Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dreptul de circulatie a masinilor din UK in RO

Milan

Postări Recomandate

Re: Dreptul de circulatie a masinilor din UK in RO

O cunostiinta a cumparat o camioneta de la un samsar din Arad si i-a dat doar bucata cu nr 9 din DVLA (V5?) si Registration Book-ul. La inmatriculari i-au spus ca nu are certificatul de inmatriculare.

Se poate face ceva in sensul asta?

Oare trebuie completata si trimisa in Anglia acea bucata?

Am atasat o imagine cu partea nr 9, ignorati partea incercuita cu rosu.img_8951.jpg.f7dfba812942c3a929fae4729cf26e2f.jpg

Multumesc!

L.E.

Poza nu-mi apartine, este luata de pe acest forum.

Asta e tot ce a primit:

20120730_161251.jpg.9e6a3e9fa1cdd63812e1d6fd405eccf3.jpg

Editat de icXu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 135
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pai stai ca nu pricepem: i-a dat tot v5-ul sau nu? ca tu ai pozat tot v5-ul! cum l-ai pozat daca nu il ai?

la schimbarea proprietarului partea incercuita cu rosu este necesara! o trimiti la dvla si dvla iti trimite inapoi v5-ul cu numele tau (daca ai adresa de anglia)

KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

O cunostiinta a cumparat o camioneta de la un samsar din Arad si i-a dat doar bucata cu nr 9 din DVLA (V5?) si Registration Book-ul. La inmatriculari i-au spus ca nu are certificatul de inmatriculare.

Se poate face ceva in sensul asta?

Oare trebuie completata si trimisa in Anglia acea bucata?

Am atasat o imagine cu partea nr 9, ignorati partea incercuita cu rosu.[ATTACH=CONFIG]146985[/ATTACH]

Multumesc!

L.E.

Poza nu-mi apartine, este luata de pe acest forum.

Asta e tot ce a primit:

[ATTACH=CONFIG]146993[/ATTACH]

Eu cand am adus masina am luat de la englez tot certificatul , mai putin partea aceea incercuita cu rosu [nu sunt 100% sigur ca aia era] prin care englezul o scotea de pe el si o dadea la export. Din pacate la inmatriculare are nevoie de talonul masinii , chiar si la Bulgari din cate stiu eu .

Link spre comentariu

Asta e tot ce a primit:

[ATTACH=CONFIG]146993[/ATTACH]

Nu are ce face cu bucata aia de hartie.

Talon nu exista la englezi asa cum il stii la noi. V5-ul este certificatul de inmatriculare.

Iti trebuie ori tot (daca te intelegi cu englezul sa ti-l dea pe tot) ori cel putin partea verde pe care o completezi cu numele tau, scris de mana.

La bulgari unii se descurca sa o inmatriculeze doar cu bucatica verde.

Daca nu reusesti, atunci acea bucata verde trebuie trimisa la DVLA care iti trimite un V5 nou completat cu numele tau (doar daca ai adresa de Anglia).

PS - in partea de jos pagina din dreapta la poza care zici ca ai luat-o de pe forum scrie clar ce sectiuni se completeaza si se pastreaza.

Daca nu reusesti sa vezi bine pe poza, ai aici toate detaliile oficiale:

http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_065264.pdf

"• By law, it is the seller’s responsibility to tell us about the change of keeper. When you buy a vehicle, the seller should tear off the green New keeper’s

details section (V5C/2) of the V5C and give it to you.You should receive your new V5C within 3 weeks."

Editat de Schultz
KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

in mod sigur samsarul care i-a vandut masina prietenului tau e/era constient ca a vandut masina FARA ACTE (probabil au fost ridicate de politie pentru lipsa asigurarii valabile in Ue ..uita-te atent la numerele de pe masina,nu sunt cumva copii?)

Link spre comentariu

E tare de tot sa cumperi o masina cu doar un petic de hartie drept act de proprietate...

Un nou V5 pe adresa de Anglia nu se poate obtine asa usor, pot cere dovada ca masina este inca in UK, si date despre proprietar si modul in care locuieste acolo, deci uita de asta.

Solutia ar fi sa ceara un certificat de export, pe care-l vor trimite la adresa din Romania, de pe cartea de identiate; trebuie facuta o scrisoare in care sa explice clar situatia si sa ceara certificatul de export si sa trimita ceva acte, cred ca cel mai sigur e sa spuna adevarul, ei prefera sa trimita fituica aia si sa radieze definitiv masina de la ei. Ganditi-va ca de cativa ani, au fost sute de astfel de cazuri prin Anglia si nu merge cu minciunele... Eu am primit tot V5-ul acum 2 ani, prima pagina, si parca o bucata din a doua.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Eu am accesat link-ul recomandat pe o pagina anterioara pt. a verifica daca o anumita masina este declarata exportata din UK si nu ma descurc.

"CA sa afli dca masina ar fi inregistrata pt export, acolo intri pe linku asta, si bagi nr de inmatriculare si iti arata daca masina a trecut la export...sau suni la DVLA si intrebi sau trimiti o scrisoare.

http://www.taxdisc.direct.gov.uk/Evl...t=link.enquiry".

Am intrat pe "Vehicle Enquiry", apare la "Export marker un Y - inseamna Yes ?

Am verificat la alte masini si apare la "Export marker un N - inseamna Non ?

Am scris la DVLA un e-mail si mi s-a raspuns ca daca nu vreau sa inregistrez masina in Romania nu trebuie sa trimit nimic.

Masina nu figureaza ca exportata, eu am revandut-o.

Acum ce se mai poate crede ?

Le-am mai trimis un e-mail sa marcheze masina ca exportata.

E OK ?

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Din acelasi motiv pentru care nu poti sa asiguri o masina inmatriculata in Romania in alta tara . E masina ta poti sa circuli cum vrei cu ea, e libertatea ta in joc. Eu personal am ales calea legala desi am masina inscrisa in uk pe numele meu.

Masina daca o cumperi de acolo e foarte usor de inscris pe numele tau. Proprietarul de drept trimite actele prin posta, complatate cu datele noului proprietar si o adresa din UK unde sa-i fie livrate actele noi. Si asa ai masina inscrisa pe tine in Anglia. Problema e asigurarea care costa foarte mult la ei si cred ca nimeni nu o are. Sunt multe variante in care pentru 100-200 lire /an apari asigurat pe orice pagina web. Nu stiu exact cum se intampla.....dar sunt baieti care fac asa ceva. Dar daca ai un accident degeaba scrie pe toate paginile web ca e asigurata ca ai de despagubit:)

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Masina daca o cumperi de acolo e foarte usor de inscris pe numele tau. Proprietarul de drept trimite actele prin posta, complatate cu datele noului proprietar si o adresa din UK unde sa-i fie livrate actele noi. Si asa ai masina inscrisa pe tine in Anglia. Problema e asigurarea care costa foarte mult la ei si cred ca nimeni nu o are. Sunt multe variante in care pentru 100-200 lire /an apari asigurat pe orice pagina web. Nu stiu exact cum se intampla.....dar sunt baieti care fac asa ceva. Dar daca ai un accident degeaba scrie pe toate paginile web ca e asigurata ca ai de despagubit:)

Am si eu o englezoaica, Freelander, care sta in curte si ma gandesc tot mai mult cum as putea sa-i prelungesc actele. Vreo idee/relatie ceva poti sa-mi dai?

Multumesc,

Link spre comentariu

Aaa, da zic eu, legal scoateti NR rosii!! Nu exista posibilitatea legala sa prelungesti actele de Uk cu masina in Ro. Asigurarea buna costa mult si e imposibil de facut daca nu ai Tu adresa de UK, aia facuta de Romanii nostrii nu iti aduce decat probleme daca ceva politist destept ti-o verifica rapid(fals bla,bla..)

MOT nu mai poti face decat cu masina acolo, mai merge poate pe la indienii de prin Londra dar numai daca ii stii!

Mergi legal si linistit..sau starngi din buci si Doame ferii sa ti se intample ceva ca ai muscat-o..

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Aaa, da zic eu, legal scoateti NR rosii!! Nu exista posibilitatea legala sa prelungesti actele de Uk cu masina in Ro. Asigurarea buna costa mult si e imposibil de facut daca nu ai Tu adresa de UK, aia facuta de Romanii nostrii nu iti aduce decat probleme daca ceva politist destept ti-o verifica rapid(fals bla,bla..)

MOT nu mai poti face decat cu masina acolo, mai merge poate pe la indienii de prin Londra dar numai daca ii stii!

Mergi legal si linistit..sau starngi din buci si Doame ferii sa ti se intample ceva ca ai muscat-o..

Am facut eu ITP-ul la o masina (fara ca masina sa fie in uk),cel ce lucra acolo fiind roman ,tot ce m-a costat 150 lire...

Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Stimati colegi forumisti,

Haideti sa incercam sa nu mai dam raspunsuri bazate pe ce banuim si pe lipsa de actualizare informatii.

1. este perfect legal sa circuli in Romania si oriunde vrei tu, in UE, cu masina cu acte de Anglia

2. Nu iti cere nici naiba nici un proof of address cand trimiti V5-ul la DVLA, pt a obtine altul pe numele tau

3. masinile nu se RADIAZA in UK, decat la solicitarea proprietarului IN EXERCITIU (nu ti-o poate radia JOHN dupa ce ti-a vandut-o)

4. asigurare, mot, road tax sunt OBLIGATORII in momentul in care masina ta E PE DRUM, nu e musai sa si circule, dar e musai sa le ai. nu le ai, o bagi in curte, garaj, parcare private, etc

5. cum te-ai dat jos de pe ferry, iti bagi picioarele in el de road tax si in ea de asigurare de 2000 de lire pe an, anulezi tot. DAR, NU INAINTE de a suna la Romanica si a trimite pe cineva, cu o copie/poza/mail a V5-ului sa iti faca o ASIGURARE IN VEDEREA INMATRICULARII, pe 1 luna, 6 luni, un an, depinde de dobitocul de la ghereta de asigurari. unii or sa inceapa, cu pieptul umflat si sprancenele incrucisate : "Dom'le, nu exista asa ceva, iti trebe nr rosii", sau "doar o luna, apoi platesti taxa", de parca ei ar fi de la consiliere moral-civica si nu niste simpli agenti-brokeri de asigurare care ar trebui sa vrea sa faca bani....

6. expira MOT-ul ! beleaua cat casa !!!! aoleu ! 150 lire, mot fals, bla bla bla.... NU ! se face LEGAL la orice unitate RAR (atentie, RAR, nu statie ITP de colt) ITP pentru masini cu numere straine. costa 300 RON. LEGAL !!!!

etc....

Link spre comentariu

Stimate coleg bine ar fi sa citesti de la inceput..aici ne referim la masini care sa circule pe drum nu sa stea in garaj, ai falsa impresie ca Asig. in vederea imatricularii e valabila inafara Romaniei si legal trebuie insotita de nr. rosii, eu nu zic ca nu ar fi bine ca facem asig. in vederea imatricularii pe 6 luni si sa circulam in voie cu nr de UK si da masina o poate Radia englezu trimitand la Dvla partea 11 cu Permanent Export!

Link spre comentariu

Stimate coleg bine ar fi sa citesti de la inceput..aici ne referim la masini care sa circule pe drum nu sa stea in garaj, ai falsa impresie ca Asig. in vederea imatricularii e valabila inafara Romaniei si legal trebuie insotita de nr. rosii, eu nu zic ca nu ar fi bine ca facem asig. in vederea imatricularii pe 6 luni si sa circulam in voie cu nr de UK si da masina o poate Radia englezu trimitand la Dvla partea 11 cu Permanent Export!

Am 3 masini inscrise in Anglia pe numele meu. Cand le am scos din uk le am facut permanent export. Asta nu inseamna ca masina e radiata, inseamna ca nu circula in uk pentru o perioada de minim 12 luni. Dovada e ca au MOT valid, care se poate verifica.

Asigurarea provizorie nu are nici o treaba cu numerele rosii. Numerele rosii sunt valabile o luna, asig provizorie se poate face pe 12 luni, de ex.

Dovada clara ca permanent export nu inseamna radiere este ca daca te intorci peste 13 luni, de ex, cu masina in uk ii platesti roadtax in prealabil si este perfect legala.

M a oprit militia si la englezi cu asigurare romaneasca si la austrieci. Nimeni n a avut nimic de comentat.

In concluzie, haideti sa cautam legislatia actualizata si sa studiem cazul, nu sa intrebam pe unu-altu.

De ex, stiati ca din anglia puteti cumpara masina si pleca cu ea pe roti pe asigurare de Romania ? Daca asig in vederea inmatricularii trebuie legal corelata cu numere rosii, cum e posibil asa ceva ?

MIB (motoring insurance bureau) zice asa: este admis pe drumurile uk sa se circule cu green card emis de alta tara, in vederea exportului, 30 de zile, pt ca gheorghe sa aiba timp sa isi faca cele necesare pentru a se cara acasa.

Deci, ne documentamcpe legislatie, sau o intrebam pe tanti care "lucreaza de o viata" cu asigurari ?

Stima

Link spre comentariu

Am 3 masini inscrise in Anglia pe numele meu. Cand le am scos din uk le am facut permanent export. Asta nu inseamna ca masina e radiata, inseamna ca nu circula in uk pentru o perioada de minim 12 luni. Dovada e ca au MOT valid, care se poate verifica.

Asigurarea provizorie nu are nici o treaba cu numerele rosii. Numerele rosii sunt valabile o luna, asig provizorie se poate face pe 12 luni, de ex.

Dovada clara ca permanent export nu inseamna radiere este ca daca te intorci peste 13 luni, de ex, cu masina in uk ii platesti roadtax in prealabil si este perfect legala.

M a oprit militia si la englezi cu asigurare romaneasca si la austrieci. Nimeni n a avut nimic de comentat.

In concluzie, haideti sa cautam legislatia actualizata si sa studiem cazul, nu sa intrebam pe unu-altu.

De ex, stiati ca din anglia puteti cumpara masina si pleca cu ea pe roti pe asigurare de Romania ? Daca asig in vederea inmatricularii trebuie legal corelata cu numere rosii, cum e posibil asa ceva ?

MIB (motoring insurance bureau) zice asa: este admis pe drumurile uk sa se circule cu green card emis de alta tara, in vederea exportului, 30 de zile, pt ca gheorghe sa aiba timp sa isi faca cele necesare pentru a se cara acasa.

Deci, ne documentamcpe legislatie, sau o intrebam pe tanti care "lucreaza de o viata" cu asigurari ?

Stima

In legatura cu radierea,nu stiu cata dreptate aveti...Eu zic ca ''permanent export'' = radierea masinii

Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu

In legatura cu radierea,nu stiu cata dreptate aveti...Eu zic ca ''permanent export'' = radierea masinii

Dar nici nu se pune problema despre care dintre noi are dreptate. Va invit sa cititi legislatia engleza

Aici se explica, clar, ca la "re-import" daca se face dovada proprietatii (v5 pe numele tau sau acte doveditoare ca ai cumparat si scos masina prin vama/granita) nu exista nici un cost aditional sa intrii in uk cu masina "permanent export"

http://www.xor.org.uk/silkroute/documents/oneyear.htm

Deci se poate intelege unul, din 2 lucruri:

1. Ti o reinmatriculeaza ei moca (hahahahaha !!!! ) - iese din discutie

2. Numerele sunt valabile , rezulta ca masina n a fost radiata

Da, stiu ca e ciudat, dar ei sunt ciudati prin definitie, oameni buni

Editat de proprietarmasina
Link spre comentariu

1. Ti o reinmatriculeaza ei moca (hahahahaha !!!! ) - iese din discutie

2. Numerele sunt valabile , rezulta ca masina n a fost radiata

Punctul 1 se bate in cap cu punctul 2. Daca numerele sunt valabile, de ce mai reface reinmatriculare daca este deja inmatriculata (numere valabile)?

Spune clar ca se aplica pentru cele cu SORN:

https://www.gov.uk/make-a-sorn

"Vehicles that have been out of the country for more than 12 months on a SORN (possibly illegally) should have no problem returning to the UK. See notes on driving from the port in Re-registration below. When returning to the UK by ferry from France, note that the French authorities may report unlicensed British vehicles to the DVLA.

A vehicle that has been out of the country for more than one year and has been declared as permanently exported needs to face several hurdles in order to return to the UK."

Ceea ce este logic!

Link spre comentariu

Punctul 1 se bate in cap cu punctul 2. Daca numerele sunt valabile, de ce mai reface reinmatriculare daca este deja inmatriculata (numere valabile)?

Spune clar ca se aplica pentru cele cu SORN:

https://www.gov.uk/make-a-sorn

"Vehicles that have been out of the country for more than 12 months on a SORN (possibly illegally) should have no problem returning to the UK. See notes on driving from the port in Re-registration below. When returning to the UK by ferry from France, note that the French authorities may report unlicensed British vehicles to the DVLA.

A vehicle that has been out of the country for more than one year and has been declared as permanently exported needs to face several hurdles in order to return to the UK."

Ceea ce este logic!

Corect. Iar in paragraful urmator mai zice ceva util:

As long as evidence can be produced then the vehicle will be cleared for re-import to the UK without any payment. Check Section 8 of C & E Notice no 3, available on the web.

Link spre comentariu

Stima

Unde se poate incheia asigurare provizorie ca am intrebat vreo 2 brokeri si se uitau la mine de parca nu vorbeam romaneste?

Link spre comentariu

Unde se poate incheia asigurare provizorie ca am intrebat vreo 2 brokeri si se uitau la mine de parca nu vorbeam romaneste?

Din grabă colegu` nostru ”englez“ a greșit. Vorbind despre numerele roșii, care sunt prin definiție numere provizorii ... a scăpat asta cu ”asigurare provizorie“. Dacă citeai și mai sus vedeai că este vorba de ”asigurare în vederea înmatriculării“. Care se face pe seria de șasiu (caroserie), nu pe numerele de UK, rămânând în sarcina ta ca după ce o înmatriculezi în Ro să te întorci la broker să ți-o refacă cu numerele definitive, fără alți bani, dacă e în termenul de valabilitate. Asigurarea în vederea înmatriculării este însă o găselniță tipic românească, nu e legală, (atâta timp cât mașina e înmatriculată în alt stat) este cel mult bună la controlul rutier al unui șef de post din Fierbinți-Tîrg. În rest, te caci pe ea. Dacă dai cu mașina în cineva asigurarea nu despăgubește. Legal, nu doar în România, ci în toate statele membre UE, un autoturism poate fi asigurat doar de către o societate de asigurări din țara în care e înmatriculat. Așadar, ai voie să circuli dezlegat pe unde vrei prin UE, dar asigurarea n-o poți face decât în statul în care e înmatriculat cotețul.

Și e foarte corect așa. Păi dacă ar face și unii dintre proprietarii de mașini înscrise în BG asigurări de Anglia, să fie și mai greu de verificat, ce-ar mai fi? După ce că și-așa marea majoritate nu le au pe bune? Nu vă mai jucați cu asigurările ... e un joc periculos. Vrei mașină cu volanul hăis, s-o conduci prkn România? Fă-o și plătește-o în UK (asigurarea). Oricum nu mai plătești Road tax. Și nici asigurările nu sunt așa scumpe aici. Măcar să fiți în regulă cu ele.

L.E.: Aș vrea să ne scrie aici un coleg care a avut asigurare în vederea înmatriculării emisă de o societate de asigurări din RO, pe o mașină înmatriculată în alt stat, cu care a lovit altă mașină și al cărui asigurator a plătit despăgubiri păgubitului. Am cunoștințe care și azi plătesc din buzunar șmecheria asta ... de ani buni. Nicio societate de asigurări din România nu plătește cum ar trebui daunele, chiar când polițele sunt corect întocmite, darămite așa ... pe polițe făcute de un nea brokeru` șmenar de colțu` străzii. Există cineva în postura asta, să ne dovedească și nouă că se poate?

Toate cele bune! :h5

Editat de mita31
  • Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Din grabă colegu` nostru ”englez“ a greșit. Vorbind despre numerele roșii, care sunt prin definiție numere provizorii ... a scăpat asta cu ”asigurare provizorie“. Dacă citeai și mai sus vedeai că este vorba de ”asigurare în vederea înmatriculării“. Care se face pe seria de șasiu (caroserie), nu pe numerele de UK, rămânând în sarcina ta ca după ce o înmatriculezi în Ro să te întorci la broker să ți-o refacă cu numerele definitive, fără alți bani, dacă e în termenul de valabilitate. Asigurarea în vederea înmatriculării este însă o găselniță tipic românească, nu e legală, (atâta timp cât mașina e înmatriculată în alt stat) este cel mult bună la controlul rutier al unui șef de post din Fierbinți-Tîrg. În rest, te caci pe ea. Dacă dai cu mașina în cineva asigurarea nu despăgubește. Legal, nu doar în România, ci în toate statele membre UE, un autoturism poate fi asigurat doar de către o societate de asigurări din țara în care e înmatriculat. Așadar, ai voie să circuli dezlegat pe unde vrei prin UE, dar asigurarea n-o poți face decât în statul în care e înmatriculat cotețul.

Și e foarte corect așa. Păi dacă ar face și unii dintre proprietarii de mașini înscrise în BG asigurări de Anglia, să fie și mai greu de verificat, ce-ar mai fi? După ce că și-așa marea majoritate nu le au pe bune? Nu vă mai jucați cu asigurările ... e un joc periculos. Vrei mașină cu volanul hăis, s-o conduci prkn România? Fă-o și plătește-o în UK (asigurarea). Oricum nu mai plătești Road tax. Și nici asigurările nu sunt așa scumpe aici. Măcar să fiți în regulă cu ele.

L.E.: Aș vrea să ne scrie aici un coleg care a avut asigurare în vederea înmatriculării emisă de o societate de asigurări din RO, pe o mașină înmatriculată în alt stat, cu care a lovit altă mașină și al cărui asigurator a plătit despăgubiri păgubitului. Am cunoștințe care și azi plătesc din buzunar șmecheria asta ... de ani buni. Nicio societate de asigurări din România nu plătește cum ar trebui daunele, chiar când polițele sunt corect întocmite, darămite așa ... pe polițe făcute de un nea brokeru` șmenar de colțu` străzii. Există cineva în postura asta, să ne dovedească și nouă că se poate?

Eu in momentul de fata am 4 masini de anglia, toate. 4 fiind asigurate cu "carte verde". Brokerii d asigurare pot sa zica ce vrea si, intr adevar, majoritatea sunt neinformati, altii chiar idioti.

Toti ne supunem legislatiei comunitatii europene iar International Bureau of Motors Insurance zice ceva ce n are nici o treaba cu ce spui dumneata mai sus.

O companie de asigurari care mi a emis o polita si nu ma despagubeste e cadou de Craciun, pt ca exista Tribunale.

In momentul asta eu sunt in Scotia, cu masina de Anglia, Asigurata cu carte verde emisa de romania. Deci toti gaborii din europa asta sunt niste prosti si te lasa sa circuli tu asa, de nebun, ca daca dai intr-unu, nu vrea Alianz, chipurile, sa despagubeasca, pt ca asa a zis brokeru care "face polite de-o viata".

Cititi legile, oameni buni, aflati va drepturile !

Link spre comentariu

Eu in momentul de fata am 4 masini de anglia, toate. 4 fiind asigurate cu "carte verde". Brokerii d asiugurare pot sa zica ce vrea si, intr adevar, majoritatea sunt neinformati, altii chiar idioti.

Toti ne supunem legislatiei comunitatii europene iar International Bureau of Motors Insurance zice ceva ce n are nici o treaba cu ce spui dumneata mai sus.

O companie de asigurari care mi a emis o polita si nu ma despagubeste e cadou de Craciun, pt ca exista Tribunale.

In momentul asta eu sunt in Scotia, cu masina de Anglia, Asigurata cu carte verde emisa de romania. Deci toti gaborii din europa asta sunt niste prosti si te lasa sa circuli tu asa, de nebun, ca daca dai intr-unu, nu vrea Alianz, chipurile, sa despagubeasca, pt ca asa a zis brokeru care "face polite de-o viata".

Cititi legile, oameni buni, aflati va drepturile !

Ce nu imi place mie este atunci cand toata lumea se pricepe si isi da cu parerea, cand 1-2 oameni au deschis o discutie pentru a afla o informatie bazata pe fundament scriptic, nu pentru a primi pareri.

Fapt pentru care, eu ma retrag si las loc pentru cei ce isi dau cu parerea.

La revedere

Link spre comentariu

Ce nu imi place mie este atunci cand toata lumea se pricepe si isi da cu parerea, cand 1-2 oameni au deschis o discutie pentru a afla o informatie bazata pe fundament scriptic, nu pentru a primi pareri.

Fapt pentru care, eu ma retrag si las loc pentru cei ce isi dau cu parerea.

La revedere

Domnul meu, datul cu părerea e sport național și mai nou, văd, transfrontalier. (moamăăă ce cuvânt greu :ha: )

Acum, faptul că dvs aveți patru sau patruj de mașini asigurate pe dos, e ceva ce n-are relevanță vizavi de subiectul discuției - legalitatea. Unii colegi, doreau să știe dacă e legal sau nu să circuli în Ro cu autovehicule înmatriculate în UK, dar asigurate în România. Nu e legal! Ăsta e răspunsul.

Extrapolând, e ca și cum cineva ar întreba dacă e sau nu legal să întreții raporturi sexuale cu minore și altcineva ar spune că el a întreținut deja, cu 4 minore până acum și n-a pățit nimic. Dar legal tot nu e.

P.S.: Nu trebuie să vă retrageți din discuție. Doar să aduceți ceva dovezi palpabile că de vorbe suntem sătui, mai ales ăștia care urmărim politica din ultimii 25 de ani!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Domnul meu, datul cu părerea e sport național și mai nou, văd, transfrontalier. (moamăăă ce cuvânt greu :ha: )

Acum, faptul că dvs aveți patru sau patruj de mașini asigurate pe dos, e ceva ce n-are relevanță vizavi de subiectul discuției - legalitatea. Unii colegi, doreau să știe dacă e legal sau nu să circuli în Ro cu autovehicule înmatriculate în UK, dar asigurate în România. Nu e legal! Ăsta e răspunsul.

Extrapolând, e ca și cum cineva ar întreba dacă e sau nu legal să întreții raporturi sexuale cu minore și altcineva ar spune că el a întreținut deja, cu 4 minore până acum și n-a pățit nimic. Dar legal tot nu e.

P.S.: Nu trebuie să vă retrageți din discuție. Doar să aduceți ceva dovezi palpabile că de vorbe suntem sătui, mai ales ăștia care urmărim politica din ultimii 25 de ani!

Desi am precizat ca ma retrag, mi-a placut maniera reply-ului si revin...

Mai intai de toate: sa zici ca ai facut treaba ca parazitii cu mana pe volan si minora.... Nu e relevant, intr adevar. La fel cum nu e relevant sa iti faci asigurare naspa la ghereta de pe coltul vitanului sau ce colt vreti voi, sa nu se inteleaga gresit....

Domnii mei, asigurarile le fac numai la ASTRA SA( nu trebuie considerata reclama,ci argument faptic/scriptic - ce de parchet a sunat !!! ), nu la sc Crocodilu Broker SRL.

Ca sa nu mai imi "racesc degetele"(comunicam prin scris, asa ca am adaptat la situatie), eu nu mai vin cu argumente ca e legala, veniti voi cu argumente concrete de ce NU e legala.

De ce neamtu zice ca e buna ? Dar austriacu ? Unguru ? Englezu ? Romanu ?

Cum ar putea o socuetate de asigurari sa nu te despagubeasca DUPA ce ei ti au emis polita, exceptand varianra un care ei nu dedpagubesc fiindca sunt ei smecheri, gen companiile consacrate pentru astfel de comportament ?

Erata: despagubesc dauna produsa, pentru ca RCA nu te va despagubi pe tine, producatorul evenimentului

Deci, pe scurt: SC astralianz (ca sa nu facem reclama) imi emite polita tip carte verde cu valabilitate internationala, pt care si platesc, logic. A doua zi mi se pune pata si ii fac pachet ruginatura cocalarului care imi taie fata ca el e JmeKer. Ok ? In ce baza LEGALA compania nu il despagubeste pe regretabilul cocalar ? ( in afara de simplul motiv ca e cocalar, ca asta dezbatem in alt topIc, daca vreti...)

Ca sa deschidem mai mult orizonturile, va rog sa luati in calcul si varianta in care polita pentru masina de regat se emite de Italia, de exemplu, nu de Romania(nu spuneti ca nu se poate pt ca atunci e clar ca vorbim mult prost si degeaba)

chiar sunt curios ce se va nara, dezvolta si comenta la situatia mai-sus data

Editat de proprietarmasina
  • Like 1
Link spre comentariu

Iar pentru cei ce cauta raspunsuri, dar de fapt nu folosesc motoare de cautare, din varii motive, click

http://www.asigurareamasinilor.ro/rca_113.html

Apoi, cautati si pe mib.co.uk si pe paginile legislative ale Comunitatii Europene unde mai doriti Dumneavoastra. Foarte rar, o societate, institutie, organizatie, va va spune care va sunt drepturile, cata vreme nu au un interes din a face asta. Dupa 25 de ani, oameni buni, invatati sa va CAUTATI si sa VA AFLATI drepturile, printati-le si dati-i cu ele in cap oricui incearca sa vi le incalce.

Drumuri bune !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare