe. Stiu eu? Poate intra o lamela sau un arculet intre bilele de la rulment sau agata vreun oring sau rascheteaza putin canelurile capului de planetara. Habar nu am ce ar mai putea strica pe acolo. Personal, prefer sa previn decit sa repar.

Sa ne vedem cu bine

ps: nu vreau sa par mai destept decit sunt, am vrut doar sa ma fac inteles :p

Link spre comentariu

Vizitator koala

* Corect cu janta si guma ... am sa vad ce fac, o rezolv eu cumva saptamana viitoare ...

* Cu MRL-urile ... nu stiu ce sa zic, asa o fi, nu ma pricep ... o sa ma interesez de AVM-uri ...

PS : Nu tre' sa te scuzi absolut deloc, am inteles perfect ce vrei sa spui ... oricum, la ultima socoteala s-a dovedit ca 3/4 din oamenii de pe forum sunt mai destepti ca mine, asa ca nu-i bai :ha: :ha: :ha: ...

Link spre comentariu

m-am uitat pe janta.ro. Jantele tale par sa fie Dotz Luxor care au offset ET 0mm (asta dupa datele afisate si daca datele afisate sunt corecte). Jantele originale Patrol au ET 10mm, cu alte cuvinte daca ai fi pastrat latimea cauciucurilor, ecartamentul ar trebui sa fie cu 20mm mai lat. Offset-ul nu pare sa fie vinovat de problema ta.

Aspectul diferit al masinii poate fi din cauza diferentei de latime intre jante (cele vechi 8" cele noi 7" - janta mai ingusta cu 1" adica 12.7 mm de fiecare parte a centrului anuleaza castigul "vizual" din offset, acum marginea exterioara a jantei tale e doar cu 2.7mm mai in interior (teoretic insesizabil) si a diferentei de latime intre cauciucuri (vechi 285 fata de noi 255 -cele noi sunt cu 15mm mai spre interior).

Link spre comentariu

Vizitator koala

tu nu ai nici o vina ...nu ai vrut ................... dar.... "constiintza' : ..cumpara-le..!!!!, cumpara-le ...! :ha:

Hehe, ba am o mare vina ! ...

1. Le-am luat de la cineva [ Gabi B. din Sibiu :ha: ] care m-a lasat sa fac cu ele ce-am vrut ... le puteam monta si pe masina daca vroiam ... la el merge treaba asta cu probatul inainte ! ...

2. Dupa ce le-am luat si le-am pus pe masina, am fost multumit de cum arata ... abia dupa aia le-am platit ... e drept ca mi s-au parut ele "inguste", dar am pus-o pe seama faptului ca sunt 255, fata de 285-urile alea vechi ale mele ... de abia dupa cateva zile am realizat ca toata roata e mai "inauntru" si m-am sucit ... deci eu port toata vina ! ...

Link spre comentariu

iar se verifica istoria cu "mai binele" si dusmanul.... :sr

din pacate nici nu poti pune pe jantele de 7" cauciucuri mai late de 255....(decat pe riscul tau). Consoleaza-te cu faptul ca merg mai bine in teren... zdruncina mai putin.... eventual scoate-i overfenderele sa para rotile mai "scoase" inafara.

sau bafta la schimbat :wink:

Link spre comentariu

Ca sa ma bag ca musca in lapte si eu putin... fie flanse, fie alte jante. Eu as merge pe alte jante, pt astea sigur se va gasi cineva sa le vrea, pt japoneze. Chiar s-ar putea sa stiu eu pe cineva interesat.

Link spre comentariu

Vizitator koala

Ca sa ma bag ca musca in lapte si eu putin... fie flanse, fie alte jante. Eu as merge pe alte jante, pt astea sigur se va gasi cineva sa le vrea, pt japoneze. Chiar s-ar putea sa stiu eu pe cineva interesat.

Merci !

Am deja flanse pe masina, deci solutia aceasta cade.

Daca imi poti gasi un client pentru jantele acestea, sa stii ca ti-as ramane dator ... dau si-o bere, sunt solvabil :x ... jantele m-au costat 580 ron/ buc. iar pentru ele am si 4 capace de butuc, inscriptionate DOTZ ... dau ca bonus setul de 24 piulite + cheia lor ...

PS : Daca persoana respectiva este din Iasi, asigur si transportul pana acolo.

Link spre comentariu

Vizitator koala

Incepand de astazi masina mea arata iarasi asa cum cred eu ca trebuie sa arate ! ... am reusit sa iau jante 16x8JJ [ ET-25 ] ... am reusit sa returnez, in mod onorabil, jantele de aliaj ... una peste alta sunt extrem de multumit, rotile ies in afara destul de bine, asa ca masina are un aer foaaarte smecher :grin: :grin: :grin: ...

... cine nu are prieteni, sa faca bine sa-si cumpere ! ...

Multumesc G. Badea !

Multumesc Mugur !

Multumesc Nanuk !

Multumesc Luigi !

Multumesc Nike, Tzuparu, Trooper !

Am sa fac poze zilele urmatoare, sa vedeti acaretu' cum scoate "la iveala" rotile :ha: :ha: :ha: ...

Link spre comentariu

Ce desfasurare de forte pentru etapa "jantele" a operatiunii "Autobuzul" !!! :gr1

Fara perseverenta nu se face nimic! :10

Drumuri bune sa ai si la multi km fara vibratii si batai !!! :ap

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare