mac01 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse Daca citesti si forumurile internationale, foarte multi au avut probleme grave cu motoarele masinilor datorita acestor piese antipoluare. Eliminarea lor nu se intampla numai la noi. Eu nu zic sa nu fim eco (toti vrem asta), dar si eco asta are o anumita limita. Le-as lasa fericit pe masina atata timp cat stiu ca nu provoaca daune majore. Chiar as fi fericit daca as sti ca aceste piese nu aduc decat un bine si masinii si populatiei. Intotdeauna aleg partea care-mi aduce cele mai putine prejudicii, si-mi place sa previn aparitia lor. Hai c-am deviat de la subiectul topicului. Deci puneti-va sonde si ceasuri egt ca si mie imi place sa vad ce se intampla cu motorul meu. Editat Iulie 3, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse mie imi plac foarte mult tevile albe pe dinauntru la diesel, chiar cu pretul unui consum mai mare, cu pretul unui service mai costisitor, asta inseamna evolutie, una mica dar importanta pentru orase, particulele nu se vad dar ele exista. la noi in saracia asta nu poti sa ceri asa ceva, majoritatea au second- hand uri cu probleme si apeleaza la tot felul de solutii, trebuie sa o rezolve cumva dar cei mai periculosi indivizi ca si gandire, practic acei oameni care au comunismul si prostia in sange sant cei care anuleaza sisteme perfect functionale fara a avea probleme, pe motivul : anulez, ce altii au, nu , eu de ce sa pastrez filtrul, sa consum mai mult? din cauza acestor oameni si a acestei gandiri o sa avem probleme si avem deja. ai un lucru evoluat, nu ai probleme cu el, masina merge, nu o sa te ingropi cu ea, foloseste o asa cum e ea fara sa ti bagi labele aiurea pentru ca masina aia e mai buna si prin faptul ca are esapamentul alb. iara nu vorbesti frumos-sper sa sesize vreun moderator ca esti la abateri repetate. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse Cred ca nu reusesti sa faci legatura intre ueiul curat ,galeriile alea curate si faptul ca sunt curate pentru ca motorul cu egrul ala blocat nu scoate funingine si alte gaze . Daca nu scoate gaze si funingine ( fiind curat ) cum poti aduce acuze ca polueaza cu egr obturat . Sau cumva tevile alea sunt superinteligente stau albe de frica prostului ? In alte state EGR-ul blocat se amendeaza cu aprox 800$ , dar multi o fac pentru ca legea nu prea e facuta pentru mecanica ci pentru a mai face niste bani si ei au inteles asta . Blocarea o fac discret si curat , si culmea ...trec cu drapelul sus de inspectia tehnica . Asta e valabil unde s-a mentionat in lege , ca in alte state/continet nu conteaza daca motorul e cu egr sau fara , functional sau nu , ci conteaza doar ca motorul sa indeplineasca norma de poluare , oricare ar fi el si pe orice sasiu ar fi instalat . Daca nu se incadreaza in norme , un inginer specifica niste specificatii si vor trebui indeplinite pentru a obtine dreptul de circulatie . Cazurile sunt rare si apar de obicei la motoare la care s-a intervenit destul de mult cu alte sisteme de admisie si alte sisteme de combustibil , in nici un caz la motoare care sunt inca asa cum le-a scos fabricantul , Culmea e ca sunt cateva legi pentru populatia generala si cu totul altele pentru utilaje , in special motoare stationare la care norma de poluare exista doar daca sunt in componenta unor grupuri de cogenerare ( si sunt amplasate in subsolurile din oras , multe fiind pe alimentarea cu gaze naturale si astfel indeplinind normele fara egr sau alte mijoace ajutatoare ) sau unor situatii speciale in care trebuie sa poti linge de pe motor sau schimba linistit scutelele unui bebelus pe banca alaturata - sistemul de depoluare e foarte complex si mai mare decat motorul in sine . In nici un caz cu egr , care nu e aplicat la motoare ce trebuie sa functioneze neconditionat si la care se cere puerea maxim disponibila . Ce am crezut ca ar fi egr la un motor mare pe un grup de tractiune era de fapt niste tevi savant studiate care fac parte dintr-un sistem de admisie cu circulatie fortata pulsatorie . Zero egr , zero catalizator ... doar un sistem de postardere la o locomotiva mica pe benzina intr-o zona rece si care de fapt era parte dintr-o toba de esapament foarte eficienta , cu ceva recuperare de caldura . La motoarele navale care sunt extrem de mari consumatoare ( fie ele mici sau mari ) , nici pomeneala ... ar fi culmea rasului , fiecare newton conteaza ca e de dus marfa nu kilograme in plus raportate direct la eficienta motorului si ar afecta direct fiabilitatea ... Cum ar fi sa cureti saptamanal 18 egruri in care ai putea inghesui doua perne mari ... Sa nu ne credem destepti peste masura , sau cel putin sa nu gandim fara creier . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse eu cred toata lumea a care a vrut a inteles, cine nu vrea sa intelega nu o sa inteleaga in veci, ramane la ideile pe care le crede nemaipomenite, nu uitati insa ca egr ul in sezonul rece si nu numai miscoreaza destul de mult timpul de incalzire a motorului ceea ce mi se pare foarte util atat pentru consum cat si pentru uzura, bineineteles veti contrargumenta, asta are mai putina importanta. as dori insa sa nu mai promovati anularea sistemelor antipoluare de pe masini, e un exercitiu de bun simt pana la urma urmei si bunul simt nu se evalueaza in bani desi asa ne am obisnuit sa evaluam totul in bani. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse Este un forum auto. Se discuta si se dezbate o problema. Nimeni nu promoveaza nimic, la fel cum nimeni nu obliga pe nimeni sa anuleze sau nu functionarea unor piese. Ramane la alegerea fiecaruia ce este bun sau nu pentru masina lui. Fiecare este matur si responsabil pentru alegerea facuta. Doar nu suntem niste copii sa ne lasam influentati de educatia parintilor. Ce naiba..am pretentii la tine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse auzi la cativa ca e nemaipomenit, opinia publica e usor de manipulat mai ales daca nu au de a face cu masinile prea mult, asa te trezesti ca i vezi cu lantul atarnat la gat ca vin sa faca egr off si dpf off pentru ca a auzit ei de la niste bajeti de pe net. ca ies niste bani din treaba asta , de acord, eu la 2.5 dci fara egr functional/blindat am facut frigul o iarna, am consumat mult, masina de 300k fara admisie data jos sau alte alea, s a inlocuit vana EGR , masina merge ok si asta e. orice masina are niste cheltuieli, dieselul nu mai tine cu casa de multa vreme, e pretentios la uleiuri la filtre la drum lung si la un stil de mers relativ turat cu incarcare mica, tot tugulanul la noi in romania ia un "sehas" la 200k si apoi tipa ca i se infunda si ca nu merge, pai nu merge pentru ca anumite componente nu mai sunt in parametri, da v am zis ala are o scuza, nu are bani. ce te faci cu CLS nou nout oprit in poarta service ului care vrea dpf off pentru ca asa e moda , asa se face , asa fac oamenii destepti. eu chiar imi doresc un control tematic din asta(o sa faca bani de o sa se traga pe maini) sa zgunduie putin masinile cu euro 4/5 pentru ca sant multe fara dpf si egr din doua motive: -nu au bani sa le intretina (practic nu si le permit) -e multa prostie si nesimtire la noi, se disableaza sisteme functionale, fara defect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse cu riscul unui ban pe perioada nedeterminata... - a treia oara cand ne jignesti - esti .... dar un sincer "mars la origini" tot iti urez.... cine mama dracu te crezi ma retardatule de ne tot faci prosti ? esti vreun geniu neinteles ma ? vezi ca PAmantul este scurt si eu am cativa GB de memorie pentru din astia ca tine. Am tras apa dupa tine ! sper sa o faca si moderatorii! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse ca ies niste bani din treaba asta , de acord, eu la 2.5 dci fara egr functional/blindat am facut frigul o iarna, am consumat mult, masina de 300k fara admisie data jos sau alte alea, s a inlocuit vana EGR , masina merge ok si asta e. Ce bani crezi ca poate sa iasa dintr-un amarat de dop pus la vana egr? Crezi cumva ca mecanicul respectiv se imbogateste din treaba asta? Hai sa fim seriosi. Inainte de eliminarea egr-ului, a dpf-ului, inainte de chip tuning, aveam un consum in oras de 10,7-11%. Sa nu mai vorbesc de faptul ca iarna mi-era frica sa stau sa incalzesc motorul (sa am caldura in habitaclu), deoarece se infunda filtrul de particule. Acum consumul a scazut in oras la 9,9% iar iarna stau linistit si incalzesc motorul 2-5 minute fara frica infundarii rahatului de dpf. Adu-mi argumente ca eu am gresit in alegerea facuta. Editat Iulie 3, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse sper ca lumea realizeaza ca nu fac referire la o persoana anume, cine nu face fata la discutie ar putea sa nu posteze. ies bani multi deoarece trebuieste rescris un eprom in calculator ca sa nu mai intre in regenerare si sa nu aprinda martori la bord. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse eu am o seara agreabila!si daca catadicsesc sa!arunc un ochi aici inseamna ca-mi pasa de ceea ce e aici. stii ce inseamna troll si flame ? NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse da, exact ceea ce faci tu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse La masinile cu filtru de particule asa este. Dar la masinile care nu au filtru de particule doparea egr-ului nu inseamna neaparat si anularea din soft. Editat Iulie 4, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse Cu riscul de a pierde ceva care m-ar putea interesa , renunt sa mai urmaresc topicul pentru ca s-a basicat prea mult cu prea multe prostii . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse @comanr; Sa-ti dau un exemplu. Atunci cand ia foc o casa (Doamne fereste) este indicat a nu se deschide geamurile. Oxigenul intretine arderea si chiar o mareste. La masini este la fel. Senzorii vad ca aerul este imbogatit in oxigen si comanda calculatorului sa injecteze un debit mai mic de combustibil. Eu nu stiu ce s-a intamplat la masina ta dupa doparea egr-ului, de a crescut consumul de combustibil. Nu mi se pare logic. Du-te si fa un gratar cu cei dragi. Daca gratarul respectiv arde greu pune un ventilator asupra lui. Editat Iulie 4, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse am observat ca acul de temperatura urca greu, foarte greu cu egr anulat si din aceasta cauza am consumat mai mult, nu exagerat dar mai mult cu aproape un litru/100km. raspundea mai bine la acceleratie dar cum statea la relanti cum era frig in masina, motorul cu acul jos imediat, cu egr functional lucrurile erau mult mai ok, masina se incalzea mai repede, vara probabil nu se simtea insa masina era folosita zilnic , facea sute de km zilnic si cel mai bine a mers cu egr functional. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse auzi la cativa ca e nemaipomenit, opinia publica e usor de manipulat mai ales daca nu au de a face cu masinile prea mult, asa te trezesti ca i vezi cu lantul atarnat la gat ca vin sa faca egr off si dpf off pentru ca a auzit ei de la niste bajeti de pe net. ca ies niste bani din treaba asta , de acord, eu la 2.5 dci fara egr functional/blindat am facut frigul o iarna, am consumat mult, masina de 300k fara admisie data jos sau alte alea, s a inlocuit vana EGR , masina merge ok si asta e. orice masina are niste cheltuieli, dieselul nu mai tine cu casa de multa vreme, e pretentios la uleiuri la filtre la drum lung si la un stil de mers relativ turat cu incarcare mica, tot tugulanul la noi in romania ia un "sehas" la 200k si apoi tipa ca i se infunda si ca nu merge, pai nu merge pentru ca anumite componente nu mai sunt in parametri, da v am zis ala are o scuza, nu are bani. ce te faci cu CLS nou nout oprit in poarta service ului care vrea dpf off pentru ca asa e moda , asa se face , asa fac oamenii destepti. eu chiar imi doresc un control tematic din asta(o sa faca bani de o sa se traga pe maini) sa zgunduie putin masinile cu euro 4/5 pentru ca sant multe fara dpf si egr din doua motive: -nu au bani sa le intretina (practic nu si le permit) -e multa prostie si nesimtire la noi, se disableaza sisteme functionale, fara defect urmaresc cu interes acest subiect,pt ca discutiile sunt constructive,dar pina in momentul in care se apuca cineva sa jigneasca.ce legatura are CLS cu offroadul?cu argumente concrete nu vi,dai exemple dintr-o alta galaxie.se prea poate sa ajute si masinile din generatia UFO,insa aici ma refer la masinile de teren,unde regimul de folosire se schimba complet Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse ba chiar de pe luna sunt exemplele mele, nu au nici o legatura cu ce se intampla pe pamant. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse stii cumva de ce dieselul este un motor mai rece ? oare de s-a folosit pe submarine ? stii de ce sufera un motor diesel ? te scutesc de gugalit??? DE AER... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse eu v am zis parerea mea daca motorul merge bine, nu ai probleme e bine sa lasi sistemele functionale, daca deja se transforma intr o droaga obosita rand pe rand poti renunta la egr , dpf si tot ce mai e inutil la prima vedere, se va face totul numai o teava pentru ca AER. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse ba chiar de pe luna sunt exemplele mele, nu au nici o legatura cu ce se intampla pe pamant. asta e clar,pt ca o poza sau ceva concret nu aduci ca si contraragument.legat de poluare,suna-i pe chinezi si roaga-i sa opreasca motoarele masinilor pt minut si aerul mai curat se va simti si la noi in tara Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse eu v am zis parerea mea daca motorul merge bine, nu ai probleme e bine sa lasi sistemele functionale, daca deja se transforma intr o droaga obosita rand pe rand poti renunta la egr , dpf si tot ce mai e inutil la prima vedere, se va face totul numai o teava pentru ca AER. defineste ce inseamna "daca motorul merge bine" Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 (editat) Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse Crezi cumva ca gazele de evacuare calde, saracite in oxigen, aduc un aport bun asupra motorului tau? Poate motorul se incalzeste ceva mai repede. Nu contest treaba asta, nu am experimentat-o si nici nu am dat importanta. Dar, sa-mi spui ca ti-a crescut consumul de combustibil dupa blocarea egr-ului!? Sau sa fac praf un motor doar pentru simplu fapt ca se incalzeste cu un minut mai repede? Este chiar ilogic! Cred ca trebuia sa cauti in alta parte necazul. Editat Iulie 3, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse Din aceasta seara, userul @comanr are restrictionat acesul permanent pe acest forum pentru multiple incalcari ale Regulamentului forumului dar si pentru lipsa de bun simt. Da, si acesta este un criteriu. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse gazele ce au bun in ele de trebuie sa intre din nou in motor?inafara de faptul ca producatorii spun ca reduc emisiile.nu am fost in tara sa iti fac o poza cu EGR blocat si ITP trecut pe bune,cu gaze ok Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 4, 2014 Partajează Postat Iulie 4, 2014 Re: EGT-gauge, sau indicator temperatura gaze arse Ori m-am trezit eu prea de dimineata ...ori nici nu m-am pus inca la somn ...nu mai stiu ...:happy Acum ca vad ca stimabilul s-a scarpinat profund in fund ...pana si-a facut buba ...vad ca a lasat pe acilea adanc urme ... Sens in care vine o intrebare, logica de altfel dupa judecata mea de la ora 2.49 AM (atat e ceasul acum la Popesti :ha:): In topicul asta se discuta asiduu pana la moment dat de EGT ...un amarat de ceas de temperatura ... Ce legatura are asta cu EGR-ul si anularea lui? E ca si cum am spune ca am plecat sa cumpar paine ...si m-am oprit sa beau vreo doua-trei beri cu golanii de pe strada si m-am intors acasa ...si mi-am luat nevasta la intrebari ..."de ce nu mai avem paine?" ... :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate