Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cat poti sa te intinzi cu o masina nepreparata?

sfatupopular

Postări Recomandate

Ma tot intreb cat de mare poate fi diferenta intre o masina preparata si una stok,sunt constient ca exista limite pe care una normala nu le poate depasi,dar sunt decisive?

Eu unul, in afara blocantilor,care mi se par a fi decisivi in anumite situatii,sunt foarte multumit de masina pe care o am,un SAMURAI stok.

Mentionez ca nu am mers cu masini preparate ca sa imi pot da seama de diferente,asta o pot afla doar de la profi.... :hi ...cateva pareri mi-ar prinde bine,ceva la modul 'ce este esential si ce este fitza'.

Ideea este ca m-ar interesa sa fiu ok din pct de vedere mecanic....nu optic.

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: cat poti sa te intinzi cu o masina nepreparata?

Eu m-am dat cu masina mea, un Patrol, in cele 2 variante, stok si un pic preparata, si diferentele se simt.

Important in off-road este sa pastrezi un contact ferm cu solul, si asta iti este oferita de :

-garda la sol adecvata;

- anvelope potrivite;

- putere si cuplu la roata.

In functie de traiectoriile pe care le alegi, aceste capacitati ale masinii oferite de fabrica pot fi insuficiente si aici intervine prepararea masinii, - anvelope, inaltare, troliu, scuturi, etc. Deci, conteaza enorm unde te poarta rotile.

PS Vorbeste cu "cfantana", am vazut pe blogul lui niste Samuraie de mi-a cazut fata.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Blocantii si gumele sint o necesitate dar daca ai doar troliu,iesi din toate belelele.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Ma tot intreb cat de mare poate fi diferenta intre o masina preparata si una stok,sunt constient ca exista limite pe care una normala nu le poate depasi,dar sunt decisive?

Eu unul, in afara blocantilor,care mi se par a fi decisivi in anumite situatii,sunt foarte multumit de masina pe care o am,un SAMURAI stok.

Mentionez ca nu am mers cu masini preparate ca sa imi pot da seama de diferente,asta o pot afla doar de la profi.... :hi ...cateva pareri mi-ar prinde bine,ceva la modul 'ce este esential si ce este fitza'.

Ideea este ca m-ar interesa sa fiu ok din pct de vedere mecanic....nu optic.

diferenta....

planetare HD, Cruci cardan HD sau cardan de schimb... dupa care sau inainte pui: roti, jante , troliu...blocanti: merge si fara daca ai troliu si nu in ultimul rand ( ci pe la inceput ) ar trebui sa te gandesti la un kit de inaltare....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

[ ar trebui sa te gandesti la un kit de inaltare....

Inteleg sa modific rotile,ca mai ridic puntea,dar kitul de inaltare la ce imi foloseste?....daca puntea ramane la acelasi nivel?

Dimpotriva cred ca afecteaza stabilitatea in curbe si pante....gresesc?

Link spre comentariu

daca inalti caroseria creste unghiul de atac al pantelor

corect...dar si riscul sa te rastorni mai repede

pana sa te rastorni mai e cale lunga..... centrul de greutate al masinii este jos, si trebuie sa fi foarte talentat sa te rastorni, in concursurile de extrem si nu se rastoarna multi ....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

daca inalti caroseria creste unghiul de atac al pantelor

corect...dar si riscul sa te rastorni mai repede

pana sa te rastorni mai e cale lunga..... centrul de greutate al masinii este jos, si trebuie sa fi foarte talentat sa te rastorni, in concursurile de extrem si nu se rastoarna multi ....

Colegul nostru are Samurai, care datorita distantelor mai mici intre axe dat si intre rotile aceleiasi axa este mai predispus la rasturnari ( cel putin laterale) fata de celelalte masini cu distante mai mari.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Sunt posesor de Samurai stock si ma chinui sa-l mentin in aceasta formula.

Pot sa-ti spun ca nu se rastoarna usor (desi uneori ti se pare). Pentru asta un clinometru poate fi de ajutor, in ideea ca nu te grabesti.

Ampatamentul (distanta - pe lungime - dintre roti) e mic la Samurai si de aceea poti sa abordezi cu succes "damburi" care pentru masini normale (sau cu kit de inaltare) sunt dificile.

Nu stiu cat de mult conteaza flansele distantiere pentru roti, probabil destul de mult. Latimea (ecartamentul) masinii... da, e ingusta. Dar acest dezavantaj poti sa-l folosesti ca pe un avantaj in sensul ca un drum forestier poate fi abordat mergand cu o roata pe margine si cu alta pe "cocoasa" de pe mijloc ceea ce pentru masini cu ecartament mare e greu sau imposibil uneori si de aici necesitatea unui lifting.

Cred ca limitele exploatarii la Suzuki Samurai depind de mai multi factori: (nu neaparat in aceasta ordine)

- gradul de uzura

- echiparea masinii

- nivelul de cunostinte (despre masina proprie si despre soferia offroad) - cred ca asta trebuia sa fie primul... :grin:

- un pic de noroc :D

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Sunt posesor de Samurai stock si ma chinui sa-l mentin in aceasta formula.

Asta e si intentia mea,cu mici exceptii,lucruri care mi se par strict necesare la iesirile in teren...troliu/blocant spate/si o ancora de care sa te agati cand nu ai nimic in jur.

Niste distantiere la roti,maxim 30 si cred ca obtii o masina rezonabila pentru iesit la tavaleala,roti am deja niste clone de simex.

Link spre comentariu

Cand pui intrebarea asta: "cat poti sa te intinzi cu o masina nepreparata" trebuie sa faci referire strict la samurai. Samurai este o masina care doar cu niste cauciucuri adecvate poate fi folosita la ture offroad destul de dure, si o spun din experienta proprie, pentru ca si al meu e stoc si nu l-am menajat deloc (na ca facui si poezie :ha: ). Unu din avantajele lui sunt tocmai dimensiunile mici, altele mai fiind fiabilitatea si costul redus de intretinere. De rasturnat nici nu incape vorba, uita-te la postul de mai jos sa-ti faci o impresie:

viewtopic.php?f=19&t=9432&p=129264&hilit=samurai+rasturnat#p129264

Ca exemplu din experiente personale, am participat la o expeditie unde au mai fost un pintz si un G, amandoua cu blocante iar eu cu toate amortizoarele scurse si bucsele macinate :grin: . Timp de o saptamana am parcurs aproximativ 600km offroad, timp in care intr-un singur loc am ramas in 3 roti si as fi avut nevoie poate de blocant spate. Dar chiar si atunci, am dat inapoi si am ales alta cale de atac pentru a depasi obstacolul. Si defapt asta e unu din marele avantaje ale acestei masini, zic eu: e mica si-ti permite sa alegi diverse variante pentru a depasi obstacole atunci cand ai de parcurs un traseu si obiectivul principal e sa ajungi la destinatie. Daca obiectivul este insa de a lua in piept obstacolele (cum ar fi la concursuri unde ti se impune un traseu sau vrei sa traversezi o apa mai mare sau tii tu cu tot dinadinsul sa te cateri pe nus' ce stanca) atunci n-ai incotro si trebuie sa o modifici. Dar asta este deja valabil pentru orice masina :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

Am patit destule cu al meu samurai,cea mai mare diferenta am simtit-o cand i-am pus rotile de iesit la padure,n-am mai fost nevoit sa evit noroaiele.

I-as intoarce si jantele dar am auzit tot felu de pareri despre aceasta operatie,nu foarte bune,am inteles ca depinde f mult de meserias,daca nu le nimereste ai pus-o.

Ma intrebam care ar fi diferenta intre intorsul jantelor si distantierele de roti.

Link spre comentariu

.....facem un traseu impreuna si vei vedea diferentele..........

1. garda sol (gume+OME sau altceva)

2. aderenta la sol (gume profil mai agresiv SIMEX ,TSL, BOOGER)

3. cuplu (si samuraiu nu prea are, lucrezi cu el la ture mari)

4. troliu ca poate ramane samuraiu :ha:

5. bari HD sa dai cu ele

6. blocanti (de preferabil si doar spate)

7. mai sunt multe dar acestea ar fi cele mai importanta

P.S......sunt sigur ca si masina stock e buna....dar sa nu ne imbatam cu apa rece :h5

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

.....

P.S......sunt sigur ca si masina stock e buna....dar sa nu ne imbatam cu apa rece :h5

Normal ca trebuie sa existe diferente,altfel nu ar mai cheltui omu 'gramada de bani' ca sa-si prepare masina doar pentru a arata bine.

As fi curios sa vad cum e cand te dai cu una preparata.

Din pacate eu nu pot parasi zona,masina mea nu este inmatriculata,merg cu ea doar pe dealuri,in jurul orasului Curtea de Arges.

Cu inmatricularea astept pana la anu sa vad ce modificari mai apar la taxa.

Oricum pentru inceput e bine,pana capat eu experienta pt una preparata merg cu stockatura :)

Link spre comentariu

Oameni buni, indiferent de driver masina stock are o "granita" peste care nu poti trece ... sau poate poti trece dar vei lasa acolo o parte din ea si ca un magnet o parte din lovelele din portofel vor fi atrase in acelasi loc! :grin:

Sunt trei tipuri de update-eri:

A) unii modifica ptr show (roti mari, colante, bulante, trilante)

B) unii modifica ptr performata (roti, suspensii etc)

C) altii modifica masiv (nici ei nu stiu de ce) si dupa ce trec borderul imposibilului incearca tehnica teslitului de oute! "Ba aici mi-am ingropat banii, in fierul asta nenorocit care nici macar ca masina stock nu mai merge!" :ha:

A zis nu nene la un moment dat o vorba tare adevarata:"Unii cheltuie milioane de euro ptr modificari minime, noi vrem cu cateva sute sa facem masina superstar! E mai mult decat sigur ca sansele sunt 1/un catralion de milioane sa ne si iasa!"

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

eu cred ca problema nu e pana unde merge o masina nemodificata

problema este pana unde poate merge proprietarul unei masini fie ea modificata sau nu

fara a starni polemici ,parerea mea este ca marea majoritate a posesorilor de masini 4x4 fie ele suv sau off roadere cu potential, nu scot nici macar jumatate din potentialul masinii pe care o conduc

marea majoritate modificam pt ca vedem ca ''trebuie modificat'' si asta o vedem pe forum , la prieteni sau colegi fara ca noi sa ne fi lovit direct de problema care trebuie modificata

citeam pe forum mai multe topicuri de genul ''help ce sa modific unde si cum si cu cat etc? la masina x?''

pai intai mergi cu ea vezi ce nu iti place si pe urma vei sti ce trebuie sa modifici ,imi mentin afirmatia ca marea majoritate putem merge linistit cu o masina stock incaltata cu gume mt si nu vom simti nevoia modificarilor, iar cand vom ajunge la pragul pe care no sa il putem trece datorita masinii nu soferului deja nu mai trebuie sa intrebi pe nimeni ce sa modifici vei sti singur de ce ai nevoie .

Link spre comentariu

singura modificare pe care o are samuraiul meu sunt jantele cu ET-40....in rest e cum a facut-o aia cu ochii oblici......gumele desi sunt cu profil Simex....sunt 205/70/15......si nu mi-a fost rusine sa ma bag cu el unde altii cu masini mai.....dopate au renuntat :grin:

Link spre comentariu

Gogane ia fa bine si hai cu tot cu Patrol pe la Bv....sa te duc pe niste poteci faine....pana nu vand veverita.....ca dupa aceea pana-mi aduc ligioana noua.....va dura ceva :grin:

Link spre comentariu

, iar cand vom ajunge la pragul pe care no sa il putem trece datorita masinii nu soferului deja nu mai trebuie sa intrebi pe nimeni ce sa modifici vei sti singur de ce ai nevoie .

Probabil ca de una noua... :ha: ...mai ales in cazul unuia fara experienta

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare