Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

flanse distantiere versus et negativ

Recommended Posts

Re: flanse distantiere vs et negativ

Salut , ma bate gandul sa pun flanse pe l200 dar nu pot sa nu ma gandesc la ce a spus colegul Alpina (ca au sarit rotile) ! De unde stiu ca acele prezoane sunt de calitate ? Imi recomandati ceva ?

Au mai fost probleme in ceea ce priveste siguranta pe drumuri ?

Multumesc.

referitor la flanse,daca sunt confectionate dintr-un material corespunzator si la cote (butuc disc respectiv janta,sa nu existe joc intre ele),nu exista probleme,eu mi-am pus flanse la multe masini (bmw) si am rulat si cu vitee de 250km/h si n-am avut proleme,tot ce conteaza este materialul din care sunt confectionate,sa fie bubla prindere si sa nu existe joc nici in flansa pe butucul discului dar nici a jantei pe flansa...daca doreste cineva sa-si faca la comanda si este din buc am pe cineva,te duci la el cu masina,iti da toata jos,masoara cote si apoi ti le faci si de 80mm,recomand pt ca mi-am facut la el si chiar n-am avut prob.Din pct meu de vedere cea mai buna solutie este achizitionarea unei jante speciale cu et pe -..banuiesc ca exista asa jante,eu sunt cam nou in lumea aceasta,si eu imi caut pe afara niste jante cu et cat mai pe - si ceva foarte lat gen 12j.:tk

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu am flanse pe masina puse in germania de unde am adus-o,jantele au ceva negativ dar nu stiu cat,cred ca o sa renunt la flanse pt ca ma cam leagana pe sosea si vreau sa vad dc e de la ele.

cred ca am mai povestit in acest topic...

revenind, Flansele sunt bune cand ai nevoie de un ET negativ ( sau mai negativ decat al Jantelor ), fiind una din variantele bune si rapide.... recomandabil este sa ai jante cu ET negativ...si nu recomand nimanui sa le intoarca ( nu o sa mai reuseasca sa le centreze si echilibreze cum trebuie ).

o alta varianta utila unde se folosesc Flansele distantiere sunt cazurile cu alte dimensiuni intre prezoane....si pt asta exista Flanse distantiere adaptoare.. de ex:

TJ versus JK, unul are 5 prezoane cu 114.3 iar altul 5 prezoane cu 127...cu flanse adaptoare se pot pune roti de JK pe TJ si viceversa.... un alt exemplu este Suzuki versus jeep TJ sau YJ....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

am citit din cap pana-n coada tot ce s-a scris,am si inteles.dar unde se gasesc jantele astea cu et negativ(excludem faptul confectionarii)?

In toata lumea. Netul asta e mare.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.

Buna seara,

am vrut si eu initial sa pun flanse dar pana la urma voi cauta jante cu et negativ.

Am inteles ca pe WJ se potrivesc jante de la samurai sau vitara.

Oare asa o fi??

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

am citit din cap pana-n coada tot ce s-a scris,am si inteles.dar unde se gasesc jantele astea cu et negativ(excludem faptul confectionarii)?

am eu jante noi de Off-Road cu ET negativ de -30 pt urmatoarele masini:

Japoneze Mari: 6 x 139.7

Jeep Wrangler YJ, TJ, Cherokee XJ, Grand ZJ: 5 x 114.3

Jeep Wrangler JK, LibertyKJ, Grand nou WJ, WK: 5 x 127

toate jantele sunt de off-road pe 16" cu 7J sau 8J

Buna seara,

am vrut si eu initial sa pun flanse dar pana la urma voi cauta jante cu et negativ.

Oare asa o fi??

nu.... unele sunt de 5.5" altele de 5" iar altele de 4.5".... tu ai nevoie pe Wj de 5", iar cele de samurai sunt pe 5.5"

• 1 month later...

salut. am un terrano 2 si ma bate gandul sa ii pun flanse deoarece este destul d inalt dar prea ingust. am gasit flanse de 70 mm si ma gandesc daca nu cumva o sa imi atinga aripile la flexari mari. stie cineva daca mai trebuie schimbat si altceva? si la viraj roara este f f f aproape de aripa. sal

Daca nu ai inaltat deloc masina si nici nu cari pe portabagaj de pe plafon nimic, cazuri in care centrul de greutate al masinii s-ar fi inaltat si ar fi fost nevoie de marirea ecartamentului, nu vad de ce ai nevoie de flanse, iar alea de 70mm sunt oricum muuuult prea mult........Masina asa stock cum e ea, desi iti da impresia de care zici, e calculata de altii sa nu se rastoarne pana la un anumit numar de grade pe care probabil ca nu le-ai incercat inca........

Apropo.....tu ai citit ce s-a scris mai sus ?

Edited by Max

ms pt raspuns. totusi eu cred ca e mult ptea inalta pentru latimea ei . de 2 ori am fost aproape sa ma rastorn si inclinarea nu era de speriat. eu ma gandeam sa ii pun flansele astea mari si pe viitor sa o inalt si sa pun si amvelope mari. la c te.ai referit cand ai intrebat daca am citit mai sus?

• 1 month later...

Cu au spus colegii mai sus, jantele de aliaj nu merg intoarse si flansele sunt cam la jumate de pret fata de jante

Bafta multa, dar totusi cele de 70 sunt mult prea mari

" Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea "

salut! apropo de cat costa sa intorci o janta...eu am dat 35 de lei ca sa imi intoarca o janta de aro, si in pretul asta a intrat si vopsitul...e adevarat, s-a dat cu vopsea cu care dau oamenii pe garduri..dar arata foarte bine

eu am avut flanse de 50 mm, dar acum am trecut la jante intoarse... imi ofera mai multa incredere.

cred ca am desfacut rotile de 10 ori in vara asta...si pur si simplu iti ia tot cheful de munca cand stii ca ai de desfacut atatea suruburi:old

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Intrebare!!!

Am o Vitara cu punte proaspata de Samurai pe fata.Problema este ca imi ating simexurile de sasiu.Acum vine intrebarea...In afara de rulmenti ce se mai poate distruge daca am sa adaug flanse distantiere de 5cm plus de 3 cm plus jantele intoarse pe 16?

Astept cateva idei.THX

IMAGINATIA ESTE TOTUL Este avanpremiera a ceea ce va urma in viata...

e mult al dreaq.

5 cm + 3 cm din flanse + 5-7 cm din jante intoarse....13-15 cm per total.

poti sa rupi puntea.

apropo, ce-ti trebuie sa scoti roata asa mult afara? nimic bun nu se va intampla.

mai bine taie din aripi.

eu tocmai am decupat-o, si scot si flansele.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Buna seara,

Oare asa o fi??

Nu merg jantele de pe Suzuki-uri fiindca au alta dimensiune intre prezoane, respectiv 5 x 139.7, Cherokee XJ are distanta 5 x 114.3

Off-Road in Waldland

Nu am intales eu corect dar tu vrei sa pui flanse peste.... flanse ? Oricum 13-15 cm este enorm, mai ales ca ai 2 , 3 puncte in plus unde poate ceda.

Exact.flanse peste flansa ma gandeam.

Care sunt acele 2 , 3 puncte?

[ATTACH=CONFIG]122810[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]122809[/ATTACH]

e mult al dreaq.

5 cm + 3 cm din flanse + 5-7 cm din jante intoarse....13-15 cm per total.

poti sa rupi puntea.

apropo, ce-ti trebuie sa scoti roata asa mult afara? nimic bun nu se va intampla.

mai bine taie din aripi.

eu tocmai am decupat-o, si scot si flansele.

Trebuie sa scot roata in afara sa nu-mi mai atinga in caroserie si in arcurile lamelare.

Incerc sa pun 2,3 poze sa iti dai seama.Deja aripi nu mai exista de ceva vreme

Crezi ca se poate rupe puntea datorila imbinarii celor 2 flanse plus janta intoarsa?

1.jpg.bdf8875da20b2793e84821fa851571b2.jpg

IMAG0203.thumb.jpg.76261270e4a99192ff7659e79f42ca69.jpg

Nu merg jantele de pe Suzuki-uri fiindca au alta dimensiune intre prezoane, respectiv 5 x 139.7, Cherokee XJ are distanta 5 x 114.3

si pe Wrangler YJ tot 5x114.3 si mai sunt cateva care merg cu acceasi dimensiune.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use