Patrolator Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Rezervoare suplimentare si/sau canistre cu combustibil ar trebui sa asigure suficienta anduranta. Nici intratul in vorba cu un conducator de tractor sau taf nu este o idee rea. Te scuteste sa cari foarte mult combustibil dupa tine. Bineinteles in cazul in care ai Diesel.:grin: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted February 14, 2010 Author Share Posted February 14, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Ader şi eu la ideea unei competiţiii de o asemenea anvergură. Sunt curios dacă ajunge rezervorul pt 3 zile de mers doar offroad, că prin păduri nu sunt staţii de alimentare. E ca si o mini expeditie. Trebuie sa fi pregatit si pentru situatii de genul acesta. La Toyota mea imi ajung 3 zile cu un rezervor desi am motor de 4000 de cc diesel. La alte masini nu ajung dar de aceea s-au inventat canistrele sau rezervoarele suplimentare. Exista si posibilitatea de a iesi putin la asfalt pt realimentare dar asta numai daca ne permite configuratia traseului. Nu merita sa faci un traseu cu 100 de km mai lung numai ca sa se ajunga la o benzinarie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstef_is Posted February 14, 2010 Share Posted February 14, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Sau un checkpoint la jumatatea expeditiei fix intr-o benzinarie... si se rezolva problema. Altfel canistre, tractoare, suna un prieten, fiecare cum poate... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrei.mihailov Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Eu zic ca daca in proiect dati o atentie marita componentei de comunicare, vizibilitatea concursrului (si automat a sponsorului) poate fi foarte mare. Redactiile, mai ales cele centrale si de la canale cu mare audienta (fie ca e vorba de tv sau de presa scrisa) nu au fonduri sa-si trimita oameni in deplasari; dati-le mura in gura de 2 ori pe zi comunicate cu povesti interesante, imagini deosebite si mici montaje video si o sa vedeti ca o sa apara in media. Din punct de vedere al unui om de marketing, va zic ca multimea care vede bannerele la un trial e fix pix si nu va justifica niciodata banii bagati de un brand intr-un concurs. Daca reusesti sa iesi cu expunerea in medii de larga circulatie, abia atunci incepe sa para interesant. Altfel, un concurs de genul asta ar fi pe gustul multora. Eu am de a face constant cu astfel de situatii. Iar solutia este una foarte simpla - reprezentantul media merge pe banii si echipamentul expeditionar al organizatorilor. Daca tine o saptamana, atunci un reportar se va afla o saptamana intr-o masina preparata si care parcurge intreg traseul. Practic va fi ca un membru al unei echipe dar va filma si fotografia tot ce prinde. Costuri minime, beneficii maxime. Eu "acaparez" si cate 15 minute la o emisiune in acest fel. Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigElf Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... "@behashbeu & @budaimanuel: ... prin OffRoad se inteleg multe... de la masini 4x4 si pana la datul cu ATV-ul... fiecare intelege prin asta sa reactioneze intr-un anumit fel: - unii sa "rupa" masinile in concursuri, sa aiba parte de adrenalina din plin si sa se bucure de laurii podiumului - altii sa iasa cu masinile in weekend , sa treaca prin 3 ravene si in final sa incheie ziua cu voie buna la un gratar - altii mai vitregiti tre sa ajunga la cabana de vacanta care e la cuca macaii - alti merg la vanatoare si pt ei asta inseamna sa aiba o masina cu veleitati de OffRoad ca sa faca fata terenului accidentat si lista poate continua..." Ai perfecta dreptate. Pentru mine off-road inseamna sa ma sui in varful muntelui cu masina, sa campez ,sa respir aer curat si sa ma satur de liniste. FORD MAVERICK 2.7 TDI, 1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigElf Posted March 21, 2010 Share Posted March 21, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... In primul rand vreu sa felicit toti participanti acestei discutii pentru intiativa si solidaritate. In al doilea rand as dori sa precizez ca in romania s-au organizat concursuri tip "TROPHY" care se numeau CARPAT TROPHY (banuiec ca multi dintre dumneavoasta au auzit de aceste concursuri) si aveau un regulament asemantor cu cel pe care il propuneti: fara GPS doar harta si CP-uri, busola obligatorie:wink:, echipament de campare, traseul dura 2-3 zile, Spiritul de echipa si solidaritatea era un element care in competitiile de astazi a cam disparut, echipele se ajutau, se cuplau pentru a trece de anumite portiuni, era o adevarata aventura. in al treilea rand incercati sa luati legatura cu cei ce au organizat aceste Trophy-uri, cred ca vor fi deschisi si vor dori relansarea unui Trophy. Va multumesc si va urez SUCCES! Moss_ene, aceea era adevarata competitie off-road; din pacate nu am auzit ca se mai organizeaza astfel de evenimente. FORD MAVERICK 2.7 TDI, 1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stane Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 (edited) Re: Offroad-ul se schimba... Edited August 31, 2010 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigElf Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 (edited) Re: Offroad-ul se schimba... ASTA E CEEA CE DORESC ! Se mai organizeaza ceva asemanator? Este mai mult o expeditie decat competitie, ideea pe care s-a dezvoltat topicul. Se mai poate ? HAI !:pl:pl:pl:pl Edited March 22, 2010 by BigElf FORD MAVERICK 2.7 TDI, 1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted March 22, 2010 Author Share Posted March 22, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... ASTA E CEEA CE DORESC ! Se mai organizeaza ceva asemanator? Este mai mult o expeditie decat competitie, ideea pe care s-a dezvoltat topicul. Se mai poate ? HAI !:pl:pl:pl:pl Stai lnistit ca va fi. :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ricanu Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Max are multa dreptate in ceaia ce spune, asa vad si eu offroadul....exact ca o expeditie cu multa aventura si trasee frumoase de 3-4 zile si libertatea de a fi.... cu stima , Ricanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorinV8 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... O initiativa din partea lui Max, mai mult decat laudabila:br. propuneri foarte faine si din partea colegilor de pe :cl, sigur toti vor contribui intr-un fel sau altul, inclusiv eu ma voi implica cu ce va fi nevoie. dar dati-mi voie sa spun (si nu vreu sa fiu carcotas ci doar vorbesc despre un caz similar) ca , personal nu-mi doresc ca o astfel de competitie sau cum doriti fiecare din dvs sa o numiti, sa se transforme incet incet intr-un asa zis brand al nu stiu cui. Cand spun asta nu ma refer nicidecum la Max! macar de ar fi asa, ar fi indreptatit. nu vreu sa intru in polemica cu nimeni ,dar probabil stiu mai multi colegi de aici la ce ma refer. Astept cu mare interes sa vedem ce ar trebui sa faca fiecare din cei ce se pot implica intr-o asemenea actiune, pentru ca ea sa poata fi pusa in practica. Toate bune. TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413 cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
princedarko Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Dragi colegi, offroad-ul se schimba, este adevarat, cum se schimba orice in aceasta lume. Din fericire Romania ofera, in continuare, toate variante de offroad conoscute: plimbare cu prieteni, concorsuri unde concurenti sunt "dusmani", trial-uri in mijlocul orasului, prietenesti de offroad alcoholic, expeditii in cautare unui azimuth inexistent etc... Fiecare poate alege efectiv ce i place! Pentru cei nostalgici de Carpat Trophy sfatul meu este sa se inscria la concurs de la Arad (anul viitor prin luna mai): atmosfera si sensatii sunt foarte similare cu CT. Totodata, iertati-ma daca sunt putin critic in aceasta faza, dar ar fi mai interesant daca s-ar vedea mai putine mesaje pe forum referitor la un "offroad ideal" si mai mult participanti la concursuri de acest gen. Se pare ca lumea este atrasa de concursuri dar in acelasi timp este speriata de ei: anul asta la Arad eram 8 sau 9 echipe cu totul (exact cum eram 8 sau 9 masini la CT prin 2004 si 2005, inainte sa moara definitiv!!!) Deci... lasati calculatorul sa inscrieti-va din timp!:grin: -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
dac Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... Nici aerul de competitie nu strica off road-ului, zic eu. Iar cele 2-3 zile de expeditie in munti ajuta la experienta!:2dr si nu numai Cit mai aproape de imposibil ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... O initiativa din partea lui Max, mai mult decat laudabila:br. propuneri foarte faine si din partea colegilor de pe :cl, sigur toti vor contribui intr-un fel sau altul, inclusiv eu ma voi implica cu ce va fi nevoie. dar dati-mi voie sa spun (si nu vreu sa fiu carcotas ci doar vorbesc despre un caz similar) ca , personal nu-mi doresc ca o astfel de competitie sau cum doriti fiecare din dvs sa o numiti, sa se transforme incet incet intr-un asa zis brand al nu stiu cui. Cand spun asta nu ma refer nicidecum la Max! macar de ar fi asa, ar fi indreptatit. nu vreu sa intru in polemica cu nimeni ,dar probabil stiu mai multi colegi de aici la ce ma refer. Astept cu mare interes sa vedem ce ar trebui sa faca fiecare din cei ce se pot implica intr-o asemenea actiune, pentru ca ea sa poata fi pusa in practica. Toate bune. Daca un asemenea eveniment apare ca si brand la un moment dat, inseamna ca el a devenit important si serios iar acest lucru devine o garantia pentru participanti ca s-au inscris la un eveniment serios. Acest tip de trophy, indiferent ca e vorba de Maramures-Bucovina Trophy sau altele, se poate face NUMAI prin colaborarea dintre diverse entitati din zonele respective. Entitati nu inseamna numai cluburi de offroad ci si firme si persoane dispuse ca sa sprijine evenimentul. Este obligatoriu ca evenimentul sa fie facut astfel incat sa existe posibilitatea de a recompensa intr-un fel sau altul pe toti cei care pun umarul. Cei care ajuta trebuie sa stie sigur ca MACAR cheltuielile pe care le au daca ajuta la organizarea evenimentului sunt acoperite (combustibil, cazare, mancare etc...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 (edited) Re: Offroad-ul se schimba... Max Administrator Data Inscriere: May 2007 Locatie: Baia Mare Varsta: 38 Mesaje: 5,000 Felicitari! Felicitarile nu sunt pentru cantitate, ci pentru calitate, raportat la cantitate! Edited September 1, 2010 by Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marse Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... :gMAX! :rsp Si eu zic ca e mai frumoasa o expeditie decat un rallyraid. Cred ca mai mult unste decat dezbina :wink:. Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greby93 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... @xeb ... in 22 de minute ai facut 8 postari de "calitate", dar ce trebuia sa faci nu ai facut http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41601&page=113 Suzuki Samurai 1.3 Yes, we can't ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted October 5, 2010 Author Share Posted October 5, 2010 Re: Offroad-ul se schimba... @xeb ... in 22 de minute ai facut 8 postari de "calitate", dar ce trebuia sa faci nu ai facut http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41601&page=113 Stai linistit ca nu le mai are. :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
xnx Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Re: Offroad-ul se schimba... am urmarit cu mare interes aceasta discutie,ce se mai aude pe 2011 ? ca si idee Max,poti organiza una de amploare mai mica si vedem ce iese,ce implica ce probleme apar si ar putea fii in primavara ca si ,,deschidere'' de an salutare -Fără un 4x4 ,,viața e pustiu” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ovibot Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Re: Offroad-ul se schimba... Abia acum am deschis Thread-ul, ...excelenta ideea ! La o astfel de competitie si eu a-si lua parte. Mai este actuala initiativa? Cum putem contribui sau ajuta? ovibot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted April 13, 2011 Author Share Posted April 13, 2011 Re: Offroad-ul se schimba... am urmarit cu mare interes aceasta discutie,ce se mai aude pe 2011 ? ca si idee Max,poti organiza una de amploare mai mica si vedem ce iese,ce implica ce probleme apar si ar putea fii in primavara ca si ,,deschidere'' de an salutare Anul acesta din pacate nu am posibilitatea de a organiza asa ceva dar 100% anul viitor vom avea si asa ceva in program. :h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragosh16z Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 Re: Offroad-ul se schimba... am urmarit cu mare interes aceasta discutie,ce se mai aude pe 2011 ? ca si idee Max,poti organiza una de amploare mai mica si vedem ce iese,ce implica ce probleme apar si ar putea fii in primavara ca si ,,deschidere'' de an salutare Salut , Eu nu particip la competitii decat ca spectator dar sunt de parere ca o varianta organizata "de proba" poate aduce multe plusuri pentru o "premiera "in domeniu. Mai ales daca doriti ca o astfel de competitie sa prinda gust."Daca in varianta competitie apar probleme , cu siguranta spiritul nostru latin nu va mai lasa loc pentru a doua sansa. Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33" Link to comment Share on other sites More sharing options...
marius4motion Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Re: Offroad-ul se schimba... Sustin si aprob pentru o competie civilizata si in toate mintile ei ! :br Daca aveti nevoie de suport media va ajut cu cea mai mare placere numai sa fiu informat ! Samurai mic dar puternic In cap incap multe , dar putine raman ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted November 11, 2011 Author Share Posted November 11, 2011 (edited) Re: Offroad-ul se schimba... In 2012, MMOF-ul se va desfasura in a doua saptamana din luna august si este din ce in ce mai clar ca va fi o schimbare a modului de desfasurare. Am in plan o competitie in sistem trophy cu 2 clase si masini pregatite mai mult pt expeditie decat pt offroad la rupere. Intentionez ca traseele sa fie parcurse in timp de 4-5 zile. Traseele vor cuprinde judetele Satu Mare, Maramures si, posibil Bistrita Nasaud. In curand va voi prezenta un proiect despre desfasurarea acestui trophy. Sper ca sa fie pe gustul multora. :grin: Edited November 12, 2011 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Kardan Posted November 12, 2011 Share Posted November 12, 2011 Re: Offroad-ul se schimba... Am urmarit cu atentie discutia si ma bucur de cum incepe sa evolueze idea de MMOF . Pentru atragerea sponsorilor cred ca ar fi interesant un showstart in oras.O alta idee ar fi plantarea unui puiet la fiecare CP,in loc de cautarea lunga a unei stampile ascunse pe undeva(nu cred ca ecologisti ar avea ceva inpotriva).Idea de a lua reprezentanti media in masini mi se pare iarasi foarte buna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts