cfantana Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Pai daca te dai pe circuit sau pe asfalt e alta treaba,atunci clar performantele masinii sunt foarte importante si pot face diferenta,dar in offroad trophy sunt alte elemente care fac diferenta si noi ne legam de cel mai putin important. Eu nu zic ca regulamentul actual e perfect,ar trebui sachimbate cateva chestii la CP-uri si GPS dar una peste alta e un regulament bun care provine dupa multi ani de concursuri si a tot fost modificat si imbunatatit. Eu nu zic sa nu-l modificam si sa-l inbunatatim daca se poate dar sa-l complicam mai mult decat este nevoie. Asa poti sa faci 7 clase si la sfarsit de an sa iesi campion la clasa 1600-2000 cm3 benzina cu roti 30-33 pentru ca au fost 3 participanti de toti si doi dintre ei au venit doar la 2 etape. Ai vre-o satisfactie? Nu-i mai mare satisfactia cand sunt la start 50 de concurenti cu tot felul de masini si tu cu o masina normala obtii un rezultat bun? Eu asa vad sitatia. Dar se pare ca numai noi doi suntem interesati de regulament :ha: PS: Oricat de bun sau rau a fost si o sa fie regulamentrul or sa fie persoane care or sa vrea sa-l modifice,ca asa e romanul. PS2: Mai important decat sa-l schimbam e sa-l aplicam corect!! Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Eh, aici e alta disctutie ... Sustin ceea ce spui! Ai dreptate din acele puncte de vedere. Pana la urma ...aceasta discutie se duce pe un drum constructiv. :h5 Asta e bine. Interesant este cate masini se vor alinia anul asta la start. :grin: Dupa regulile si conditiile noi. Stai cuminte, citesc multi ...Dar cati se vor implica pozitiv/constructiv in discutie? Prea putini ... De ce? Suntem romani si ne doare-n basca ...Sarim ca arsi doar cand ajunge cutitul la os! Atat!!! :2dr consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Februarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Sunt de acord cu tine in anumite privinte. Navigatorul clar este esential ...Dar daca lucrurile ar fi asa simple ...atunci permite-mi sa te intreb de ce in toate competitiile auto, moto exista diferentiere pe motorizare? Adica noi suntem destepti si aia prosti, sau cum? Din ceea ce zici tu ...Se pare ca regulamentul de fata iti convine. :grin: Dar ceilalti ce au de zis? De ce exista dorinta de schimbare daca acest regulament e perfect? Ca nu mai inteleg nimic ... Yonut, nu face confuzie cu competitiile auto unde motoarele sunt supermodificate si nu mai au tangenta cu cele de fabrica. Acolo s-au pus clase pentru a le departaja. La fel, nu compara un motor diesel de 4000 de cc cu unul pe benzina de aceeasi capacitate. Daca e sa luam dupa clasele stabilite de tine, aceste doua tipuri de motoare ar trebui sa fie egale dar nu sunt. Eu tot nu pricep de ce nu a fost bine pana acum? Sa punem doar accent pe siguranta si atat. Limitarea la anvelope mi se pare aiurea de tot. De ce sa imi pun eu roti de 33 pe masina daca masina mea am gandit-o cu 37 sau 38? Ca sa arate ca dracu? La rally raid s-a stabilit dimensiunea maxima (235x85x16 parca) din motive de siguranta. Nu poti rula in siguranta cu 150 de km/h pe macadam cu anevlope de 38 de inchi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad La toti e hobyy,doar ca pe unii i-a muscat mai mult microbul. Toti organizatorii de concursuri sa faca openul OPEN si extremul EXTREM,adica pe intelesut tuturor,openul sa fie facut de organizatori de o masina cu 33 si de un nivel mediu,adica mai pui si un troliu,mai bagi si un rau,....sa fie tehnic dar sa poata fi facut de o masina cu 33. Extremul sa fie extrem,adica iei startul dimineata si termini noaptea,daca termini..la finish sa ajunga 3-5 masini,nu la ora 15 sa fim toti la bere !!! Ceva cu care sunt intru totul de acord :g chestia cu dimensiunile la anvelope mi se pare o aiureala, care ar da mari dureri de cap...... Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Sper sa nu scada numarul participantilor anul asata,ar fi pacat. In ultimii doi ani au fost din ce in ce mai multi,e drept ca intrarea in legalitate o sa fie dificila pentru o parte din concurenti dar sper sa faca un efort si sper sa apara si concurenti noi. Bineanteles ca discutia e constructiva,cand e vorba de misto si bascalie e alta treaba(si mie imi place) dar aici e o discutie serioasa. PS:Mi-a placut aia cu tenisul de masi sa baschetul :ha: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad ma bag si eu......cu motoarele nu sunt deacord nu are nici un fel de efect.pot sami pun un motor de 1,8 sau 2 litri turbo care sa aiba 200 de cai si ma dau la prima clasa si dpdv al motorului o sa poti bate pe toata lumea.eu zic ca departajarea sa se faca la anvelope.33 sau max 35 la open si fara restricti gen 10 cm latime si 20 lungime....si la extrem fara nici un fel de restrictie din partea modificarilor.sunt deacord cu elementele de siguranta dar nu si cu rollcage la open.pana la urma e open si trebuie mai simplu in dificultatea traseului...parerea mea.sper sa nu supar pe nimeni. mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Nu trebuie sa fie greu traseul ca sa te rastorni cu masina,plus ca la open se merge foarte tare!! Rollcageul trebuie sa fie obligatoriu. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad @Max, pai in teoria mea gumele mai mari de 33, 37 in cazul tau si motorul mare, 4000 iti da dreptul de a te da la sectiunea OPEN. Dar la alta subclasa ...Cu cei asemeni tie. Pe acelasi traseu cu ceilalti dar punctand in clase diferite. Nu e corect asa? @cfantana Tupare, as insista pe rollcage obligatoriu la OPEN fara nici o problema. Pe de alta parte stai bine cu tenisul de masa? Dar cu baschetul? Ai experienta sa "inscrii din carlig"? :ha: N-am gasit alta comparatie la momentul respectiv. @alex In discutie este doar campionatul (prima divizie ca sa zic asa). Celelalte competitii, in principiu pana la noi reguli sau regulamente se desfasoara dupa cerintele personalizate ale organizatorilor. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Adi nebunul Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Balasoiu Adrian Dragi colegi ai offroadului, Si eu, sunt total de acord cu masurile de siguranta discutate pana acum, inclusiv rollcage la Open, dar ca si cativa dintre voi, consider ca limitarea dintre clase ar trebui facuta doar din cauciucuri, fara restrictii la motorizare, putere, cuplu, inaltime, sau taierea masinii. Si anume: clasa open o1 - max. 34 inci, restul peste 34, la open o2. Asa cum ati spus si voi, este primul an cand se face legal, va fi un sezon experimenta, era nevoie de o diferentiere a claselor, dar nu majora si ar trebui sa incepem cu una simpla, clara si eficienta. Vedem apoi ce se intampla! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Facem parte dintr-un sport care nu are legatura cu restul sporturilor cu motor. Fiecare tip de masina (toyota, samurai, G, pajero) sunt pune in anumite conditii : unele pe urcari, altele in noroi, altele pe viteza ... Intradevar ar trebui sa se vada si de ce este capabil un pilot , dar atunci luam 100 de toyote identice pana la ultimul detaliu (inclusiv culoare) si exact in aceleasi conditii de teren si meteo dam startul individual ca sa nu mergi pe urmele celuilalt. este o exagerare ceea ce am spus ,dar doar asa poti elimina factorul mecanic complet. Am impresia ca un echipaj este format din pilot-copilot si MASINA pe care si-au construit-o ei dupa necesitatile lor. Eu am samurai cu 28 iar ala are cu 31 cu doua blocante (egalitate ciuciu), dar el se descurca mult mai bine cu 31-uri, dar pe mine ma incurca. Unora le place Jazz-ul. Cred ca este un sport in care se vede daca ai o masina construita pentru capacitatile tale sau una ce are absolut tot ce e nou aparut pe piata ,dar nu sti unde sunt butoanele. Anul aceste dorim si noi sa mergem la ceva etape de campionat. Propuneri: Standard -casca -trusa medicala - extinctor - sufe de recuperare - tripmaster -fara troliu -maxim AT -nici o modificare adusa la structura masinii Open -casca -trusa medicala -statie -tripmaster -gps -extinctor - sufe recuperare si de copac -rollcage -maxim 35-uri -modificari permise ? nu stiu ...fara prototipuri...(inca nu am o propunere) - un singur troliu -centuri in 4 puncte -sistemele de iluminare si avertizare functionale 100% -contact general Extrem -rollcage complet -casti -centuri in 4 puncte (minim) -scaune tip scoica -cauciucuri minim 35-uri maxim 42-uri -troliu fata - spate -orice tip de modificare permisa inclusiv vopsirea in roz :ha: -sitemele de iluminare si avertizare functionale 100% -gps,tripmaster -statie -trusa medicala extinsa -2 extinctoare -baterii montate in locuri protejate -rezervor montat in afara habitaclului -contact general Cam astea sunt propunerile mele , care sigur pot fi completate cu date ce nu imi vin in minte momentan. i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad @Max, pai in teoria mea gumele mai mari de 33, 37 in cazul tau si motorul mare, 4000 iti da dreptul de a te da la sectiunea OPEN. Dar la alta subclasa ...Cu cei asemeni tie. Pe acelasi traseu cu ceilalti dar punctand in clase diferite. Nu e corect asa? Sunt de acord , dar Max cu 37 si motor de 4000 de la categoria open 2 ,ma va depasi pe mine cu motor mai mic si cauciucuri mai mici si tot pe urmele lui voi merge . i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad @sese , de ce e nevoie la extrem de 2 extinctoare atata timp cat "masina" are doar motorul , cutia de viteze si mult fier findca majoritatea masinilor de extrem au doar sasiul si pe el construit roll-cage-ul. Eu as vedea 2 extinctoare la open findca acolo masinile nu sunt atat de taiate si au multe plasticaraie. E doar o idee Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad @sese , de ce e nevoie la extrem de 2 extinctoare atata timp cat "masina" are doar motorul , cutia de viteze si mult fier findca majoritatea masinilor de extrem au doar sasiul si pe el construit roll-cage-ul. Eu as vedea 2 extinctoare la open findca acolo masinile nu sunt atat de taiate si au multe plasticaraie. E doar o idee pai la extrem in general au rezervor modificat , poate si din aluminiu si mai expus decat la o masina de open sau standard care a fost testat de catre producator pentru astel de scenarii Recomand ca sistemul electric sa fie facut de catre un electrician capabil si revizuit dupa fiecare concurs, nu pe jenunche la fel si in cazul rezervorului (nu doar 4 pereti si o gaura) i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad referitor la ce a scris SESE ... exista un spatiu mult prea mare intre standard si open. sportul asta ( :grin: pe care inca nu l-am practicat dar il studiez :grin: ) este atat de divers si personal in domeniul tehnic incat orice incercare de a-l imparti in categ stricte are toate sansele sa strice mai mult decat sa ajute.. se va ajunge ca la artele martiale... cati dintre voi NU au intalnit macar un viceampion la arte martiale ?? (karate, aikydo, kata , etc.) asa si in acest sport cu asa mare diversitate.. io sunt capion la open 3500-3999 cm, 31'-33' MT, fara troliu, etc.... inteleg diferentierea pe baze palpabile ex :dimensiuni cauciucuri , prezenta troliu si daca este vb de un sasiu standard sau unul modificat (>30%) roll cage ar trbui sa fie obligatoriu ... dar cam greu sa mai ai participanti... macar un cadru intarit deasupra scaunelor din fata jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Ce va mai place shaorma!!! :ha: Fiecare a expus un punct de vedere dupa masina sa ... :grin: De la mine pana la ultimul toti am fost subiectivi. Nu au gandit decat prin prisma masinii cu care se da. Eu am adus oarecare argumente ptr fiecare propunere ...Voi? Sa va vad cum argumentati propunerile: @Adi Nebunu De ce 34 si nu 33? @Tuparu De ce masini modificate major la OPEN si nu la EXTREM? @Sese Crezi ca daca pleci in urma lui "Max" ai tot aceleasi sanse decat daca pleci cu un avans considerabil inaintea lui? @Stilgar Standardul exista ptr cei care sunt la inceput cu acest sport si cu competitiile. Crezi ca poti face fata direct la Open? Sau crezi ca Standardul va fi usor? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad mai bine isi dau cu parerea multi din cei care se dau in Campionatul National... parerea mea. :h5 Stilgar, noi ne dam la Cupe si prietenesti, nu confunda! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Ce va mai place shaorma!!! :ha: Fiecare a expus un punct de vedere dupa masina sa ... :grin: De la mine pana la ultimul toti am fost subiectivi. Nu au gandit decat prin prisma masinii cu care se da. Eu am adus oarecare argumente ptr fiecare propunere ...Voi? Sa va vad cum argumentati propunerile: @Stilgar Standardul exista ptr cei care sunt la inceput cu acest sport si cu competitiile. Crezi ca poti face fata direct la Open? Sau crezi ca Standardul va fi usor? aaaaaaa hai ca-ti raspund direct :cred ca mi-e mai cald la standard cu o masina pregatita spre open :) habar n-am... mi-am zis sa ma apuc de sportu asta.. si m-am apucat de citit.. am tot citit si mi-am luat o masina la care dupa cat mi-am permis m-am apucat sa imbunatatesc ce am crezut io de cuvinta in baza celor citite si mai ales din dorinta de a nu repeta greselile altora ... si nici nu apuc sa particip la un evenimant si ma vad incadrat spre extrem?!:ooo si ca idee m-as da si in campionat nu doar la cupe si intalniri prietenesti... jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad [quote @Tuparu De ce masini modificate major la OPEN si nu la EXTREM? Pai iti zic eu de ce,pentru ca offroad inseamna masini modificate. Nu face nimeni "performanta" cu masina standard. Pentru ca trebuie sa ai libertatea sa-ti faci masina asa cum crezi tu<ca o sa constati dupa aia ca mai bine nu o taiai e alta treaba :ha:). Cam cum vezi tu lucrurile la open asa insirate niste toyote,patroiale,g-uri....toate cu OME si 33-uri hai sa facem competitie...o sa se piarda toata spectaculozitatea sportului. Pe mine unul discutia nu ma intereseaza direct ca eu ma incadrez la alta clasa,dar mi-ar parea rau sa se strice treaba la open. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Ce va mai place shaorma!!! :ha: Fiecare a expus un punct de vedere dupa masina sa ... :grin: De la mine pana la ultimul toti am fost subiectivi. Nu au gandit decat prin prisma masinii cu care se da. Eu am adus oarecare argumente ptr fiecare propunere ...Voi? Sa va vad cum argumentati propunerile: @Adi Nebunu De ce 34 si nu 33? @Tuparu De ce masini modificate major la OPEN si nu la EXTREM? @Sese Crezi ca daca pleci in urma lui "Max" ai tot aceleasi sanse decat daca pleci cu un avans considerabil inaintea lui? @Stilgar Standardul exista ptr cei care sunt la inceput cu acest sport si cu competitiile. Crezi ca poti face fata direct la Open? Sau crezi ca Standardul va fi usor? Nu sunt subiectiv deloc (dar si asta e parerea mea:grin:). Eu nu stiu ce masina sa imi prepar. Samuraiul pe 28-uri sau Pajero pe 33-34-35-uri. Faptul ca se diferentiaza open-ul mare de cel mic ,dar traseul este comun, ma pune pe ganduri . Sa imi fac Samurai la O1 si sa fug tare sa nu ma prinda aia mari Sa imi fac Pajero la O2 si sa depasesc 2 "micuti" unde traseul se "gatuie" pe o urcare si am scapat de concurenta. Referitor la Intrebare: Voi fi clar avantajat daca plec primul, doar pana voi fi depasit. Ceea ce vreau sa spun este ca din O1 (cei mici) doar primii au reale sanse de castig, deoarece ultimi din pluton vor fi inevitabil depasiti de primii din O2. propunerea ta este una buna, dar trebuie facuta atunci si o separare a traseului care cu siguranta nu va fi dorita de nici un organizator. i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Sese trebuie sa-i dai bice cu Samuraiu sa nu te prinda Max cu 37-urile si sa treaca peste tine :ha: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Mie imi este frica de unul cu 35-uri care imi da cu grupul direct in ceafa :ha: i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Discutia se indreapta cu pasi repezi spre un punct mort ...Cumva ala de start? Si care mai o fi rostul acestui topic? Nimic constructiv? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KeO Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad permiteti-mi sa-mi dau si eu cu parerea, vizavi de ceea ce se discuta. evident ca n-am cea mai avizata parere, dar din pasiune, am si eu tangente cu motorsportu', si am mai urmarit si eu ce si cum se intampla. asadar, cum bine a remarcat un coleg, sunteti cu totii subiectivi si judecati prin prisma masinilor pe care le detineti deja. :grin: insa, pentru popularizarea sportului in cauza mi se pare mai ok sa puneti mai mult accent pe "standard", si nu pe "extrem", mai ales ca nu suntem o tara cu un nivel asa de ridicat al cunostintelor si bugetelor in acest domeniu. pana la urma, costi, poti face performanta si cu "standard"...dar depinde de ce se vrea la nivel de federatie. uitati cum vad eu: promovand clasa "standard", se poate atrage audienta, se pot atrage sponsori, si se pot atrage concurenti, toate, mult mai usor. de ce? 1.pentru ca cel ce casca gura pe margine, va fi curios sa vada ce face un mercedes, cum se descurca o toyota, si nicidecum nu va fi interesat de "ce dracu masina o fi asta?" 2.un producator/importator poate fi atras sa sponsorizeze un campionat sau o echipa care se da cu o masina pe care el o produce/vinde...chestie de reclama/imagine 3.cel ce cocheteaza cu acest sport, poate debuta mult mai usor, prin prisma bugetului necesar. 4.massmedia va fi mai interesata de "ce a facut x care conduce un nissan", decat de "ce a facut x care nu se stie ce conduce...e masina?!" pana la urma, si acesta este un sport cu motor, ca toate celelalte, si in el trebuie sa fie implicati producatori de masini care se adreseaza maselor, pentru ca, pana la urma, toti plecam de la ce avem parcat in fata blocului. adevarat, ca unii avem coupe-uri, altii motociclete, altii autobuze...foiecare dupa nevoi, pasiune, buget. insa "spiritul competitional" "zace" in fiecare dintre noi. veti spune acum, ca un traseu de extrem nu poate fi facut cu o masina standard, si veti avea dreptate. insa, personal am vazut cum o masina standard poate parcurge un traseu de open (poate nu mereu, dar se poate). asadar, de ce sa ne chinuim sa cautam trasee cat mai "la dracu in praznic" si mai grele, cand putem merge pe ceva mediu, cat mai multi si cu cat mai multe masini? nu spun sa se scoata clasa extrem, dar nu uitati ca daca nu avem o piscina intr-un strand, nici campioni la inot n-o sa avem, ca nu are unde sa invete lumea sa inoate...nu? exemple: 1.campionatul intern de raliuri. din 2005 s-a interzis clasa "wrc", tocmai pentru a da sanse si celor cu bugete mai mici, si a nu lasa "sa se aboneze la podium" cei ce isi permit sa achizitioneze si sa intretina o astfel de masina. si de atunci, este batalie mare la clasa N (masini DE SERIE, cu mici modificari). evident, exista si clasa A (cu ceva mai multe modificari decat N, un fel de open) si clasa H (aia fara limite) dar interesul privitorilor, al sponsorilor si al massmediei sunt atintite pe N. 2.campionatul mondial de raliuri: acolo unde "wrc" este in prim plan, se doreste inclocuirea acestei clase, intrucat a devenit prohibitiva ca si costuri, si nu mai e multa lume interesata de participare. asa a aparut S2000, sau super 2000...care inca nu s-a lansat oficial si nu a inlocuit wrc-ul, intrucat s-a dovedit ca nu e asa ieftina nici clasa asta, si e posibil sa se renunte la ea si sa fie si asta inlocuita. pana la urma, in motociclism se vorbeste de yamaha vs aprillia, in rallyraid, de vw vs bmw, in raliuri, de citroen vs ford sau mitsubishi vs subaru. aici de ce sa vorbim de "cazan" vs "trotineta"?! credeti ca va fi cineva interesat, in afara de cei prinsi in acest fenomen? ce inseamna motorsport? parcurgerea unui traseu intr-un timp cat mai scurt, nu? ce inseamna traseu? pai...pentru o motocicleta de strada=asfalt. pentru un autoturism=asfalt si/sau macadam. pentru un autoturism DE TEREN= in afara strazii. asadar, totul se rezuma la trasee. sa nu intelegeti ca vreau trasee cat mai usoare...ci trasee cat mai grele, dar care se pot parcurge cu masini cat mai de serie, sa zic asa. parerea mea este ca indemanarea unui pilot trebuie sa ramana determinanta in castigarea unei curse, iar inventivitatea in prepararea masinilor este mai grea, dar mai frumoasa, cand limitarile regulamentelor sunt mai stricte. propuneri: 1.sisteme de siguranta, obligatorii pentru toate clasele. cand exista presiunea timpului, cu totii suntem dispusi sa "impingem" masinile la maxim, si uitam de securitate. insa, daca ni se intampla ceva...mai bine sa nu ajungem acolo. eventual la standard doar extinctor, trusa medicala, contact general, sigurante capote, centuri de siguranta standard care sa fie folosite, iar la open/extrem introducerea scaunelor, centurilor in min 4 puncte, sistem de stingere incendii cu actionare dubla, rollbar. 2.anvelopele: profilul, la latitudinea concurentului. marimea, cea omologata pentru standard; pentru open, anumite limitari (gen maxim 33), iar pentru extrem o limita superioara (40, sau asa ceva, ca apoi intram la utilaje...nu mai sunt masini) 3.delimitari pe clase de motorizari, dupa capacitatea cilindrica, iar in cazuri de turbo, utilizarea unui coeficient de crestere a capacitatii, gen x1.5 (adica un 2000cmc turbo=2x1,5=3000cmc echivalent aspirat - se utilizeaza acest gen de departajare in motorsport). fara delimitari diesel/benzina, intrucat majoritatea producatorilor de autoturisme de teren au in oferta si diesel si benzina, iar concurentul poate opta dupa preferinta. 3.necesitatea ca autovehiculele sa fie inmatriculate permanent/temporar la data concursului, daca exista etape de legatura pe drumuri publice intre probele speciale, deci omologate/asigurate. pot face exceptie cele ce participa la competitii care au traseul integral in zone cu circulatie inchisa. daca imi mai vine, mai zic...daca nu va deranjeaza. cat pentru cei ce se agita sa puna treaba pe roate, mult succes si :rsp ARO CLUB ROMANIA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cpaoul Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Buna ziua, Paul Cioban, Transsylvania Offroad Club. Propunere: Siguranta la toate categoriile, Casca la toate, Centuri in 4 puncte la open si extrem, rolcage la open si extrem, stingatoare cat de multe, trusa medicala. Diferentiere intre clase: Standard - doar marimea de gume trecute in talon, indiferent de profil, max 35 la open indiferent de profil, liber la extrem. P.S. As avea o rugaminte: Pastrati acest topic doar pentru propuneri nu dezbateti aici ca astfel nu o sa se poate aduna informatiile. O propunere nu inseamna ca asa va fi stipulata in regulament ci este doar o idee inaintata catre comisia care va analiza propunerile. Ea poate fi adoptata sau nu. Fac referire si la primul post din acest topic: @Max: Cine are sugestii si propuneri pentru schimbarea Regulamentului Campionatului National de Offroad, va rog sa le expuneti in acest topic. Le voi centraliza si le voi prezenta la urmatoarea sedinta a cluburilor. Pentru a nu face un talmes balmes va rog ca sa scrieti mesajele cat mai concret. Acestea trebuie sa contina Numele , Clubul din care faceti parte si propunerea pe care o faceti. Sa nu o dam in offtopicuri cu mesaje de genul "Vreau ca toate masinile sa fie galbene" M Pajero MK I - 2.3TD - 86 T Land Cruiser LJ 70 - 2,4TD - 92 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Re: Propuneri pentru schimbari in Regulamentul Campionatului National de Offroad Propunere de la MINE catre cei care fac si dreg in regulament: 1. Clasa STANDARD - OUT! 2. Clasa OPEN impartita in doua: 2.a. OPEN Hobby - cu roti de maximum 33; rollcage;casti; fara troliu obligatoriu 2.b. OPEN Challenge - cu roti de maximum 35; rollcage;casti; troliu obligatoriu 3 EXTREM - orice dar safe (aici bagati voi din top cu cine aveti blaturile la casti, centuri etc) Problema va aparea cand se vor face circuitele. Sunt tare curios daca se vor respecta standardele, dar...in fine! Motivatia pentru impartire este urmatoarea: Aparitia FRAS nu trebuie sa fie o frana in acest sport! Ci dimpotriva trebuie sa vina in sprijinul oamenilor care au ceva banuti si vor sa iasa in natura, sa aiba adrenalina in sange sau sa participe la umanitare, ajutor offroad etc pt ca si banii lor sunt buni pt industria offroad din tara asta si de aiurea. Cand pui 33 nu-ti trebuie neaparat OME, dar e minima investitie pe care o face oricine vrea sa se dea. Deci...Open - hobby cu o minima investitie este tot ce-si doreste orice "pantofar" care se apuca de ravene. Ca sa pui 35 pe masina...ei bine aici se schimba situatia! Trebuie sa bagi bani, sa modifici rapoarte etc.....prin urmare este un pas in plus de la "pantofarul" care a incercat la semiprofesionistul care vrea sa devina ceva. Extremul nu-l explic pt ca nu e nevoie! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate