Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse

giorgel

Postări Recomandate

Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse

... de care n-ai nevoie , dar nu poti trai fara ele . Din acesi categorie cu pescuitul , berea de sambata seara , acvaristica koi-lor , televizoru' ma-sii sau altele asemenea ...

Fabricantul nu a pus indicatoare pentru alti parametri motor , din considerente clare - imensa majoritate a birjarilor nu stiu ce-i aia ( si nici 'nu-si incarca memoria') ... Trecand peste 'imensa majoritate a birjarior' mai exista un procent aproape neglijabil care mai face si altele cu masina , si care isi doresc performante maxime ( sau p-aproape ... ) si care mai umbla pe niste 'penti' , pe niste 'cercuri' ... Din acest procent aproape neglijabil mai sunt unii intr-un procent total neglijabil care mai pun si ei EGT pe motor .

Procentul asta nu va fi in atentia fabricantilor , indiferent ca sunt mari , mici , proprii producatori de repere sau revanzatori de piele de closca . Unii nu mai pun nici macar indicator de presiune ulei , doar bec ... ( Audi ... fara joja ) ...

Singura mea problema e pretul vs calitate , si e singurul aspect care ma duce cu dorinta acestei 'inutilitati' pana la cine stie care Craciun ... In tot acest timp ma folosesc de o improvizatie . La RD28 TD e indicat sa urmaresti EGT pentru ca e un diesel de turatie , data fiind originea lui ( d-asta m-am agata de ideea de RD28TD , ca-l poti pedala ca pe un benzinar si aproape ca poate ) . Chiar nu pot fara din cauza ca motorul in cauza e cam virgina si io am pofte , unele inca necunoscute , reprimate de niste arcuri nasoale si un motor vechi si fumegaios . Cu arcurile am cam rezolvat , motorul e pe vine . De fapt e pe stand , dar mai sta ... Daca as fi in locul lui as fi oarecum preocupat de viitor ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 149
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu zic ca nu merita, bunu simt in teren si nu boncaiala sinistra ajuta orice masina, fabricantul desi este un maimutoi care a adunat niste subansamble de la diversi vendori sub un coviltir s a gandit la mai multe, nu e nevoie de milioane de sonde, asta e parerea mea, nu tre sa sara nimeni de fund in sus daca are alta parere, poate sa o zica si stand pe acel fund.

daca vi si cu argumente...de ce nu?ca asa numa,sa faci offroad pe senile......

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Cateva exemple:

- un fir de la alternator s-a rupt ... incarca cu 17-18V. Daca nu aveam ceasul care-mi arata cum sta treaba....oare ce se intampla ? Ca producatorul a zis pas la acel ceas dupa modelul Y60...

- temperatura apei....la Y61...fie ca apa are 62oC fie ca are 92oC, acul sta in aceeasi pozitie....sunt 30oC totusi...La Hyundai (mai nou) toleranta este de 40oC +....

- presiunea uleiului a punctat-o mult mai bine @cos decat as putea s-o fac eu vreodata

Referitor la temperatura apei, unii producatori "destepti" au renuntat la "gauge" si au pus un bec...care atunci cand se aprinde...este cam tarziu..

In privinta EGT-ului, cele doua dubite IVECO pe care le detin au pe evacuare, imediat dupa turbina, un stut...zice-se ca variantele cu dotari mai multe aveau in dotare un ceas care monitoriza acest parametru....(motor de 2.8 si 100 de cai).

Daca revenim la problema producatorului, si am pleca de la premisa ca "a stiut ce face cand a facut masina", atunci cu siguranta ca ar da faliment, ca ar fi facut numai lucruri bune nu ? Din nou, lista de marci si modele cu diverse probleme (mai mult sau mai putin grave) este mare ... si in continuare deschisa. Culmea este ca multe solutii la probleme nu au fost gasite de inginerii lor "aia destepti" ci de pulimea care a platit un banut castigat cu truda si cheltuit pe o masina ...

Am renuntat de mult sa mai cred ca X sau Y produce masini si ca restul sunt niste carute etc...Merita amintiti aici nemtii cu ale lor masini care isi termina rodajul la 200.000km. Prefer sa-mi ingrijesc fierul cum stiu eu mai bine, astfel incat sa elimin pe cat posibil cauze de "placeri costisitoare"....restul este discutie de umplutura....Cum s-a mentionat de catre un antevorbitor...la o piesa de teatru e bine sa stii care sunt protagonistii, ce (nu) poate fiecare si ce rol joaca ... pentru ca finalul s-ar putea sa se lase cu neplaceri pe Mastercard sau Visa....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

pff astea-s fite domnule,ce daca apa are 90 sau 150,tot aia e

Link spre comentariu

eu zic ca nu merita, bunu simt in teren si nu boncaiala sinistra ajuta orice masina, fabricantul desi este un maimutoi care a adunat niste subansamble de la diversi vendori sub un coviltir s a gandit la mai multe, nu e nevoie de milioane de sonde, asta e parerea mea, nu tre sa sara nimeni de fund in sus daca are alta parere, poate sa o zica si stand pe acel fund.

Ce inseamna bun simt in teren? Tu ai impresia ca masina se poate strica doar in padure? Se mai intampla si pe asfalt ...

Hai sa ne gandim asa: fabricantul produce masina. ok, pana aici toate bune ...dar fabricantul nu cred ca isi inchipuie acolo pe linia de fabricatie sau cand scoate masina in teste ca vreodata detinatorul masinii isi va modifica trenul de rulare, centrul de greutate, ca va adauga diverse alte modificari...

Cand nu stii ce indica acele ceasuri, cand nu te uiti niciodata la martorii din bord cum si ce indica, cand nu stii sa interpretezi datele si sa le atribui diverse efecte si cauze ...normal, ceasurile suplimentare sunt inutile ...

Pe de alta parte, poti sa ai chiar si 150 de ceasuri indicatoare, sa stii ce trebuie sa indice, sa ai timp sa te uiti la ele in timp ce conduci ...daca nu stii sa iti controlezi emotiile si adrenalina...ca totul e investie in van, bani aruncati...

Ceasurile de bord stock la majoritatea masinilor noastre sunt ipotetice ...adica ...nu stii ce si cum indica decat IPOTETIC...stii doar ca e bine (asta daca indicatorii si martorii functioneaza corect) si constati la un moment dat cam tarziu ...cu parere de rau si regrete ...pagubele ...

Eu deabia mi-am montat ceasuri suplimentare. Nu stiu sa va zic ca e bine sau rau ...In timp insa voi vedea daca investitia, timpul si fiertura de creier ...si-au avut rostul sau nu...

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Avioanele de ce naiba au sute de indicatoare si ceasuri?

Daca te intereseaza de masina si de viata ta atunci cat mai multe ceasuri (indicatoare) sunt binevenite.

Daca esti nesimtit si te doare in maciuca de ce se intampla...atunci si o caruta este binevenita pentru tine! Masina este ca femeia! O regulezi tu..o regulezi..dar daca nu te mai uiti si-n ochii ei inseamna ca esti un idiot!

Deci cat mai multe ceasuri ...cu atat mai bine!

Editat de mac01
  • Like 1
Link spre comentariu

asta e unul din momentele in care rezonez cu yonutz, uneori e tardiv cu mii de ceasuri(rele) si da , ai dreptate acele gunoaie despre care se vorbeste nu sunt avioane, eu zic sa lasam femeile pentru ca ele nu se reguleaza pe ceas, multi afla asta mai tarziu, unii nicioadata.:wink:

Link spre comentariu

Exista un ceas pentru fiecare lucru in parte. Daca nu ai grija ca obiectul respectiv sa functioneze corect..mai devreme sau mai tarziu te va lasa cu ochii in soare!

Cu cat ai grija mai mult de acel obiect cu atat satisfactiile vor fi mai mari si perioada de viata va fi mult mai lunga.

Hai sa ne auzim cu bine!

Editat de mac01
Link spre comentariu

corect fiecare face cu fierul lui ce vrea.unii pun ce vor pe acareturi si ce cred ca e necesar,altii nu pun decat combustibil :old

P.S. si voi inveli si galeria in banda termoizolanta,iar ce ramane o voi dona pe forum:wink:

Editat de CatalinU
Link spre comentariu

P.S. si voi inveli si galeria in banda termoizolanta,iar ce ramane o voi dona pe forum:wink:

nu esti singurul si eu vreau sa fac acelasi lucru cu prima ocazie cand dau jos ce e pe acolo :)

pe celelalte benzinare am folosit banda si nu e chiar moft,spun chiar penmtru ca dupa un an jumate a trebuit sa o refac ca se umpluse cu pamant :)

in rest pot sa spun ca masurat empiric si total inexact cu o sonda ambientala deaia folosita la cuptoarele electrice de tratament am sesizat o scadere cu 35-40 de grade a temperaturii in zona respectiva.

deci e bine cu cat scazi temperatura in compartimentul motor ai parte de racire mai buna si de umplere mai buna.

eu vreau si turbina sa o invelesc in protectie deasta aluminizata si vreau inclusiv admisia sa o fac astfel pana la si de la intercooler.

oricum am cred ca vreo 5 metri si macar sa o folosesc la ceva :):):)

Link spre comentariu

eu zic ca daca ai asa:

-baterie(voltmetru)

-temp apa

-temp ulei

-boost(presiune turbo)

-presiune ulei

e cam de ajuns pentru un utilizator normal, unii nici pe alea nu le au, acuma ca ai AFR metru,EGT metru, altimetru, densimetru nu e rau da e doar o droaga da o in mama ei, nu avion, oricum vroiam sa va zic ca am vazut carute cu milioane de ceasuri, arata nasol si complica plansa de bord aiurea, doar nu o sa adoarma nimeni cu talpa apasata pe acceleratie si masina scurmand.

Link spre comentariu

Ba da . Io . Si pentru asta am ventilator suplimentar la radiator , IC ventilat fortat , termoflot marit , circuit de racire modificat cu doua termostate si racire suplimentara la chiulasa cu derivatie la cil 6 , marit cu biaxul porturile de racire la chiulasa si bloc , schimbata turbina pe pompa noua ... Si voi adormi fericit pe pedala sau pe unde imi astern paturica ... sper ca sfertul ala de somn( pe pedala ) binecuvantat cu un diesel tinut la 4500 ture sa fie facut din mai multe sferturi de ora ... timpul o sa ne arate !

Si cred ca arata nasol cu multe ceasuri , drept pentru care am taiat o carcasa de bord originala si vine in completarea bordului ... acelasi design ...

Culmea , nu-mi ajunge nici macar alea 7 ( sapte , dintre sase si opt ) ceasuri , pentru sunt io obsedat de ora exacta ... si culmea , am mazilit si unele din bordul original , si am si voltmetru pe poteca consumatorilor ocazional ... Ca sa stiu ce , cat si unde canta cucu de la ceas ...

Si cred ca ai dreptate cu droagele , masina mea va arata ca o droaga mult timp de acum inainte , cu vopseaua de pe capota coapta si julita , cu manarele de la usi infundate in portiere ... In compensatie , saptamana viitoare duc la zincat alte role de troliu si traversa de la ( noua ) cutie de viteze , luna viitoare barele fata si spate ... Cine vrea sa vada bling-blingurele sa se lase pe vine ... Pentru mine conteaza putin spre deloc grosimea lacului ... banii de vopsea i-am dat pe doua becuri ( nasol , nu ? ) ... banii de lac i-am dat pe faruri si semnale ( tot nasol ? ) ... fiecare cu prioritatile lui .

• Like 1

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

ai dreptate, fiecare face ce vrea cu masina lui insa eu am observat ca multi complica lucrurile adaugand elemente noi care la randul lor genereaza defect sau se defecteaza ele insele si practic fac asta doar ca sa aibe "miscare in foaie":banana

masina e buna asa cum e ea, de aia din lada nu faci jeep, de aia din duster nu faci nissan, poti sa i pui si lapte de cuc, cesulete, sonde pentru vremea de afara....

Editat de comanr
Link spre comentariu

Cos esti naspa :):):)

apropo am pozele dar nu am cum sa le descarc acum ca nu am cablul de date la mine:D

legat de ceasurile din bord pot sa va spun ca intradevar de cele mai multe ori sunt doar pentru nivel d einformare si cel mult ghidare asupra a ceea ce se intample pe acolo pe la motor in rest daca vrei ceva concret si exact cea mai buna si simpla varianta,dar nu cea mai ieftina este sa pui ceasuri pentru ce vrei si ce te intereseaza ca utilizator.

daca ar fi sa facem ca la madmax si daca ce ar fi in filme sar putea aplica si la noi eu mi-as face o plansa de bord care ar contine urmatoarele:

-presiune si temperatura ulei motor plus temperatura inainte si dupa racitor

-temperatura ulei si presiune ulei cutie-mai ales in cazul cutiei automate

-temperatura lichid racire motor

-voltmetru

-boost

-EGT

-nivel combustibil pe fiecare rezervor

-temperatura aer admisie in diverse puncete ale circuitului-intrare in circuit,inainte de intercooler,dupa intercooler si la intrarea in cilindru dupa turbina

-temperatura motorina -in rezervor si in circuit pe tur si retur

-turometru desigur

-daca ar fi sa mai punem si chestii de fite :) as pune un senzor de temperatura pe lichidul de frana si temperatura pe diferentiale/punti si CT

-si un senzor de nivel la vasul de expansiune ca sa nu risc sa raman fara pe vreo inclinatie laterala cum am patit la alta masina si la care a crapat busonul vasului.

dar deja numai cate ceasuri si senzori sunt deja imi mai cumpar o jumate de masina:D:D:D

desigur aici nu se includ si becurile.martorii de stare a cuplarii decuplarii diff spate.ventilator,troliu...etc etc

Link spre comentariu

Am o febra nesimtita d-aia demolatoare care nu ma lasa sa dorm , azi am mancat niste ( patru ) fulgi de porumb ... e sarbatoare cu festin ca azi am mancat ... nu ies in atelier sa fac acum poze , chiar cu riscul de a ma plictisi . Mai bine plictisit decat impiedicat pe scari !

Maine , ti-oi face ... poze .Am cateva , dar nu stiu unde sunt ca folosesc aparatul foto ca un blocnotes cu imagini si le tin doar cat am nevoie si pe urma gata le arunc la tomberon ... daca ma senilizez stiu ca n-am ce pierde , voi fi fericit .

Azi avui 'relevatia' zilei - vrusei sa zic ca cine are nevoie de monitorizarea EGT chiar trage de masina si cauta un mod de a face asta in mod constient . Cui nu-i trebuie sa nu-si bata capul ...

Pe urma veni a doua 'relevatie' si mi-am dat sema ca contrazicerile astea gen nu trebuie /nu aia / nu ailalta sunt doar vorbe-n vant , mai goale de sens decat oole clocite , la fel de ridicole ca si negarea unui sertar pe un forum de mobila ... inutilitati buruienoase . Pacat ca printre ele sunt si prea putine vorbe adevarate ... pacat ca astea fac imposibila moderarea corecta , inflexibila ... asa cum se cuvine pe un topic tehnic ... s-ar pierde si ( putina ) farama de informatie utila ...

Revenind la subiect - in cazul motorului RD28TD o monitorizare oarecum asemanatoare EGT dar mai inexacta se poate face masurand temperatura uleiului din baia de ulei , pentru ca pistoanele au capul racit interior cu cate un jet de ulei permanent ejectat de cate o duza ce trimite un jet compact de ulei intr-un canal inelar din capul pistonului . Uleiul este evacuat imediat pe o evacuare situata diametral opus intrarii . Contactul direct intre cea mai calda zona din motor si ulei poate fi folosit la interpretarea temperaturii de functionare a capului pistonului ( strict dependenta de temperatura gazelor de ardere ) .

Strict in cazul meu - eu nu mai cer putere de la motor cand se plafoneaza , stiu ca pompa debiteaza motorina cu halba dar motorul nu are boost s-o arda si arde tarziu in cilindru si o parte in zona turbinei . Stiind ca e inutil sa insist pe pedala ca nu merge mai bine ci exact contariul , regresesz in viteza si asta e , atat face asa mergrem /asta avem cu asta defilam .

O iesire din situatie ar fi punerea in functiune temporara a bujiilor incadescante , dar asta nu rezolva problema arderii ci ( prezumtiv ) ar imbunatati o pulverizare mai deficitara ( specifica presiunilor relativ medii specifice motoarelor cu antecamera ) .O alta iesire din situatie ar fi adaugarea in camera de ardere a unui compus inflamabil care sa ridice temperatura si sa ajute la arderea ( in procent mai mare ) ( a ) motorinei care nu reuseste sa arda si ridica EGT (ardere intarziata - dieselul are exces de aer si postardere in timpul si dupa evacuare ) . Un ajutor la ardere excelent ar fi fost eterul etilic , dar e 'cam' ilegal ca se 'cam' utilizeaza la gastronomia unor prafuri albe de tras pe nas . Alta varianta dar mai putin eficienta si ceva mai greu de controlat dar foarte accesibila si ( totusi cam ilegala ) usor de pus in practica ar fi GPL . Aici devine interesant care e cresterea de randament a arderii si cat de mare e cresterea EGT .

Mai zic mai incolo ca io acu' plec sa iau ceva aer , simt ca fulgii aiade porumb vor sa evadeze prin sinucidere aruncandu-se de la inaltimea crenelurilor din varful turnului .

Link spre comentariu

nasol moment dar se zice ca cei mai santosi racesc vara.

discutia devine extrem de tehnica de la un punct in colo, cu egt sau fara egt, sfatul meu nu e cel pe care cineva il doreste insa este cel de care e nevoie:

tineti motorul din scurt la consumabile, utilizati carburantul specificat de producator si nu e nevoie de nimic in plus, daca masina e masina are ea deja cateva ceasuri de la mama ei, daca nu pui ca la dacie, tai bordul si pui doo ceasuri din alea de ulei si apa si cam asta e.

eu nu cred ca se poate face cine stie ce performanta cu motorul despre care se vorbeste, e slabut pentru asa ceva iar cine are masini "de joaca" stie despre ce e vorba.

daca cineva a investit si a montat diverse accesorii, a imbunatatit racirea,etc, aste s lucruri bune, mai ales daca in timp s au dovedit eficiente insa cu o tenta de inutilitate sesizata chiar de cei care le au montat, pe sistemul "orice cal de curse ajunge o gloaba"

Link spre comentariu

Si eu fusei la medic , dar cred ca diagnosticul e acelasi : o sa mor sigur pentru ca tanar fusei pana acum si toate trec . De asemenea , cu siguranta si masina va ajunge la fiare vechi . Daca stii ceva mai multe despre motorul in cauza sau despre cele in discutie , te rog sa ma luminezi , iti voi fi recunoscator . Inclin sa cred ca n-ai fost utilizator a acestui motor ... ca altfel ai fi stiut ce si cum , nu pareri din auzite sau parute , aruncate gratuit . ... Singura mea cerere neconditionata si neconditionabila este ca aceste cunostinte sa provina din prima sursa , sa-mi arati cum , ce si cat te-ai murdarit pe sub unghii . Daca n-ai d-astea , e bune si unele paralele - oricare altele , dar nu aberatii pe langa miriste ca cele de pana acum rezultate din primele trei sugestii ridicate la fileu de varu googuulu . Multumesc anticipat . Astept cu emotie niste critici constructive sau macar o caterinca inteligenta . Daca nu , fac anticipat un apel la bunul tau simt . Multumesc , inca o data .

Mi-am ales masina asta ca e una din putinele care se potrivesc cu mine , la fel ca perechea stapan-si-cainele-sau - de multe ori ridicola la prima vedere dar eficienta in lumea lor . De fapt am ales un sasiu bun + plus o caroserie cu volum mare si restul stiam din prima ca mai fac eu ceva pe la dedesubturi , ca sa fie bine sa nu fie rau . As fi ales fericit o duba , dar ar fi aratat cam ciudat cu 31 MT ... cred ... Poate mai incolo ... duba , pe senile !

Pana atunci e singurul compromis LEGAL care sa poata merge oriunde . O masina cu performante de top mi-e total inutila , din multe motive dar in special de fiabilitate si costuri de achizitie , intretinere si exploatare . Am ales cu grija in ce-mi pun sperantele si banii , dupa mai multe incercari . Nu mai caut ca nu mai am ce , m-am lamurit indubitabil despre unele suspensii fata , motoare prea calde si fortate cu ungeri aberante , masini care nu pornesc daca bateria are 11 volti , masini care nu merg cu apa la bord , motoare extrem de inghesuite sau masini construite stangaci pe baza unor idei de pe timpul lui Elvis , inca aplicate . Le las altora care sunt fani dedicati ai marcii , oricare ar fi ea .

Sunt pregatit sa ma strecor printre copaci julindu-le coaja si iesind pe geam , sa cad de pe drum , s-o pun pe-o parte , sa calaresc capota care poate sa indure asta , sa merg cu mormoloci in faruri si in cotiera . Sunt pregatit pentru ca repetitia e mama perfectiunii .Si sunt pregatit sa ma bucur de fiecare moment al muncii mele asa cum m-am bucurat si pana acum . Ma bucur io , de reusitele mele marunte si neimportante si de esecurile mele mari sau mici , de noptile mele in care nu faceam mai nimic dar care insemnau un mare pas invizibil . Niste manglii tot intreaba ' hai ba , cand il pui , cand faci aia , cat mai dureaza' . ...mai dureaza ... pasi mici , nu heirupisme .

Revenind la subiectul strain de subiectul EGT - n-am facut poze , am doar cateva vechi , destul de irelevante , Revin mai tarzior cu fo' doo actuale cu starea de fapt a gloabezeniei .

342925802_P1090868(Medium).JPG.7d05b98c29532f704e945fb38cdaa3ba.JPG1926337595_P1090810(Medium).JPG.64e36d722be4569308592687cb38168d.JPG1467809529_P1090884(Medium).JPG.bcc58ee35dd293164669caaf3b2cd384.JPG493495490_P1090885(Medium).JPG.91acd99a14f5ad1244a68cbf7d3789d3.JPG

Editat de cos

Link spre comentariu

Clisee proaspete inca umede .

1090395738_P1090978(Medium).JPG.9ce578215a68970921d23f0ebfd03d4e.JPG1117451581_P1090979(Medium).JPG.4857289cf1aed0b75510c5a4f31d2a38.JPG1487918104_P1090967(Medium).JPG.60807c3f4ad20bfe9d3d3bcfca95b137.JPG2063087040_P1090968(Medium).JPG.0479ad90201285fed577c25abbeb3d21.JPG259996669_P1090969(Medium).JPG.812ea68437ae932e1231a007a7bb50df.JPG11898095_P1090970(Medium).JPG.a16e244542458694e62b97237ab3f41f.JPG2124703298_P1090971(Medium).JPG.a6c41a54833277fb0f57df48f32b9761.JPG2124703298_P1090971(Medium).JPG.a6c41a54833277fb0f57df48f32b9761.JPG251390178_P1090972(Medium).JPG.6c22364dd9fe8a9409a18d7cb6201baa.JPG1238551953_P1090973(Medium).JPG.bca21d80babe408a39bbd5a5199e4ba8.JPG1227652742_P1090974(Medium).JPG.5349a3325bcc05c6e132fef5f23b11dd.JPG846875799_P1090975(Medium).JPG.a4c14c530f65521723fa28f465e2e659.JPG807183051_P1090976(Medium).JPG.e0725c39bc99279f386922794d1cdc3b.JPG1074737896_P1090977(Medium).JPG.0f48ba79ee96961cf98a0375497f2e52.JPG1117451581_P1090979(Medium).JPG.4857289cf1aed0b75510c5a4f31d2a38.JPG247139924_P1090981(Medium).JPG.bbc62b7165062f1b62ee6a3e9e13a7d3.JPG

Cine mai stie cate ceva stie la ce sa se uite .

As mai zice ca bulangiu' asta are pistoanele cele mai mari ( rezonabil ) posibile , noi cu tot ce inseamna asta , cam mai mica grosime de garnitura ( rezonabil ) posibila , tot ce tine de supape inclusiv scaune noi , axa cu came coborata , doborata , gaterizata , afumata , descantata , fu*u*a , linsa, trasa , impinsa .... multi m-au intrebat de ce nu am vposit aia , ailalta ... Nu ... pen'ca nu-i de show ... ar fi fost muult mai ieftin ...

Editat de cos

Link spre comentariu

De vreme ce bunul simt a fost calcat cu bocancii ... intreb ... de se defecteaza mai repede un motor NOU , care e echipat cu mai multe indicatoare ? credeam ca zici ceva de riscul racirii prea mari a unor antecamere , incalzire tarzie sau ceva p-acolo , Dar ... din nou , nu ...

Si ... credeam ca un EGT mare omoara orice motor , de la Mobra la Chinook .

Ce vrea sa zica aia 'merg cu margarina' ? e ceva ce-mi scapa ?

Link spre comentariu

daca ti ar pasa de temperaturile de lucru ai lasa egr functional, asta daca si motorul il ai in parametri, gazele sarace in oxigen iti vor raci imediat dupa o forja camera de ardere.

o alta metoda pentru a masura temperaturile de lucru din cilindru ar fi prin masurarea rezistentei bujiilor incandescente.

eu chiar consider toate aceste modificari o "miscare in foaie inutila" din moment ce ai blindat egr ul care este extrem de eficient la acest lucru, da fiecare face ce vrea sau ce il taie capul cu atelajul din batatura.

Link spre comentariu

EGr-ul nu permite o ardere completa , saboteaza ventilarea corecta posibil a cilindrului - gaze calde si implicit mai putin dense- deci motorul are putere mai mica si astfel va trebui demultiplicat mai mult pentru acelasi lucru mecanic , deci va consuma mai mult combustibil ca sa acopere demultiplicarea aia sau marita cilindreea sau folosite artificii functionale scumpe cu fiabiliate in timp mai mult decat indoielnica . Un EGR functional scurteaza viata supapelor si a grupului cilindru.piston , a uleiului , reduce puterea , intretinerea sa e greoaie si relativ scumpa ca si produse si manopera ( curatarea EGR , a EGR cooler - daca exista - si a traseelor implicate in recircularea gazelor ar trebui facuta la 20 -30 mii km , adica la fiecare al doilea schimb de ulei . Pe langa faptul ca nu stiu de unde a mai aparut si genialitatea asta cu racirea EGT cu gaze din EGR .... folosind arderea saraca in oxigen ...gazele recirculate sunt calde ... si fiecare grad conteza ... iti urez sa-l stapanesti sanatos si sa contribui la economia globala cheltuind mai mult cu masinile moderne cu cate doua EGR-uri ca sa fii fericit si impacat si sa-ti fie de bine ... Eu am preferat un motor nou cu compresie marita pentru o ardere cat mai completa - metoda incomparabil mai simpla si mai eficienta ... si care se incadreaza in normele legale impuse la un diesel .

Folosirea bujiilor ca si rezistenta variabila ar trebui facuta cu un microcontroler , care sa fie programat sa calculeze uzura bujiilor in timp si nu numai ...

Crezi ca poti ? Crezi ca merita ? ...

Iti urez mult succes cu variabilele problemei , daca e nevoie discutam constructiv cu tot ce stiu eu , cedez toate beneficiile rezultate din punerea in practica a acestei idei . Mult noroc iti doresc cu asta , vei avea nevoie .

Eu prefer ca prima alegere varianta indestructibila - EGT mecanic cu tub capilar , cu o secunda si juma' mai lent , mult mai ieftin , total independent de orice baterie , fara microcontroler , tara tester ... garantat pe viata . Intarzierea e valabila la orice sonda EGT care are o oarecare inertie termica si care e influentata de caldura mediului in care e montata , indiferent ca e de fapt bujie , rezistor sau termocupla .

P.S.

...daca tot zici ceva zi la subiect , orice la subiect ... am aberat eu destul cu poze si altele ... Multumesc ...

Editat de cos
  • Like 1

Link spre comentariu

incerc sa ti inteleg ideile, insa tre sa intelegi si tu ca nu la compresie este problema, pentru o ardere completa pe langa compresie ai si tehnica si presiunile din injectie iar la un motor modern condus corect, adica sa se lase turbina sa aduca aer, nu bruscat, gazele de recirculare sant relativ curate, intelege si tu ca am motoare de 300k fara egr demontat si care trag bine si sunt in parametri, daca vrei poti sa le vezi cum merg.

egr este cel care raceste un diesel din interior, fac o analogie, ca la motorul pe benzina care pentru a fi racit se injecteaza cantitati mai mari de benzina.

multi au observat ca egt este mai mare cu egr anulat dupa ce au pus ceasul.

esti de acord ca daca tii in blana un diesel oricare ar fi el il omori repede, la o utilizare normala chiar si in teren ai niste varfuri de sarcina dar banuiesc ca nu esti taliban sa i dai pana i sar pistoanele sau pana se inroseste catalizatorul sa ajungi sa tii cont de acel ceas pentru a lasa pedala mai moale.

ti am zis, nu consider un lucru rau nici un ceas in plus la o masina da sincer nu stiu cat ajuta cu adevarat un ceas egt la acel motor, poate ajuta daca ai anulat egr ul, aici e posibil sa fie util.

de acord ca pe langa avantaje apar si dezavantaje la egr dar la un motor totul este un compromis, motorul se uzeaza de la prima cheie si noi avem sarcina sa i lungim viata folosindu l corect si intretinandu l.

treaba cu modificarile la racire mi se pare un lucru bun la tine, insa nu de putine ori o solutie gasita la o problema genereaza noi probleme.

eu va urez succes, pana la urma monitorizarea unui motor ajuta utilizatorul sa inteleaga anumite fenomene care se petrec sub capota, fenomene pe care nu toata lumea e capabila sa le perceapa.

Editat de comanr
Link spre comentariu

Pe bune , EGT-ul e folosit de 'cei care dau in motor ca talibanu'', pentru ca ... si de aici se rupe filmul pe care se pare ca nu-l intelegi , si nu eu voi fi ala ca sa explice iarasi si iarasi .

Tot n-am vazut explicatiile alea tehnice , ci in continuare alte derapaje . Egt nu e mai mare dupa anularea EGR , cel putin in lumea in lumea in care ma invart eu - nu stiu cum o fi la tine . Cum intr-un tarziu realizez ca traim in lumi diferite si cred ca ne pierdem timpul incercand sa laminam Dunarea .

Link spre comentariu

Cum oare s-o explica ca dupa ce am blocat EGR-ul temperatura gazului de evacuare s-a dus cu 50OC ... in jos ? Si aici vorbim de acelasi regim de exploatare ? Poate cea mai buna analogie sa intelegi cam cum e cu mizeria aia de EGR ar fi sa te pun sa alergi cu gura inchisa, iar pe o nara sa ai un furtun care-ti contine ... expiratia. Dupa care vedem naduseala :)....Elementary, my dear....@comanr....cum zicea A.C.Doyle...

EGR a fost o gaselnita a dracului de smechera a producatorilor de motoare/vehicule sa se incadreze in anume norme de poluare. Si in plus, o sursa sigura de venit pentru service-uri - dar aici zici ca ar suna a conspiratie....

Studiaza attachment-urile....si zi-mi cu mana pe inima ca-ti place EGR-ul ...

PS. Ursachele e cel curat...

clean.jpg.6e95230f9a23abb3afe5f445d628022d.jpg

dirty.jpg.2075561f8296ded19fd03b3538201bf9.jpg

clean1.jpg.1501c5fc9a7be1736b9e63015667b4ba.jpg

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

EGR-ul este un cacat ... un fel de canal unde se strang tot felul de mizerii care iti obtureaza multe optiuni.

Indiferent ca motorul e uzat sau nu ...Mizeria aia care se vede acolo in pozele puse de Ursu in mod sigur nu face bine motorului! E ca si cum te-ai caca in pat, in camera in care dormi si ai pretinde ca aerul pe care il tragi in piept e al naibii de curat. Si nici pe la nari nu te-ar gadila vreun miros. Dar tu continui sa te intorci pe partea ailalta storcind cacatul cu spinarea ...

Dar specific romanului care este... atitudinea ... cacat japonez ...papa bun ... merge mancat pe paine ca icrele de manciuria inainte de cafeaua de dimineata... :uameni

Sa mai cascam naiba si noi ochii pe la altii (haustralia)...ce si cum fac ...ca nu sunt chiar atat de prosti ...si noi suntem cei mai destepti ...De fapt ...noi nu suntem destepti, suntem romani ...deci genii ar fi prea putin spus! Sclipitori! :ha:

LE ...Daca tot sunt unii fani EGR si marmelada de acolo ...propun sa ne dea adresa ...sa-i trimitem cateva borcane ...sa aiba suficient in debara si ptr zile negre! In caz ca motorul lui n-are suficient sa-i faca plinul de acolosea din borcan, sa fie la linie, la nivel ...la jumatatea dintre minim si maxim! :ha:

Editat de Astral

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare