alexbikerul Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad am si eu o intrebare ...poate sa mai vorbit despre asta...la open si la extrem trebuie sa fie neaparat masina inscrisa in curculatie ? ??? mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviub Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Stimati domni si colegi de hobby, a aparut undeva regulamentul pentru 2010, oficial afisat? Nu de alta, dar suntem deja la a doua competitie inregistrata in calendarul oficial al CNOR..... most sports require only one ball, real sports require two.... www.corb44.ro [www.corb44.ro/challenge Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blavenstein Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad oare cum putem afla care dintre cluburile din Romania sunt afiliate ( legal )la FRAS si care sunt in curs de afiliere,ca pe site-ul FRAS nu apar modificari din 09.12.2009 sau este secret de stat tractari auto profi cu o vechime de peste 18 ani tel 0744621055 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Adi nebunul Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Silviu, nu s-a afisat nicaieri si nici nu cred ca se va afisa, decat inainte cu putin timp de inceperea primei etape CN-ului, eu asa am inteles. Si eu astept, astept si iar astept, dar degeaba. Dece? Pai cu rotile, am inteles, cu toate ca nu a fost vreun anunt oficial, ci doar din auzite, sau cine a mai scris - ca asa a inteles el si cica vor fi max 35' la Open. Problema la mine este alta: Tot din auzite am inteles ca va fi obligatoriu si la Open, fata de anul trecut, rollcage. Aici astept eu cu nerabdare Regulamentul CN 2010, pentru ca el nu se face in 2 sau 3 zile, ci dureaza ceva, asta in cazul in care Regulamentul nu prevede un anumit TIP sau STAS, pentru ca atunci, dupa mintea mea de "tiriplici", il voi face din Pexal si sa dea naiba sa nu ma primeasca cineva la concurs; Sau, sa nu particip la prima etapa de CN, din cauza ca tre sa stau sa-mi fac Rollcage-ul. Deci, Domnilor, cand aveti de gand sa afisati acel Regulament? Cu respect, Balasoiu Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad mai jos prezint sectiunea din regulamentul pe 2010, care cred ca va va raspunde la intrebari. "1.2. Norme de securitate sectiunile AUTO EXTREM si OPEN (PROMO) Pentru securitatea echipei/echipajelor sunt obligatorii urmatoarele dotari: - Roll Cage din teava metalica de minim 38 mm diametru si 3 mm grosimea sectiunii.*** Incepand cu anul 2012 roll cage-ul va fi construit conform specificatiior din anexa B -- Acoperis de tabla- pentru autovehiculele deschise sau cu soft-top conform Anexa A - centuri de siguranta tip HAM pentru competitii automobilistice, cu trei sau patru puncte de fixare, pentru pilot si copilot - cric, - triunghi reflectorizant - trusa de prim-ajutor - casti de protectie pentru pilot si copilot (omologate auto-moto) - stingator cu manometru, cu încarcatura de minimum 2 kg pulbere - întrerupator general conform Anexa A*** - prelata sau orice alt material impermeabil cu dimensiunile 6x3m - Manusi de protectie - echipament de comunicare (statii, telefoane mobile) - GPS, model GARMIN sau compatibil GARMIN, impreuna cu cablul de descarcare a datelor, - troliu, - in cazul troliilor cu cabluri metalice, greutate pentru lestare cablu, (minim 1 kg), - statie radio emisie receptie in banda CB - Terratrip - hrana si apa pentru 48 ore - lopata *** pentru sectiunea OPEN (PROMO), prevederea devine obligatorie incepand cu anul competitional 2011, Pentru sectiunea OPEN (PROMO), anul 2010 dimensiunea maxima a anvelopelor este de 35 inch(sau echivalent), iar incepand cu anul 2011, dimensiunea maxima a cauciucurilor se limiteaza la 33 Inchs (sau echivalent). Toate obiectele detasabile din interiorul masinii trebuie sa fie foarte bine fixate pentru a se evita accidentarile. Transportul combustibilului în masina este interzis (este permis numai in exteriorul habitaclului) în limita a 40 litri numai în recipienti metalici omologati, etansi si foarte bine fixati. Recomandari: Sapa troliere, Topor, mijloace de iluminare si semnalizare pt cazul in care nu functioneaza instalatia electrica. Pe fiecare masina vor fi scrise la loc vizibil numele ( cu caractere de 30/30 mm), prenumele si grupa sanguina pentru fiecare membru al echipajului. Pentru cazurile de urgenta comunicarea prin statie cu oficialii se va face pe canalul 19 CB si/sau telefon mobil. Concurentilor le revine obligatia de a semnala organizatorilor, inaintea startului, imposibilitatea de a accesa canalul de comunicare specificat de organizator. sectiunea AUTO STANDARD Dotari obligatorii: - dotarile standard ale vehiculului - cric, - triunghi reflectorizant - trusa de prim-ajutor, - sufa de remorcare, - contor chilometraj, functional - echipament de comunicare (telefoane mobile) - stingator cu manometru de minimum 2 kg pulbere - prelata sau orice alt material impermeabil cu dimensiunile 6x3m, - cauciucuri minim profil AT, dimensiune maxima 33 Inchs (sau echivalent) - hrana si apa pentru 48 ore - lopata, Nu se admit nici un fel de modificari la masina, cu exceptia cauciucurilor. Toate obiectele detasabile din interiorul masinii trebuie sa fie foarte bine fixate pentru a se evita accidentarile. Pe parcursul traseului este obligatorie purtarea centurilor de siguranta. Recomandari: - manusi de protectie - lanturi pentru roti - Terratrip Transportul combustibilului în masina este interzis (este permis numai in exteriorul habitaclului) în limita a 40 litri numai în recipienti metalici omologati, etansi si foarte bine fixati. Dupa inscriere, se vor efectua verificari tehnice si administrative pentru fiecare echipaj. In cazul in care autovehicolul nu corespunde din punct de vedere tehnic specificatiilor cuprinse in Anexa A si in prezentul paragraf (1.2 Norme de securitate) si/sau echipajul un indeplineste conditiile de licentiere se pierde dreptul de participare in competitie, fara returnarea taxelor de participare. " Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Asa scris suna bine dar nu pot sa nu intreb: - la toate chestiile la care scrie 'omologat' trebuie prezentat certificatul de omologare? de unde stie 'albitru' daca casca mea e omologata, dar canistra? - cum adica 'la masinile deschise trebuie sa le puneti acoperis de tabla' ? - cum se decide daca mancarea si apa sunt suficiente pentru 48 de ore???? Numaram caloriile? 1 litru de ulei de gatit are 9000 de calorii, cat are nevoie un adult 3 zile. E ok? Da daca ai un vegetarian si nu are la el nici un sandwich ci doar alune, nuci, migdale si caju? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad prima reactie a fost sa te intreb daca esti ... baut? Nu v-ati saturat sa tot carcotiti la toate ? Asta e regulamentul si daca vrei faci ce scrie acolo, daca nu ... NU! Nu cred ca ai inteles: nu este o propunere pe care sa o despici in patru, opt, zece,s.a.m.d, este o realitate de care te vei lovi! Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian celentanu Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Am si eu o intrebare. De ce se face verificarea dotarilor obligatorii abia dupa ce participantul sa inscris si a dat banii? De ce nu se face inainte si daca nu corespunde nu se inscrie.Chestia asta cu ramas banii la organizator chiar daca echipajul nu participa mi se pare teapa financiara pe fata ca toata economia romaneasca.Ok pot sa ii pun o penalizare de 15% dar sa ii iau in jur de 2000 de lei ,dupa ce el a bagat si benzina ca sa mai faca 500 de km pana la concurs, ca nu stiu ce mufa nu are la gps sau ca folia are doar 3X4 m mi se pare o tampenie. Propun tuturor competitorilor boicotarea acestei masuri prin neplata taxelor concurs inainte ca organizatorul sa ii faca inspectia tehnica.Mi se pare ca dintr-o data sportul asta la care organizatorii "aduceau bani de acasa ca sa faca concursuri" este o loterie foarte banoasa. Si faza cu cauciucurile la Open e nemaipomenita:2010-35 inch, 2011-33 inch. Bag seama noi ori progresam regresiv ca economia ROMANIEI, ori intr-un an gumele se tocesc cam 2 inch. TRAIM IN ROMANIA si asta ne convinge sa ne dam in alte tari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian celentanu Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Din cate am inteles eu forumul asta este exact pentru discutii pe marginea acestui sport si a problemelor legate de el, deci este un forum pt carcoteli (discutii). Domnilor acest regulament trebuie vazut in total nu in paragrafe scoase din context. Asteptam cu interes regulamentul ,sa vedem paragraful in care organizatorul care greseste ceva va plati de doua ori fiecarui concurent contravaloarea taxei de concurs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Pana la urma cum e treaba : a devenit oficial acest Regulament sau nu? Nu mai departe de acum 3 ore, din ce am citit pe aici nimeni nu stia nimic de Regulamentul asta..... Daca e gata, postati-l aici ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad nu e "oficial", este doar o idee pentru pregatirea masinilor in 2010. Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Asta e regulamentul si daca vrei faci ce scrie acolo, daca nu ... NU! Nu cred ca ai inteles: nu este o propunere pe care sa o despici in patru, opt, zece,s.a.m.d, este o realitate de care te vei lovi!Pai tocmai ca asta e trista realitate, de aia intreb pe cei care vor enforsa aceste reguli, deoarece m-am lovit de treaba cu mancarea de N ori. Eu nu mananc sanwich. Nu mananc paine. Eu cand ies in teren am la mine migdale, caju, nuci, mere, portocale, cascaval si asta dupa ce am studiat cu atentie continutul lor nutritional si stiu si inteleg avantajele acestei abordari. Dar toata lumea ma intreaba daca sunt bolnav, daca am o problema, daca fac parte dintr-o secta si altele de genul... Ca sa ne intelegem, adica sa intelegeti dvs cam care e situatia mea: - sunt inscris intr-un club - o sa si platesc sa imi iau licenta anul asta - mi-ar placea tare mult sa am pasaport tehnologic sau cum ii zice si sa merg pe strada cu masina fara sa ma mai stresez ca n-am aia, am prea multe d-alelalte si tot asa - am casca cumparata de la magazinul de moto, da nu am nici o hartie la ea - am canistra, cumparata de la benzinarie, dar fara hartii - am gps si il folosesc, dar nu e garmin, ca nu imi place conceptul garmin de go-to-market Toate astea sunt chestii reale de care ne vom lovi. Mai sunt si cele principiale, ca de exemplu treaba cu obligativitatea acoperisului (si nu a roll cage) la masinile fara acoperis care trebuie sa recunoasteti ca suna intr-un fel care te nelamureste... Sau de exemplu faptul ca se specifica dimensiunea prelatei DAR nu se zice nimic despre specificatiile troliului (atv anyone?)... Va multumesc pentru ca nu ati pus intrebarea daca sunt baut. Nu intreb nici eu care din cele doua afirmatii e corecta: nu e "oficial", este doar o idee pentru pregatirea masinilor in 2010sau nu este o propunere pe care sa o despici in patru, opt, zece,s.a.m.d, este o realitate de care te vei lovi! PS: de ce credeti dvs ca suntem unii care citim la ora 3 noaptea threadul cu 'regulamentul campionatului' ? Nu pentru ca am vrea sa ne dam si nu stim ce sa facem in continuare ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad E interesanta si chestia cu dimensiunea cauciucurilor (rotilor). Pai anu asta e una - deci, trebuie sa fac anumite modificari la masina ca sa le pot pune. Dar, anu urmator, se cere o alta dimensiune. Deci, modific iar masina. Si gumele care nu se mai incadreaza in regulament le arungc pt ca nu le mai ia nimeni ca nu le poate folosi la competitie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad @watcher Reglementarile de mai sus, majoritatea sunt din regulamentul vechi. Daca te-ai dat prin vreun concurs oficial, ar trebui sa le cunosti. O casca, se vede cu ochiul liber ca este de auto/moto sau de bicicleta. Anul trecut erau persoane care se dadeau cu o casca de biciclist. In loc sa spunem mersi ca nu ne impune nimeni ca sa avem casti OMOLOGATE FIA, noi comentam actualele reguli. In primul rand e responsabilitatea ta ce casca iti pui in cap. Tu trebuie sa te aperi singur. - plafon metalic pentru masinile deschise - pt cei care isi fac masinile tip buggy, nu este permis ca plafonul sa fie descoperit sau acoperit cu prelata. Este o masura de protectie in cazul unor rasturnari. - Mancare pt 48 de ore. Nu o sa iti masoare nimeni cat mananci tu si ce mananci in 48 de ore. E o chestie facuta tot pentru ajutorul tau. Au fost multi care au stat mult in padure pentru ca masina s-a stricat. Trebuie sa fi pregatit si pt asa ceva adica sa ai la tine hrana in caz de nevoie. Tu iti stabilesti singur daca iti ajunge un sandwich sau altceva. @adrian celentanu Gogo, nu tot organizatorii au privilegiu de a castiga bani din treaba asta asa ca si tine. Unii chiar aduc bani de acasa sau in cel mai fericit caz, ies pe zero. Verificarea masinii nu are legatura cu plata taxei de participare. Fiecare concurent stie dinainte ce trebuie sa respecte. Daca nu iese la verificarea tehnica, e vina lui. Stia ce trebuie sa aiba si nu a respectat. Nu consider ca trebuie data inapoi taxa de participare in cazul acesta. Organizatorul a facut niste cheltuieli special pt concurentul respectiv (rezervat cazare, materiale promotionale, pregatit hrana, etc...) De ce sa le plateasca organizatorul daca TU ca si concurent, nu ai respectat regulamentul? Faza cu cauciucurile e in felul urmator. Pentru a da sanse egale concurentilor, au fost propuneri ca dimensiunea maxima de anvelope se fie 33 dar, fiind o chestie prea "brusca' deoarece multi si-au cumparat deja anvelope, s-a stabilit ca anul acesta sa se faca o derogare si sa accepte pana la 35" , urmand ca de anul viitor sa se aplice restrictia de 33" . E o chestia care s-a votat de catre reprezentantii cluburilor din cate stiu eu. Eu personal, am votat impotriva restrictiei dar majoritatea a fost pentru. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad @Max: problema cu orice lege, orice regulament, orice numaratoare de voturi este 'cine numara' nu 'cine voteaza'. In cazul de fata 'cine verifica' sau 'cum verifica' Eu imi iau singur de mancare pentru mine, de buna voie. Port uneori casca (moto, open face) si la iesirile prietenesti. Port centura mereu, si la prietenesti. Pentru ca eu sufar daca nu. Dar cand scrie in regulament ca trebuie sa ai 'suficienta' mancare inseamna ca daca nu ai 'suficienta' nu poti sa te dai, nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Dar cand scrie in regulament ca trebuie sa ai 'suficienta' mancare inseamna ca daca nu ai 'suficienta' nu poti sa te dai, nu? Te asigur ca nimeni nu te exclude pt ca nu ai mancare destula! Crede-ma! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Te asigur ca nimeni nu te exclude pt ca nu ai mancare destula! Crede-ma! Eu te cred ca nu te exclude nimeni dar atunci de ce este regula? Daca organizatorul sau arbitrul X are boala pe Y poate invoca aceasta bucata din regulament ca sa te impiedice sa iei startul? Daca asa scrie in regulament io zic ca poate... Si daca poate de ce nu se exclude? Nu cred ca e cineva atat de prost sa plece in cursa fara mancare la el , ca doar stie ca nu exista fast food in padure. Adevarul e ca sunt paragrafe din regulament care oricine le respecta din proprie initiativa dar daca exista si o unitate de masura ambigua(fezi fraza cu 48 de ore)atunci exista si posibilitatea boicitarii lu X sau Y Asa ca Wacher are dreptate. Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad N-ar fi mai simplu ca in loc de "suficienta" , sa se precizeze numarul de calorii ? Adica : pt 1 persoana, in conditii de efort sustinut, sunt necesare alimente care sa aiba in total X nr calorii/24h......si fiecare isi poate aduce ce vrea si poate demonstra ca se incadreaza cu eticheta de pe produs...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Dar cand scrie in regulament ca trebuie sa ai 'suficienta' mancare inseamna ca daca nu ai 'suficienta' nu poti sa te dai, nu? Asta e o reglementare care exista si pana acum. In loc sa te ocupi aceste maruntisuri inutile, (stii foarte bine asta pt ca sunt convins ca nu esti prost deloc) cu care nu merita sa ne pierdem timpul, mai bine asteapta afisarea Regulamenului complet si discutam acolo pe marginea unor situatii serioase si importante nu cate calorii manaci tu in timpul unui concurs. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 10, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Nu cred ca e cineva atat de prost sa plece in cursa fara mancare la el , ca doar stie ca nu exista fast food in padure. Faci pariu cu mine ca sunt si asemenea persoane? Pleaca fara nimic in padure, iar daca masina se strica si sunt nevoiti ca sa stea acolo mai multa vreme, vor da vina pe organizatori ca i-au lasat flamanzi acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Eu nu mi-am luat NEVER de mancare la mine. Daca mi-e foame...rabd! D'aia este EXTREM COMPETITION AND SPORT! Evgheni, lasa-ma frate cu prostiile astea! Ai fost in concursuri si o iei razna?! Cine kil pe varza te lasa acolo trei zile pana cand mori de foame! Nu zici de sete nimic? Il mananci pe Negrotaurul, ca are la halci de carne pe el pt tot campionatul!:ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian celentanu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Max, iarta-ma dar faptul ca rezervi o camera si ca faci un traseu nu costa cat taxa de concurs si asta stim cu totii.Cred ca o penalizare de bun simt este acceptata de totii.Dar sa ii opresti toti banii mi se pare camatarie.Eu nu vorbesc aiurea chiar stiu cat costa un eveniment si ce poti face daca ai buget sau ce c...t iese daca incerci sa faci o carpeala.Ideea este ca asa cum eu si cativa coechipieri din club nu mai merg la un concurs la care am avut probleme acum 2 ani(chiar daca sunt in bune relatii cu acei organizatori),asa oameni vor putea pe viitor sa penalizeze aceasta camatareala. Cu cauciucurile am inteles ii lasam sa isi consume in ce au investit ca sa nu faca gura.Intrebarea este de ce nu sa intamplat asta si cu organizarea concursului de la SIGHISOARA.Eu cred ca puteau fi lasa-ti si ocrotitii sa faca acel concurs care era foarte apropiat de sedinta de afiliere.Asa ii aveam aproape pe toti si ii lasam sa consume ceea ce creasera deja. S-ar putea sa patim ca la rally-raid,sa fim 8 gupy care ne dam in campionat ca ceilaltii se duc afara.E mult mai ieftin,mai bine organizat si cred ca oricine isi doreste sa se dea afara. Cu stima,da tot in Romania condusa de romani traim. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian celentanu Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Inca ceva ,treaba cu cauciucurile este gandita de cineva care are mintea odihnita.Explicatia este urmatoarea:un samurai care are cauciucuri din fabrica de 195 si ii pui prin modificari 33 nu este egal ca un patrol care are 33 din fabrica si nu mai poti sa il upgradezi.Dar treaba este complicat de gandit si analizat.Atat timp cat OPEN este vazut o clasa trambulina si nu o clasa de sine statatoare va fi greu sa facem niste norme.Pe viitor sper ,ca si in alte tari ,sa apara un campionat separat numai cu aceasta clasa.Chiar daca incercam noi sa reinventam Dex-ul ,Open (nu Promo cum ne-a servit-o cineva la sedinta CNOR acum 2 ani) inseamna liber,deschis si asta ar putea face din asta o clasa cu o evolutie spectaculoasa tentanta pentru sponsori.(ma ierta-ti pe noi nu ne intereseaza sponsorii si imaginea decat daca ne deschid altii drumul) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Cand va spuneam de subclase radeau unii de mine! E greu sa impaci si capra si varza ... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Re: Regulamentul Campionatului National de Offroad Am si eu o intrebare. De ce se face verificarea dotarilor obligatorii abia dupa ce participantul sa inscris si a dat banii? De ce nu se face inainte si daca nu corespunde nu se inscrie.Chestia asta cu ramas banii la organizator chiar daca echipajul nu participa mi se pare teapa financiara pe fata ca toata economia romaneasca.Ok pot sa ii pun o penalizare de 15% dar sa ii iau in jur de 2000 de lei ,dupa ce el a bagat si benzina ca sa mai faca 500 de km pana la concurs, ca nu stiu ce mufa nu are la gps sau ca folia are doar 3X4 m mi se pare o tampenie. Propun tuturor competitorilor boicotarea acestei masuri prin neplata taxelor concurs inainte ca organizatorul sa ii faca inspectia tehnica..... Gogo, NU ai dreptate, citeste regulamentele de la toate concursurile adevarate (Croatia, Eurotrialul de la "ei" ... toate). Acolo sunt specificate absolut toate componentele... rezervor, directie, suspensie, frane, anvelope ... si deasemenea este SCRIS ca pleci acasa fara nici un ban daca ceva este neconform sau nu poti remedia pana la start. Tot la idiotii aia SCRIE cand si unde ai dreptul la asistenta (nu vezi oameni albastri care plimba piese prin padure), SCRIE ca nu ai voie sa schimbi copiloti, masini si orice iti trece prin cap ... daca nu ... pleci acasa. Hai sa fim sanatosi! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate