Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme 4x4 frontera

ian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 185
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: probleme 4x4 frontera

Alea sunt turnate, de fapt au o piesa turnata, care e cam cea mai importanta si deaia sunt mai rezistente.

Oricum AVMurile rezista eroic la ce fac baietii cu ele :grin:

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 luni mai târziu...

Nu vreau sa deschid topic nou,as vrea pareri daca se poate cat mai urgent,ca vine zapada din nou :hlAm o problema cu cuplarea 4x4 la masina mea (Frontera B Sport,benzina) Cica s-ar fi defectat motorasul care actioneaza cuplarea 4x4(de la capatul cutiei de viteze). Problema cea mare ca acest motoras la dezmembrari am gasit la 300 euroi(:uameni) . Intrebarea este, cu toate ca s-ar putea fi o prostie, daca acest cuplaj se poate modifica,astfel inat sa fie manual? La Daciile Papuc 4x4, am eliminat sistemul electronic de cuplare cu o maneta, si a costat 400 Ron si nu euro in 2005 la service autorizat Renault. Mersi

Link spre comentariu

Ti-a mai ramas o problema de rezolvat,si anume sa-ti verifici rapoartele in grupuri avind in vedere ca puntea a fost schimbata cu una de benzina .Trebuie sa ai aceleasi rapoarte altfel o sa strici cutia de transfer.

Link spre comentariu

Ti-a mai ramas o problema de rezolvat,si anume sa-ti verifici rapoartele in grupuri avind in vedere ca puntea a fost schimbata cu una de benzina .Trebuie sa ai aceleasi rapoarte altfel o sa strici cutia de transfer.

:wink: unde? ce punte?...

omul are probleme cu actionarea 4x4 high...

nu cumva actionarea e cu vacuum Iszabi?

• Like 1

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

Sunt doua dispozitive vacumatice care realizeaza cuplarea; unul e pe cutia de transfer, altul pe grupul fata. Ambele lucreaza sincron.

Sistemul este cam la fel ca bendixul la electromotor, deci se poate modifica electric sau cu cablu (manual).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Salutare,

Tocmai am achizitionat si eu un Opel Frontera A 2.3TD din '93.

Am aceeasi problema, la cuplarea fata, in forta (in rampa) se aude un troncanit si nu prinde fata, scapa din cand in cand.

Cand decuplez fata se aude un zumzait puternic in mers (cred ca nu departeaza indeajuns de mult cele doua coroane dintate din MRL).

Problema e ca la mine e cam uzata coroana din piesa care o in mana.. se rezolva cu saiba? cum ajung sa pun acea saiba, trebuie sa dau jos toata fuzeta?

20120615_133003_resize.thumb.jpg.2e075ab09663468a46d585130db4dce3.jpg

Editat de vanoss
Link spre comentariu

Incearca prima data sa pui o siguranta buna, sa speli MRLurile si sa le gresezi din nou cu foarte putina vaselina sau chiar un ulei mai gros.

Daca pui saiba nu vad rezolvarea problemei atata timp cat ai coroana butucului uzata, saiba se pune ca sa impinga arcu mai mult, dar cat sa impinga si arcu ala daca ii pui o saiba...

De asemenea strange-i rulmentu, dupa ce dai tot MRLu jos, e usor, ai 3 suruburi de desfacut ( atentie sa nu le decalibrezi) dai tablota aia gaurita jos si strangi rulmentu, cu simt.

Daca dupa ce ai facut astea tot scapa, poti incerca cu saiba, dupa cu surub in captu planetarei, dar nu sunt multe sanse sa functioneze cum trebuie. ( am vazut MRLuri cu saiba+ surub in capatu planetarei care sareau mai ceva ca ale mele...).

Nu in ultimu rand vezi sa pui MRLu bine, ca nu e chiar o singura pozitie in care acesta merge pus.

Nu folosi 4x4 pe uscat, daca faci asta de obicei iti " scuipa" siguranta ( lucru patit de mine).

Nu lasa masina sa funtioneze cu MRLurile in situatia asta, va uza planetara in capat.

Si inca ceva, tie totusi trebuie sa iti prinda 4x4, eu am urcat un deal in golu alpin, a sarit de a luat-o dracu, dar 90% din timp mi-a tras 4x4 ( cand am desfacut era siguranta sarITA, am ramas cu MRLu in mana, dar tot a mers!).

Bafta si spune-ne ce si cum ai rezolvat :h5

Link spre comentariu

salut vasson exact problema asta am avuto si eu la frontera dinti aceia trebuie sa fie putin tesiti ca sa se inbuce mai bine .saiba respectiva eu am facuto la un strungar,de un milimetru si de unu virgula doi doua marimi si o pui sub saiba de siguranta de ka rulment s se rezolva asa am facut eu si merge 100% .

spor la treaba

Link spre comentariu

Sal sub saiba aia cu multe gauri cu care se strange rulmentul

este siguranta de la piulita care strange rulmentul

Link spre comentariu

Sal sub saiba aia cu multe gauri cu care se strange rulmentul

este siguranta de la piulita care strange rulmentul

Am inteles, si dupa vine pusa saiba cu gauri, prinsa in suruburile originale? Mai " ajung" surubelele alea?

Link spre comentariu

Asa o sa fac!

Multumim de idee!

Inca ceva, m-am uitat la o Fronetra de Anglia si la a mea... aia de Anglia nu are niciun fel de joc la MRL, dupa ce pui siguranta... nu misca deloc... A mea are un joc atat vertical si orizontal cat si un joc foarte mic pe care il simti daca impingi in MRL... Ma gandesc eu ca si din cauza asta imi mai scapa... :roll:

Link spre comentariu

Eu am dus masina la un mecanic, nu fac eu treaba asta, i-am zis sa puna saiba, a pus si acum cupleaza si decupleaza cum trebuie dar tot mai scapa roata aia in forta (pe 4x4)... mai rar ce e drept.

Poate ca totusi e prea uzata coroana...

Link spre comentariu

sal poate intradevar ii uzat putin da puteai pune niste saibe mai groase si era mai ok.

la masina mea fcaea ca toto draci di iti spun drept am pus sobele si am iesit pe teren ,i-am facut o proba super tare si la mine o tinut ,dar bafta in continuiare

:br

Link spre comentariu

Poi mi-a pus saiba de 4mm grosime !!! Poate nu a pus-o unde trebuie?

Mi-ar fi de ajutor o schema dupa un program de piese auto ca sa ii arat exact unde sa puna, dar banuiesc ca nu avea cum sa confunde...

Link spre comentariu

sal am facut desenul .efectiv saiba respectiva ce vine pusa are rolul de a aduce piesele 5 si 6 mai inspre piesa 4 si sa imbuce dinti mai bine atasez si poza346895898_pozamlrfrontera.jpg.716eb6abf3dc7d28b3bcc8457d8d43c4.jpg

Link spre comentariu

De decuplat sigur decupleaza, mecanicul a zis ca a pus si siguranta la planetara.... o sa verific si eu ce a facut... dar acum nu prea am timp... o sa revin cu detalii si eventuale nelamuriri, dar acum am inteles exact treaba cu saiba.

multzam mult!

Link spre comentariu

la mine abia intra siguranta la planetara fara nici o saiba... nu stiu cum a reusit sa bage de 4 mm...

cred ca, mai degraba mergea alezata la strung piesa nr 4... la unii a mers, la altii nu a dat rezultate foarte bune.

Editat de kriu

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

exact ii prea groasa si nu poate pune siguranta la planetara sau ar trbui sa fie foarte uzate pisesle 5 si 6 foarte tare doar asa ar putea eu am bagat o saiba de 1,2 mm

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare