Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Istoria Tractozaurului

Tractozaur
 Share

Recommended Posts

Va salut pe toti cu respect! :hi

Cred ca o prezentare a mea aici este de prisos, va invit sa aflati mai multe in general despre mine si ocupatia mea accesand site-ul http://www.ninbukan.org sau CV direct la link-ul http://www.ninbukan.com/continut/omote_ ... istian.htm

Am sa va povestesc in curand, atasand si fotografii, cam cat de veche este aceasta pasiune a mea pentru off-road si cam cate masini de teren am avut si am in prezent.

Edited by Max
  • Like 1

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Off-Road Runner-4X4 Enthusiast, mandru posesor de Tractozaur

Si dupa cum va spuneam, am revenit cu "niste" fotografii cu masinile de teren pe care le-am avut sau care le am in prezent (intotdeauna am avut in curte minim doua acareturi) :grin:

Totul a inceput in copilarie cand am vazut primul M pe strada (popular IMS :h5 ) si de acolo mi se trage in mare..., si am zis eu cu destul de mult timp in urma sa nu imi iau IMS ca e invechit :ha: si asa am ajuns la o Frontera Vauxhall, adica Opel, care arata standard asa

Edited by Astral

Gume Michelin, de strada, niste jeguri, si in inconstienta mea de atunci m-am in paduri, campuri, araturi, etc, si dupa ce am avut cateva experiente de neuitat ca deh, nici nu respectam pe atunci regula cu minim doua masini in teren, ca eram bazat intelegeti, aveam masina 4X4 :ha: :ha: :ha: am decis sa o incalt cu niste resapate Cross Country noi-noute si am facut-o sa arate asa

Si uite asa m-am gandit sa-i iau si nevesti-mi o masina de strada, da` la mine si aia de strada trebuie sa fie de teren, asa ca m-am decis sa-i iau un Golf :bannana

Da, ati ghicit, unul dintre putinele Golf-uri Country din Romania, super masina, care a aparut si in revista 4WDrive (nu ma intrebati numarul acum, dar daca insistati pot verifica) si uite asa m-am intalnit si cu alti 2 pasionati de aceasta masina rara, etc, :grin: etc

Am inceput sa am discutii cu "veterani" in domeniu, unii dintre ei membrii Off Road Adventure Romania si care mi-au explicat, mai tata, Frontera aia, nu prea e masina serioasa de off-road (no offence pentru utilizatorii de Frontere, masinile sunt OK dar pana la un anumit punct) si uite asa m-am pricopsit eu cu una bucata Nissan Patrol Gr Y60, pe care l-am botezat Tractozaur, l-am stick-uit frumos si..., dar sa nu mai lungesc vorba..., iata evolutia lui

Edited by Tractozaur

A urmat un set de caucioace de combina de 35/10,5/15 cu jenti modificate (pe care apropo, inca le mai am de vanzare) si mult, mult noroi ca aveam cu ce ma lauda acum, sa stie toata lumea :grin:

Dupa care m-am apucat sa-i pun proiectoare, portbagaj facut custom made, sa-i construiesc un bull bar (va povestesc in alt episod, cu poze cu tot, cat am tras eu pentru bull baru` asta), ca ala ARB mi s-a parut prea comun, asa ca m-am inspirat si eu de ici de colo si uite ce a iesit, bull baru` model ADN (la o iesire va explic la fata locului de ce l-am denumit asa) :h5

I-a venit randu` si unui frumos Superwinch, noroi, noroi in continuare :banana

1943646088_Picture195_2a.jpg.938645ec75f52b021134031e22be08a4.jpg

Am vandut Frontera, deci in momentul asta nu mai aveam decat doua masini, Tractozauru` si Golfu` Country, asa ca ce credeti ca ma gandesc eu, hai sa mai imi iau un Patrol, da` d`ala frumos de strada si am gasit frumusetea asta echipata cu jenti de 10X15, body lift cu flanse, Bridgestone-uri MT 33/12,5/15, ce mai a fost dragoste la prima vedere :ypu pe care v-am mai spus eu, strada, strada, da` masina trebuie sa fie si sa mearga si pe teren, asa ca m-am apucat sa-l namolesc un pic si p`asta

Am inceput, incet, incet, sa-mi fac curaj si sa-l bag si prin apa, nu de alta cu Tractozauru` imi facusem de cap, noroi, apa mare (ca doar d`aia exista snorkelu` :grin: ) da` cu asta domne, care arata asa a masina de fitze cu bull bar de inox :grin:

PICT1678.jpg.68bd73c61779721ac5ae6b02099f06b9.jpg

Si uite asa la un moment dat, m-am trezit ca ograda arata asa... :hi

Nevasta-mea accepta, ca e o sotie iubitoare orice traznaie imi trece prin cap, da` totusi mi-a sugerat ca Golfu` este un pic mai greoi de manevrat, ii place da` e un pic cam invechit, nu intram in detalii etc, etc, si imi spune ca si-a dorit mereu sa aiba o Toyota Rav4, asa ca daca eu aveam, Tractozaur - Nissan d`aratura, Elefantu` - Nissan de fitze i-am cumparat o Toyotica, draga de ea, din 1997, scurta, echipata of course cu Bf Goodrich AT :ha: pe care din pacate la o luna (cand eram eu plecat la un stagiu in Belgia sa predau, bineinteles, stiti ca atunci cand nu esti aproape se intampla nenorocirile) o buseste neintentionat, asa ca i-am luat o alta Toyotica din 1998, curatica, frumusica :ypu

Iata si noua Toyotica si cum arata ograda mea acum, ca deh aveam 4 masini 4X4 in dotare acum :grin:

Toyotica a fost super masina de strada (ca apropo, n`o mai am acum :p ) da` cum va povestem mai devreme, de strada, de strada, da` trebuie sa mearga si prin rau :ha: :ha: :ha:

Intre timp m-am hotarat sa transform frumusetea aia de Patrol, Elefantu` deh (ca uitai sa va spun asa-i spuneam) in Tractozaur si sa raman numai cu un Patrol pentru mine, sa-mi fac damblaua p`aratura si Toyotica, de fitze, de strada pentru nevasta-mea :happy

Si uite ce a iesit din frumusetea aia :grin:

Si Bridgestone-urile erau cauciucuri de strada si Tractoarele Danubiana erau cauciucurile de teren :ha:

Dupa care m-am decis ca body liftu` si flansele la arcuri nu sunt suficiente si nu e inaltat suficient Tractozauru` , asa ca am luat kitu` complet de la OME cu L-urile Heavy Duty arcuri si amortizoare, bucsaraie completa poliuretan, kit cutie-cardan, safari snorkel originel, am vandut Bridgestone-urile unui prieten care si-a preparat un Samurai (si asta mare dilimache :grin: ) si mi-am luat Simex Extreme Trekker 35/11,5/15 de la Angus la super pret (Thank`s Angus one more time for discount :hi ) mi-am luat CB Midland d`aia de poate fi si portabila, etc, etc pentru ca mai am in masina o groaza de acaraturi si mai umplu 3 pagini daca ma apuc sa detaliez (bullbar stie ca s-a folosit de shufa mea minune pe camp cand la tras din groapa pe bunul meu prieten Cristi cu Marele Alb) si masina arata astazi cum ati vazut-o sambata, da` mai pe seara :grin: unii la Calugareni si pe urma la lucru pe camp pana acasa.

Vreau sa precizez ca snorkelu` a fost montat la Tudor (Traco Service), cu care ma cunosc destul de bine (intamplator si-a adus baiatu`, pe Bogdanel la mine la sala) super baiat si ii multumesc inca odata pe aceasta cale pentru amabilitatea de care da dovada mereu, iar kiturile celelalte au fost montate la GTC, de Alex (cunoscatorii stiu cine e :hi ), si el si Razvan dand dovada de mult profesionalism si corectitudine pret-manopera.

Edited by Tractozaur

Si uite asa Tractozauru` e bun si la carat, capriori pentru casa sau semineu de la bulgari, ca da, totul este mai ieftin acolo :ypu ...

10062008308.jpg.26f9ea9df7d8dfe88e0fa1bc30cf82ce.jpg

13062008310.jpg.84839ae50da3b3ebe1231fa66144a243.jpg

13062008311.jpg.ea4c1c8b504fd4fc200c3cad17fda963.jpg

Hai ca mai va dau 5 poze (va tin in suspans :grin: ) si va povestesc mai departe ce mi-am luat si ce intentionez sa-mi iau in curand...

Si va spuneam, aveam o Toyotica, da` in oras, sa merg eu ditamai elefantu` intr-o masinuta, nu prea se brodeste, asa ca de data asta, s-a intamplat invers, mi-am convins eu nevasta sa dam Toyotica :ha: si sa ne luam un Nissan Patrol GR Y61, dar cu promisiunea solemna ca nu-i facem nici o modificare, adica il lasam de strada si nu-l chinuim pe saracu` Neassan, da` v-am mai spus, de strada, de strada, da` un pic prin zapada macar sa nu-l bag :grin:

Ah, si apropo, nu-i fac nici o modificare off-road, conform intelegerii, da` i-am luat un set de BF Goodrich All Terrain, se pune??? :ha: :ypu

Si acum, ca o concluzie, in ograda mai am (deocamdata :grin: ) urmatoarele masini:

Tractozauru`, Nissan-ul meu de nadejde din 1990, perfect creat pentru chestii grele si Neassanu`, Nissan din 2000, de fitze, de oras, "date la o parte ca am masina mare, jipan, si sunt jmecher" :ha:, dar care v-a fi folosit a se citi ocazional, pe un forestier, etc, si cine stie poate in viitor se transforma si el in Tractozaur, ca am mai vazut noi d`astea :h5

Apropo, ce ti-e si cu genele astea, deocamdata 3 poze cu cea mare, ca cea mica are doar un an jumate si nu stie..., INCA :ypu

Ce urmeaza? Anul asta imi iau sigur, masina de la care a inceput totul..., un M original de armata, pe care am sa-l si inscriu in Retromobil la sectia AroM461, ca doar avem prieteni si pe acolo, salutari :hi prietenului drag Viorel Burcea, a carui masina v-o prezint in urmatoarele poze dupa care trebuie sa ma predau :p somnului macar pentru 3 ore, deoarece acum e 04:30 si la 07:30 am antrenament privat de sabie japoneza :F in dojo-ul meu personal Ninbukan Dojo. Sper ca a fost suficient de scurta introducerea, ca nu se stie alta data daca o sa mai am atat de mult timp sa stau pe net, deci nu va speriati daca nu raspund in timp la topicuri, imi voi gasi din cand in cand timp pentru OFF-ROAD! :hi

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

Edited by Tractozaur
balast :)))

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use