callingcard Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Re: Problema citatie politie. E un bun moment ca sa incepi sa inveti ceva. Ai un drept legal, si il exerciti. Iar teoria dreptului despre care vorbesti tu este teoria dreptului napoleonian, ca numai pe aia o cunosti. Acum iti exprimi opinia cu privire la ce stiu eu si ce nu stiu? :ha: Faptul ca ai stat pe continentul american nu dovedeste nimic. Modul in care iti exprimi opiniile, adica modul absolut, este descalificant, dar e dreptul tau sa pari ce vrei, maestre! Despre exercitiul dreptului de a scrie pe forum insa, aici te sfatuiesc sa citesti regulile de baza! Cum crezi tu maestre. Tu esti cel cu avertismentele in mina, si tot acela care le-a si exercitat. Eu nu vorbesc despre chestii pe care le-am vazut in filme cu politisti, ci despre plingeri reale ale politistilor americani. Exercitiul dreptului legal este o chestie cu care iti bat capul la scoala aia de imigranti; iti povestesc ca bine ai venit pe americanul continent, si ca ai dreptul de a exercita niste drepturi legale. Exemplul clasic este dreptul a reclama un politist, si ei spun ca e la baza democratiei americane. Daca te-am jignit , maestre, te rog sa ma ierti. Daca iti doresti, o sa editez ceea ce am scris. Ai avantajul celui care poate distribui avertismente, si in fata acestui avantaj ma inclin si ma retrag. Masina care mi-a dat cea mai mare placere a fost un Trabant din 1982. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Re: Problema citatie politie. Draga utilizatorule, faptul ca sunt moderator ma opreste sa aplic jigniri de genul celor pe care tu mi le-ai spus mie si care erau de acest gen: "E un bun moment ca sa incepi sa inveti ceva. Ai un drept legal, si il exerciti. Iar teoria dreptului despre care vorbesti tu este teoria dreptului napoleonian, ca numai pe aia o cunosti." Faptul ca te-am avertizat, in privat si nu public, reprezinta SINGURUL mod prin care iti pot atrage atentia ca nu este normal sa ma iei de sus cand vorbesti cu mine despre ORICE subiect, chiar daca tu esti cel avizat si eu novice. Nu trebuie sa te retragi de niciunde (daca tot stii DREPT banuiesc ca iti aduci aminte ca in antichitate cel care se retragea dintr-o polemica era condamnat la moarte :grin: ) ci doar sa te exprimi pe masura partenerilor pe care ii ai aici, adica decent si in mod rezonabil. Nu stii nimic despre mine, nici ce sunt, nici pe unde am fost iar eu iti respect experienta si cunostiintele, dar iti cer sa vorbesti respectuos! In speranta ca nu te-am ofensat, iar daca am facut-o iti cer scuze, sa ne citim cu bine! :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Octombrie 30, 2009 Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Re: Problema citatie politie. Ordonanta nr. 2/2001, privind regimul contraventiilor. Art.16 pct. (7) - În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat s? aduc? la cuno?tin?? contravenientului dreptul de a face obiec?iuni cu privire la con?inutul actului de constatare. Obiec?iunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte men?iuni", sub sanc?iunea nulit??ii procesului-verbal. Art. 17. - Lipsa men?iunilor privind numele, prenumele ?i calitatea agentului constatator, numele ?i prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii ?i a sediului acesteia, a faptei s?vâr?ite ?i a datei comiterii acesteia sau a semn?turii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constat? ?i din oficiu. Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaz? pe fiecare pagin? de agentul constatator ?i de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se afl? de fa??, refuz? sau nu poate s? semneze, agentul constatator va face men?iune despre aceste împrejur?ri, care trebuie s? fie confirmate de cel pu?in un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde ?i datele personale din actul de identitate al martorului ?i semn?tura acestuia. Art. 31. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contraven?iei ?i de aplicare a sanc?iunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmân?rii sau comunic?rii acestuia. Am citeva lucruri sa iti spun : nu inteleg cum de te-au sanctionat pe tine, desi masina e sorei tale. Ma rog, chestiunea e simpla - nu ai semnat procesul verbal, nu ai fost tu soferul. Contravenientul are dreptul sa formuleze obiectiuni la pv, ca garantie a impartialitatii actului de constatare (vezi art. 16 pct 7). Lipsa mentiunilor privind numele si prenumele adevaratului faptuitor (proprietarul masinii), atrage dupa sine nulitatea pv (art. 17). Lipsa martorului - art. 19. In cazul tau speta nu mai are nici o importanta, cine era sau nu vinovat. Procedura e asta : depui contestatia la Judecatoria Cluj-Napoca; iei numar de inregistrare si certificat de grefa si depui certificatul la Serviciul Politiei Rutiere. Art. 32 pct. (3) - Plingerea suspenda executarea. Vezi sa nu iesi din termen, bafta! foarte adevarat pana la un punct. daca ai primit prin posta (recomandata ) si ai semnat... e acelasi lucru ca si cum ai fi semnat procesul verbal dar pana aici ... eu am avut inclusiv un proces cu politia si pot sa spun ca ei au intr-adevar un juris care chiar se prezinta la procese ( ca doar asta e treaba lui ) oricum daca ai martor o sa castigi... da-i in giujecata ( parerea mea) apropo ... la judecatorie... un bulangiu + 3 pitipoance versus un batranel pe trecere bulangiul + pitipoancele = nu era nimeni pe trecerea de pietoni batranelul = era sa imi calce pe pantofi, m-a atins cu oglinda rezolvarea = nu era nimeni pe trecere judecatorul.... domnule ( batranelul ) aveti martori ? ..................................... nu ... :uameni si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
callingcard Postat Octombrie 31, 2009 Partajează Postat Octombrie 31, 2009 Re: Problema citatie politie. Draga utilizatorule, faptul ca sunt moderator ma opreste sa aplic jigniri de genul celor pe care tu mi le-ai spus mie si care erau de acest gen: "E un bun moment ca sa incepi sa inveti ceva. Ai un drept legal, si il exerciti. Iar teoria dreptului despre care vorbesti tu este teoria dreptului napoleonian, ca numai pe aia o cunosti." Faptul ca te-am avertizat, in privat si nu public, reprezinta SINGURUL mod prin care iti pot atrage atentia ca nu este normal sa ma iei de sus cand vorbesti cu mine despre ORICE subiect, chiar daca tu esti cel avizat si eu novice. Nu trebuie sa te retragi de niciunde (daca tot stii DREPT banuiesc ca iti aduci aminte ca in antichitate cel care se retragea dintr-o polemica era condamnat la moarte :grin: ) ci doar sa te exprimi pe masura partenerilor pe care ii ai aici, adica decent si in mod rezonabil. Nu stii nimic despre mine, nici ce sunt, nici pe unde am fost iar eu iti respect experienta si cunostiintele, dar iti cer sa vorbesti respectuos! In speranta ca nu te-am ofensat, iar daca am facut-o iti cer scuze, sa ne citim cu bine! :h5 Domnule moderator, Am incercat sa editez ceea ce am scris, dar am descoperit ca aici pe forum nu avem "edit". Aveti dreptate, NU va cunosc. V-am citit citeva posturi, dar asta nu ma indrituieste la nimic. Inca o data, imi cer scuze pentru lipsa de maniere. In ceea ce priveste politistii americani si moravurile nord-americane, nu credeti ca ar fi mai simplu daca ati dori sa va enuntati competentele? In ce priveste, nu sunt un fan al datelor personale postate pe forumuri. Dar in situatia aceasta punctuala, declinarea competentelor ar lamuri situatia. Imi cer voie sa am o parere diferita in privinta avertismentelor. Faptul ca m-ati avertizat in privat diminueaza calitatea discutiei. Sunt in dezavantaj, deoarece Dvs. sunteti si jucator, si arbitru in aceasta discutie, iar Dvs. nu ezitati sa folositi ultima calitate. O sa imi permit sa va sugerez o modalitate pe care o puteti folosi atunci cind cineva va ia de sus. Este un anunt public. Forma ar putea fi urmatoarea : " Draga utilizatorule, Cutuma pe forumul asta cere sa ne vorbim respectuos. Te rog sa reformulezi in asa fel incit sa nu ma jignesti. Multumesc." Multumesc colegilor de forum care au intervenit in discutie pentru calmarea spiritelor. Masina care mi-a dat cea mai mare placere a fost un Trabant din 1982. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate