Vizitator Giobica Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fiabilitatea la Toyote... Era cu cutie manuala sau automata? Cu aproximatie, masina luata in America cu 25.000 de dolari, adusa si inmatriculata in Romania va ajunge undeva la 25.000 euro. Partea nasoala este ca de garantie poti sa uiti, ea nu se acorda decat pe teritoriu SUA, Canada si Mexic. Partea buna e ca sunt sanse mari sa n-ai nevoie de ea. :grin: Dupa cum am spus ai dreptate, FJ Cruiser-ele manuale sunt 4x4 permanent cu central Torsen, ca si LC120, cele automate 4x4 nepermanent. Asta era automata. Nu cred ca ajunge la numai 25000 Euro cu tot cu taxa de inmatriculare. Ar trebui sa fie plin pe strada, cu tot consumul ala de 20-25 :app . Cea pe care am vazut-o era 35000 Euro inclusiv taxa si tot pare o afacere buna. Cand te gandesti ca la noi jucaria aia de Urban Cruiser costa peste 25000 USD. :W Garantie poti avea, daca o iei de la un furnizor serios. Bineinteles la Toyota nu poti obtine mare lucru. S-ar putea sa refuze si sa faca o revizie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fiabilitatea la Toyote... Nu cred ca ajunge la numai 25000 Euro cu tot cu taxa de inmatriculare. Eu vorbesc din experienta, nu din auzite. A mea a fost 28.000 USD, in total m-a dus la 28.000 EUR. De anul trecut pana acum n-au survenit modificari decat la TPI, dar nu cred ca sunt semnificative. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Giobica Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fiabilitatea la Toyote... Ai facut o treaba buna dar ... experienta de anul trecut. Verifica TPI pentru motorul V6 de la FJ Cruiser. Nu m-as mira sa fie peste 6000 Euro. Atat iese la 240 g CO2 si Euro 4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fiabilitatea la Toyote... Mda, e o diferenta, eu am platit "doar" vreo trei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 (editat) Re: Fiabilitatea la Toyote... utilaje care au facut istorie !!! si Editat Martie 7, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fiabilitatea la Toyote... Istorie nu prea cred ca au facut. Poate doar au trecut prin istorie. Pt mine este prima oara cand vad asa ceva. Daca faceau istorie, era plin netul de asa ceva. O toyota cu istorie e BJ40.... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AT 5.9 Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Re: Fiabilitatea la Toyote... Verifica TPI pentru motorul V6 de la FJ Cruiser. Nu m-as mira sa fie peste 6000 Euro. Atat iese la 240 g CO2 si Euro 4. motorul are Euro 4 si anul trecut taxa de poluare a fost de 13 278 ron. Johnson. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu_tm Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... doar consumabile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mbadea2002 Postat Iunie 18, 2012 Partajează Postat Iunie 18, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... La 80, la 375.000 de km am schimbat crucea cardanica de pe spate --- era aia originala. Asa ca am schimbat si crucea de pe fata. a fost 600 ron cu tot cu montaj. La Corolla, am schimbat scutul original de plastic cu unul romanesc de tabla si sunt foarte multumit de el. Altceva ... nimic (doar consumabilele obisnuite: ulei, filtre). take care of your "yota" and your "yota" will take care of you .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Am avut si noi o Toyota Corolla Sol 2.0D4D 116 cp din 2006 luata de noua. Doar consumabile (filtre, ulei). Am tinut-o doar pana la 40000 km pentru ca ne trebuia ceva mai spatios. La noua masina in 40000 km, in afara de consumabile ii s-a mai schimbat si alternator (facea zgomot) + distributie + ceva probleme cu AC-ul (toate astea in garantie). Deci puteti compara :grin:. Am inteles ca printre motoarele astea mai noi, cel de 2.0D4D 116 cp + cel 1.4D4D 90 cp + cel de 3.0D4D + cele de pe LC 200 + cel de 2.2D-CAT 177 cp au fost cam ultimele motoare care au dat cele mai putine batai de cap. De cand au facut motoarele sa corespunda cu Euro 5, au aparut probleme cu uleiul (se pare ca papa prea mult) si s-au schimbat motoare in garantie (mai ales la RAV4). Stiu astea pentru ca tatal meu este mecanic auto, si la el in grup printre alte marci se afla si Toyota, si are ocazia sa afle mai multe de la mecanici de la reprezentanta respectiva care au schimbat mai mult de un motor in garantie... Asta e, in ziua de astazi, cu atata electronica nu prea mai avem parte de fiabilitatea de dinainte. Oricum raman fan Toyota, mai ales modelele mai vechi si renumite :grin: :h5 . Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... La clasa mica credeti ca se respecta fiabilitatea Toyota? Daca la un motor peste 2000cmc m-as avanta si daca are 200.000km; ati cumpara un Yaris la 250.000 km? Intrebare care chiar ma cam arde. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... La clasa mica credeti ca se respecta fiabilitatea Toyota? Daca la un motor peste 2000cmc m-as avanta si daca are 200.000km; ati cumpara un Yaris la 250.000 km? Intrebare care chiar ma cam arde. Mai exact, ce motorizare si ce an de fabricatie ? Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Motoarele sunt 1,4 d4d; anul nu mai conteaza. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Este clar ca modelul cel mai nou daca gasiti cu atatia km inseamna ca masina a fost foarte alergata si in al doilea rand, din cate m-am uitat eu pe net, nu prea sint Yaris-uri 1.4 D4D de vanzare cu mai mult de 200.000 km (cel putin aici in Spania), si ma refer la cele 2 modele anterioare al modelului de acum. Deci ultimul model aparut, daca ar avea atatia km eu l-as scoate din calcul din start. Celalalte 2 modele, la cel mai vechi motorul dezvolta doar 75 cp daca nu ma insel, iar la celalalt model motorul dezvolta 90 cp ca la ultimul model, decat ca difera norma de poluare (Euro 4 si Euro 5). Aceste doua motoare (de 75 cp si de 90 cp Euro 4), stiu ca sint fiabile si se descurca foarte bine pentru oras deorece sint economice. Ala de 90 cp, Euro 4 s-a pus si pe Toyota Corolla. Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Deci crezi ca un Yaris din 2000-2004 la 250.000 km ar mai avea ceva vlaga? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Deci ar fi vorba despre motorul de 75 cp. Eu am auzit/citit numai de bine despre el (fiabil, consum foarte decent...). Dupa o revizie corespunzatoare, eu zic ca ar mai avea ceva viata acel motor... Cu respect, Teodor. 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Merci! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Saracie Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... ieri ma sui intr-un Land Cruiser al unui amic si desi stiam masina de cand a luat-o noua(2007) am ramas uimit cand am pus contactul si s-a afisat 415.000 km in bord. Il intreb cum naiba a reusit sa faca atatia km si daca a avut probleme cu masina. Am fost uimit de raspuns; N-A schimbat nici o bucsa la masina si reviziile le face la 7.500 km, n-a avut nici un fel de problema tehnica. Masina a vazut numai drumuri de asfalt si pamant. Asta da fiabilitate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... ieri ma sui intr-un Land Cruiser al unui amic si desi stiam masina de cand a luat-o noua(2007) am ramas uimit cand am pus contactul si s-a afisat 415.000 km in bord. Il intreb cum naiba a reusit sa faca atatia km si daca a avut probleme cu masina. Am fost uimit de raspuns; N-A schimbat nici o bucsa la masina si reviziile le face la 7.500 km, n-a avut nici un fel de problema tehnica. Masina a vazut numai drumuri de asfalt si pamant. Asta da fiabilitate... deci o medie de 80000km pe an pai cum facea reviziile la luna? :) mi se pare enorm pentru o masina de 5 ani atatia km in medie 220 km pe zi :) ma scuzati ca am intervenit dar sunt tare curios eu mai mult de 30 mii ne facand pe an Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Pe sosea si mai ales pe afara ca, pe drumurile lui Base n-ar mai fi apucat zi buna la kilometri astia. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 (editat) Re: Fiabilitatea la Toyote... Hai nu le mai laudati atita... Se ia un LC 150 noua la uimitoarea numaratoare a kilometrilor care a ajuns la 100 ma reintorc la reprezentanta cu reclamatia ca nu sta pe drum adica in 10 metri daca luam mina de pe volan intra in sant. concluzia lor a fost ca am accidentat-o intrind intr-un cap de pod. nu vi se pare funny? Au urmat numeroase reglari ale directiei, majoritatea pe banii mei, inclusiv permutarea anvelopelor rezultatul a fost de fiecare data acelasi. La marea suma de 5000 km fatza a ajuns la sirme si toate astea in conditile in care geometria era perfecta. A venit si vestita iarna trecuta si din cauza unui "bug" la softul cutiei se futu cutia de viteze. Asteptare o luna si jumate si au schimbat cutia dar surpriza a fost ca vechea cutie a cam smucit nitel si cam fluiera cutia de transfer acum, cutie care face cam cum faceau autobuzele pe timpul impuscatului prin '80. Acum masina are 28.000 si trebuie sa schimbam si CT... Sa nu mai zic de consum care isi face programul cum vrea el adica in aceleasi conditii consuma cind 14% cind 18-20% cu aceeasi motorina in aproximativ aceleasi conditii de drum dar in zile diferite cu acelasi plin. La problema cu uzatul gumelor mi-au aratat ca si toyota lor la 40.000 e la fel ca a mea iar gumele le-au schimbat ca nu mai erau cele cu care a venit masina dar nerecunoscind oficial aflind de acest aspect de la un angajat... Eu le-am schimbat pe banii mei bineinteles. Singurele puncte favorabile ar fi ca inca nu au renuntat la sasiu si puntea fixa spate avind si blocant spate 100% si central 100% Sa nu mai zic ca a "mostenit problemele 120-ului adica pompa apa la 35-50.000 sau rulmentii fata pina in 100.000 daca ploua si nu ii regleaza la timp, sau basculele superioare.... Sincer daca vreti sa dati 65.000 pe o masina luati in considerare si alte masini. Parerea mea. De aratat arata bine:) Editat Octombrie 19, 2012 de Miron Sorin 1 zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanclinciu Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... deci o medie de 80000km pe an pai cum facea reviziile la luna? :) mi se pare enorm pentru o masina de 5 ani atatia km in medie 220 km pe zi :) ma scuzati ca am intervenit dar sunt tare curios eu mai mult de 30 mii ne facand pe an Am vazut masini care fac 30,000 Km pe luna, nu pe an. De exemplu masinile de curierat, sau cei care fac transort international. Am un prieten care a facut cu un RAV 4 cam 300,000 in 4 ani. Se pot face Km multi daca natura job-ului e de asa natura. Si apropo de fiabilitatea Toyota, omul nu a fost prea multumit de masina. A avut destul de multe probleme cu masina. Suspensiile sunt destul de fragile, ca si partea electrica. Toyota nu mai e ce era. Fiabile sunt modele mai vechi, astea noi facute prin Europa sunt la fel de fiabile ca un Renault. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Apropo de kilometraj, in urma cu cativa ani am cumparat un Golf din Germania, avand ambitia sa iau un Jahreswagen (masina de un an de zile). In final am luat una , nu implinise anul si avea 115 000 km! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Re: Fiabilitatea la Toyote... Hai nu le mai laudati atita... Se ia un LC 150 noua la uimitoarea numaratoare a kilometrilor care a ajuns la 100 ma reintorc la reprezentanta cu reclamatia ca nu sta pe drum adica in 10 metri daca luam mina de pe volan intra in sant. concluzia lor a fost ca am accidentat-o intrind intr-un cap de pod. nu vi se pare funny? Au urmat numeroase reglari ale directiei, majoritatea pe banii mei, inclusiv permutarea anvelopelor rezultatul a fost de fiecare data acelasi. La marea suma de 5000 km fatza a ajuns la sirme si toate astea in conditile in care geometria era perfecta. A venit si vestita iarna trecuta si din cauza unui "bug" la softul cutiei se futu cutia de viteze. Asteptare o luna si jumate si au schimbat cutia dar surpriza a fost ca vechea cutie a cam smucit nitel si cam fluiera cutia de transfer acum, cutie care face cam cum faceau autobuzele pe timpul impuscatului prin '80. Acum masina are 28.000 si trebuie sa schimbam si CT... Sa nu mai zic de consum care isi face programul cum vrea el adica in aceleasi conditii consuma cind 14% cind 18-20% cu aceeasi motorina in aproximativ aceleasi conditii de drum dar in zile diferite cu acelasi plin. La problema cu uzatul gumelor mi-au aratat ca si toyota lor la 40.000 e la fel ca a mea iar gumele le-au schimbat ca nu mai erau cele cu care a venit masina dar nerecunoscind oficial aflind de acest aspect de la un angajat... Eu le-am schimbat pe banii mei bineinteles. Singurele puncte favorabile ar fi ca inca nu au renuntat la sasiu si puntea fixa spate avind si blocant spate 100% si central 100% Sa nu mai zic ca a "mostenit problemele 120-ului adica pompa apa la 35-50.000 sau rulmentii fata pina in 100.000 daca ploua si nu ii regleaza la timp, sau basculele superioare.... Sincer daca vreti sa dati 65.000 pe o masina luati in considerare si alte masini. Parerea mea. De aratat arata bine:) Nu le-ai dat inapoi masina sa se spele cu ea pe cap? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 (editat) Re: Fiabilitatea la Toyote... Si apropo de fiabilitatea Toyota, omul nu a fost prea multumit de masina. A avut destul de multe probleme cu masina. Suspensiile sunt destul de fragile, ca si partea electrica. Toyota nu mai e ce era. Fiabile sunt modele mai vechi, astea noi facute prin Europa sunt la fel de fiabile ca un Renault. Sau ca un Ford. Editat Octombrie 19, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate