Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dreptul de circulatie a masinilor din UK in RO

Milan
 Share

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Dreptul de circulatie a masinilor din UK in RO

Eu stiu ca sectiunea respectiva ramane la cumparator pana primeste noul talon din uk!

Cam ciudat sa nu ai partea aceea...

Ptr inmatriculare pe Bulgaria este nevoie si deMOT valabil? Sau este suficient VC5?

Nu este nevoie de MOT valabil, trebuieste V5-ul si un act de vanzare cumparare(chitanta,factura..etc)

RAV 4 Model Luxury 2018.

• 3 months later...

Hristos a inviat

Am o mare nelamurire...Am luat din romania un vito(duba) pe anglia.In v5 este trecut proprietarul roman de la care am cumparat eu.El m-a pus sa-mi trec numele pe verde.MOT este expirat si asigurarea la fel.Am fost plecat cu ea in germania de 2 ori si m-au verificat austriecii intr-o benzinarie dar mi-au dat actele inapoi si atat. O am cumparata din august anul trecut.Acum vreau sa o inscriu pe ro ce mai trebuie facut ca sa ma duc la rar sa-i fac carte?I-mi trebuie cumva contract de V-C intre mine si vanzator?Sau ce trebuie facut ca sa fiu in regula la rar sa-mi scot cartea

Da, un contract de vanzare cumparare si v5 ul vor fi suficiente la rar.

I-mi trebuie cumva contract uk sau romanesc?:P

Edited by pian

La Rar nu este asa important, va fi ok in orice limba.

La politie (serviciul inmatriculari) vei avea nevoie de el direct in limba romana sau daca il ai in limba engleza va trebui tradus, o data cu restul actelor.

Deci la politie i-mi trebuie v5-ul tradus si contractul de v-c in romana+MOT care este expirat tradus.Altceva mai i-mi trebuie?(nu de alta dar eu nu mai am nimic)

Iti trebuie actul de propietate al masinii (in cazul tau v5 ul), actul de dobandire (in cazul tau contractul de vanzare cumparare), nu iti trebuie MOT.

Restul actelor le faci inainte (carte romaneasca, itp romanesc, taxe, impozite, traduceri etc), peste tot unde vei merge iti vor fi suficiente actele mentionate mai sus.

Deci la politie i-mi trebuie v5-ul tradus si contractul de v-c in romana+MOT care este expirat tradus.Altceva mai i-mi trebuie?(nu de alta dar eu nu mai am nimic)

Vezi ca pe actul acela din anglia este DATA cand a plecat masina din anglia.Intre englez si persoana ta trebui un act tradus si legalizat....ai grija...intreaba pe cineva care a inscris recent.

-Atentie ce data treci pe contract si ce cunostinte ai la finante(eu am platit din urma+amenda)

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!

Am cumparat o masina din UK care are MOT-ul valabil pana in iulie acest an.

Propietarul din V5 este roman.Intrebarea este: Pot sa circul cu ea legal pana la expirarea MOT-ului cu RCA emis la noi valabil cate 30 zile (pentru inmatriculare provizorie)

Practic as vrea sa obtin numerele rosii dupa expirarea MOT-ului prelungind astfel cu inca 3 luni dreptul de circulatie.

Multumesc anticipat pentru raspuns !

Ma gandesc in mod activ la o semnatura

Poate nu m-am facut inteles :

Eu inchei RCA valabil 30 de zile folosita la inmatriculare provizorie !!!

Este acest RCA valabil in conditiile in care masina este inmatriculata in UK ?

Acopera plata eventualelor pagube comise in cazul unui accident???

In cazul unui control al Politiei este valabila in conditiile in care detin V5+ MOT valabil + act de vanzare cumparare ???

Multumesc anticipat inca o data !

RCA-ul acela nu acopera pagubele comise in cazul unui accident.

Firma de asigurari nu o sa plateasca.

Insa multi politisti nu stapanesc foarte bine aceste lucruri, astfel incat la un control te pot lasa in pace. Insa despagubire pentru accident nu o sa primesti. La masinile inmatriculate in Anglia asigurarea este pentru persoana (sofer) si nu pentru masina cum este in Ro.

Pe de alta parte este un non-sens in ce spui tu: vrei sa circuli pe numerele englezesti pana expira mot-ul si intrebi de asigurare daca este legala. Dar vrei sa iei numere rosii abia dupa ce expira MOT-ul... DAR dupa ce expira mot-ul, ce MOT valabil mai arati tu la controlul politiei??? O sa fii OK asa cu numere rosii dar fara MOT?

Edited by Schultz
KAMIKAZE TEAM

RCA-ul acela nu acopera pagubele comise in cazul unui accident.

Firma de asigurari nu o sa plateasca.

Insa multi politisti nu stapanesc foarte bine aceste lucruri, astfel incat la un control te pot lasa in pace. Insa despagubire pentru accident nu o sa primesti. La masinile inmatriculate in Anglia asigurarea este pentru persoana (sofer) si nu pentru masina cum este in Ro.

Pe de alta parte este un non-sens in ce spui tu: vrei sa circuli pe numerele englezesti pana expira mot-ul si intrebi de asigurare daca este legala. Dar vrei sa iei numere rosii abia dupa ce expira MOT-ul... DAR dupa ce expira mot-ul, ce MOT valabil mai arati tu la controlul politiei??? O sa fii OK asa cu numere rosii dar fara MOT?

Salut! Imi cer scuze ca intervin, eu am adus din anglia o masina cu MOT expirat, am mers la politie cu Talonul si actul de vanzare cumparare si mi s-au eliberat numere rosii valabile 30 de zile cu drept de prelungire de inca 2 ori.

Este acest RCA valabil in conditiile in care masina este inmatriculata in UK ?

Acopera plata eventualelor pagube comise in cazul unui accident???

In cazul unui control al Politiei este valabila in conditiile in care detin V5+ MOT valabil + act de vanzare cumparare ???

Acel RCA este valabil impreuna cu autorizatia de circulatie provizorie si numerele rosii emise de autoritatile romane, Pentru numere de UK este valabila doar asigurarea incheiata la o societate din anglia.

Daca masina nu este radiata in UK de ce trebuie sa iau numere provizorii(+ autorizatie)????

La o masina adusa din Germania careia i-au expirat numerele de Zoll sunt de acord sa iau numere provizorii deoarece nu pot circula altfel dar daca masina nu este radiata(UK) de ce nu este suficienta asigurarea de 30 de zile?

Rationamentul asta merge la politistul de comuna; am gasit un link undeva , unde s-au facut 25-30 de dosare penale pentru exact solutia miraculoasa pe care vrei sa o aplici.

Nu are valoare MoT-ul, cat asigurarea din Anglia; daca ai zgariat o masina cu RCA-ul respectiv, problemele tale incep sa se agraveze.

Zecile de masini cu numere de Anglia merg la risc,e libertatea fiecaruia sa se aventureze.

Solutia 100% legala, amintita de cei doi colegi, e numere rosii si RCA; sau numere englezesti+MoT+asigurare valabila, din Anglia.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Daca masina nu este radiata in UK de ce trebuie sa iau numere provizorii(+ autorizatie)????

La o masina adusa din Germania careia i-au expirat numerele de Zoll sunt de acord sa iau numere provizorii deoarece nu pot circula altfel dar daca masina nu este radiata(UK) de ce nu este suficienta asigurarea de 30 de zile?

Din acelasi motiv pentru care nu poti sa asiguri o masina inmatriculata in Romania in alta tara . E masina ta poti sa circuli cum vrei cu ea, e libertatea ta in joc. Eu personal am ales calea legala desi am masina inscrisa in uk pe numele meu.

Este acest RCA valabil in conditiile in care masina este inmatriculata in UK ? NU

Acopera plata eventualelor pagube comise in cazul unui accident??? NU

In cazul unui control al Politiei este valabila in conditiile in care detin V5+ MOT valabil + act de vanzare cumparare ??? NU, dar ai ceva sanse ca militianul sa nu stie despre ce e vorba

Sper ca pana la urma te-ai lamurit.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

• 2 months later...

Am si o intrebare.. Daca la o verificare pe net masina apare 'Unlicensed' (probabil SORN), fara asigurare, MOT-ul nu-l pot verifica (imi mai cere niste date in afara de numarul de inmatriculare), dar sigur este expirat, pot lua numere rosii, RCA din Romania si o pot inmatricula la bulgari?

Sau daca este SORN trebuie completate acte de export pe care le cer bulgarii?

Nu-i intereseaza pe bulgari daca masina are platita sau nu taxa de drum in UK. La ei trebuie sa ajunga V5-ul.

Cum ajunge masina pana la ei, te priveste pe tine in mod direct.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use