Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi

clementin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 116
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi

Bine ai venit !

Mi-am permis sa dublez postul tau de prezentare si in acelasi timp sa deschid si un topic nou, scopul acestuia fiind de a ne oferi cateva informatii despre limitele exacte ale parcului, despre restrictiile din aceasta zona si, in general, daca ai disponibilitatea, sa raspunzi la diversele intrebari ale colegilor privind acest parc.

Multumim anticipat ! :h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ar fi bine sa ne spui care sunt restrictiile, care ar fi problemele intalnite (altele decat braconajul oamenilor politici), si poate aveti ajutor pentru operatiuni de salvare si recovery.... unde trebuie masini echipate si oameni invatati cu terenul greu

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ar fi utile si niste indicatii legislative rezumative, care cred ca sunt valabile si pentru alte parcuri naturale (pe care voit sau nu le traversam in iesirile noastre).

Topicul de aici l-ai vazut ?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45238-Regimul-ariilor-naturale-protejate

Pe acest topic ma gandeam sa ne rezumam strict la zona Bucegi din mai multe motive :

-acces facil prin transport pe cablu, dar si auto pe aproape toata zona;'

-e o zona f circulata, cu suprafata destul de mare si cu obiective naturale de mare atractie, dar si expuse "turistilor" (Babele, Sfinxul...);

-turistii circula in voia lor pe unde vor si cand vor si "calare si pe jos";

-indicatoarele mai degraba absente;

-prezenta aici a unui ranger al acestei zone

Link spre comentariu

@Astral....stai calm ca omul pare unul din cei care si recunosc....citi sunt si doar trag cu ochiul?

Deci,domnule Clementin,spune te rugam cum si unde avem acces la plimbarici si campat cu masinile sau mai bine zis pina unde?care-s limitele exacte ale rezervatiei,nu de pe net sau din auzite.....

Si erau niste colegi care aveau de gind sa faca o actiune de ecologizare....se poate vorbi cu cineva pe tema?

Exista o zona unde sa poti ajunge numai cu masina 4x4 sau poti ajunge cu orice masina,zonele strict 4x4 aflindu-se in interiorul rezervatiei?

Hai da-ne niste detalii ca intrebari.....noi sa fim sanatosi.

Asta in cazul in care vrei sa ne ajuti, nu doar trageai cu ochiul, caz in care sa stii ca-ti pierzi timpul.....nu vei gasi nimic .

App...din auzite, colegii tai nu au o reputatie tocmai buna....:tk pt atentie.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

@Rezeveule

Sezi bland si nu te da la om ... Omu e acilea sa ne informeze si chiar pare bine intetionat ...Sau preferai sa traga cu ochiu pe mute si sa-ti trimita dupa aia o coscogeamite zaivaidcu prin posta? :grin:

Vere Clementin ia lamareste-ne si pe noi cum e cu accesul masinilor de teren in afara drumului public (nu in rezervatie). E admis? Nu e admis? ...Ca io am citit o lege a voastra si m-a luat durerea de cap ... si pe de alta parte mai am o umila intrebare ...tu cu samuraiu (masina 4x4/ autovechicul) ai voie sa circuli prin rezervatii in urmarirea infractorilor care incalca legea? :grin: Curiozitate de pisica ... :old

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@Yon...!?!?!....nici pe departe nu am avut de gind sa ma dau la om,din contra ii admiram curajul sa spuna aici ce face. Recipise postale...eu sunt ecologist si nu calc iarba in parc in RO,unde-i interzis....daca vreau sa stau pe iarba in parc,sa admir florile si sa pap un sandwich...ma duc la straini, aia accepta extravagante din astea.......

Cit despre offroad in parcuri naturale,iarasi ma feresc,prefer sa trag o plimbare lejera si gata,campez unde am voie si ma relaxez.Motiv principal sa intreb ce am intrebat.Mierle sa praseasca altii :grin:

Dar sa lasam polemica ,sa vedem daca omul mai apare, pina acum vorbim singuri :ha::ha::ha:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Link spre comentariu

E clar ca te-a notat in agenda ...Dar masina ai vandut-o... nu? :ha: Cu 5 minute inainte sa-ti dea amenda ...:grin:

Ca el mai sunt cateva zeci ... so what? Noi, respectam legea ... in rest, nimic nu mai conteaza ...:grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cred ca el nici nu stie ca s-a deschi un thread pe tema asta si mai ales cu el ca si actor principal. Din cate am inteles @Astral a extras din prezentarea lui pe forum, deci nu el a deschis thread-ul. Poate un PM il ajuta sa stie ca vorbim despre el si cu el.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cred ca el nici nu stie ca s-a deschi un thread pe tema asta si mai ales cu el ca si actor principal. Din cate am inteles @Astral a extras din prezentarea lui pe forum, deci nu el a deschis thread-ul. Poate un PM il ajuta sa stie ca vorbim despre el si cu el.

S-auzim de bine

Sau poate are trebui sa avem putina rabdare ca deja s-a umplut topicul de chat inutil si cand cineva va avea nevoie de o informatie precisa va trebui sa ceara zeci de postari...........

Link spre comentariu

daca tot a deschis subiectul domnu Clementin si nu mai raspunde, as dori sa intreb de la altii daca se poate urca legal pana la babele ?

La babele nu stiu ca nu am mers pe drumul ''auto'' dar la Piatra Arsa spre exemplu este un singur indicator pe care scrie ''interzis accesul auto IN AFARA drumului public''.Pun diseara poza exacta cu indicatorul.

Si cum am promis, poza.

DSC00177.thumb.JPG.42091b09f8987d1adf80b4184f61ea86.JPG

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut. A reaparut Clementin. Scuze ca intru asa de rar dar mai tot timpul il petrec pe munte. Biroul meu este samuraiul si rucsacul. Fiind mai tot timpul pe teren nu este nevoie sa trag cu ochiul pe forum, iar amendati de catre mine au fost cei care au si deranjat ceva. De ex. au intrat si au lasat urme grele pe pajiste si in padure, pe cei care au intrat pe drum forestier sau drum t ehnologic(iarasi ex. Piatra Arsa- Babele-Costila), i-am avertizat. Acum incerc sa raspund la cateva intrebari:

- Bucegiul este declarat Parc Natural, deci cu mai putine restrictii decat unul national

- la randul lui un parc natural este impartit in zone din ce in ce mai restrictive

- limitele unui parc natural sunt materializate in teren cu un patrat rosu in chenar alb

- accesul auto este interzis in afara drumului public(drumurile forestiere si cele tehnologice nu sunt drumuri publice)

- noi in P. N. Bucegi am instalat panouri scrise si desenate la sfarsitul fiecarui drum public(care periodic sunt distruse), bariere(unde gasim lacatele sparte)

- stiu ca aceste masuri uneori supara sau ca nu se incadreaza in peisaj dar sunt luate PENTRU CA INCA MAI AVEM CEVA DE PROTEJAT

- eu pot intra cu auto pentru buna administrare a ariei protejate(nu pot prinde mereu pe jos pe cei care distrug), asa cu avizul administratiei pot ajunge cu auto ciobanii la stana, cabanierii, salvamontul, jandarmii, etc. dar toti cu conditii

- in ariile naturale protejate este bine de rasfoit legea 49/2011, legea 171/2011, legea 265/2006

- pentru ecologizari oricand dar trebuie sa ne pregatim fiecare cu saci, manusi si transportat gunoaiele pana la un loc indicat de proprietarul terenului(ex. primaria unei localitati)

- de mass-media ma ocup eu pentru popularizarea clubului

Ma gindesc sa pun un diesel pe samurai, cu benzina nu mai pot. Poate ma suna cinva care stie mai multe in sensul asta. Multumesc.

Link spre comentariu

asta ai vazut-o?

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50862-Ce-ati-zice-de-o-actiune-ecologizare-a-platoului-Bucegi&highlight=ecologizare+platoul+bucegi

ptr motor diesel...lasa un numar.Actualmente fac eu asta la BV:wink:

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Pentru motor diesel pe samurai te rog sa ma suni la 0722558580 si te cinstesc cu un trantici(in P. N. BUCEGI la ori ce fel de tarie Ii spunem trintici) MULTUMESC. CLEMENTIN.

Link spre comentariu

:x speram eu ca nu vorbim singuri :tk

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

A vazut-o si am si vorbit la telefon de cateva ori anul trecut pe tema asta. Din pacate insa nu am mai materializat-o intrucat resursa timp mi-a lipsit cu desavarsire. Poate altcineva care are mai mult timp la dispozitie sa preia initiativa si sa o duca mai departe.

Va salut !

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Salut,

cu baietii care concureaza agresiv telecabina bucegi cu texte de genul

va ducem noi pana la babele cu masina, facem offroad, samd? Stiu ca

nu exista, dar totusi am reusit sa fac ceva foto care ma contrazic. Ii

gasiti zilnic, mai multi in weekend in fata cladirii telecabinei. Nu vorbesc

prostii, am fost des in ultimul timp in zona, de fiecare data PE JOS, cu

toate ca toata lumea se mira ca dece las masina jos? Ca poate mai sus,

nimeni nu intelege ca poate dar nu e voie ...

Nu trebuie nici o masina ca sa-i prinzi, trebuie doar sa mergi la telecabina

la babele si sa vrei sa faci ordine.

IMGP0680mic.thumb.jpg.91c58ac44c72f0fc2665f261b680947d.jpg

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare