stelea Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 (editat) Re: probleme 4x4 frontera Deci 41 cu 8, raport 5,13. Eticheta rosie e pusa de fabrica. Editat Februarie 3, 2014 de stelea atasare poza 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Eu zic sa o iei de noua,daca tot e data jos..:al 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Eu zic sa o iei de noua,daca tot e data jos..:al Ce sa i-a noua? 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Grupul...:wink: Ca nu se uita la bani nea Georgescu 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Grupul...:wink: Ca nu se uita la bani nea Georgescu Dragoş, vrei să-mi faci o ofertă? Chiar azi, într-un magazin de piese am aruncat, asa,într-o doară: "un grup la maşina asta cred că-i o avere!"... vânzătorul s-a uitat la mine pe sub sprincene într-un fel, că am renunţat eu pe loc. Chiar s-ar găsi aşa ceva de nou, la preţul a câte maşini? Vând casa, vând pământu şi- mi fac utilaju. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Daca volanta la 2.5 e 14.000 ron,cred ca mai mult de 5-6000 euro nu e..Salariu de bugetar pe 2 saptamani. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 (editat) Re: probleme 4x4 frontera Grupul...:wink: Ca nu se uita la bani nea Georgescu Nu-i scump ... 6681,90 RON (doar carcasa ...), dar nu se mai fabrica ... (poate doar sa fi ramas pe stoc pe undeva ...) In schimb, la tine Dragos, costa doar 12683,19 RON :ha: Editat Februarie 5, 2014 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Ce cifre frumoase, ma-ţi încurajat, mă simt şi eu important că valorez atâta, chiar şi printre roţi!:grin: Noroc că-l avem pe Dany, (Fronterist demolator) printre noi şi am ceva promisiuni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 (editat) Re: probleme 4x4 frontera Nu-i scump ... 6681,90 RON (doar carcasa ...), dar nu se mai fabrica ... (poate doar sa fi ramas pe stoc pe undeva ...) In schimb, la tine Dragos, costa doar 12683,19 RON :ha: Aha..Inseamna ca ala cu 14.000 ron a vrut sa ma arda..La 12.700 o luam fara discutie. La Cristi e ieftina 6700 ron.Si daca stau sa ma gandesc,cu o volantade-a mea iau 2 grupuri ca ale lui..:wink: Editat Februarie 5, 2014 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Acum realizez ce fraier am fost cand mi-a spus la reprezentanta ca o punte este ~2.000E si nu am cumparat-o pe loc slp :grin: ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Salutare! Marţi cel târziu intru în posesia grupului. Dacă nu o să am surprize cu raportul, sunt în dilemă cu eventualele jocuri şi reglaje, dacă ar mai fi cazul,(tot e dat jos). Ce părere aveţi, să-l montez aşa cum e, sau să pun vre-un mecanic să-şi bage nasul în el? Mă tem, că la vechimea lor ar fi acumulat ceva jocuri mari şi poate ar fi posibilitate de reglaj. După ce te frigi o dată, sufli şi-n ... sateliţi,şi-n pinionu de atac, şi-n toate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Chiar e indicat sa-l desfaci, ocazie cu care ii faci si o spalare, dar in principiu nu ar trebui sa aiba niciun joc, ca doar nu a mers cu fata permanent. Vezi starea pinioanelor si raportul. Pentru etansare iti trebuie silicon. Ii pui si uleiul, ca montat e mai greu. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Salutare! Am primit grupul, n-am avut timp să-l desfac, dar am încercat să-i calculez raportul numărând rotatiile flanşei de la cardan şi ale unei planetare (cealaltă fiind blocată), până au venit la semn.Dacă n-am greşit cu numărătoarea, mi-a ieşit 18 rotaţii la planetară- roată şi 41 la cardan, de unde rezultă raport de 4,55. Până la 5,13, parcă ar mai fi ceva, dar cel mai sigur îl desfac. Din curiozitate am calculat şi spatele prin aceiaşi metodă şi am avut 16 rot. la roată şi tot 41 la cardan, deci raport de 5,125, rotunjit 5,13, deci corect. Din toate astea, încă mai sper că n-am numărat eu bine şi încerc să-l desfac cât mai curând, vă ţin la curent. Oseară bună! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Si eu sper sa fi gresit la numarat, ca astfel ... La dimensiuni, e la fel? Pentru ca la raportul de 4,56, din cate stiu eu grupul are alte dimensiuni. Si n-are nimic? (eticheta sau tabilta) 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Re: probleme 4x4 frontera N-am avut răbdare şi azi l-am luat cu mine la muncă şi l-am desfăcut, 41 de dinţi pe coroană, la fel ca cel de pe maşină. Ma-m liniştit, mai ales că arată f. bine în interior, am să pun poze comparativ cu cel spart, care sigur a avut ceva mai de mult că nici nu se compară cu acesta. Acum am prins curaj şi mâine mă apuc să-l dau jos de pe maşină, dar nu prea sunt eu sigur dacă pot s-o desfac din pivoţi. Dacă puteţi să-mi da-ţi ceva sfaturi, mi-ar prinde tare bine:pr1. Ca ideie trebuie desfăcut doar pivotul de sus (ca la Dacie, eu atât am şurubărit), sau trebuie scoasă fuzeta cu totul? Presă de pivoţi nu am, dacă nu ies cu ciocanul şi ranga (ce tehnic sunt:grin:) şi credeţi că trebuie să merg la mecanic, spuneţi-mi şi am s-o fac. Mulţumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Daca ai dubii,ia un ciocan mai mare,au zis inteleptii inaintea noastra.. 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 (editat) Re: probleme 4x4 frontera Din ce am vazut se desface probabil din bratul superior, tot, in asa fel incat discul se lasa sa " atarne" doar in pivotul de jos; se scot planetarele; se desfac suruburile de la grup si se scoate. Munca asta trebuie facuta de 2 oameni zic eu, dupa ce am vazut ca nu e chiar usor... ( atentie daca aveti pivotii uzati si va urcati pe disc, sa mai faceti loc pentru a intra planetara inapoi, sa nu cada discu cu totu, cum au patit baietii de care spuneam :ha: ) Editat Februarie 15, 2014 de Andrei_vl ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Salutare şi mulţumesc de precizări. De ţinut minte şi a lui Dragoş, dar deocamdată m-am bucurat degeaba, nu se potriveşte grupul, e mai mare şi ca dimensiuni (după cum spunea şi Radu) şi chiar dacă are tot 41 dinţi la coroană, are 9 la pinionul de atac (faţă de 8 cât ar trebui se pare) şi raportul e tot cum mi-a ieşit după numărătoare, de 4,55. Asta e, rămâne să mai sap, păcat că arăta tare bine şi nu avea nici jocuri. Ca ideie, provine de la o maşină din "95, după cum spune Dany şi a mea e "93. Pun şi nişte poze comparative poate mai are cineva nevoie să le diferenţieze vreodată. Al meu: Şi cel din"95: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Imi pare rau ... Eu am zis ca nu merge decat de benzina si de Frontera Sport ... Restul sunt grupuri mai mari ... Era bine sa pui un grup d-asta mare, dar nu merge la raport. 4,56 e grup de diesel. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Şi mie îmi pare rău de el, cind l-am văzut cât de "sănătos" este faţă de al meu. Dacă s-ar fi potrivit la planetare şi cardan, mai că m-ar fi tentat să iau şi punte spate pereche, şi pe urmă să fi tras lemne, dar e prea mare tevatura, rămân la "fineţurile" mele dacă le-oi găsi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Din ce am vazut se desface probabil din bratul superior, tot, in asa fel incat discul se lasa sa " atarne" doar in pivotul de jos; se scot planetarele; se desfac suruburile de la grup si se scoate. Munca asta trebuie facuta de 2 oameni zic eu, dupa ce am vazut ca nu e chiar usor... ( atentie daca aveti pivotii uzati si va urcati pe disc, sa mai faceti loc pentru a intra planetara inapoi, sa nu cada discu cu totu, cum au patit baietii de care spuneam :ha: ) Eu l-am dat jos si montat singur de doua ori ... dar e greu. Pentru a scoate planetarele, la mine a trebuit demonta fuzeta complet (cap bara, pivot superior, pivot superior, senzor ABS si etrier). Merita incercat poate merge fara demontare pivot inferior 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Eu l-am dat jos si montat singur de doua ori ... dar e greu. Chuck Noris mai demonta grupul singur..Diferenta e ca Stelea tine o mana in sold..:h5 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 (editat) Re: probleme 4x4 frontera Vă salut din nou! Revin cu problema mea, grupul fată şi vă mai cer o părere. Am găsit un grup asemănător, cu plăcuţa de 5,13 pe el, dat jos de pe acelaşi tip de maşină, dar diferă câteva cifre, care sunt din turnare pe carcasă, la al meu în partea din faţă: CO9HU-217-002 şi la cel pe care l-am găsit în partea din spate: CO9HU-214-001. Ce semnicaţie ar putea avea astea? Editat Februarie 27, 2014 de Cristi G. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 (editat) Re: probleme 4x4 frontera Stiu ca 9HU este modelul de grup si totodata cel mai mic grup, ca dimensiuni, montat pe Frontera;- GKN 9HU se numeste, GKN fiind firma ce a fabricat puntea- Acest 9HU s-a montat pe 2.0 benzina, adica modelul Sport; Modelul de punte, respectiv 9HU, nu influenteaza si raportul grupului... acelasi model montandu-se cu raporturi de 4.88 sau 5.13, din cate retin, dar de asta nu sunt sigur. Totusi, odata ce are placuta cu raportul inscriptionat si se stie ca 9HU se gaseste pe Frontera 2.0 Sport, cred ca se potriveste, dar nu bag mana in foc, sa nu ma injurati :grin: Editat Februarie 27, 2014 de Andrei_vl ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi G. Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Re: probleme 4x4 frontera Şi eu tind să cred că se potriveşte, dar după ce m-am fript o dată mai încerc să adun şi eu informaţii, nu strică. Oricum raportu-i bun, la dimensiuni şi prindere vreau să mă conving că-i ok. Am să rog furnizorul să-mi dea şi ceva dimensiuni şi cred că-l iau. Mulţumesc de precizări! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate