Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Functionarea motorului diesel cu ulei vegetal / bio-diesel

Max

Postări Recomandate

Re: Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal

la temperatura camerei nu se solidifica,eu il am intr-o debara unde mai mult de 16°C nu sunt si este lichid,cred ca sub 10°C incepe sa se solidifice,chiar o sa fac o proba.

Nu te contrazic,poate am vazut alt tip de ulei. Mi l-a adus tipu' de la fastfood si era tun,consistenta asemanatoare cu untura.

Incearca sa-l amesteci cu motorina dupa ce-l incalzesti inainte. 1 : 1 si lasa-l afara sa vedem daca ingheata sau nu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 802
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uleiul de palmier se solidifica la temperaturi mai mici de 18 grade.....asta scrie pe bidonul pe care l-am cumparat eu,sta in bucatarie de 2 saptamani si tot solid este iar temperatura e de 22 de grade.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Toata ziua m-am chinuit sa pun poza mult promisa cu instalatia de fitrat uleiul de motor aici, nu stiu ce s-a intamplat dar intr-un final am reusit asa ca spor la treaba.

P.S. Recomand ca pompa sa traga ulei curat din filtru, nu care cumva sa o puneti sa impimga ulei in filtru fiindca asa o umpleti cu ulei murdar si cine stie...

DSCN1158.thumb.jpg.9e4a698b4547e3a1898f72467b52b03d.jpg

Link spre comentariu

Uleiul de palmier se solidifica la temperaturi mai mici de 18 grade.....asta scrie pe bidonul pe care l-am cumparat eu,sta in bucatarie de 2 saptamani si tot solid este iar temperatura e de 22 de grade.

uleiul de palmier este in stare solida si vara pt ca asa vine din fabrica,din cite am inteles de la cine il foloseste.

trebuie incalzit pina se face lichid dupa care cica ramane in stare lichida dar nu stiu pina la ce temperatura,eu chiar asta o sa incerc sa aflu in zilele urmatoare.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Toata ziua m-am chinuit sa pun poza mult promisa cu instalatia de fitrat uleiul de motor aici, nu stiu ce s-a intamplat dar intr-un final am reusit asa ca spor la treaba.

P.S. Recomand ca pompa sa traga ulei curat din filtru, nu care cumva sa o puneti sa impimga ulei in filtru fiindca asa o umpleti cu ulei murdar si cine stie...

[ATTACH=CONFIG]99457[/ATTACH]

dat fiind modul de functionare al majoritatatii pompelor, adica are putere mai mare de refulare decat de absorbtie , recomand ca filtrul de combustibil sa fie pus DUPA pompa. inainte de poma se poate pune eventual un filtru, dar cu o sita de granulatie mai mare, pentru a nu opune rezistenta mare...

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

uleiul de palmier este in stare solida si vara pt ca asa vine din fabrica,din cite am inteles de la cine il foloseste.

trebuie incalzit pina se face lichid dupa care cica ramane in stare lichida dar nu stiu pina la ce temperatura,eu chiar asta o sa incerc sa aflu in zilele urmatoare.

Nu ramane lichid nici dupa folosinta aduce la fluiditate cu mierea si capata o culoare de alb murdar.Probabil dupa amestec cu motorina si o temperatura mai mare afara se poate folosi fara probleme.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

cam asta am inceput sa fac

01032011132.thumb.jpg.0c6ffca6549907b0ebc49b7103bc336f.jpg01032011135.thumb.jpg.aa4583c3f75ce924548e7b373fe98d13.jpg01032011134.thumb.jpg.e8b4f38fac64d37867896ce250c3be61.jpg01032011138.thumb.jpg.bc77be4e7b444f88fd8e7f1c20bc24b2.jpg01032011141.thumb.jpg.4ef0e72b22e207b67e01389f305f8ee7.jpg

adica ....

am luat un bidon de plastic de 30 l am facut o gaura cam de 1/2, am facut conexiunea intre o pompa mecanica de ulei ...

in ultima poza se vede instalatia de filtrare pe care o folosesc in momentul de fata

Link spre comentariu

Eu cred ca aveti prea mult timp liber...si tare-ash fi curios la ce fel de masini bagati uleiul asta. Curiozitatea ma macina si in sensul de a afla, cam in cat timp incepeti sa va reparati motoarele. Sau ati uitat sa specificati ca folositi astfel de combustibil in ceva motoare care probabil sunt deja uzate, au km multi, si nu mai conteaza daca vor crapa.

M-ar interesa deopotriva, daca ati facut un calcul, cam la cat se reduc costurile la combustibil luand ca procent sa zicem 1000km, si daca merita toata munca asta: cauta ulei, cara-l, filtreaza-l, trage-l, plimba-l, bidoane,vase, mizerie, etc ... Astept un raspuns, dar nu cred ca ma veti convinge ca merita. Eu procedez asa : parchez, trag capacul, scot busonul, fac plinul, platesc, apoi plec ! E atat de simplu....

Banuiesc acum ca in curand, una din intrebarile puse atunci cand se cumpara o masina, pe langa cea obisnuita "daca a facut offroad", va fi: "A functionat cu ulei de motor uzat?!" :grin:

Numai succese !!:h5

Editat de maiden
Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

... Eu procedez asa : parchez, trag capacul, scot busonul, fac plinul, platesc, apoi plec ! E atat de simplu....

Extraordinar! Nu ne-am fi gandit niciodata la aceasta solutie.

Iti multumim ca ne-ai luminat si ne-ai aratat calea cea dreapta!

Nici nu stiu de ce iti mai speli hainele. E mult mai simplu sa iti cumperi altele.

Mai bine aruncam uleiul la canal decat sa il reciclam, nu?

Link spre comentariu

Pai il reciclam, dar nu noi. Eu il las la service, unde e depozitat si dat alora care se ocupa cu reciclarea. Pai imi iau si haine noi, dar nu asa multe probabil, ca cei ce recicleaza uleiul . Iar cu aruncatul la canal n-ai ghicit-o, sunt un ecologist convins. Chiar si ala ramas de la gatit, il pun in pet si-l duc la gunoi. Aruncandu-l la canal poluezi cativa zeci de metri cubi de apa la 100ml de ulei. Oricum, asteptam si alte pareri.

Multumesc Max pentru interventie.

Link spre comentariu

Chiar si ala ramas de la gatit, il pun in pet si-l duc la gunoi. Aruncandu-l la canal poluezi cativa zeci de metri cubi de apa la 100ml de ulei. Oricum, asteptam si alte pareri.

Multumesc Max pentru interventie.

Salut,

si ...de la gunoi unde crezi ca ajunge.....?ca nu prea am auzit de filtrarea gunoiului la gropile de gunoi...

Pajero Sport 2004 2.5
Link spre comentariu

1- citeste titlul topicului si daca ai ceva comentarii pertinente legate de " Functionarea unui motor diesel cu ulei vegetal" sau ulei uzat , sau altfel de combustibil, te rog.... nu e concurs la numarul de postari

cred ca in acest topic isi dau cu parerea cei interesati de modalitatea de a reduce pretul combustibilului. daca chiar vrei sa urmaresti discutia poti sa o faci fara a duce discutia catre altceva ...

2- tu pui in pet 2 l de ulei, un fast food arunca intre 100-200 l de ulei de gatit pe luna....un service auto aduna ulei uzat intre 70- 250 l .... si crede-ma nu toti sunt asa de educati ca si tine incat sa il puna la gunoi - sau probabil gunoierul il va arunca langa celelalte resturi menajere

3- masina care o am eu si care functioneaza cu amestec de ulei+ motorina a facut pana acum cam 800 de km si merge la fel ca inainte

Link spre comentariu

Este cu totul alta discutie aceasta....deja trecem la ecologie si nu asta e scopul discutiei. Mai bine in gunoi decat la canal si e drept ca mai bine in motor decat la gunoi, insa asimilarea toxicitatii lui se face mai repede daca-l ardem, deoarece respiram aerul cu totii, acum. In gunoi, prin biodegradare in gropile special amenajate e cu totul alta treaba. Pt consumul casnic se foloseste foarte putin ulei pe an, eu nu spun ca fastfood-ul trebuie sa puna uleiul la gunoi. Sa-l recicleze aia de se ocupa cu asa ceva!

Tot nu s-a raspuns la intrebarile mele...

L.E.

Bine domnule, am tacut daca va ofuscati atata....n-am vrut sa fiu rautacios deloc...in fine...am tacut! Nu va contrazice nimeni, nu asta era scopul postarilor, toata lumea are dreptate, fiecare in felul lui, eu voiam doar sa ma conving de ceva, si poate o sa fi aflu in cateva luni, sau ani chiar, ce s-a intamplat cu acele motoare... Iar in legatura cu acel concurs de nr de postări, chiar n-ai nimerit-o !

Editat de maiden
Link spre comentariu

si apropo de fiabilitate...

un amic are un renault 25 care functioneaza nesimtit de bine la o combinatie ulei - motorina 5 : 1 ( ati citit bine 5l de ulei la 1 l de motorina). din ceea ce mi-a spus a facut anul trecut turul tarii cu combinatia asta...

chiar il cred.... i-am vazut instalatia de filtare , e la cu totul alta dimensiune fata de ce fac eu ...

Link spre comentariu

Intr-o lume in care depinzi de toti , combustibil doar de la pompa , mancare doar de la restaurant ,etc . Ce se va intampla cand aceste lucruri vor fi tot mai greu de procurat ? Asta ar fi intrebarea care trebuie sa te motiveze sa afli cat mai multe despre cum poti fi independent din punct de vedere al combustibilului pe care il folosesti la masina

Eu sant sigur ca atata timp cat uleiul este filtrat cum trebuie si incalzit inainte sa fie introdus in pompa de injectie si filtre nu are ce sa se intample cu motoarele si se merita deranjul pentru fiecare militru de combustibil pe care ti-l produci singurel mai ales ca ai satisfactia ca nu depinzi de nimeni ca sa iti folosesti masina .

Sper sa apara si variante pentru alimentarea motoarelor pe benzina , in afara de wood gas nu am vazut nimic folositor si care pe termen lung sa nu produca probleme.

Link spre comentariu

si apropo de fiabilitate...

un amic are un renault 25 care functioneaza nesimtit de bine la o combinatie ulei - motorina 5 : 1 .

Te cred, merge, dar de cand? Pana cand ?! Cati km are pana acum cu acest amestec ?

Intr-o lume in care depinzi de toti , combustibil doar de la pompa , mancare doar de la restaurant ,etc . Ce se va intampla cand aceste lucruri vor fi tot mai greu de procurat ? Asta ar fi intrebarea care trebuie sa te motiveze sa afli cat mai multe despre cum poti fi independent din punct de vedere al combustibilului pe care il folosesti la masina

Eu sant sigur ca atata timp cat uleiul este filtrat cum trebuie si incalzit inainte sa fie introdus in pompa de injectie si filtre nu are ce sa se intample cu motoarele si se merita deranjul pentru fiecare militru de combustibil pe care ti-l produci singurel mai ales ca ai satisfactia ca nu depinzi de nimeni ca sa iti folosesti masina .

Sper sa apara si variante pentru alimentarea motoarelor pe benzina , in afara de wood gas nu am vazut nimic folositor si care pe termen lung sa nu produca probleme.

Aveti si voi dreptate...dar acum sa n-o dam in tragic...ca vremurile alea nu sunt foarte aproape.... Cand n-o mai avea de unde si o fi nevoie, incepem sa cautam .Crezi ca descoperim noi acum ce n-au descoperit altii in sute de ani si le va fi mai bine sau la fel de bine motoarelor noastre, decat folosind combustibilii actuali ?!

Eu nu sunt asa de sigur ca acel motor va functiona atat cat ar functiona cu motorina normala... Tu de ce esti asa sigur?! Om trai si-om vedea ! Eu unul as incerca acest amestec, insa pe un motor care-i pe duca, de care sa nu depind prea mult...

Editat de maiden
Link spre comentariu

[quote=maiden;680745 .Crezi ca descoperim noi acum ce n-au descoperit altii in sute de ani si le va fi mai bine sau la fel de bine motoarelor noastre, decat folosind combustibilii actuali ?!

EU personal nu cred ca vom descoperi noi ce nu au descoperit altii in sute de ani, ci dimpotriva vom descoperii ce altii NU AU VRUT sa se descopere, si anume alternative la combustibilii petrolieri si aici ma refer la uleiurile vegetale la care deja ni se ingradeste accesul.

Cu stima Alex

Link spre comentariu

...dar acum sa n-o dam in tragic...ca vremurile alea nu sunt foarte aproape....

la felul cum se prezinta situatia la nivel mondial, in maxim 2 ani cred ca nu mai avem ce baga in rezervoare, si asta nu din cauza ca nu se mai produce combustibil, ci pt ca grosul productiei va merge catre utilajele de razboi.

eu constat cu uimire cum oamenii nu pricep catre ce ne indreptam... evident, daca te informezi doar de la TV, totul pare roz...

referitor la inventat, s-a explicat in alte pagini ca motorul Diesel a fost inventat sa functioneze cu ulei vegetal, dar s-a folosit ulterior motorina pt ca era mai ieftina. deci nu inventam nimic nou aici, ci doar redescoperim adevarul.

Link spre comentariu

Primul motor diesel din cate stiu a functionat cu praf de carbune .

Scrie aici

Link spre comentariu

buna ziua.

am probat un amestec de 1/1 ulei de palmier si motorina si la temperaturile actuale nu isi modifica fluiditate absolut deloc,urmeaza 2/1 ulei de palmier si motorina dupa care o sa revin cu rezultatul.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Eu o sa fac o instalatie de filtrare al uleiului vegetal folosit la gatit. Am comandat la ROMCARBON doua filtre care o sa fie inseriate cu o pompa si 3 manometre.

Am inteles ca exista o solutie care se pune in ulei inainte de filtrare pentru a retine apa, poate stiti voi ce solutie este, eu nu am aflat inca.

Nu vreau sa fac biodiesel, investia e prea mare in comparativ cu folosirea 'uleiului vegetal folosit' filtrat.

Diferenta de putere calorica intre motrina si ulei vegetal de rapita este de 10%

Pentru masina comand o piesa din germania care costa vreo 90 euro fara transport, a descris cineva mai sus piesa.

Link spre comentariu

buna ziua.

am probat un amestec de 1/1 ulei de palmier si motorina si la temperaturile actuale nu isi modifica fluiditate absolut deloc,urmeaza 2/1 ulei de palmier si motorina dupa care o sa revin cu rezultatul.

Asta asteptam! :tk:tk

De maine ma apuc de teste!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare