rudy Postat Martie 26, 2010 Autor Partajează Postat Martie 26, 2010 Re: ARO 244 - Army Va cer o parere! Datorita faptului ca pe urcari mari nu reusesc sa urc cu 2,iar cu 1 sapa,m-am hotarit sa-i pun un motor mai mare.Am doua variante 1. L30, 3000cmc ,95cp, 20daNm si sa-i pun 36 cu 7 in grupuri adica 5,1 2.Carpati V8 ,5ooocmc ,140cp, 32daNm si las 33 cu 8 care le am pe masina 4,1 L 25 are 2500cmc, 83cp ,16daNm deci clar inferior celor doua. Dezavantajul la V8 ar fi greutatea mare 344kg ,in skimb are un cuplu foarte bun si pozitia delcoului mult mai buna ca la L25,L30 fiind sus in spatele motorului,la ultimele iesiri am luat apa la delco,desi apa era destul de mica. Deci va rog pareri pro si contra vizavi de cele doua motorizari,L30 vs Carpati.Multumesc. PS pun si filmuletul de la ultima iesire,spre final se vede santul cu apa unde am ramas. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Re: ARO 244 - Army Daca tot faci o treaba... Carpati V8 e cea mai buna alegere... cu punti rigide, servo, blocant spate, central, si V8 o sa fie un monstru. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Martie 26, 2010 Autor Partajează Postat Martie 26, 2010 Re: ARO 244 - Army Mie mi-ar place un V8:grin:...dar sincer ma gindesc ca nu rezista sasiul si transmisia.Cred ca am sa incerc progresiv...intii am sa -i pun 36 cu 7 si las L 25 ul,daca tot nu e ok ii pun L30...si daca nici asa ...ii bag V-ul intre aripi.Mai asteptam propuneri,variante ,combinatii...(rotile sint 31 ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
axxel4you Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Re: ARO 244 - Army Mie mi-ar place un V8:grin:...dar sincer ma gindesc ca nu rezista sasiul si transmisia.Cred ca am sa incerc progresiv...intii am sa -i pun 36 cu 7 si las L 25 ul,daca tot nu e ok ii pun L30...si daca nici asa ...ii bag V-ul intre aripi.Mai asteptam propuneri,variante ,combinatii...(rotile sint 31 ) Nu e pacat sa te chinui atata cu pasi astia , mai bine treci la un V8 direct si de acolo vezi exact ce tine si ce nu , punte rigida pe fata sau dependenta iti trebuie neaparat pentru utilizarea lui . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SERGHEI-ARO Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 (editat) Re: ARO 244 - Army Va trebui sa te orientezi la niste transmisii de ,,peste ocean".. V8..ok..puternic ..oricum mai usor decat un brasov agricol...DAR chiar crezi ca va rezista transmisia la asa ceva ???!!! Mergi pe 30 cel mult ..Are Catalin din CL un 30 pe masina si am vazut ce poate .Face drifturi daca vrea...:banana Daca te bagi la un V8 va trebui sa bagi si alte transmisie cap coada ..macar de toyota,..nissan.. ceva ,,Danutze" cum spun cei care se pricep.ARO rupe transmisii cu 90-100 de cai fara sa iti bati capul prea mult" (rupe el si cu brashovul daca ai talpa grea)..Axel este multumit de motorul de toyota..ca are si transmisie cu ochi mici ...Dar pana acum a mers pe ,,slikuri",cu gume dedicate de teren ..mai vedem ce cedeaza. Editat Martie 26, 2010 de SERGHEI-ARO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cris_luc Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: ARO 244 - Army faina treaba vrei sa faci!! dar cu un v8 parerea mea este ca no sa te tzina transmisia nici la prima esire....mie mi se pare destul usor sa rupi o planetara cu brasovul, :grin: deci cu v8-ul putine sanse sa te intorci cu transmisia intreaga dupa cate o esire......:grin::grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
axxel4you Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 Re: ARO 244 - Army Va trebui sa te orientezi la niste transmisii de ,,peste ocean".. V8..ok..puternic ..oricum mai usor decat un brasov agricol...DAR chiar crezi ca va rezista transmisia la asa ceva ???!!! Mergi pe 30 cel mult ..Are Catalin din CL un 30 pe masina si am vazut ce poate .Face drifturi daca vrea...:banana Daca te bagi la un V8 va trebui sa bagi si alte transmisie cap coada ..macar de toyota,..nissan.. ceva ,,Danutze" cum spun cei care se pricep.ARO rupe transmisii cu 90-100 de cai fara sa iti bati capul prea mult" (rupe el si cu brashovul daca ai talpa grea)..Axel este multumit de motorul de toyota..ca are si transmisie cu ochi mici ...Dar pana acum a mers pe ,,slikuri",cu gume dedicate de teren ..mai vedem ce cedeaza. Nu ma mai speria ca abia am cumparat niste anvelope cu profil simex , i le-am imprumutat lui tarzy sa vad daca rupe ceva cu brasovul cu cuplu jos , daca trec proba la el eu nu ar trebui sa-mi fac probleme ca am benzina cu cuplu pe la 4000 tr si sigur un motiv pentru diferentiale rupte sunt socurile la turatii mici date in transmisie de motoarele diesel :grin:. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: ARO 244 - Army Puntea rigida pe fata va fi prima modificare, si eu cred ca nu rezista transmisia cu V8 dar nici punti de straineze nu vreau sa-i pun,ma abat de la proiect .Am sa fac o exceptie cu servo de Bmw,alta solutie nu vad,am terminat doua casete originale pina acum.Am vorbit si cu Adi de la CL si spunea ca a fost facut un Aro cu V8 dar nu a rezistat prea mult.Am sa pun 36 cu 7 si L30,cred ca e varianta optima.Multumesc pt sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cris_luc Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: ARO 244 - Army ai spart doua casete servo sau mecanice? daca ai spart servo inseamna ca esti bunicel :2dr:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: ARO 244 - Army Mecanice Cris,de asta ii pun de BMW ...sa am servo.Deci nici macar bunicel nu sint:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cris_luc Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: ARO 244 - Army m-ai speriat ca ai spart servo ,si eu urmeaza sa-mi montez servo in viitorul apropiat dar am servo de aro doar trebuie so il montez..si nu mai umblu dupa caseta de bmw ca mi destul asta de aro ....am pe o camioneta si isi face foarte bine treaba merge perfect. sunt multumit de ea:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Martie 28, 2010 Autor Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: ARO 244 - Army E buna si cea de Aro dar pentru rotile originale,astea care le am eu sint putin mai mari si cam grele,pompa de Aro are 100 bari iar cea de Bmw 130 bari.Mironutzu a avut si de Aro si de Bmw ,a spus ca cea de Bmw merge mai usor si caseta sper sa nu mai capete joc asa repede. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cris_luc Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Re: ARO 244 - Army s-ar putea sa ma convingi si pe mine:grin: stiu un bmw la fier vechi exact cu caseta de care trebuie...sa vad daca mai este masina poate ii iau caseta...sau daca ar merge doar pompa, oare sa aiba debit destul pt cea de aro?:sc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Martie 29, 2010 Autor Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: ARO 244 - Army Ideal ar fi sa iei tot sistemul caseta,pompa ,furtune,vas.Asta pentru a nu fi nevoit sa improvizezi tot felul de legaturi intre furtune.Daca BMW ul este E34 du-te si le ia ca sub 150E nu gasesti sistem complet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Re: ARO 244 - Army Am reusit sa montez un grup cu diferential blocabil (multumesc Vstef)un pas important:grin:,a trebuit sa tai putin din punte pt a incapea si mecanismul de blocare.Am dus masina la "varul Sandel" la Cluj sa-i monteze puntea de Tv pe fata.Am preferat aceasta varianta pentru ca omu a mai facut modificarea asta ,plus ca avea si puntea in ograda.Peste o saptamina doua o sa vedem si rezultatul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cris_luc Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Re: ARO 244 - Army Faina treaba cu diferentialul:br daca ii pui axa de tv pe fatza ii montezi un blocabil si acolo:grin: Si atunci chiar esti tare:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Aprilie 14, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Re: ARO 244 - Army Diferentialul blocabil pe fata e cam cu dus-intors,multi au rupt planetara sau grup,daca il folosesti fara sa virezi e ok dar daca te mai fura peisajul sau trebuie sa virezi e cam nasol.Deocamdata nu ii pun,se poate si fara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cris_luc Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Re: ARO 244 - Army Se poate normal dar odata intro situatie ff nasoala ......nu te dai jos sa folosesti troliu':grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Aprilie 15, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Re: ARO 244 - Army Cu diferentialul blocat cistigi tractiunea pe o roata adica 25% ,o treaba foarte buna,poate o sa -i pun pina la urma dar deocamdata sa termin ce mi-am propus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Aprilie 30, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2010 Re: ARO 244 - Army Citeva poze proaspete de la Cluj din timpul operatiunii trimise de Myronutzu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Nicu N Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Re: ARO 244 - Army In primul rind... bravo tie... in al doilea rind..:wink:Ia mai toarna si poze cu suportii de arcuri, montaj amortizoare..... imi bubuie si mie mintea ceva de genul...ma rog, pe un sasiu mai mic ..de A10... in al treilea rind...da tamburii aia jos... monteaza discuri de frina ...cu siguranta va fi nevoie sa ai frine si in sensul de mers cu spatele.. sau sa nu mai zic de frinarea cu apa in tamburi, ....in general! Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Mai 3, 2010 Autor Partajează Postat Mai 3, 2010 Re: ARO 244 - Army Deocamdata sint singurele poze,la sfirsitul saptaminii sper sa aduc masina de la CJ si ii fac poze in toate pozitiile:grin:Sint si discurile pe lista...le vine si lor rindul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi3611 Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Re: ARO 244 - Army gandestete si la 2 diferentialuri blocabile fata-spate. Grea româna bat-o vina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 Re: ARO 244 - Army Aseara a ajuns masina in Iasi,montat puntea,servodirectie,schimbat coroana si pinion 33 cu 7,dupa ce ii montez rezervorul o sa scot la plimbare .Citeva poze... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rudy Postat Mai 11, 2010 Autor Partajează Postat Mai 11, 2010 Re: ARO 244 - Army Poze....... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate