Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Regulamentul Campionatului National de Offroad

Postări Recomandate

Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad

Eu intreb foarte serios-daca se intimpla ceva cu copilotul si nu mai vine cu mine eu cu cine ma dau mai departe?cred ca ar trebuii specificat foarte clar cum va functiona sistemul pentru ca pina la urma este vorba de bani,toti ne facem niste socoteli si sincer conform traditiei romanesti de a pune bete in roate sa faci rost de bani pt.pregatit masina,de bani pt.transport la fiecare etapa,de bani de taxa de participare de bani de licenta de pilot etc,etc alti bani de facut rost nu este foarte usor.Ginditi-va la aceia care au numai masina si dorinta de a participa la o competitie,faptul ca asteapta un an de zile sa se dea cu masina impreuna cu toti ceilalti pentru ei este foarte important.Sa platim licenta de copilot este numai un bat in roata miscarii de Offroad din romania.De cind ma stiu ma dau cu masina sau motorul pe munte dezorganizat si SINCER mi-a placut sa ma dau la o cupa sau ce dumnezeu a fost aia organizata dar chestia asta cu licenta de copilot nu face decit sa frineze aceasta miscare Offroad care creste pe zi ce trece(si nu numai asta)A-ti facut acest forum ca sa popularizati miscarea asta si ca sa ne ajutati sa comunicam intre noi PAI AJUTATINE nu luati de buna orice decizie a unora care fac Offroad printre scaunele din birou MAX,YONUT si toti ceilalti noi suntem pe forumul asta pentru ca voi la ti facut,de launii ca ei (stiti voi cine )nu cistigati nimic,dar de la noi cistigati RESPECT.

Nu va supareti pe mine dar sincer CITE DRACU TAXE O SA MAI PLATIM IN TARA ASTA ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 156
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu intreb foarte serios-daca se intimpla ceva cu copilotul si nu mai vine cu mine eu cu cine ma dau mai departe?cred ca ar trebuii specificat foarte clar cum va functiona sistemul pentru ca pina la urma este vorba de bani,toti ne facem niste socoteli si sincer conform traditiei romanesti de a pune bete in roate sa faci rost de bani pt.pregatit masina,de bani pt.transport la fiecare etapa,de bani de taxa de participare de bani de licenta de pilot etc,etc alti bani de facut rost nu este foarte usor.Ginditi-va la aceia care au numai masina si dorinta de a participa la o competitie,faptul ca asteapta un an de zile sa se dea cu masina impreuna cu toti ceilalti pentru ei este foarte important.Sa platim licenta de copilot este numai un bat in roata miscarii de Offroad din romania.De cind ma stiu ma dau cu masina sau motorul pe munte dezorganizat si SINCER mi-a placut sa ma dau la o cupa sau ce dumnezeu a fost aia organizata dar chestia asta cu licenta de copilot nu face decit sa frineze aceasta miscare Offroad care creste pe zi ce trece(si nu numai asta)A-ti facut acest forum ca sa popularizati miscarea asta si ca sa ne ajutati sa comunicam intre noi PAI AJUTATINE nu luati de buna orice decizie a unora care fac Offroad printre scaunele din birou MAX,YONUT si toti ceilalti noi suntem pe forumul asta pentru ca voi la ti facut,de launii ca ei (stiti voi cine )nu cistigati nimic,dar de la noi cistigati RESPECT.

Nu va supareti pe mine dar sincer CITE DRACU TAXE O SA MAI PLATIM IN TARA ASTA ?

Pai,eu ti-am raspuns foarte serios la intrebare.

Indiferent ce copilot iei, el trebuie sa aiba licenta.

Nu e vina organizatorului faptul ca, copilotul tau s-a imbolnavit si ca trebuie sa iei altul.

Chici cine raspunde in fata legi in cazul in care tu iti iei un copilot fara licenta? Organizatorul competitiei in care te-ai inscris.

In caz de accident care poate duce la vatamarea sau mai rau , la decesul unuia dintre participanti, organizatorul poate ajunge sa raspunde penal daca nu are indeplinite toate conditile conform legii.

Declaratiile pe proprie raspundere pe care le semnam noi la fiecare concurs in care ne dam, nu au absolut nici o valoare in cazul unui proces. Tot organizatorul este cel tras la raspundere daca nu a indeplinit toate cerintele printre care si cea cu licentele.

Am avut pana acum noroc ca nu au fost accidente grave in competitiile de pana acum astfel incat un procuror sa se sesizeze si sa aplice legea.

Nu avem ce face, trebuie sa ne supunem legilor.

Si pe mine ma deranjaza ca va trebui sa scot din buzunar mult mai multi bani atat ca si concurent la competitii anul asta cat si ca organizator de competitii.

- licenta de pilot

- licenta de copilot

- licenta de organizator de competitii (intre 700 si 1500 de euro)

- licenta pe fiecare competitie in parte

- taxa pentru observator(i) de la federatie

- taxe pentru arbitrii

- altele

Sa nu va mire daca anul acesta, taxele de participare la un concurs vor creste. Depinde si de capacitatea organizatorului de a atrage sponsorizari.

Lucru de de realizat in anul acesta.

Nu am participat la concursuri in afara tarii dar eu stiu ca asa e si in alte tari. Trebuiesc licente, se platesc taxe, etc...

Dacosule, nu eu sau altul am stabilit sau putem influenta aceste taxe. Asta e legea sportului si regulile Federatiei Romane de Automobilism Sportiv de care vom apartine de anul acesta.

Noi va informam prin intermediul forumului. Nu suntem de vina daca informatiile nu va convin. :grin:

Link spre comentariu

@dacosul ''nu luati de buna orice decizie a unora care fac Offroad printre scaunele din birou '' Fii sigur de acest lucru nu asa se intimpla! Toti care lucram la regulament si la toate legile dupa care sa ne dam, toti ne dam de citiva ani buni.

Max are perfecta dreptate in legatura cu copilotul. Da si el trebuie sa aiba licenta. Acest lucru insa nu te va impiedica ca la un concurs sa vii cu alt copilot, vei putea sa iei o licenta numai pentru concursul respectiv la acel copilot.

La Eurotrial nu este musai sa ai copilot, pilotul se poate inscrie si singur (este decizia fiecaruia in parte cum o sa vina la etapele de Eurotrial).

In curind, sper la sfarsitul saptaminii sa deschidem un topic nou numai pentru Eurotrial unde o sa postam tot regulamentul si o sa putem sa discutam mai pe larg.

Referitor la regulamentul Trophy 2010:

Fiecare etepa din CN ar trebui sa aiba trei categorii: standard , open, extrem.

Standardul sa fie masini de teren nemodificate. Singurul lucru ce as ingadui ar fii anvelope MT marime maxima 33'' ( si bineinteles la dotari sa aiba instinctor, sufa, ocheti, poate si o lopata, trusa de prim ajutor, etc.)

Openul Aici as restrictiona marimea anvelopelor la 33'', si obligatoriu centuri in patru puncte, casca de automobilism sau moto ( cele de tipul: constructii, pompieri, armata, alpinism, de biciclete, de schi si poate mai sunt citeva de genul sa nu fie admise), roll cage (care poate sa fie de interior sau exterior), si tripmaster. Bineinteles si toate dotariile obligatorii de la Standard.

Extrem Fara limite la echipare.

La regulament sunt foarte multe de inbunatatit, o sa revin cu idei.

Strength & Honor

www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

Asa suna mai bine pentru ca in primul post scria ca licente temporare pot obtine numai concurentii straini.Pentru voi toata stima,insa ca la orice federatie exista destui care o fac printre scaune

Link spre comentariu

Din cate am inteles ca sa te dai in campionatul national de offroad trebuie sa fi intr-un club sportiv afiliat la FRAS care iti va scoate licenta de pilot sau copilot! Gresesc?

Licenta de pilot/copilot iti ofera dreptul de a te da in campionat.

Dar participarea la fiecare etapa se impune taxa pe care o solicita organizatorii respectivei etape (bineinteles si acestea la randul lor afiliate la FRAS, cu licenta de organizare, observatori afiliati, arbitri afiliati samd) care sa plateste separat fata de aceasta licenta! Sau nu?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

... licenta se elibereaza de catre FRAS, Cluburilor AFILIATE in baza unui tabel cu numele si calitatea(pilot/copilot/ mecanic) iar cluburile trebuie sa plateasca aceste licente FRAS-ului.

Deci. vreti licente? Trebuie sa faceti parte dintr-un club afiliat.

in rest Max are dreptate, cadru legal=taxe, nu avem ce face.

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

Poti sa iti iei liceenta de pilot/copilot si fara sa te dai in campionat sau daca mergi la o singura etapa sau la toate. Taxa de participare pe etapa se achita la fiecare concurs ca si pana acum. Liceenta de pilot/copilot e "carnetul" din offroad, care e si un lucru bun deaorece acum ai posibilitatea sa iti faci o asigurare reala in caz de accident .

i have a pajero , don't be jealous :)

Samurai '88 >Suzi Quatro.

Link spre comentariu

intrebari:

1. stabiliti marimea anvelopei la inspectia tehnica prin masurare de DIAMETRU EFECTIV sau prin citire DE CIFRE ...?

2. un pilot din Belgia impreuna cu un copilot din Australia pot sa obtina licenta " pe loc " si sa participe in C.N. sau alte competitii in Romania (respectiv UE); de ce romanii n-ar putea sa aiba acelasi drept ca si dinsii in propria lor tara ?

Link spre comentariu

despre licenta "one event": oricine poate obtine respectiva licenta la fata locului indiferent de nationalitate, cetatenie sau etnie.

diferenta va fi ca licenta pe un an va costa de exemplu ( nu e stabilit cat) 100 euro iar cea pe un eveniment sa zicem 25 euro. Adica va fi mai convenabil sa o platesti pt tot anul competitional decat la fiecare etapa.

Nu stiu de unde discutiile cu cetatenii straini care au mai multe drepturi decat noi, romanii.

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

2. un pilot din Belgia impreuna cu un copilot din Australia pot sa obtina licenta " pe loc " si sa participe in C.N. sau alte competitii in Romania (respectiv UE); de ce romanii n-ar putea sa aiba acelasi drept ca si dinsii in propria lor tara ?

Daca ar fi dupa mine, nu as permite inscrierea in concurs a unui roman daca nu face parte dintr-un club de offroad dintre cele afiliate la FRAS decat in situatii exceptionale. Pot sa explic si de ce daca e cazul.

Oricum, licentele de pilot sau copilot se elibereaza prin intermediul unui club afiliat.

Nu stiu daca se poate ca cineva sa iti ia licenta direct de la federatie.

Link spre comentariu

Daca va amintiti bine si anul trecut a trebuit sa faci parte dintrun club ca sa te poti da la o etapa din CN. Deci si de acum incolo trebuie sa apartina concurentul de un Club.

Licenta de la federatie tot comisia de Off Road din cadrul FRAS o va emite.

Da Yonutz exact cum spui.

@gabi.r toti avem aceeasi drepturi nu stiu de unde ai aceasta idee ca stainii au mai multe drepturi decit noi. In legatura cu marimea anvelopei inca nu sa propus cum sa fie in regulament masurare sau citire ( dar remarca este foarte buna).

Strength & Honor

www.offroadtranssylvania.ro

Link spre comentariu

intrebare: s-a stabilit ceva in sensul clubului sportiv din care trebuie sa faci parte? adica: acel club trebuie sa fie neaparat de offroad, sau poate sa fie si de alta ramura din motorsport? de ex. de rally?

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

Atata timp cat CS este membru FRAS (federatie de sporturi cu motor) nu cred ca exista vreo problema sa-ti iasa licenta pe aceasta "ramura" ...Sau cel putin asa ar trebui ...

Pe de alta parte ar fi benefic daca s-ar impune (asa cum multi dintre noi cred si au enuntat deja aceasta ipoteza) si diferentiere pe clase la cele 3 sau sau cel mai probabil 4 categorii (motor, roti, caroserie, raport cmc/kg samd).

Pana la urma este un sport si daca se urmareste premierea echipajului (indemanare, abilitate, talent, perspicacitate etc) si nu a utilajului lucrurile ar trebui sa-si urmeze fagasul logic!

Oricum este un sport care va solicita financiar la maxim participantii avand in vedere inflatia de sponsori in domeniu ...asa ca ...

Si de asemenea ar fi benefic ptr practicantii la "liber" enuntarea unui cod etic de conduita in teren cu respectarea unor minime masuri de securitate, masuri de protectie ale mediului samd.

Dar acum sa vedem catre ce se va indrepta aceasta "legalizare" ... spre taxe usturatoare ptr noi si surse de venit ptr altii, la limitarea unor drepturi de circulatie, la protectia participantilor si simpatizantilor vs. autoritati.

Probabil ca majoritatea dintre voi stiti ca in CE este sport este 99% interzis in conditiile in care se desfasoara in afara terenurilor private special amenajate. Sa vedem la noi cum se va asimila si pune in practica aceasta legalizare! :wink:

Link spre comentariu

Pina si in parlament avem independenti.Cu ce si pe cine incurca cineva care vrea sa se dea,plateste tot ce este de platit dar nu vrea sa fie membru in nici un club?de ce atite constringeri?vrei la Dakar,platesti taxele si te dai,poti sa te dai in CM de raliuri independent daca vrei,cu ce ma ajuta clubul la care trebuie sa ma afiliez ca sa pot sa ma dau in CN.Sunt membrul unui club(de drag)dar din pacate nu este afiliat,de ce sa platesc la altu?.Asta este o metoda pentru unii ca sa mai faca rost de niste bani la fel ca si cu licenta.Pai daca vine Titi Aur voi il puneti sa faca scoala de pilot de Offroad ? si cine sa il invete si mai ales ce sa-l invete in doua zile?

Nu este mai simplu,Vrei sa te dai la Bucovina,costa atit,ai tot echipamentul cerut de regulament?daca da scoate banii si date.Adica TAT ul de ce nu este etapa de campionat?pentru ca oamenii nu vor sa piarda banii pecare iar platii unii care vor sa se dea dar nu au licenta si nu mai sunt membrii in X club

Link spre comentariu

Daca se pune problema de licente de pilot si copilot la CN de offroad inseamna ca pentru fiecare licenta de pilot sau copilot trebuie urmate cursurile unei scoli de pilotaj offroad ,scoala care sa fie acreditata de FRAS ,si abia dupa aia poti cere licentele neccesare pt a participa la CN de offroad.La CN de rally asa este si nu mare va fi mirarea daca nu vor aplica aceeasi lege si pt offroad,doar este aceasi federatie FRAS si in cazul offroad precum si rally.Iar acum intrebarea este daca se recunoaste licenta de la rally la offroad si invers

tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani

tel 0744621055

Link spre comentariu

Citesc cu atentie tot ce se scrie pe acest topic si ma intreb.

Dintre cei care au comentarii negative fata de licentele de concurenti, cati

dintre dumneavoastra si-au asumat raspunderea sa ia cu ei (sa spunem) 10 masini cu soferi mai putin experimentati, intr-o plimbare printr-o padure mai dificila.

CATI DINTRE DUMNEAVOASTRA?????

Ca sa intelegeti la ce riscuri se supune un organizator.

intrebare

Cat costa deplasarea la o un concurs de off-road, care include taxa de participare, drumul pana acolo si toate pisele care se strica???

Pe mine personal ma costa cam 1000 Euro fiecare deplasare.

Cat ma costa taxele la federatie ....?

50-100 euro pe an

Domnilor care va curge prin vene off-road-ul faceti un efort intre doua alimentari de masina si luati-va licentele.

Iar pe cei care cred ca regulamentul se face printre fotolii, ii rog sa ne expuna problemele pe care le-au sesizat in regulament si au fost dezavantajati la vreun concurs (daca au participat bineinteles).

Va salut cu respect.

Rasty

Link spre comentariu

Citesc cu atentie tot ce se scrie pe acest topic si ma intreb.

Dintre cei care au comentarii negative fata de licentele de concurenti, cati

dintre dumneavoastra si-au asumat raspunderea sa ia cu ei (sa spunem) 10 masini cu soferi mai putin experimentati, intr-o plimbare printr-o padure mai dificila.CATI DINTRE DUMNEAVOASTRA?????

Eu as mai lua neexperimentati cu mine dar necunoscuti niciodata! Sunt unul dintre cei "cati" si ma bucur ca am invatat unii de la altii multe chestii utile in teren si nu numai.

Cat costa deplasarea la o un concurs de off-road, care include taxa de participare, drumul pana acolo si toate pisele care se strica??? Pe mine personal ma costa cam 1000 Euro fiecare deplasare.

Aici depinde de talpa si depinde de pretentii! Eu in general la o intalnire de offroad (prieteneasca sa-i zicem, ca pe la cuncursuri n-am calcat pana acum) am cheltuit sensibil mai putin. Bugetul asta de 1000 E este unul optimist as zice ...

Domnilor care va curge prin vene off-road-ul faceti un efort intre doua alimentari de masina si luati-va licentele.

Inscrieti-va la un club afiliat FRAS si dupa aia luati-va licentele prin ei!

Iar pe cei care cred ca regulamentul se face printre fotolii, ii rog sa ne expuna problemele pe care le-au sesizat in regulament si au fost dezavantajati la vreun concurs (daca au participat bineinteles).

:ha:Asta e cea mai tare afirmatie ...Cum sa-ti expui un punct de vedere asupra unui regulament care inca nu stiu daca exista in noul format? :uameniDar acum, apropos cand ne spuneti si noua CARE este regulamentul din anul competional 2010? Si pana la urma se face evidentierea pe clase (cmc, roti) lasand la o parte clasele standard, open, extrem si probabil proto? :grin:

Va salut cu respect.

Rasty

Link spre comentariu

Eu in general la o intalnire de offroad (prieteneasca sa-i zicem, ca pe la cuncursuri n-am calcat pana acum)

:ha:Asta e cea mai tare afirmatie ...Cum sa-ti expui un punct de vedere asupra unui regulament care inca nu stiu daca exista in noul format? :uameniDar acum, apropos cand ne spuneti si noua CARE este regulamentul din anul competional 2010? Si pana la urma se face evidentierea pe clase (cmc, roti) lasand la o parte clasele standard, open, extrem si probabil proto? :grin:

Te rog sa fii mai explicit ca nu am inteles.

Te intereseaza regulamentul din 2010 dar nu ai participat la etape!?

Cupele sau intalnirile au regulamente propri, numai organizatorul daca doreste aplica regulamentul de etapa.

Deci noi refacem regulamentul pentru etape.

Probabil ca nu am fost eu foarte explicit, dar ma refeream la concurenti care au fost la etape si au fost dezavantajati prin regulamentul pe 2009 la etape.

Daca regulamentul de la o cupa sau intanire va dezavantajat cu ceva trebuie sa comunicati asta DOAR organizatorului acelei cupe sau intaniri.

Noi aici facem regulametul pentru CAMPIONATUL NATIONAL DE OFFROAD AL ROMANIEI atat.

Sugestii despre imbunatatirea regulamentului eu personal le ascult sau citesc pe toate, iar pentru imbunatirea lui cred toti cei care isi dau cu parerea sau au anumite asteptari, au participat la un concurs unde s-a aplicat.

Rasty

Link spre comentariu

Rasty,

Ziceam ca in campionat n-am calcat ...pana acum! Sa vedem daca vom putea merge anul asta! In acest sens de cca 1 an ma informez atat pe plan intern cat si pe plan international! Acum odata cu schimbarile si legalizarea intrebam daca in regulamentul FRAS sectiunea offroad "patronul moral" al campionatului de cand offroadul tinde spre legalitate vor exista in fiecare sectiune (standard, open, extrem probabil si proto) diferentiere pe clase: ex - capacitate si putere, marime roti etc.

Sa fiu mai explicit intreb daca se va premia de fapt in competitie factorul uman (echipajul) ptr calitatile si abilitatile lui sau masina ?... Impreuna vor da rezultate doar impreuna asta e clar ... Dar nu se va incerca o diferentiere pe clase de motorizare ( ex: cls pana in 2000cmc, 3000cmc cu limitare la marimea anvelopelor) sau alte criterii?

Multumesc.

Sorine, ideea este ca inca oficial inca nu au anuntat nimic ... am inteles ca undeva la sfarsitul lui februarie vom afla! :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare