Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Regulamentul Campionatului National de Offroad

Postări Recomandate

La pct. 11

Propunerea mea este a corecta articulul in sensul de "Toti concurentii trebuie sa ajute un echipaj care a suferit un accident cu raniri de persoane sau care sunt intr-un pericol iminent.Pentru a asigura ca nu exista probleme echipajul care intilneste un auto accidentat se opreste si cere de la echipajul accidentat o asigurare verbala in acest sens" Eu zic ca acesta este o formula de conduita morala buna atat din pct. de vedere a accidentatului cat si a celuilalt concurent care trage pentru rezultat Sincer altfel daca se rupe la careva roata si intra intr-un sant ma opresc sa-i ajut sa-si faca masina?

Nu esti obligat sa te opresti sa-i ajuti sa-si repare masina........dar daca vrei s-o faci......nu te penalizeaza nimeni.

Cat despre "opritul in caz ca s-a lovit un nene la cap"........chiar mai trebuie scris asha ceva undeva... ca sa o faci?

Mi se pare chestie de bun simt sa opresti roata.......sa intrebi "bah.....sunteti ok......ati murit.....mai respirati?"

Sigur ca daca ii vezi ca inca respira.......ii iei la injuraturi si le spui sa se care imediat dracului din traseu ca tu esti in concurs si n-ai timp de frecat menta :ha:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Sportul e sport. Unde a-ti vazut in orice alt sport ca se opresc concurentii sa dea ajutor? Asta-i treaba celor de la siguranta cursei si implicit a celor de la organizare (DACA SUNT PREZENTI IN PUNCTELE DIFICILE!?!?). Concurentii pot acorda primul ajutor in caz de accident (daca se pricep!?) sau sa anunte organizatorii de eveniment. Sa nu uitati ca orice cursa este contra cronometru iar punctele sunt in functie de timpi si nu de fair play (poate este o lacuna de regulament???)

Nu sunt cunoscator dar din cite stiu la F1 sau alte formule, chiar si la DAKAR concurentii merg, nu dau prim ajutor. (decit in cazuri speciale)

ESENTA CONCURSULUI ESTE CINE AJUNGE PRIMUL !

Restul este pentru iesirile cu prietenii.

Poate este o opinie prea dura dar asta e!

Referitor la regulament este ca la arabi - Ascult si ma supun. (chiar daca nu sunt de acord cu unele prevederi)

Hell is my Paradise
Link spre comentariu

Si inca ceva. Daca e sa respectam normele de securitate la OPEN propun ca in autovehicul sa nu fie permisa decit prezenta pilotului si a copilotului. Nu au ce cauta alte persoane. Sa nu uitam ca pilotul este singurul responsabil de siguranta tuturor persoanelor din habitaclu. Inchipuitiva ce inseamna sa ai in masina si catel, si purcel, si trusa de scule, si etc...(nevasta, copilu'...)

Cred ca in concurs trebuie sa participe doar concurentii.(pilot+copilot)

Ca sa nu mai vorbim de bruiaj!!! (ai luat camera?, ce faci? ia-o pe aici draga ca sunt urmele mai clare, nu pe acolo ca ne rasturnam! si altele........)

Hell is my Paradise
Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca atunci cand vezi ca un echipaj s-a dat peste cap si are probleme sau are probleme majore in a recupera o masina, e omenesc sa opresti si sa ajuti cum poti.

Eu personal la cate competitii am fost, asa am procedat, iar cand am avut noi probleme toate celelalte echipaje au o oprit.

Ca exemplu dau tot competitia "Dakar" pe care am urmarito in fiecare an si vreau sa spun ca am vazut acelas spirit de ajutor si acolo.

Nu as vrea sa fiim intr-o situatie de genu asta si sa vezi masinile cum trec pe langa tine si nu-ti da nimeni ajutor.

In padure suntem toti egali, ca si pe mare.

Probabil voi pierde mult timp in competitii dar voi fii cu inima impacata si multi prieteni.

Link spre comentariu

Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad

@ mongli - Intru totul de acord doar in cazul in care echipajul are PROBLEME!!! asa cum spui. Dar daca sunt probleme minore (ex. dejantare, intepenire in noroi sau etc...), il ajuti, trece si ... ti-a luat locul (vorba ceea facerea de bine ...) Tu ramai cu buza umflata si altu' a luat caimacu'.

Hell is my Paradise
Link spre comentariu

Adevaru este ca situatiile pot fii atat de diferite si atat de interpretabile incat nu cred ca regulamentu va putea sa le clasifice pe toate.

Va ramane la latitudinea noastra cum actionam.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

"Caracteristici autovehicule clasa OPEN ANEXA A" nu a fost postata sau modificata sau este identica :mrgreen: anexei A a clasei extrem ?

:hi :sr

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Poate in viitorul regulament al competitiilor de offroad se va tine seama si de caracteristicile intrinseci ale cuplului masina-echipaj-mecanica, in asa fel incat sansele sa fie egale si reale pt fiecare concurent. Asta mai ales ca este extrem de greu si incorect sa treci cu o veverita pe 31-uri dupa un Jeep pe 37.

Oare nu ar fi mai bine sa se imparte in clase?

- clasa standard - masini facute de fabrica numai cu AT-uri!

- clasa Open - masini modificate, dar netaiate, cu anvelope de pana la 35 inclusiv

- clasa extrem: only the sky is the limit!

In felul asta, nu vor mai exista masini de extrem la open, masini d open la standard si premii disputate la masa verde.

Nu dati cu pietre, nu injurati, era doar o simpla sugestie aplicata este tot in domeniul auto: merele cu merele, perele cu perele!

Link spre comentariu

Petre, sustin maxim ceea ce spui. Eu nu am de gand sa mai merg la nici o competitie unde sa ma bat cu masina de open, care mai e si inmatriculata in circulatie pe deasupra, cu masini facute din tzeava si aduse pe platforma, mi se pare o irosire inutila de timp si resurse. Sunt multe de povestit la impartirea masinilor pe clase dar si a pilotilor! Ar trebui sa existe campionate de amatori ai caror campioni sa promoveze catre open s.a.m.d., nu sa te trezesti cu unul cu bani multi si minte putina ca se urca cu masina peste tine din teribilism. Licenta aia de pilot luata contra-cost mi se pare o gluma destul de nereusita. Sustin in continuare ideea ca la noi offroadul ca si competitie nu are nici o legatura cu ideea de motorsport, e doar un hobby semiorganizat ce se pare ca nu va depasi prea curand stadiul asta.

Link spre comentariu

Oameni buni, asta este discutie referitoare la Regulamentul pentru 2008? Ca asa se cheama topicul...

Este o discutie. Cu privire la Regulament. Ca e din 2008, '09 sau '10 mai putin conteaza ca oricum e cam la fel la capitolul cine cu ce se da si mai ales cum si la ce clasa! Nu?

Link spre comentariu

Nu va stresati, inainte ca regulamentul ptr 2010 sa apara ...Cu toate schimbarile si miscarile de trupe ...surprize vor mai fi, asa ca noi sa fim sanatosi!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Petre, sustin maxim ceea ce spui. Eu nu am de gand sa mai merg la nici o competitie unde sa ma bat cu masina de open, care mai e si inmatriculata in circulatie pe deasupra, cu masini facute din tzeava si aduse pe platforma, mi se pare o irosire inutila de timp si resurse. Sunt multe de povestit la impartirea masinilor pe clase dar si a pilotilor! Ar trebui sa existe campionate de amatori ai caror campioni sa promoveze catre open s.a.m.d., nu sa te trezesti cu unul cu bani multi si minte putina ca se urca cu masina peste tine din teribilism. Licenta aia de pilot luata contra-cost mi se pare o gluma destul de nereusita.

@ Petre : ai mare dreptate la faza cu clasificarea si sti ca ti-am zis si in Dreamer's, anul trecut, dar crezi ca se va schimba ceva? Eu sincer nu cred. Poate doar cand vei face faza cu tractorul :ha1

@Suzuker : Faza cu licentele eu zic ca este doar din considerente financiare. Doar trebe "sa manaca si gura lor ceva" .

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Da Petre, dar hai cu un post nou.

In ceea ce priveste cele scrise de tine, sunt de acord, ca doar asa am discutat impreuna, nu?

Topicul se numeste "regulamentul Campionatului National de Offroad, prin urmare nu trebuie un topic nou! Ca nu se precizeaza anul, asa ca e la "liber"!:beat

Link spre comentariu

Oameni buni, eu nu zic ca offroad nu se poate face cu ATV-ul, cu masina de tzeava, cu masina stock ori modificata, ideea e sa nu le amestecam! Cit despre licenta pilotilor eu nu am nimic impotriva faptului ca trebuie sa coste si bani, dar sa mai necesite si altceva din partea celui care o solicita, uite, o sa fac pe dracu in patru sa aiba licenta de pilot de offroad un surdo-mut sau un imobilizat la pat daca asa vor ramane lucrurile. Pregateste-te de o alta elodia busule :-P

Link spre comentariu

@Petre

Ca sa fiu inteles ...Latram la luna ca, kucuvelele ...discutand despre ceva ce nu exista in anul de gratie 2010 inca ... Spuneam ca dupa tot ce vad ca se intampla acum cu miscarea de offroad organizata din Ro ,adica trecem la o oarecare legalitate si sub o oarecare autoritate, prepare for more, my friend!

PS- Daca nici acum n-am fost clar ti-o scriu si in engleza...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Licenta pentru copilot?Daca moare(de ris) copilotul anul asta si licenta este pe numele lui IO nu ma mai dau ca nu am copilot cu licenta?-sau imi iau alt copilot si platesc alta licenta?si daca nu se supara oficialii cine ne va da licenta?o firma ,un club,federatia,o facultate....un nene,cine si in baza a ce?

La eurotrial treuie licenta?

Link spre comentariu

Licenta pentru copilot?Daca moare(de ris) copilotul anul asta si licenta este pe numele lui IO nu ma mai dau ca nu am copilot cu licenta?-sau imi iau alt copilot si platesc alta licenta?si daca nu se supara oficialii cine ne va da licenta?o firma ,un club,federatia,o facultate....un nene,cine si in baza a ce?

La eurotrial treuie licenta?

Conform legii, la orice competitie oficiala inclusiv copilotul trebuie sa aiba licenta.

Licenta este oferita de catre Federatia de care apartine clubul din care faci parte.

Am impresia ca la Eurotrial nu e obligatoriu ca sa ai copilot dar nu sunt sigur.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare