Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rosia Montana

AndreiBizzy

Postări Recomandate

Re: Rosia Montana

Nu stiu de vanzare. Daca tu chiar crezi ca se poate face turism si se poate trai din asta, ar trebui sa arati calea si celor care nu stiu. Oamenii de acolo sunt mineri. Si cei de la Ranca/Straja erau mineri acum 15 ani, si s-au reprofilat in turism.

Ai fi suficient de nebun sa iti faci pensiune in Rosia Montana acum, cand s-a declarat proiect de interes national si urmeaza sa nationalizeze proprietati ??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 723
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

NU SE POATE FACE PENSIUNE, nu se poate face NIMIC acolo decat exploatare.

Asa au hotarat autoritatile locale. De aceea este atat de trist, sunt fonduri europene pentru turism, au fost facute investitii in zone de rahat...dar acolo nu se pot accesa fonduri si nu se poate construi nimic decat o mina si un lac de cianura.

Au fost vanduti acum multi ani de autoritatile locale, care ar fi primii ce ar trebui rastigniti de locuitori.

• Like 1
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Basescu stie ca la europarlamentare ar fi o prezenta slaba, si vrea sa faca referendum sa scoata lumea din casa. Aia pro si aia contra, votand, ar putea sa-i salveze un vehicul politic.

Ai intuit corect miza primului sasiu al tarii. Si e incredibil de fatarnic, pana acum cateva saptamani era portstindardul RMGC, acum a reevaluat si cere parerea maselor.

Eu cred ca problema Rosiei Montane nu e una ecologica, aceasta e doar un efect. Problema e una economica, oamenii sunt saraci si nu e infrastructura pt turism. Intrebati-va daca v-ati muta acolo. Ati putea trai un an acolo, fara job-ul care va plateste facturile?

Aici nu sunt de acord! Acolo au trait dintotdeauna oameni. Oameni care au traditiile lor, indemanarile lor, ocupatiile lor traditionale care le-au asigurat un trai, asa cum era el. Au fost ultima zona neelectrificata din tara, si au supravietuit in ciuda nepasarii eterne a autoritatilor. Nu de grija lor moare Ponta si RMGC, ci de dorul castigului la care oamenii de acolo oricum nu vor fi niciodata partasi!

• Apusenii aveau lemn. Gazda noastra din Apuseniada, proprietar de camion de transport lemn, a zis ca anul asta nu a mai avut ce transporta pentru ca "lemnul s-a terminat". Ar mai fi niste paduri tinere care au scapat pentru ca nu au inca valoare economica.
  • Apusenii ar mai avea niste resurse minerale. Le exploatam la radere, macinam muntii si lasam in locul lor lac de cianurare. Conform estimarilor RMGC in 30 de ani se termina resursele minerale, se termina muntii, ramane desert.

Terminam lemnul, da-i dracu' si de munti... Ce va fi acolo in 30 de ani? Ce va fi acolo si pana la acesti 30 de ani, ca cele 600-1500 de locuri de munca nu dau de mancare zecilor de mii de suflete care traiesc in zona! Pentru trambitatele locuri de munca (cu un numar cel putin incert) se arunca la gunoi turismul existent deja si se arunca la gunoi tot viitorul regiunii. Vei merge sa vizitezi obiectivul turistic "Cariera Rosia Montana"? Te va interesa statiunea balneara "Lac de cianurare RM"? Motii au fost intotdeauna saraci, asta se stie. Ce se face acum este distrugerea si a ultimei farame de viitor. Dupa ce se inchide Rosia Montana, oamenii din zona vor trebui sa plece, asta e sigur, pentru ca nu va mai ramane nimic acolo. Va fi un pamant secatuit si otravit.

Iei pastorul de la turma lui, il faci miner si peste 2 decenii il trimiti in somaj fara alternativa. Ii omori traditia, il folosesti pana e util si te descotorosesti ca de un ciorap murdar, apoi ii spui ca el e de vina pentru ca e incapabil sa se adapteze. Asta se face la Rosia Montana! Cine nu ma crede, sa vina in Valea Jiului unde reteta asta s-a aplicat cu mult succes, inceputa de comunisti si terminata de "guvernele democratice". Crezi ca ii pasa cuiva daca cei de aici au din ce sa traiasca? Crezi ca a venit vreun guvern sa investeasca in alternative?

Editat de f_zoltan
  • Like 1
Samurai incepator
Link spre comentariu

REFUZ sa cred ca s-a mers pana aici...

Astazi la ora 21:00 se protesteaza pentru aceeasi cauza si anume Rosia Montana.

Ieri a prins f mult idea de apel prin retele de socializare si ...WEB CAM de la fata locului.

Ghici ce nu merge sa accesezi la ora asta ? Cumva camerele din zona? :bleah

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

REFUZ sa cred ca s-a mers pana aici...

Astazi la ora 21:00 se protesteaza pentru aceeasi cauza si anume Rosia Montana.

Ieri a prins f mult idea de apel prin retele de socializare si ...WEB CAM de la fata locului.

Ghici ce nu merge sa accesezi la ora asta ? Cumva camerele din zona? :bleah

Ba functioneaza !

P-ta Universitatii - fantana :

http://jurnalul.ro/webcam/piata-universitatii-fantana-316.html

Teatrul National :

http://jurnalul.ro/webcam/piata-universitatii-teatrul-national-308.html

Si inca sunt destui la fantana !!!

Capture.JPG.6c46cd0b04e6f13799f4b858b2a75464.JPG

Editat de Astral
Link spre comentariu

scrieti parerea voastra.... sa vada tot idiotul care e parerea majoritatii

https://www.facebook.com/SintezaZilei?fref=ts

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

@ Astral acum DA...imi pare rau ca nu am facut un print screen intre 20 si 21:20 cand efectiv nu au mers.

Tocmai ce am dat o fuga cu masina pana la fata locului sa vad care e treaba caci am cativa amici in zona protestului.

Data viitoare print screen :wink:

Link spre comentariu

R.M.G.C.-angajati ai companiei

E clar ! Trebuie sa mierleasca Iliescu sa scapam de "mineriade" :wink:

Probabil s-a atins un punct sensibil si milioanele de euro date pana acum drept spaga, se simt amenintate...

Praful si pulberea de voi ..."minerilor" !

Link spre comentariu

R.M.G.C.-angajati ai companiei

Vin "sa planteze flori" la Universitate? Sau vor sa defileze cu pancarde cu textul "Noi suntem BUHA"?

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Praful si pulberea de voi ..."minerilor" !

Macar daca ar fi mineri sau daca ar intelege ce inseamna a fi miner..DAR habar nu au,Ei cred ca sunt mineri pt ca asa li se spune(asa sunt promovati) dar nu stiu cu adevarat ce presupune asta.Asta ii doar o idee implantata in capul lor de catre RMGC o chestie de imagine pt Compnie si opinia publica din pacate.Imi pare rau pentru ca o parte dintre ei sunt consatenii mei cu care ma intalnesc zi de zi si vorbim,ne intelegem dar in momente ca astea sunt dusmanii mei "Declarati" pentru ca asa li se spune,sunt in interes de servici si asta ii singura lor scuza din pacate.

Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex

Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450

Link spre comentariu

Io stiu daca e bine sa vina minerii la Bucuresti ? Si asa RMGC e privita prost, daca dai si peste unul gen roncea cine stie ce iese.

Pe de alta parte nu pot sa nu-mi aduc aminte de fragmentul asta:

"Am stabilit cu tiganii ca la iesirea din parnaie, daca mai apucam lumina zilei, sa ne intalnim si sa mergem peste mineri in Valea Jiului – eu aveam fiole cu Soman si Sarin (neuroparalizante de lupta), ceva fosfor plus un borcanas dolofan de cianura, sutite la “revolutie” iar ei aveau arme pitite prin tigania din Ferentari si Pantelimon (am aflat mai apoi ca Armata a instalat cuiburi de mitraliera in punctele de acces catre Valea Jiului iar minerii erau cam kkati pe ei de frica; am ratat atunci momentul dar in 1998 ii asteptam la Bucuresti ca pe suedezele care veneau pe litoral la supt cariciul, inainte de ‘89)"

textul original aici:

http://roncea.ro/2010/06/14/george-roncea-14-iunie-%E2%80%93-ziua-cand-n-am-murit%E2%80%A6-urmariti-vox-news-de-la-ora-16-00-si-tvr-1-de-la-ora-19-00/

Link spre comentariu

Era odata un slogan de genul..."Vrem sa muncim / Nu vrem sa cersim "

Cred ca am ajuns in punctul in care vom munci dar totodata vom cersi.

2.jpg.78e4e5d8826c7f865d504f1a3ba73e95.jpg

Link spre comentariu

Am dat mai devreme un search dupa Rosia Montana si am intrat pe primele 3 stiri online despre evenimente. Ori lipseau comentariile cu desavarsire, ori erau infectate de securistii de serviciu cu comentarii otravite. Iar daca mai scapa cate un comentariu inteligent si de bun simt, imediat era acoperit cu otrava de securist (pt ca in general e unul singur cu mai multi useri).

Din experienta va spun ca "civilii" care pozeaza si filmeaza sunt jandarmi care se ocupa in mod special cu asta, de-aia se tot chinuie sistemul de ceva timp sa puna camere de supraveghere peste tot si sa lipeasca de om cipurile RFID (chiar si numai prin actul de identitate pe care oricum il poarta toti la ei), ca sa ne poata urmari mai usor, doar din spatele unui monitor.

Prin urmare, fiti vigilenti, acesta Hidra moderna care este mass-media a inceput sa muste, impreuna cu raspandacii de serviciu.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare