Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dreptul de circulatie a masinilor din UK in RO

Milan

Postări Recomandate

Re: Dreptul de circulatie a masinilor din UK in RO

Eu observ in fiecare zi pe strada o masina noua cu numere de UK.Mi-e greu sa cred ca-s toate ok.Am o singura intrebare.Intrebarea asta si-o pune orice roman care circula cu masina de UK.Ce patim daca conducem o masina de UK si suntem verificati de organul de politie competent (nu ma refer la cei care tineau V5-ul cu capu-n jos si nu intelegeau nimic).Sa inteleg ca primesti o amenda ca nu ai asigurare valabila.MOT-ul nu este de competenta politiei romane la fel cum nimeni nu te intreaba de ITP afara.Dosarul penal este exclus deoarece nu ai o masina declarata SORN.

As dori ceva exemple practice fara teorie.Stie cineva din tot forumul un caz clar intamplat cuiva de a fi verificat la sange de politia romana?Ce sanctiuni a primit?Daca este cineva sau are cineva o cunostinta implicata in astfel de evenimente,as dori sa ne relateze aici.Practic asta este scopul discutiei.Vreau o concluzie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 135
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu pun la dispozitia dvs cele de mai jos;sper sa va ajute ;)

1.Verificarea online a valabilitatii politei de asigurare a unui vehicul registrat in UK:

ATENTIE SUNT FOARTE MULTE CAZURI CAND PE BAZA VERIFICARII ONLINE PE URMATORUL LINK POLITIA A INCEPUT DOSAR PENAL...

http://ownvehicle.askmid.com

2.Verificarea MOT'ului (similar ITP'ului)

Prin verificarea MOT'ului se pot corela date despre kilometrajul masinii tinand cont ca la fiecare test este trecut nr de km ,se poate afla daca masina a suferit unele defecte tehnice ce au impiedicat'o sa promoveze testul...si deasemenea anumite valori care pot atesta in mare/mica masura functionarea motorului

http://motinfo.direct.gov.uk/interne...us-Request.jsp

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring...ot/DG_10020539

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Eu pun la dispozitia dvs cele de mai jos;sper sa va ajute ;)

1.Verificarea online a valabilitatii politei de asigurare a unui vehicul registrat in UK:

ATENTIE SUNT FOARTE MULTE CAZURI CAND PE BAZA VERIFICARII ONLINE PE URMATORUL LINK POLITIA A INCEPUT DOSAR PENAL...

http://ownvehicle.askmid.com

2.Verificarea MOT'ului (similar ITP'ului)

Prin verificarea MOT'ului se pot corela date despre kilometrajul masinii tinand cont ca la fiecare test este trecut nr de km ,se poate afla daca masina a suferit unele defecte tehnice ce au impiedicat'o sa promoveze testul...si deasemenea anumite valori care pot atesta in mare/mica masura functionarea motorului

http://motinfo.direct.gov.uk/interne...us-Request.jsp

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring...ot/DG_10020539

Ce scrii tu aici reprezinta pentru mine un nonsens.Nu faci distinctie intre contraventie si fapta penala.Poate faptul ca traiesti in Olanda te-a indepartat prea tare de influenta legislatiei noastre.Te rog sa te mai documentezi si sa aduci un exemplu clar,nu povesti din burta ta sau a altora.Eu nu incurajez acest fenomen ci doar il analizez.

Link spre comentariu

Ce scrii tu aici reprezinta pentru mine un nonsens.Nu faci distinctie intre contraventie si fapta penala.Poate faptul ca traiesti in Olanda te-a indepartat prea tare de influenta legislatiei noastre.Te rog sa te mai documentezi si sa aduci un exemplu clar,nu povesti din burta ta sau a altora.Eu nu incurajez acest fenomen ci doar il analizez.

Alooo!!!

Daca nu ai observat inca,eu doar am pus la dispozitia celor de pe forum 2 link-uri,pt ca cei cu masini inmatriculate in UK,sa le poata verifica...

Nu am dat in cap la nimeni;daca te ajuta,ok,daca nu iar ok;insa poate pe unii care fac diferenta intre contraventie si infractiune si intre Olanda si Belgia,i-ar putea ajuta...

nu cred ca am sarit la gatul cuiva,cu atat mai putin la cei ca tine care se baga inseama,acuzand,in loc sa o faca explicand(daca esti in masura)

Cu respect!

Range Rover Sport TDV6

Fiat 500,2012

Link spre comentariu

Cu riscul de a supara, va spun ca peste 90% din masinile cu numere de UK care circula la noi nu au asigurarea in regula.Exceptie fac cele care apartin unor conationali care chiar traiesc acolo si au adresa si asigurare pe adresa lor. Riscul de a conduce la noi o masina fara asigurare valabila este foarte mare si cred ca se poate verifica daca asigurarile RCA sint valabile. Am cerut restituirea banilor pe RCA, dupa ce am inmatriculat masina in BG, si dna de la sediul din Bucuresti, a facut tare urit, de ce mi-a facut agentul asigurare pe 6 luni, ca trebuia doar pe o luna,pina la inmatriculare.Deci, nu e chiar in regula cu asigurarile astea.Sint curios daca are cineva acces la o lege a asigurarilor auto sau ceva reglementari pentru valabilitatea cartii verzi.

Link-urile trimise de colegul din Belgia sint bune si functionale,cel putin pentru masina mea au functionat.

Multi din cei ce vand masini din Anglia merg pe necunoasterea celor ce cumpara; un prieten a cumparat acum vre-o luna un Jaguar din targ, mare bucurie,mare, ca i-a trecut pe V5 numele si adresa lui cu pixul... asta nu inseamna ca el e proprietarul, ci ca cel vechi a scapat de raspundere pentru masina, iar cel nou trebuie sa trimita formularul la DVLA pentru a obtine un act nou(daca are adresa in UK,daca nu,certificat de export).

Cei dintre dv. care au un asemenea caz, sa stie ca nu sint in regula.

La ce pret au masinile in Anglia, sa fie si asa usor cu actele si asigurarile ar fi prea frumos.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Pe mine chiar nu ma priveste,ca nu am masina de UK si nici nu voi avea curand.Ce ma supara pe mine in discutia asta cel mai tare este ca pun o intrebare si mi se raspunde pe langa subiect.Asadar am sa scriu din nou cu litere mari ca sa se inteleaga mai bine.

ESTE CINEVA CARE ARE DOSAR PENAL INTOCMIT PENTRU CA A CIRCULAT CU UN AUTOVEHICUL INREGISTRAT IN UK(PRECIZEZ NEDECLARAT SORN si cu V5-ul complet)?????????????????????

Daca da,

Il rog pe cel in cauza sa raspunda si sa ne explice pe ce temei legal i s-a intocmit acest dosar.

P.S. Sunt in stare sa pariez ca nu este nimeni.

Link spre comentariu

daca nu ai asigurare valabila fapta se numeste contraventie....se retine talonul....si scandalul de rigoare

daca acea masina este declarata furata in UK...poti avea toate actele in regula....esti pasibil de dosar penal

dar...sa ai toate actele ok....masina sa nu figureze furata...nici cel mai tampit politai din lumea asta nu-ti face dosar penal

ptr ce sa-ti faca dosar penal...ca circuli cu masina cu volan pe dreapta?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Masinile sunt inca inmatriculate in UK si acolo trebuie asigurare de UK :grin:.

In restul Europei nu stiu baietii ce si cum... n-au cum sa verifice... pe hartie scrie seria caroseriei care corespunde cu aia din V5 :wink:

Ba au cum sa verifice,exista baze de date pt.asta,chiar si alea care le-a dat un coleg mai sus sunt bune,numai ca nu sunt actualizate la zi.Si chiar si la noi se pot verifica masinile daca au RCA valabil.Aici este link-ul http://cedam.csa-isc.ro/ iar aici,masina mea cu RCA valabil,de Romania pe numere de Anglia,figureaza ca si asigurata.Deci...ce sa mai zic?

In plus,de cand am tot inceput discutiile astea,am citit legile astea lae asigurarilor si sunt anumite paragrafe care sunt in favoarea noastra in caz de daune,unde pagubitul va fi despagubit de catre societatea de asigurari,dupa spusele avocatului.

Citat din legea asigurarilor:"În cazul în care noul proprietar

deŃine o asigurare obligatorie RCA pe numele său, aceasta va fi considerată valabilă chiar dacă nu s-a

efectuat procedura de înmatriculare/înregistrare pe numele său."

Voi ce credeti?

Link spre comentariu

In afara de ceva greseli de tipar, informatia este interesanta si confirma temerile noastre. Oare stiau pontul cu legea asigurarilor?...

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

da dar cum ai facut avind numere anglia sa faci asigurare 5zile germania. sa am inteles eu gresit. ca pe mine mar interesa sa plec si eu in rom cu o masina.cum ai spus si tu este o caruta de bani asigurarea in uk si nu se merita. multumesc si astept sa ma ajute cineva

Link spre comentariu

scuze nou pe aici pe la voi............asa vrea sa stiu pot pleca cu masin volan dreapta din uk pina in rom sa ies di uk ma descurc dar prin europa exista vreo sansa sa fac vreo asigurare provizorie tind cont ca masina este cu volan dreapta

Link spre comentariu

scuze nou pe aici pe la voi............asa vrea sa stiu pot pleca cu masin volan dreapta din uk pina in rom sa ies di uk ma descurc dar prin europa exista vreo sansa sa fac vreo asigurare provizorie tind cont ca masina este cu volan dreapta

Germania :banana! Poti obtine numere si asigurare pe 5 zile.Conform legislatiei de aici ai dreptul la 5 zile fara inspectia TÜV (asta include si asigurare) costuri undeva la 120 Euro. Solutia e folosita de mine asa ca vorbesc in cunostiinta de cauza (pentru eventualii carcotasi...).

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

scuze pentru micile greseli de tipar. dar eu tot nu am inteles cu masina de anglia cu volan dreapta cum pot circula prin europa. pot sa imi fac asigurare in germania pe 5zile. tind cont ca masina are numere uk treaba asta nu am inteles. deci emanoeladrian scuze dar imi pot face asigurare in gemania cu masina din uk? multumesc

Link spre comentariu

am aflat un pont nu stiu daca este unul bun. cind ajungi la calais sa dai actele pierdute la politie asigurare, mot si asa mai departe si iti da act pierdere care este valabil peste tot mai ales la noi la vama

Link spre comentariu

Te complici degeaba. Te duci cu masina unde se fac acte auto in Germania (daca vii pana pe 27.08 poti veni la mine in Saarbrücken si te ajut eu) si soliciti numere de export pe 5 zile. Asta e tot!:grin:

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

mersi emanoeladrian eu eu plec din uk ca 18-20 august dar nu stiu ori imi spui unde saa merg cu se numeste sau ma ajuti tu. dar eu trebuie sa fac doar asigurarea cam cit mar costa pentru o masina volan dreapta. multumescc inca odata

Link spre comentariu

mersi emanoeladrian eu eu plec din uk ca 18-20 august dar nu stiu ori imi spui unde saa merg cu se numeste sau ma ajuti tu. dar eu trebuie sa fac doar asigurarea cam cit mar costa pentru o masina volan dreapta. multumescc inca odata

Doar asigurarea nu se poate ! Singura solutie este sa-ti iei numere de TOL nemtesti si asigurare pe 5 zile. Totul nu poate depasi 150Euro si... nu conteaza pe ce parte are volanul...:ha:. Am omis sa precizez ca trebuie sa ai contract de vanzare cumparare si sa fie trecut numele tau pe el .

Editat de emanoeladrian
completari
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Ai incercat aici: http://www.aviva.co.uk/short-term-car-insurance/ ?

Incearca sa vezi cit costa, dureaza 10 minute, e perfect legala, si nu conteaza unde ai volanul, e asigurare pentru toata Europa.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

scuze emanoeladrian dar eu am intrat in ceata nu prea mai inteleg deci eu cu masina din uk imi pot lua din germania asigurare si numere nemtesti pe

e 5zile si cum fac le dau pe numere uk jos si le pun nemtesti? si imi pot cumpara asigurare si numeretol chiar daca masina este din uk si volan dreapta.......

Link spre comentariu

si flay mersy dar eu nu imi pot face asigurare in uk am descalificat pentru 6luni . dar carnetu il am ca nu am facut acea preschimbare am ramas tot ca carnetu rom . ori cum mersi deaia tot intreb baieti pe forum ca am inteles ca in germania pot face asigurare dar nu am inteles daca se face si pentru masin din uk multumesc

Link spre comentariu

Se poate face asigurare in Germania pentru orice masina, iti iei numere de 5 zile pentru masina si esti in legalitate, sau poti face asigurare direct la masina cu numerele de UK acolo, sunt muuulte site-uri care fac asigurari temporare pentru masini, asigurari de cateva zile, intradevar sunt cam scumpe!!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Majoritatea dealerilor din Anglia iti fac o asigurare de 7 zile cand iei masina de la ei. Nu am vazut nicaieri ca ar fi valabila doar in UK si cu aia vii bine mersi pana in tara.

O a doua varinta ar fi sa-ti faci asigurarea pe 1 an cu plati lunare si platesti prima luna, dupa care uiti de ea si ramai cu hartia.

Eu am inmatriculat-o pe mine in Anglia si am venit cu asigurarea platita.

Toate bune si frumoase in Romania pana mi-a expirat MOT-ul dupa un an si am dat de un garcea cu telefon mobil care m-a verificat pe site. A doua zi masina a fost inmatriculata pe bulgaria

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Am si eu o intrebare : o masina la care lipseste din acte sectiunea 10 "new keeper" (a fost pierduta de noul proprietar) , se poate inmatricula in ro sau bg?

Am incercuit in poza de mai jos partea lipsa

img_8951.jpg.6f53caa84146e5c1469558235e021f8a.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare