Max Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Am observat un lucru. Offroadul din Romania s-a schimbat foarte mult.... Si nu pe gustul meu... Au aparut multe masini preparate profi. Competitiile de gen s-au inmultit. Si totusi...care e problema va intrebati... Problema e ca nu mai exista concursuri de tip Trophy. Cel putin nu in modul in care le vad eu. Cum era Etapa de la Arad de exemplu. Primeai Roadbook-ul la start si atat. Aveai de mers 2 zile. Dormeai si mancai in padure. Te descurcai singur. Offroad e un sport de teren ca sa zicem asa. Ai nevoie de mai multe aptitudini in afara de indemanarea in conducerea ei printre jaloane. Orientare, mecanica, capacitatea de a lua decizii rapide etc... Masinile tind sa devina niste gandaci foarte performanti la un trial dar pe care si in parcare trebuie sa le manevram pe platforma. Nu mai sunt dotate pentru un traseu lung si divers. Inclusiv de raid. Vreau un traseu lung de minim 2-3 zile. Un traseu care sa fie cu adevarat palpitant si salbatic. Sa ne lase la mama dracului si sa ne spuna: Trebuie sa ajungeti in locatia X Timp maxim: 3 zile CP-uri pt ghidaj si confirmare a traseului in locuri mai "delicate". Nu conteaza pe unde mergi atat timp cat iei toate CP-urile. Neluarea unul CP sa fie sanctionata sever. Te opresti cand vrei, dormi cand si unde vrei. Nu o sa ne mai vina pofta sa taiat atat de mult masinile. O sa ne dam seama ce bine e sa ai spatiu destul in masina pt tine si lucrurile de care ai nevoie. In asemenea competitie se vor putea vedea cel mai bine diferentele de fiabilitate intre marci. Sa fie ca si o mica expeditie. Am discutat mai demult cu Rasty despre un posibil proiect comun in acest sens. Un trophy Maramures-Bucovina. Trasee numai offroad. Asfalt maxim 1 km pt a permite trecerile dintr-o parte in alta. Plecare din Baia Mare si sosire la Gura Humorului sau invers. Cu festivitatile aferente de Start si Sosire. Vreau sa studiez aceasta posibilitate si sa vad ce implica si daca e realizabila. Cred ca problema cea mai mare o reprezinta aprobarile de care ar fi nevoie pentru trecerea prin toate zonele acoperite de traseu. Sunt multi si diversi proprietari. Unul din ei poate sa compromita totul. Oare vom reusi sa cooptam sponsori pentru asemenea competitii chiar daca nu va exista proba de trial? Se stie ca la trial e mediatizarea cea mai mare, lucru care il apreciaza sponsorii. Vom vedea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALPINA Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... :g tare-mi mai place cum suna.... NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Oare vom reusi sa cooptam sponsori pentru asemenea competitii chiar daca nu va exista proba de trial? Se stie ca la trial e mediatizarea cea mai mare, lucru care il apreciaza sponsorii. Vom vedea... Eu zic ca daca in proiect dati o atentie marita componentei de comunicare, vizibilitatea concursrului (si automat a sponsorului) poate fi foarte mare. Redactiile, mai ales cele centrale si de la canale cu mare audienta (fie ca e vorba de tv sau de presa scrisa) nu au fonduri sa-si trimita oameni in deplasari; dati-le mura in gura de 2 ori pe zi comunicate cu povesti interesante, imagini deosebite si mici montaje video si o sa vedeti ca o sa apara in media. Din punct de vedere al unui om de marketing, va zic ca multimea care vede bannerele la un trial e fix pix si nu va justifica niciodata banii bagati de un brand intr-un concurs. Daca reusesti sa iesi cu expunerea in medii de larga circulatie, abia atunci incepe sa para interesant. Altfel, un concurs de genul asta ar fi pe gustul multora. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... fantastic cate dreptate ai max se pierde spiritul offroadului in procesul acesta evolutiv a "sportului offroad" si se ajunge la ceva tehnic, cu multe contestatii si pretentii, multe, foarte multe dotari tehnice obligatorii daca la inceput era INTERZIS sa ai gps in masina, acum e OBLIGATORIU ...si cate si mai cate la cate concursuri te duceai cu masina fara teratrip si te lipeai de altul care avea ceva saracie...iar tu verificai roadbuckul pe kilometrajul masinii... ce sa zic, un asemenea proiect cred ca legislativ e imposibil pacat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valim Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Sustin si semnez! . . . . . Unde semnez ca vreau si eu? :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horia Corabean Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Foarte de acord cu dl. Max.:g Vasile Marginean 1977-2009 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... ideea este foarte buna, dar punerea in practica, anevoioasa. Nici eu nu sunt de acord ca offroad inseamna numai gandaci adusi pe platforma, desi, au si astia farmecul lor prin ceea ce pot face. O competitite de acest gen, daca va fi pusa in practica si realizata asa cum trebuie, sunt convins ca va aduce notorietate nu doar in plan local ci si international, cu beneficiile si aprecierile de rigoare. Pacat insa ca, fiind romani, vom putea lega foarte greu ceva de acest gen, lucru ce necesita multa munca IMPREUNA si un consens general al mai multor "entitati" din peisajul offroadistic romanesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... ... Pacat insa ca, fiind romani, vom putea lega foarte greu ceva de acest gen, lucru ce necesita multa munca IMPREUNA si un consens general al mai multor "entitati" din peisajul offroadistic romanesc. Bine punctat. Depinde extrem de mult de colaborea dintre diferite "entitati". De lasarea la o parte a orgoliilor si de a colabora pentru a face ceva bun. Cum vad eu treaba. In cazul exemplului concret de care ziceam mai sus Maramures->Bucovina Noi cei din Maramures ne ocupam de tot ce tine de judetul nostru, trasee, aprobari, logistica start, festivitate start, etc . Cei din Gura Humorului se ocupa de traseele care sunt pe raza judetului Suceava incepand de la Pasul Prislop, aprobari, logistica sosire, festivitate sosire, premiere, etc... Se impart sarcinile. Nu stiu unii ce au facut ceilalti asa ca nu pot exista "localnici" care sa cunoasca traseele si sa fenteze. Eu zic totusi ca nu e imposibil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Sa ne spui si noua ce ai nevoie! Te ajutam cu drag, gandim LA FEL! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Foarte Tare!!!!!! Asta e genul de concurs la care visez si sper sa particip la asa ceva:br:br:br http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dmx Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... :g Foarte bine spus!:br In cazul in care se vor pune in practica ideile de mai sus se poate conta si pe suportul meu(in limitele posibilitatii), acel traseu trecand sigur prin zona Viseului! Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Sincer Max, cam asta-i pohta ce-om indrazni sa o pohtim in Expeditia de anul asta "Safari in Izmene 2"! :wink: N-am indraznit sa zic inca nimic, dar acum pot spune ca deja suntem cu clubul spre linia de sosire ...:grin: din toate punctele de vedere! Este genul de competitie unde m-as implica 101%! Deci dom'le, trebuie ajutor just striga! :wink: Suntem aici ... Acum toti suntem luati de val ...ca asa se intampla la orice "new entry" in spatiul virtual. In ceea ce tine de promovare, logistica si organizare bucurosi ne-om pune la mezat cunostintele noastre! :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... :br Ideea e grozava. Hai sa reinviem mitul Camel Trophy. http://www.okoffroad.com/okrovers/gifs/sales/ct-decal-1.jpg Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Bravo Domnule Max! Asta inteleg si eu prin Off-road. Doar ca asta se cam numeste expeditie. Cam asta o sa facem in Maroc peste o luna, doar masina, harta si desertul. Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Eu zic ca mediatizarea se poate face simplu de tot, doua sau trei echipe cu masini ceva mai mari sa ia cu ei un reporter de la cate o televiziune, cu statut de invitati, iar acestia seara sa transmita imaginile la sediu! In felul asta pentru ei este aproape moca, iar pentru noi este gold!!! In alta ordine de idei, as participa cu tot sufletul la o asemenea organizare!!! Camel Trophy in RO??? Un vis ce poate deveni realitate!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Bravo Domnule Max! Asta inteleg si eu prin Off-road. Doar ca asta se cam numeste expeditie. Cam asta o sa facem in Maroc peste o luna, doar masina, harta si desertul. Am spus si eu in primul post ca e ca o mica expeditie. Diferenta este ca va fi sub forma de competitie. Cu roadbook, CP-uri, timpi etc... Expeditia nu implica aceste elemente. Plus ca si tara noastra e frumoasa si avem ce vedea.(mai ales in zonele nepopulate :grin: ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... :g Foarte bine spus!:br In cazul in care se vor pune in practica ideile de mai sus se poate conta si pe suportul meu(in limitele posibilitatii), acel traseu trecand sigur prin zona Viseului! Bineinteles ca pe acolo ar trece si bineinteles ca m-as baza pe voi cei din zona. :h5 Nici nu m-am gandit altfel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Foarte frumos acest proiect !!! Mi-ar place foarte mult asa ceva! jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Frumos Post, oare se va intampla ?... mi-ar placea sa o vad realizabila ! Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Poate fi ceea ce americani denumesc CANON BALL!!! Ar fi super si acolo am fi impacati! Asta e offroad! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Buna idee Max. Eu de doi ani imi fac concediul in Romania in stil expeditie. http://dieexpedition.de/galerie/sonstige/index.html De nemtii astia ai auzit. Au fost anul trecut pe la tine prin batatura. Sunt multe expeditii care se organizeaza de straini la noi in tara. Chiar noi nu putem organiza una? Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mihaituk Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Pura coincidenta, acum doua zile vorbeam cu colegii de club de la Sibiu de spre aceeasi idee, in sensul in care sub sigla tanarului Offroad Club Sibiu sa organizam un traseu-concurs de traversare a mai multor munti pe o perioada de trei-patru zile. Cele zise mai sus m-au convins acum de oportunitatea unui astfel de proiect, care ar atrage un alt tip de concurenti fata de competitiile standard. Si totodata ar pune la incercare echipele intr-un mod diferit, mai aproape de ideea de ”offroad” si de scopul pentru care au fost concepute masinile. Pe de alta parte ar pune la grea incercare organizatorul, care va trebui sa controleze o arie mult mai extinsa, sa stabileasca o serie de contacte cu autoritatile pe tot parcursul. Poate ar fi o idee mai buna colaborarea unor cluburi din regiuni adiacente. Personal ma tenteaza si organizarea unui astfel de ”trophy”, dar mai ales participarea la unul. Asa ca, Max, sunt pe receptie! T O Y O T A OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 26, 2010 Partajează Postat Ianuarie 26, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Haideti baieti organizati !!! ar fii foarte frumos !!! jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abrudila Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... max, ..... sutinere este, competitori .... se zaresc la orizont, cu organizarea..... cred ca mi-am aratat muschii ....:beat asa ca .... ia zi... cand incepem ? si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Cupa "Bogata Namoloasa" de anul acesta,este un proiect de genul acesta...:grin:Incercam o acoperire de vreo 500 de Km cu plecare de la Popasul Poiana Sarata(Cupa Covasna 2009)trecere prin mtii Vrancei,Nemirei,Harghitei,Bodoc.Vrem ca traseul sa fie de 3-4 zile,cu locuri limitate. NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate