Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ai nostri la Dakar 2008

ionut73
 Share

Recommended Posts

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Team Dakar Romania a prezentat oficial masinile cu care va lua startul la Dakar 2008

Team Dakar Romania este prima echipa romaneasca ce va concura in Raliul Dakar 2008 marcand astfel, in premiera, prezenta la start a unui echipaj din Romania la clasa auto

Team Dakar Romania a prezentat publicului cele doua masini cu care va participa la Raliul Dakar 2008. Echipa va reprezenta in premiera tara noastra, la sectiunea auto, la viitoarea editie, a 30-a, a celei mai complexe competitii din istoria rally raid-ului. Aceasta va avea loc in prima jumatate a lunii ianuarie 2008, startul fiind in 5 ianuarie de la Lisabona.

Lansarea oficiala a echipei a fost onorata de prezenta domnului Dorin Marian, Seful Cancelariei Prim Ministrului Romaniei. Domnia sa a inmanat echipei steagul Romaniei, spunandu-le concurentilor ca este un cadou simbolic din partea lui Calin Popescu Tariceanu. ‘’La cererea expresa a Prim Ministrului, acest drapel a fost arborat ieri, timp de 8 ore, pe cladirea Guvernului Romaniei. Vi-l daruim si dorim sa va poarte noroc!’’ a adaugat Dorin Marian.

La lansarea oficiala au participat Mihai Ivanescu, Director General M Car Trading – distribuitorul oficial Mitsubishi Romania, Constantin Niculescu, Presedinte ACR, Ioan Roman, Consilier de Stat pe Probleme de Sport, Ioan Olaru, Presedinte ACR-CNAK, reprezentanti ai Clubului OffRoad Adventure Romania, ai companiilor private si ai presei. Prezentarea masinilor a avut loc chiar in service-ul Mekanicus, RUNE, in care membrii echipei pregatesc masinile de cateva luni.

Echipa Team Dakar Romania este formata din: Gabi Nicolae - pilot si team manager, Liviu Stan – copilot, Claudiu Muresan si Sorin Oncioiu – asistenta tehnica.

"Fiind prima participare la Dakar, obiectivul nostru este sa ajungem la final teferi si cu masinile cat mai functionale. De asemenea, imi doresc sa ne clasam cat mai sus in categoria «debutanti» clasa T1 si sa terminam cursa fara abandon, deoarece dintre cele aproximativ 30-40 de echipaje debutante care participa la Dakar, doar in jur de 10 echipaje reusesc sa termine cursa”, a precizat Gabi Nicolae.

Team Dakar Romania a participat anul acesta la Campionatul National de Rally Raid al Romaniei, clasandu-se pe locul doi in Campionatul National, cu doua etape castigate, un loc doi si un abandon in urma unui accident in ultima etapa, la Timisoara.

Gabi Nicolae, Liviu Stan si Claudiu Muresan – care va fi pilot pe masina de asistenta la Dakar – au o experienta indelungata in Campionatul National de Rally Raid si in Campionatul National de OffRoad al Romaniei. Fiecare dintre ei a participat ca pilot sau ca si copilot la majoritatea etapelor ce s-au desfasurat in acest cadru, in ultimii 7-8 ani.

Ultimele luni de pregatire tehnica a masinilor cu care echipa se va prezenta la Dakar au fost luni in care s-a lucrat la foc continuu. Cele doua Mitsubishi L200 – masina de competitie si cea de asistenta – au suferit modificari radicale fata de stadiul de fabrica. Cei patru membri ai echipei au lucrat cot la cot, zi si noapte pentru a reusi sa trimita masinile la Lisabona, la sfarsitul acestei saptamani. Programul echipei este urmatorul:

- 22.12.2007 – plecarea masinilor catre Lisabona

- 27.12.2007 – plecarea membrilor echipei, de pe aeroportul Henri Coanda

- 3.01.2008 – verificarile tehnice in Lisabona

- 5.01.2007 – start Dakar 2008

Azi la BV se lanseaza echipa vectra. Cine vrea sa vada un camion de dakar nu trebuie sa rateze ocazia

Vineri, 21 dec, ora 18, are loc lansarea" Team Vectra Romania Dakar 2008" cu sportivi, motociclete, camion (Man 6x6), Invitata: Roxana Curelea - "Queen of the World 2007"

Ora 19: Conferinta de presa.

Evenimentul se va desfasura la Brasov - Aqualand

Vineri seara, am fost onorata sa fiu invitata la lansarea oficiala a primei echipe 100% romanesti care va lua startul la Dakar. Am trimis la reviste de specialitate si cateva impresii.

Tot vineri si sambata, a avut loc sedinta anuala a FRM. Din motive pur tehnice( ca sa am cu cine veni si pleca inapoi) am ales sa fiu prezenta la fiecare ramura a FRM. Si nu mi-a parut rau. Am avut ce invata. Raman fidela iubirii mele pt masina, insa, faptul ca FRM este foarte bine organizat(desi ei se plang), ca sportivii clubului meu si-au demonstrat valoare in primul an de existenta, m-au determinat sa afirm raspicat: Da, imi place sportul cu motor, indiferent de haina care o imbraca.

Profit de ocazie sa le multumesc baietilor mei pentru increderea care mi-au acordat-o, pentru faptul ca au incercat si au reusit sa iasa in evidenta cu rezultatele lor, pentru faptul ca au stiut cum sa se poarte cu mine ca sa nu renunt atunci cand am simtit ca nu mai pot, si mai ales ca isi doresc atat de multe pentru viitor.

Sunt o provocare pentru mine, si sper din toata inima sa reusim pentru anul 2008 sa ne atingem telurile.

Celor doritori, ii anunt ca pagina http://www.speed-racing.ro, este deja functionala, dar mai este de lucru la ea, incepand de la jumatatea lui Ianuarie o sa dam drumul si la forum.

http://www.prorally.ro/net/index.php?op ... &Itemid=16

Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE, un AN NOU cu impliniri pe toate planurile.

LA MULTI ANI!

• 2 weeks later...
Din pacate asa e - raliul a fost anulat din cauza amenitarilor teroriste din Mauritania.

Uite asa devin rasist!

Pe de alta parte, organizatorii trebuiau sa aiba o varianta de ocolire/ de rezerva

Acum nu mult timp au fost ucisi 4 turisti in Mauritania. Probabil ca de acolo au inceput problemele.

Urata treaba.

Dupa cum am citit pe un site maghiar, probabil ca varianta oficiala o sa fie ca Mauritania nu este de acord ca raliul sa traverseze tara. Baietii (participanti) zic ca toata lumea considera acest fapt, decis si isi fac bagajele...

Ieri s-au ucis alti doi soldati. Si in plus, pe langa gucernul Frantei, dimineata asta, si alte guverne si-au cerut concurentii sa nu ia startul.

Cine intelege:

http://www.flexdakarteam.hu/?controller ... how&id=825

Pai varianta oficiala e deja pe situl oficial.

Lisbon, Friday the 4th of January 2008

A.S.O. cancels the 2008 edition of the Dakar rally

After different exchanges with the French government - in particular the Ministry for Foreign Affairs - , and based on their firm recommendations, the organisers of the Dakar have taken the decision to cancel the 2008 edition of the rally, scheduled from the 5th to the 20th of January between Lisbon and Senegal’s capital.

Based on the current international political tension and the murder of four French tourists last 24th of December linked to a branch of Al-Qaeda in Islamic Maghreb, but also and mainly the direct threats launched directly against the race by terrorist organisations, no other decision but the cancellation of the sporting event could be taken by A.S.O.

A.S.O.’s first responsibility is to guarantee the safety of all: that of the populations in the countries visited, of the amateur and professional competitors, of the technical assistance personnel, of the journalists, partners and rally collaborators. A.S.O. therefore reaffirms that the choice of security is not, has never been and will never be a subject of compromise at the heart of the Dakar rally.

A.S.O. condemns the terrorist menace that annihilates a year of hard work, engagement and passion for all the participants and the different actors of the world’s biggest off-road rally. Aware of the huge frustration, especially in Portugal, Morocco, Mauritania and Senegal, and beyond the general disappointment and the huge economical consequences in terms of direct and indirect repercussions for the countries visited, A.S.O. will continue to defend the major values of great sporting events and will carry on its engagement for a durable development through the Actions Dakar, started 5 years ago in sub-Saharan Africa with SOS Sahel International.

The Dakar is a symbol and nothing can destroy symbols. The cancellation of the 2008 edition does not endanger the future of the Dakar. To offer, for 2009 a new adventure to all the off-road rally passionate is a challenge that A.S.O. will take on in the months to come, faithful to its engagement and its passion for sports.

Trist de tot :cry:

Imi inchipui ce e in sufletul concurentiilor,dupa ce te pregatesti atat timp si faci eforturi supraomenesti sa ajungi la start si sa vezi cum se spulbera totul :cry:

Asteptam cu atata nerabdare startul!!!!!

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

COMUNICAT DE PRESA

4 ianuarie 2008, Lisabona

Cea de-a 30-a editie a raliului DAKAR nu va mai avea loc

Cu mai putin de 24 de ore inaintea startului, organizatorii raliului au

anuntat oficial ca aceasta editie a raliului se anuleaza.

Tensiunile politice la nivel international si uciderea celor 4 turisti francezi pe teritoriul Mauritaniei,

in 24 decembrie 2007, de catre o ramura a organizatiei teroriste Al-Quaeda, au determinat

organizatorii raliului sa ia o decizie radicala: anularea editiei DAKAR 2008.

Dupa discutii purtate de catre reprezentantii guvernului francez, prin Ministerul Afacerilor

Externe, si in urma recomandarilor ferme venite din partea acestora, organizatorul DAKAR-ului –

A.S.O. – a anuntat astazi in Lisabona, la ora 12.00, ora locala, anularea cursei.

‘’Este o decizie a organizatorilor si nu avem altceva de facut decat sa ne supunem ei. Suntem

convinsi ca a fost luata pe baza unor motive mai mult decat intemeiate, dar cu toate acestea, nu

putem sa ne infrangem frustrarea. Dupa un an de zile de munca si dupa toata investitia

financiara, dar si emotionala facuta, suntem consternati de aceasta decizie. Traseul de anul

acesta urma sa aibe 9 etape in Mauritania. Si se pare ca securitatea noastra, a tuturor, ar fi fost

pusa intr-adevar in mare pericol.’’ spune Gabi Nicolae, manager Team DAKAR Romania.

Team DAKAR Romania este prima echipa romaneasca ce urma sa ia startul in raliul DAKAR la

clasa auto.

‘’Am fost convocati la o conferinta de presa exceptionala, la ora 12.00 ora locala. Aveam deja stiri

din tara, de la prieteni care urmareau stirile online sau la posturi de televiziune. Cand am ajuns

acolo, am fost pusi in fata faptului implinit. Ni s-a comunicat o decizie cu care nici acum, la

cateva ore dupa anuntarea ei, nu ne putem obisnui. Si cu toate acestea, respectam

responsabilitatea asumata de catre organizatori pentru securitatea noastra. E foarte rau insa, ca

disensiunile politice internationale au repercusiuni asupra sportului. Pana la urma, noi suntem

sportivi, iubim raliul, visam DAKAR-ul si asta ar fi trebuit sa ramana departe si mai presus de

orice amenintari teroriste sau de orice alta natura.’’ a declarat Liviu Stan, copilot Team

DAKAR Romania.

Reprezentantii A.S.O. au declarat la conferinta de presa ca ‘’prima noastra responsabilitate este

sa garantam securitatea deplina a concurentilor, a tuturor membrilor caravanei care merge in

fiecare an la DAKAR si nu in ultimul rand a populatiei din tarile prin care trece. De aceea,

consideram ca securitatea nu este un capitol la care sa putem face vreodata vreun compromis.

Nu am facu-o niciodata si nici nu o vom face. Cu toate acestea, condamnam amenintarile

teroriste care ne-au anulat, practic, un an intreg de munca, implicare si pasiune investite de catre

noi toti.’’

Peste 550 de vehicule - masini, motociclete, quad-uri si camioane - erau inscrise pentru startul

din 5 ianuarie. Dupa mai bine de 9000 de km, ei urmau sa ajunga la DAKAR in 20 ianuarie,

trecand prin Maroc, Mauritania si Senegal.

‘’Suntem atat de suparati, incat pentru cateva ore, nici nu am stiut cum sa reactionam. Parca am

tot asteptat sa se revina asupra deciziei, desi era clar ca odata anuntata, anularea oficiala nu mai

poate fi un subiect de discutie. Urmeaza sa ne organizam intoarcerea in tara, dupa ce vom

incheia formalitatile administrative cu A.S.O. Cat despre planurile de viitor... mi-e greu sa ma

gandesc acum. Stiu sigur ca mergem mai departe, respectiv ca vom participa anul acesta la

doua etape din Campionatul Mondial de Rally Raid si, bineinteles, la intreg Campionatul nostru

intern’’ a mai spus Gabi Nicolae.

ceva e putred aici!

Ceva nu e in regula aici. Ceea ce s-a intamplat in Mauritania a fost pe 24 dec 2007, de atunci a trecut ceva timp, oamenii au ajuns la Lisabona, totul era gata de start. O astfel de decizie dramatica o iei cu mai putin de 24 de ore inaintea startului daca apare ceva grav si iminent, ceea ce nu a fost cazul.

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

plymouth-dakar

Raidul Plymouth-Dakar e in plina desfasurare http://www.plymouth-dakar.co.uk/ se pare ca nu sunt probleme de loc, acum sunt prin Mali, au trecut prin Mauritania fara probleme (eh..doar ceva spagi pe la granita)

Nicky

Land Rover Discovery 200 Tdi

http://www.calatorsauturist.ro/

Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use