Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema citatie politie.

requin

Postări Recomandate

Hai sa va explic cum si ce.

Astazi coboram din cartier pe drum cu prioritate sa merg in centru. La o intersectie(repet, eu aveam prioritate si era nesemaforizata) un militian tanar statea cu spatele spre mine si se uita pierdut in gol. Eu tocmai penetram intersectia si eram cam in mijlocul ei in momentul in care el da semn spre cei care veneau din dreapta(de pe drumul fara prioritate) dar nu facuse in sus nici un semn cum ca trebuia noi restul sa ne oprim. Vad ca le da drumul alora si o calc ca doar eram in mijloc de intersectie... Trec, el se intoarce spre mine(sau ma rog in jos unde mergeam si eu si alte 5 masini) si incepe sa fluiere... Nu stiu daca la mine, daca fluiera sa-i grabeasca pe aia care intrau in intersectie sau la cine naiba...

Dupa 3 ore gasesc in usa citatie sa ma prezint la politie pentru ca nu am oprit la semnalul agentului.

Acuma problema este ce fac? Ma duc sa le explic ce si cum, astept sa faca ei ceva si sa ma judec? Ce pot sa-mi faca? Am si martot cum ca ce spun e adevarat si ca bula respectiv habar nu avea sa dirijeze...

Cand vrei sa dai drumul din dreapta normal este sa ii opresti pe ceilalti nu? Nu sa astepti ca ei sa ghiceasca ce vrei tu cand tu stai cu spatele la ei si te freci la ... oua.

Si acuma nu mai stiu, parca era necesar ca el sa aibe la el baston reflectorizant cu care sa dirijeze nu? Nu dirijezi cu degetele.

Are cineva vreo idee? Maine ma gandesc daca sa merg sau nu la sectie...

Personal eu am chef de scandal cu ei ca-s varza cretinii astia proaspat iesiti din scoala... Dar daca cineva are o idee mai buna eu ascult cu interes si respect.

Daca e cazul ma si judec si fac si galagie mare ca-s scandalagiu de fel(a se intelege coleric).

Sarumana de sfaturi celor care vor le dea.

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo&feature=topvideos"]I expect nothing. I fear no one. I am free.[/URL]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Problema citatie politie.

Nu ai vreo bunica sau unchi care sa aiba carnet?Varianta sa se duca ei ca si cum au fost la volan si tu platesti amenda.....Asta daca te stii vinovat.

Daca esti nevinovat...poti sa te lupti in instanta...si aici ii las pe colegii mai priceputi sa te indrume.

Succes!

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Dane nu e obligatoriu sa aiba baston reflectorizant atunci cand sta in intersectie , baston are numai atunci cand te trage pe drapta in timpul mersului asta din cate stiu eu.

Never stop exploring
Link spre comentariu

daca ai martor de ce-ti faci griji?

scoleste martorul sa spuna cum ca erai deja in mijlocul intersectiei cand domnul agent a dat drumul circulatiei. Daca martorul tau are carnet poate sa spuna si ca semnalele agentului au fost confuze, adica exact ce ai spus tu, la urma urmei nu e decat o neintelegere si nicidecum rea vointa, poate iei doar avertisment. Daca nu, mergi cu ei in instanta cu martorul de gat, nu au ce sa-ti faca.

Si vezi daca pe procesul verbal a trecut politistul un martor...

Link spre comentariu

Pai daca nu a trecut martor l-a facut degeaba...

Problema mea era sa nu-mi suspende carnetul daca ma prezint dar stiu ca ai dreptul sa ataci procesul verbal si ei sunt obligati sa inainteze plangerea ta instantei iar tu ai dreptul sa conduci pana la solutionare in instanta a litigiului.

Ma rog daca castigi ai dreptul si dupaia sa circuli :ypu

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=HwELajFteTo&feature=topvideos"]I expect nothing. I fear no one. I am free.[/URL]
Link spre comentariu

Chiar daca ai sau nu martori ai sanse f mari sa castigi un eventual proces pentru ca nu exista probe materiale. Apoi, la cate procese au desteptii astia, crezi ca se prezinta cineva de la juridic la un kkt de citatie? Contesta-i fara probleme, asa ii mai tai elanul unui bou!

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Imi pare rau sa te dezamagesc, dar am patit-o la fel, numai ca eu am oprit si m-am certat cu el. Exact la fel: statea si dormea. Pana la urma i-am explicat ca nu are dreptate, si nu mi-a intocmit proces verbal. Nici nu stiu ca sa te sfatuiesc. Ce scrie pe citatie? poate ai o sansa sa intri in audienta la comandant si sa-i explici ce s-a intamplat. Au mai fost cazuri cand comandantul a scris pe citatie/ proces verbal "solutionat " sau ceva de genu`

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Masina nu e pe mine ca nu eram cu jeepu... maine merge proprietarul sa dea cu cubsemnatu cum ca masina nu era la ea si apoi astept citatia pentru mine...

Masina e pe numele lu sorumea...

Pe citatie scria sa se prezinte la militie pentru ca nu a respectat "avioanele" domnului bou.

Ma rog... mai vad maine ce si cum... Oricum nu o las cum vor ei decat daca ma lasa sa plec in tihna, daca au chef de galagie... facem!

Multam de raspunsuri!

Link spre comentariu

Cum te-au gasit in 3 ore??

1 .Daca erai intrat in intersectie in mod normal trebuia sa te lase sa eliberezi . 2 Daca nu opresti la semnalul care ti se adreseaza in 3-5 minute ai toata politia din oras pe urma ta. 3.Vezi daca este supravegheat video aceea intersectie. 4 . Daca esti coleric mergi si fa-i o plangere politistului.

5 . SI DACA NU ESTE CHIAR ASA CUM CREZI TU CA A FOST ????

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

avand in vedere nivelul de inteligenta al militiei rutiere, cu siguranta, indiferent ce vor spune martorii tai te vei trezi cu un raspuns foarte sincer: "pe mine nu ma intereseaza, daca consideri ca procesul verbal nu reflecta realitatea, judecatoria este pe strada dorobantilor".

daca totusi insista in propria prostie, in termenul de 15 zile de la incheierea procesului verbal incearca sa ajungi la o audienta cu comandantul, si daca nici acolo nu se intampla nimic da-l in judecata, altfel n-ai de ales.

din pacate asta ni tara :pr

Link spre comentariu

e greva la Tribunale :ha: :ha: :ha:

te duci la politie si faci pe mieluselu cu martoru dupa tine.... poate te iarta

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Nici un miel, trebuie sa primeasca cate o lectie si bulangii astia ca daca nu tot cum vor ei fac.

Cineva tre sa spuna un HO din cand in cand!

Link spre comentariu

... nu ai auzit ce tip de greva fac dobitocii? ... isi exprima GREVA ( ca nu au voie sa faca Greva conform legii ) prin Exces de ZEL....

lectie nu ai cum sa le dai din nefericire caci sunt Multi si PROSTI !!! ... sti zicala cu "Nu te pune cu un nebun, decat daca esti mai nebun ca el ?"... cam asta se aplica si la ei....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul contraventiilor.

Art.16 pct. (7) - În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat s? aduc? la cuno?tin?? contravenientului dreptul de a face obiec?iuni cu privire la con?inutul actului de constatare. Obiec?iunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte men?iuni", sub sanc?iunea nulit??ii procesului-verbal.

Art. 17. - Lipsa men?iunilor privind numele, prenumele ?i calitatea agentului constatator, numele ?i prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii ?i a sediului acesteia, a faptei s?vâr?ite ?i a datei comiterii acesteia sau a semn?turii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constat? ?i din oficiu.

Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaz? pe fiecare pagin? de agentul constatator ?i de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se afl? de fa??, refuz? sau nu poate s? semneze, agentul constatator va face men?iune despre aceste împrejur?ri, care trebuie s? fie confirmate de cel pu?in un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde ?i datele personale din actul de identitate al martorului ?i semn?tura acestuia.

Art. 31. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contraven?iei ?i de aplicare a sanc?iunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmân?rii sau comunic?rii acestuia.

Am citeva lucruri sa iti spun : nu inteleg cum de te-au sanctionat pe tine, desi masina e sorei tale. Ma rog, chestiunea e simpla - nu ai semnat procesul verbal, nu ai fost tu soferul. Contravenientul are dreptul sa formuleze obiectiuni la pv, ca garantie a impartialitatii actului de constatare (vezi art. 16 pct 7).

Lipsa mentiunilor privind numele si prenumele adevaratului faptuitor (proprietarul masinii), atrage dupa sine nulitatea pv (art. 17).

Lipsa martorului - art. 19.

In cazul tau speta nu mai are nici o importanta, cine era sau nu vinovat.

Procedura e asta : depui contestatia la Judecatoria Cluj-Napoca; iei numar de inregistrare si certificat de grefa si depui certificatul la Serviciul Politiei Rutiere. Art. 32 pct. (3) - Plingerea suspenda executarea.

Vezi sa nu iesi din termen, bafta!

NISSAN PATROL

CADILLAC ESCALADE

Link spre comentariu

unii dintre voi ma mira !!

am citit mai sus unele expresii,vorbe de genul militieni si altele !! sa stiti nu am nici o treaba cu ei si eu am patit necazuri cu politia !! dar nu e bine sa te exprimi cu militian sau curcan sau vorbe din astea pur si simplu te bagi intr-un joc care nu aduce nimic bun !! daca respecti vei fi respectat si daca ala ii neam prost atunci tu macar trebuie sa fi mai bun decat el !! problema care o discutam noi este simpla !! ceea ce trebuie facut este sa te prezinti la respectiva citatie sa explici speta eventual daca i-l ai pe acel martor si e dispus,i-l duci si pe el acolo si omeneste vorbiti si explicati situatia !! daca politistul e batut in cap te duci la comandantul lui si ii explici si lui ce s-a intamplat si de acolo vezi cum pun ei problema !! daca ei i-au o masura abuziva impotriva ta in termen de 15 zile o contesti la sediul lor sau la judecatoria pe raza careia s-a intamplat evenimentul !! dar iti spun contestatia ti se inregistreaza si se trimite dar va dura mult procedura vei fi citat de mai multe ori ,juristul lor nu se va prezenta la primele infatisari si tot tu va trebui sa suporti stresul !! FIIND VORBA DE O CONTRAVENTIE care implica retinerea permisului merita sa mergi pana la capat dar eu spun ca ar fi mai bine omeneste si corect sa incerci prima data prin audienta la comandant care este in varsta si nu are avantul asta stupid pe care i-l au politistii tineri si va intelege !! repet politia este de multe ori degeaba si mai tare incurca dar si ei sunt incurcati vai de mama lor ca au mainile legate nu mai e ce a fost dar daca esti un om cu capul pe umeri nu participi la batjocura generala care la noi in ziua de azi se face la adresa tuturor institutiilor statului !! pai daca s-a ajuns sa bati un doctor care a ajuns la un accident prea tarziu sau daca s-a ajuns sa injuri pe fata un politist sau jandarm si sa nu patesti nimic ca nu poate sa faca nimic atunci cu toti suntem in pericol !! am intervenit acum pentru ca discutia imi aduce aminte de un prieten care sa mandrea ca el nu poarta centura ca oricum politia ii degeaba si care acum o sapatamana a murit tocmai pentru ca nu purta centura pentru ca a fost lovit in lateral stanga si aruncat in portiera dreapata in panou si a suferit leziuni grave si a murit !! am iesit sper ca nu am ofensat pe nimeni asta e modul in care eu pun problema !!

Link spre comentariu

Eu zic sa stai in banca ta. Fa-ti rost de niste ordine de deplasare de vreo 2 luni. Nu semna nimic ca ai primit prin posta sau curier. Inca nu au facut nici un proces verbal. Il fac numai daca te vei duce la ei. Vezi daca intersectia are camere de luat vederi. Daca nu stai in banca ta, daca da vezi cit de bine s-ar putea vedea numarul tau din mers in acea intersectie.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Nu m-au gasit pe mine, au gasit proprietarul masinii adica pe sorumea. Au trimis acasa citatie si ea s-a dus sa declare ca nu era la ea masina si ca nu a condus ea la acea ora si ca masina se afla la mine. Iar ei i-au cerut sa imi transmita sa ma prezint. Acuma eu pot sa ma aia pe ei si sa nu ma duc dar vor trimite citatie acasa.

Cica nici nu exista proces verbal... Cred ca ei vor acuma sa se ia de mine asa pe neveu`, nu-i bai ca ma duc cu decretu` dupa mine sa le dau peste nanau :D

Link spre comentariu

In ce priveste cazul tau lucrurile sint simple, aici nu merge sa citezi omul sau sa schimbi contravenientul dupa cum ti se scoala tie. Ti-am aratat ieri care sint conditiile in care se poate incheia un proces verbal valid, esti in afara oricarui pericol (reciteste postul!). Exista o singura reglementare in ce priveste obligativitatea administratorului persoanei juridice sa indice pe soferul societatii care a savirsit contraventia de depasire a vitezei legale, in cazul in care contraventia s-a constatat cu aparatul radar aflat in loc fix si nemanipulat de catre organ ( vezi radarele aplasate pe DN 1, pe valea Prahovei). Sora ta a gresit prezentindu-se la politie, aici nu se fac citatii, te sanctioneaza sau nu. In cazul ei e foarte usor de demonstrat in instanta ca nu ea a fost soferul, asta in cazul in care boul ala intocmeste procesul verbal. Dupa anulare, face sora ta o plingere penala in baza art 246 C.pen.( abuz in sarviciu ) - sah!; dosar penal gaborului, cacaturi, stresuri, sanctiuni nasoale ( in cel mai bin caz SUP- 18', adica scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi ad-tive ) - mat! Desi eu cred ca vrea sa va impacati....................., da-l in ma-sa, sa ia din banca!

NISSAN PATROL

CADILLAC ESCALADE

Link spre comentariu

Salutare.

Nu tin cu ursul dar eu asa stiu ca atunci cand sta cu mainile lasate gestul lui inseamna OPRIRE pentru toate vehiculele din intersectie. Stiu ca ei asa stau aproape tot timpul si se trece pe lenga ei, dau drumul la o coloana de masini apoi lasa mainile jos. Poate ca asta e chiar nou si chiar oprire a vrut sa semnalizeze. Nu stiu ce sa zic dar daca mergi la politie si recunosti ca el era cu mainile lasate si ai trecut pe langa el eu cred ca-ti zboara permisul din buzunar.

Sa ne tii la curent. bafta

http://www.scoaladesofericombi.ro/indicatoare9.html

Link spre comentariu

Vizitator fender

Salutare.

........ atunci cand sta cu mainile lasate gestul lui inseamna OPRIRE pentru toate vehiculele din intersectie.

Nu pt. toate vehiculele care se apropie de intersectie ci doar pt. cele care se apropie din fata sau din spate si nu numai in intersectii.

Art. 88 din Regulamentul de aplicare a codului rutier:

1. Semnalele politistului care dirijeaza circulatia au urmatoarele semnificatii:

a) ........

b) bratul sau bratele întinse orizontal semnifica „oprire” pentru toti participantii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circula din directia sau directiile intersectate de bratul sau bratele întinse. Dupa ce a dat acest semnal, politistul poate coborî bratul sau bratele, pozitia sa însemnând, de asemenea, „oprire” pentru participantii la trafic care vin din fata ori din spate;

c) .........

..........

Sunt de acord, cu povestea din primul mesaj al topicului ii salta carnetul negresit.

Link spre comentariu

parerea mea e ca ai gresit, pe de o parte ca nu stii semele de circulatie facute de organ` si pe de alta parte ca daca ai auzit ca fluiera trebuia sa te uiti dupa cine...

acuma e vorba de

1. coaie sa clarifici situatia barbatese

2. legal, o sa vezi dupa ce primesti procesul verbal ce e de facut

ps

nici eu nu stiam care sunt semnele agentului... si nu stiu cum as reactiona, dar poate ar fi mai omeneste sa te duci sa discuti problema si sa nu stai sa vezi ce se intampla

parerea mea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

In ce priveste cazul tau lucrurile sint simple, aici nu merge sa citezi omul sau sa schimbi contravenientul dupa cum ti se scoala tie. Ti-am aratat ieri care sint conditiile in care se poate incheia un proces verbal valid, esti in afara oricarui pericol (reciteste postul!). Exista o singura reglementare in ce priveste obligativitatea administratorului persoanei juridice sa indice pe soferul societatii care a savirsit contraventia de depasire a vitezei legale, in cazul in care contraventia s-a constatat cu aparatul radar aflat in loc fix si nemanipulat de catre organ ( vezi radarele aplasate pe DN 1, pe valea Prahovei). Sora ta a gresit prezentindu-se la politie, aici nu se fac citatii, te sanctioneaza sau nu. In cazul ei e foarte usor de demonstrat in instanta ca nu ea a fost soferul, asta in cazul in care boul ala intocmeste procesul verbal. Dupa anulare, face sora ta o plingere penala in baza art 246 C.pen.( abuz in sarviciu ) - sah!; dosar penal gaborului, cacaturi, stresuri, sanctiuni nasoale ( in cel mai bin caz SUP- 18', adica scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi ad-tive ) - mat! Desi eu cred ca vrea sa va impacati....................., da-l in ma-sa, sa ia din banca!

Sincer d-le Popeti, din punctul de vedere al dispozitiilor legale, nu aveti intrutoul dreptate. Prezentarea proprietarei masinii la sectia de politie in urma unei citatii constituie o obligatie legala. Faptul ca nu ea a condus autovehiculul in momentul aflat in discutie a exonerat-o de raspundere, drept dovada faptul ca NU I S-A INTOCMIT un proces verbal de contraventie, deci nu are ce constata. Asa ca trimiterea la 246 c.pen pentru abuz in serviciu este total deplasata. Politistul a trimis o citatie proprietarului masinii identificat dupa numarul de circulatie TOCMAI pentru a nu comite un abuz, inctomind un proces verbal de contraventie pe prezumtia ca cine este proprietar este si contravenient. Mai cred sincer, ca prietenul nostru "contravenient" o sa isi solutioneze problema daca se prezinta la INVITATIA pe care politia i-a transmis-o prin sora sa. Ramane la alegerea lui daca se prezinta si isi expune punctul de vedere sau asteapta o citatie, care este un act oficial. Si mai cred sincer, ca nervii nostri, intinsi la maxim de unele persoane ce lucreaza in politie, ne fac sa fim nedrepti cu ceilalti. NU CRED ca toti politistii sunt prosti, inculti, de kkt, etc, cum ii numim la nervi. Ar fi trist daca ar fi asa cum spuneti.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare