Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope de niva pe jante de 15 toli

Ninja

Postări Recomandate

• Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Anvelope de niva pe jante de 15 toli

ti se trimit prin fancurier in maxim 24h Cazacu 0744998875 intereseazate de pret daca iti convine compara cu ce ai mai auzit si alege dar sa stii ca la bani putini sa nu fie masina modificata si sa nu te lase in namol voltyre sunt ideale da o fuga pana in Craiova si ti le imprumut eu ptr o proba :wink:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 săptămâni mai târziu...

Ma simt nevoit sa revin la acest topic cu concluzii ale unor experiente personale:

1. Nu veti gasi probabil niste cauciucuri onorabile de offroad pe 16 toli. Voltyre sunt pe 16, se spune ca sunt bune pe zapada - am dar nu le-am incercat inca, insa le-am incercat pe noroi si sunt departe de a fi extraordinare. Se incarca imediat cu noroi si devin slick-uri.

2. Chiar daca printr-o minune veti gasi alte anvelope pe 16 decat Voltyre, vor trebui decupate aripile, nu va amagiti cu kituri de suprainaltare si alte alea ca nu tine, trebuie decupate cel putin colturile aripilor pe fata.

3. Daca va hotarati sa treceti pe 15 toli, aveti mare grija ce jante alegeti! Niva vrea jante cu ET pozitiv mare! Nu luati nimic cu ET sub + 20 ca plangeti dupa bani. Va recomand sa mergeti pe jante cu ET de 30 sau chiar peste (daca gasiti). Oferta de anvelope serioase pe 15 toli e destul de generoasa.

4. Probabil ca niste jante de otel bune pentru Niva sunt cele de Samurai - eu n-am gasit de cumparat cand am cautat.

5. Jantele originale din otel pentru Niva sunt sub orice critica din punct de vedere al calitatii si aspectului! Se indoaie usor si ruginesc imediat. Ale mele au 5 luni si au inceput sa rugineasca.

Succes tuturor si cat mai putine batai de cap!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

JR 78/15 echivalent cu 225/75 R 15:grin:

Multam,tocmai am achizitionat 5 jr-uri dar nu am posibilitate sa le montez din cauza frigului si a zapezii,cauciucurile daca nu ma insel sunt 235/80/15 si mi-e teama ca nu incap.

Nu ai modificari la aripi,nu?

"Viata e un meci la categoria grea..." Parazitii
Link spre comentariu

:noSunt 225!

Am ceva modificare facuta la ea,dar nu de mine,asa am luat-o si nu loveste deloc,cel putin pe unde am intrat eu.:h5

Te sfatuiesc sa pui cauciucurile cu camera,pt ca vei avea surpriza sa le gasesti desumflate,nu se aseaza bine pe janta.

La ce pret sunt,daca le-ai luat noi?

bau bau
Link spre comentariu

Am ceva modificare facuta la ea,dar nu de mine,asa am luat-o si nu loveste deloc,cel putin pe unde am intrat eu.:h5

Te sfatuiesc sa pui cauciucurile cu camera,pt ca vei avea surpriza sa le gasesti desumflate,nu se aseaza bine pe janta.

Nu le-am luat noi,am cumparat 5 roti cu cauciucurile astea de la cineva care are un 244 de vanzare si incearca sa mai recupereze ceva din el.

Au toate camera dar nu sunt bune decat 3 cauciucuri,celelalte 2 sunt uzate exterior.

Pe 2 scrie montana 4x4,au un profil bun,iar celalalt cred ca este la fel cu ala care il aveai tu pe masina in poza de mai sus.

"Viata e un meci la categoria grea..." Parazitii
Link spre comentariu

am si eu un rand de cauciucuri puse pe JR-uri ! caucuicurile sunt malatesta kobra 235/75R15 si desi e inalta masina mai ating ,in cazuri extreme ,putzin in coltul din fatza al aripii pentru ca e inca nedecupata! imi cer scuze nu am stiut sa intorc acea poza si de aceea am micsorato in pozitia in care era salvata p calculator:hm!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

am si eu un rand de cauciucuri puse pe JR-uri ! caucuicurile sunt malatesta kobra 235/75R15 si desi e inalta masina mai ating ,in cazuri extreme ,putzin in coltul din fatza al aripii pentru ca e inca nedecupata! imi cer scuze nu am stiut sa intorc acea poza si de aceea am micsorato in pozitia in care era salvata p calculator:hm!

Se innamoleste rau de tot!

Si daca merg numai pe asfalt,cand este ploaie,ramane cea mai murdara masina din cartier,dar se cam feresc de mine cand o vad asa cu rotile iesite in afara.:h5

JR-urile puse pe masina,o ridica fata de una standard cam cu 10 cm,masurata una langa alta.:grin:

bau bau
Link spre comentariu

imi cer scuze dar nu am inteles nu cred ca JR-urile de capul lor aau cum sa ridice o masina da cauciucurile diamatral mai mari puse p niste jante au cum s o faca la fel cum pentru a putea baga niste cauciucri mai mari in diametru trebuie facut suspension lift si eventual decupaje din aripi,mai mult sau mai putzin!

Link spre comentariu

Iti sunt taiate aripile pe toata circumferinta, daca este vorba de masina din poza.

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

@gestme

te-as ruga sa pui poze cu cauciucurile achizitionate,daca se poate ,poate chiar montate p masina! personal nu cred ca vei putea vira faca un dcupaj serios al aripilor si am temerea ca si asa iti vor atinge in teren fara un suspension lift de macar 5 cm! vorbesc aici de caucicuri montate p JR-uri,acestea "aruncand"roata mult in afara aripilor si in fatza si in spate!

Editat de khumall
Link spre comentariu

eu am luat o niva acum 1,5 ani si are jante pe ''15 cum erau pe aro 10(canadiene et-12).Am taiat mult din aripi si praguri,am inaltat-o putin Am calculat dimensiunile pe calc de anvelope....nu da casa cu masa. Vreau sa cumpar niste anvelope100% off-road,resapate profil simex 195/80 r15,dar au diametrul de 73cm,pe cand calc.de anvelope arata 68cm.am facut comparatie cu cele originale voltaire si imi dadea dimensiuni apropiate,dar in realitate e altceva.

Ce dimensiune credeti ca e buna pt mine,avand in vedere ca am pus grupuri de 4,3,am taiat aripile si capetele pragurilor fata-spate si masina e inaltata aproximativ 6-7cm,precizez ca are motor de 1,6 diesel opel kadet.

Va multumesc!

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Vreau sa fac niste mici precizari pentru a evita ceva neintelegeri.

Se povesteste pe aici despre "JR" ca si cand ar fi vre-un soi de jante sau cel putin, asa se poate intelege.

"JR" vine de la "JR 78-15" care este un tip de anvelope ce s-a pus pe ARO seriile 24x si 32x. Dimensiunea echivalenta cea mai apropiata pentru aceste anvelope este 195/80 R15.

Jantele clasice de pe ARO "mare" seriile 24x si 32x, vorbesc numai de cele pe 15, asa zisele "jante spitate", au caracteristicile 7x15, 5x139,7, cu gaura centrala de 110 si et+5.

Jantele de pe ARO "mic", atat cele pe 14, cat si cele pe 15, sunt 3x130 - cele mai vechi si 6x130 - cele mai noi, tot cu gaura centrala de 110 si et 0 sau et-20. Jantele de ARO "mic" nu se potrivesc pe Lada Niva.

Cele care se potrivesc sunt cele de ARO "mare" care sunt compatibile si cu Samurai, Daihatsu, Jeep CJ.

Dealtminteri, in fotografiile de mai devreme se poate vedea ca este vorba despre 5 prezoane la roata.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

@Dan Chiriac:g-multumesc:tk de explicatii..ai dreptate aro10 pe ''14 are acelasi model de janta(ca in pozele de mai sus),dar cu trei buloane,cele pe ''15,au ,,spitele,,intoarse si au 5 suruburi,iar aro 10 mai vechi de 1986-1987 avea jante de dacie pe ''13,dar parca mai solide...mi-am amintit am copilarit in preajma la un aro 10 din ''87..avea anvelope 175/70r14 danubiana,floarea ca la voltayre...ce vremuri

pe niva acum am 197/70r15..sunt prea mici...tinand cont de decupari...ce imi recomandati??

195/80r15 simex ,le-am vazut in realitate,le-am masurat,sunt de la insa turbo si sunt inalte si subtiri,dar daca le montez nu stiu ce stabilitate va avea masina ,va trebui sa montez distantieri,au diametru 73cm,cu 5cm mai mult ca la calculator,:hlla mine intra pana la 76,dar nu am gasit ex:205/80r15 sau 215/75 r15(daca stiti vreo adresa...multumesc):hl

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Vreau sa fac niste mici precizari pentru a evita ceva neintelegeri.

Se povesteste pe aici despre "JR" ca si cand ar fi vre-un soi de jante sau cel putin, asa se poate intelege.

"JR" vine de la "JR 78-15" care este un tip de anvelope ce s-a pus pe ARO seriile 24x si 32x. Dimensiunea echivalenta cea mai apropiata pentru aceste anvelope este 195/80 R15.

Jantele clasice de pe ARO "mare" seriile 24x si 32x, vorbesc numai de cele pe 15, asa zisele "jante spitate", au caracteristicile 7x15, 5x139,7, cu gaura centrala de 110 si et+5.

Jantele de pe ARO "mic", atat cele pe 14, cat si cele pe 15, sunt 3x130 - cele mai vechi si 6x130 - cele mai noi, tot cu gaura centrala de 110 si et 0 sau et-20. Jantele de ARO "mic" nu se potrivesc pe Lada Niva.

Cele care se potrivesc sunt cele de ARO "mare" care sunt compatibile si cu Samurai, Daihatsu, Jeep CJ.

Dealtminteri, in fotografiile de mai devreme se poate vedea ca este vorba despre 5 prezoane la roata.

:no1Povestea cu JR este reala,eu am pe masina si le-am si masurat.

JR 78/15 este echivalent cu 225/75 R 15:wink:

Pe janta de aro ,JR,se mai pot pune si alt fel de cauciucuri mai balonate,imi cer scuze nu stiu dimensiunea,dar am vazut si,o sa vad exact marimea lor,totusi am impresia ca sunt mult mai grele decat JR-urile(la avatar la tine se vad unele asemanatoare,daca este masina ta aia de acolo,inseamna ca trebuie sa stii despre ce vorbesc).

195/80/15 sunt rotile Samuraiului:h5

Editat de moshu68
bau bau
Link spre comentariu

M-am uitat de curand pe jantele originale Niva. ET-ul este de .....+63!!!

Mergeti la orice dealer de jante si intrebati de un model cu ET-ul acesta, garantat se va uita la voi cu ochii mari smile%20%2824%29.gif si va va spune ca asa ceva nu exista.

Referitor la latimea anvelopelor, din tot ce am vazut in alte topicuri pe forum si din discutiile cu posesori de Nive echipate cu alte cauciucuri decat cele standard, 195 e rezonabil, 205 merge, 215 e riscant, peste..... In functie de ET-ul jantei, anvelopa iese in afara cochiliei mai mult sau mai putin. Eu cu anvelope de 205 puse pe jante cu ET 0 nu puteam intoarce, cauciucul lovea in aripa.

Am gasit niste jante cu ET +20 (rare) si tot a trebuit decupata aripa.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare