Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi

clementin
 Share

Recommended Posts

Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi

Mai bine ca se face drum pana la babele fiindca zona este oricum batuta foarte intens de turisti. Sper sa-i duca mintea sa faca si o parcare incapatoare acolo, si de asemenea sa organizeze si niste curse regulate pentru masinile de salubrizare care sa care gunoaiele.

Va salut !

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu m-ar deranja sa faca drum, sa faca parcare, sa faca zona de adunat gunoaie, chiar si taxa eco

dar care chiar sa se intoarca in investii locale vizibile in curatenie.

Nu m-ar deranja sa existe permise speciale pentru salvamont, ciobani, cabanieri, chiar si pentru

afaceri gen plimbari pe platoul bucegi. Pentru ca permisul ar insemna legalitate, taxe, responsabilizare.

Ce ma deranjeaza este incertitudinea in care o autoritate arunca un panou cu un semn interzis,

pe care tu-l respecti, opresti masina, pui rucsacul in spate si-i dai inainte, iar pe drum surpriza,

te inneci in praful celor care stiu cum e treaba prin zona, si-ti rad in nas, convinsi ca ei au o masina

fantastica, iar tu sigur ai ceva probleme de nu ai tupeul sa urci mai sus ... Nu conteaza ca majoritatea

au cauciucuri at pe spate si slick-uri pe fata ca de atat au avut bani.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

• 1 month later...

Eu am fost recent pana sus la Babele cu masina. Nu prea eram sigur daca sa trec sau nu de indicatorul ala, una scria pe el si alta auzisem pe diverse canale. Asa ca l-am oprit pe unul din baietii cu masinile alea de plimba turistii, ca sa il intreb ce si cum. Din ce zicea el, au permise eliberate de Primaria Busteni.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Pe care numere de inmatriculare?

Pe alea de anglia expirate? Nu am nimic cu ei dar urasc minciuna.

Ducem discutia in derizoriu. Oricum (se) merita clientii cu ei. Chiar si cu

cei care bantuie zona doar sa vada ce misto sunt Babele si Sfinxu'

si ce mult e pana la Cruce .....

Cu toate ca este o zona frumoasa, nu am mai fost in Bucegi pana anul asta

de mai bine de 10 ani tocmai din cauza faunei. Imi amintesc acum 10 ani ca o

pitzi tocmai data jos din telecabina se chinuia sa ajunga la sfinx pe tocuri.

Am revenit oarecum fortat de imprejurari anul asta si probabil ca o sa revin

si anii urmatori, numai pentru ca aici se desfasoara cel mai frumos/popular/greu

concurs de trail running din Romania. Am regasit aceeasi fauna, acuma plina

de telefoane cu care faceau poze pentru fb ...

Edited by Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

• 8 months later...

In alta ordine de idei...

Vara aceasta (2013) vreau sa ajung in Bucegi ... probabil vom fi mai multe masini de teren...

Se poate ajunge cu auto pana la Babele si Sfinx? (bineinteles... cu bunul simt la noi fara iesiri in afara drumurilor forestiere, fara gunoaie, fara prostii de genu...)

Edited by Astral
NISSAN PATROL GR

In alta ordine de idei...

Vara aceasta (2013) vreau sa ajung in Bucegi ... probabil vom fi mai multe masini de teren...

Se poate ajunge cu auto pana la Babele si Sfinx? (bineinteles... cu bunul simt la noi fara iesiri in afara drumurilor forestiere, fara gunoaie, fara prostii de genu...)

Salut Adi.

Drumul este asfaltat in forte mare masura dinspre Sinaia spre Cabana Piatra Arsa. Se poate ajunge deci si cu Matizul acolo. De la intersectia de drumuri Babele - Piatra arsa ( 45°23'1.08"N / 25°29'11.72"E) accesul spre Babele este interzis. Se poate trece cu masina de interdictie, drumul nu este blocat de vreo bariera, insa riscati o amenda mare... si zau ca nu merita doar pentru a vedea cocalarimea care urca sus cu telecabina la Babele (si aici nu ma refer la toata lumea care urca cu telecabina ci doar la o categorie aparte de oameni... :wink:)

Intr-o alta ordine de idei, daca as fi in locul vostru si as veni de la Cluj in Carpatii Meridionali as merge in alte locuri mult mai interesante cum ar fi: Leaota, Fagaras, Iezer, Baiului, Grohotis, Buzaului unde poti gasi trasee superbe de la usor la foarte greu, dupa preferinte deci :wink:

Va pot ajuta cu trasee... daca nu deja le aveti :h5

Edited by Astral

Va salut !

Drumul spre Babele e la fel de frumos ca si destinatia , ar merita facut ... dar plancarda de 2-3 metri patrati interzice si te avertizeaza de amenda .... care e mai mult amenda pentru lipsa de .. respect . Mai mult decat atat , ce sa faca ... camp minat ?

Nu cunosc motivatia interdictiei , aparent nu e nimic special legat de drumul respectiv , dar ea exista ...

Am parcurs drumul , inca mai am sentimente amestecate ...

Edited by cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Drumul spre Babele e la fel de frumos ca si destinatia , ar merita facut ... dar plancarda de 2-3 metri patrati interzice si te avertizeaza de amenda .... care e mai mult amenda pentru lipsa de .. respect . Mai mult decat atat , ce sa faca ... camp minat ?

Nu cunosc motivatia interdictiei , aparent nu e nimic special legat de drumul respectiv , dar ea exista ...

Am parcurs drumul , inca mai am sentimente amestecate ...

Pai motivatia e pe de o parte intrarea intr-un parc national. Pe de alta parte, daca n-ar exista aceasta restrictie probabil telecabina si aia de fac excursii 4x4 din sinaia la babele si care banuiesc ca nu primesc amenzi ar da faliment. Evident, nu este cea mai nimerita zona in care sa lasi acces liber turismelor. Ganditi-va cat ar avea de tras autoritatile cu scoaterea lor de la 2000m pe un drum greu in cauza unor intemperii meteo destul de des intalnite acolo.

Edited by Astral

Va salut !

Faptul ca s-a asfaltat pana sus multi au inteles ca e liber la gratare langa sfinx :uameni

Una este sa urci pana pe platou,sa respecti locul si totodata sa il lasi asa cum e si alta e sa il transformi in circ.

Asa a fost si cu Transaplina insa acolo ,sub pretextul asfaltarii unui drum peste munti ,s-au defrisat zeci de hectare de padure...dar asta e alta discutie ce nu isi are loc in topicul asta :wink:

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Salut Adi.

Drumul este asfaltat in forte mare masura dinspre Sinaia spre Cabana Piatra Arsa. Se poate ajunge deci si cu Matizul acolo. De la intersectia de drumuri Babele - Piatra arsa ( 45°23'1.08"N / 25°29'11.72"E) accesul spre Babele este interzis. Se poate trece cu masina de interdictie, drumul nu este blocat de vreo bariera, insa riscati o amenda mare... si zau ca nu merita doar pentru a vedea cocalarimea care urca sus cu telecabina la Babele (si aici nu ma refer la toata lumea care urca cu telecabina ci doar la o categorie aparte de oameni... :wink:)

Intr-o alta ordine de idei, daca as fi in locul vostru si as veni de la Cluj in Carpatii Meridionali as merge in alte locuri mult mai interesante cum ar fi: Leaota, Fagaras, Iezer, Baiului, Grohotis, Buzaului unde poti gasi trasee superbe de la usor la foarte greu, dupa preferinte deci :wink:

Va pot ajuta cu trasee... daca nu deja le aveti :h5

Ideea noastra e sa ajungem doar off road pana in zona aceea... deci orice trasee ne ar ajuta enorm... rog sa primesc un pm cu detaliile de contact...

Vrem sa alipim si acele locuri traseului nostru... de aceea ne intereseaza info cat mai conceete... de acolo plec spre buzau la focurile vii, vulcani, lacul vulturilor...

Multumesc si astept o impartasire de idei!

NISSAN PATROL GR

Nu prea exista forestiere in Bucegi asa cum stim noi prin padure....Drumul care urca la Babele este un drum pietruit.De la Babele urca spre varful Omu si releul Costila.Mai este un drum care duce la pestera Ialomita unde este frumos iar de acolo mai urca tot spre Babele.Tot pietruit fara restrictii.La telecabina Pestera este post de jandarmerie montana vorbiti cu ei daca puteti merge mai sus.O sa dati de multe turisme daca este weekend.Atat timp cat nu iesiti din drum este in regula.Zona este frumoasa dar infestata de multi nesimtiti care lasa mizerie.

Edited by Astral

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Baietii care duc turistii cu masina la Babele din Busteni mint fara scrupule. Nu au cum sa aiba o autorizatie eliberata de primaria Busteni pentru ca mare parte din drumul de la intersectia cu Piatra Arsa la Babele (aceea parte care are semnul cu restrictia) este pe teritoriul judetului Dambovita. Baietii aia merg la negru total. A cerut cineva sa vada o autorizatie, un bon de casa pentru serviciul de transport prestat ? Vorbesc despre asta pentru ca am un prieten (Gogo) care are in Babele o proprietate teren+casa si sa interesat care sunt reglementarile cu privire la drum. Anuntul pus la intersectia Babele, Piatra Arsa, drum Dichiu scrie ca se pedepseste iesirea de pe drumurile publice cu mijloacele motorizare. Dar nu exista nicaieri un anunt ca drumul de la Piatra Arsa la Babele nu este drum public. Oricum pana la safarsitul anului se va termina asfaltarea drumului pana la Piatra Arsa si va incepe cel spre Babele

N-am crezut niciodata ca voi ajunge sa regret o asfaltare ....

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Asfaltarea nu trebuie privita ca un lucru rau, Peste tot in lume exista asfalt la inaltime si in rezervatii (vezi Yosemite) dar lumea are bun simt, statul percepe taxe cu care amenajeaza si curata rezervatia si turismul evolueaza.

Eu regret asfaltarea Transalpinei dar drumul spre Babele il consider binevenit. Zona este oricum supra vizitata, as puea folosi chiar cuvantul "compromisa"... asa ca macar drum sa fie... dar sa faca si o parcare incapatoare iar jandarmii sa-i pedepseasca pe cheflii :h5

Va salut !

Din pacate , oriunde e asfalt sunt si mai multe gunoaie , de orice natura ....Eu n-as facilita accesul gunoaielor ... prin orice mijloace . Am mers pe drumuri superbe , dar daca ieseai de pe drum cu mai mult decat cu pasul su faceai focul unde iti traznea mintea , dupa un timp te gasea un ranger si ai fi fost ars exemplar cu amenda substantiala si munca in folosul comunitatii , cu proces si toate alea ... In mijlocul salbaticiei ( mai mult de o saptamana n-am gasit pe nimeni pe traseu , ca turist ) ai la discretie telefon , dus , WC , vatra protejata , cutie metalica cu incuietoare protejata contra ursilor , lemne si conuri de rasinoase adunate si depozitate la locuri adapostite , marcate vizibil . Intrarea in traseu ( care intersecta trei state ) se anunta , se plateste o taxa infima ( online , bineinteles ...) si din cand in cand un ranger te gaseste , te indruma , te ajuta daca ai nevoie ... sau te arde ca un om ce nu accepta sa-ti bati joc de omenie - scrie clar in trei limbi sa nu treci dincolo de bariera , exceptie face doar daca e un traseu foarte scurt , marcat , si nu iesi de pe traseu . Daca doar fotografiezi si te uiti cu ochiu' , e absolut in regula - scrie clar pe toate plancardele , si nu doar un slogan , ci aproape o impunere -nu lasa in urma decat urmele pasilor tai . De faci pe jmecheru , te tavaleste legal de te saturi ....de tot .

Stiu ca comparatia e departe de realitate ...dar cum spuneam , eu n-as facilita accesul gunoaielor , nicaieri . Exista un motiv logic care ar putea justifica intrarea cu masina intr-un lac de munte , doar de dragul aventurii si a prostiei manifestate fizic ? Pe'n ce , ma ... uleiul ala ramane cu anii pe luciul apei ... pe'n ce , ma ... ?

@cos&omoroka

Gunoaiele,la propriu si la figurat ,nu vor disparea curand deoarece se descompun cam greu ...din pacate.

In Retezat sau sus pe Moldoveanu,unde ai pretentia sa dai doar de oameni care sunt "ai muntelui" ,am vazut animale care aruncau gunoiul dincolo de locurile special amenajate.E drept erau f putine insa nu am inteles ce e asa greu sa cari 1 punga cu deseuri (chiar si cativa km) si astfel sa lasi locul curat.

In ceea ce ne priveste,Romania,orice asfaltare intr-o zona greu accesibila are un scop précis.

Daca odata cu Transalpina s-au defrisati sute de hectare de padure ,ramane sa vedem ulterior ce scop are acest asfalt din Bucegi.

in bucegi scopul final este construirea unui megaresort de ski ceva ca in Insbruck. De la Babele vor pleca mai multe telegondole catre valea ialomitei. Pentru a putea construi sus utilitatile iti trebuie mai intai infrastructura rutiera.

• 2 weeks later...

Sa inteleg ca te referi la asta?

http://www.gazetadambovitei.ro/actual/304-altele/5079-muntele-nucet-din-zona-lacului-bolboci-vandut-israelienilor-vezi-ce-vor-s-fac-cu-el

caci intre timp se vorbeste despre :

http://incomod-media.ro/ziar/parcul-natural-bucegi-sub-semnul-abuzului-viitoarea-statiune-de-pe-muntele-nucet-la-top-secret/

Poate sa fie SF ,chiar va rog sa fie incadrat astfel, insa odata cu :

http://punctochitpunctlovit.blogspot.ro/2011/08/urmasii-lui-bastus.html

a aparut si o ipoteza la care imi e greu sa ma gandesc ,insa la mizeriile aste a te astepti la orice...

http://www.ioncoja.ro/doctrina-nationalista/a-inceput-palestinizarea-romaniei/

E parerea mea si va rog sa fie luata ca atare :h5

Sursele sunt luate aleatoriu insa urmaresc subiectul de ceva timp :wink:

• 1 month later...

Este posibil orice, adevarul este ca oricum trebuie facuta o investitie pentru dezvoltarea zonei. Bucegiul este un munte comercial si asta trebuie dezvoltat, bineanteles cu respectarea protectiei mediului.

ce vise visati voi.....:ha:

auzi...dezvoltare cu respectarea mediului.....asta e banc sec....unde ai vazut tu asa ceva la noi?

si ca sa citez pe cineva de mai sus....in ziua cand elicopterul israelian s-a prabusit in Bucegi...lucram la Tohan...toata ziua au bazait elicoptere si avioane de transport militare....toate la joasa inaltine....si toate avioanele aveau cateva trasaturi ciudate...cupole asemanatoare radarului de bord...dar situate sub burta avioanelor...interesant nu?:grin:

Oficial atunci a fost un antrenament al unei operatiuni de salvare. din cate stiu eu exista elicoptere si avioane ale serviciilor de salvare care au postul unui observator intr-o cupola transparenta jos pe burta aparatului.

asta se ntampla inaintea prabusirii elicopterului :grin:

dupa prabusire nu s-a mai apropiat nici o scula zburatoare de acea zona .....conditii meteo improprii zborului :grin:

ps...cupolele erau vopsite in aceeasi culoare ca aparatele de zbor...zero transparenta:grin:

Edited by Marius C alias Turagmes

asta se ntampla inaintea prabusirii elicopterului :grin:

Ca de obicei, nu s-au sincronizat. Au anuntat prabusirea inainte sa se intample :ha:

4x4MANIA is where we are !!!

mi se pare normal ca dupa ce un echipaj se prabuseste din cauza conditiilor meteo si a problemelor de zbor, celelalte din aceiasi echipa (cu aceleasi tipuri de probleme) sa stea jos. Elicopterul care a cazut sau altul din echipa au avut cu o zi sau doua inainte o problema si au aterizat pe camp langa Targoviste

• Like 1

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use