Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi

clementin
 Share

Recommended Posts

Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi

tocmai de aceea ti-am dat exemplul Rudarita....acolo se exploateaza si in prezent...cum scrie la carte...deci se poate

ptr partea cu ref Spirlea felicitari....eu am participat la constructia celui de la Grind in 83 si am scos zapada ani la rand din ref de la Vf Ascutit...ptr simplul fapt ca niste idioti nu erau in stare sa inchida usa

in schimb nu pot sa te felicit ptr marcarea Braului de Mijloc...mai urmeaza sa marcati Braul de Sus si Padina lui Calinet :grin:

ps...ref actual de la Spirlea numai are farmecul celui vechi....:cr

Mi-ai trezit niste memorii dragi cu refugiul Sparlea vechi...

Eram in clasa a VII-a cred, si am fost 4 colegi de clasa intr-o tabara "pioniereasca" cu Alexandru Floricioiu ( abia se intorsese din Pamir) si cativa alpinisti de la Dinamo Brasov, la Sparlea. Refugiul era ridicat de curand, mirosea a brad si mai avea nevoie de ceva munca voluntara. Printre lectii de catarare pe Westwand am contribuit si noi la mici imbunatatiri, printre altele amenajarea izvorului din vale. Ce vremuri, ce amintiri...

• 11 months later...
  • Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In weekend, cu riscurile de rigoare , am urcat pana la Omu ca sa mai scap de caldura din Bucuresti.

Ajungem in zona barierei de la Piatra Arsa si de acolo pe jos pana pe varf unde am avut parte de ceata deasa, 10 grade si un vant de resimteai undeva la 5 grade, poate chiar mai putin.

La intoarcere...filme horror !!!

Pe platoul de la Babele am avut impresia ca ma aflu pe la vreun mall din Bucuresti.

Cateva sute, poate chiar mii de persoane creeau o imagine de prost gust:

-pizde proaste in cautarea unei poze perfecte urcate pe Sfinx si pe Babe

-manelisti cu telefonul dat la maxim din care rasunau acorduri de prost gust

-parinti inconstienti cu copii mici in brate desi afara incepuse o ploaie torentiala

-vanzatori (infectii) ambulanti ce ofereau pe masuta pliante de la halvita si miere pana la poze la minut, rochii de plaja sau deja faimosul porumb fiert/copt.

-"turisti montani" echipati in slapi sau papuci, turiste cu tocuri sau nelipsitii cocalari cu lanturi lasate la vedere sa vada lumea ca ARE ca E MULTI .

Scarbit de peisajul in care nu am vazut UN JANDARM sau UN reprezentant de la Salvamont, am coborat spre masina. Pe drumul de intoarcere unul din cei ce ma insotea a avut o replica absolut fabuloasa:

De multi ani vin in zona, dar acum e pentru prima data cand tin mana pe portofel sa nu raman fara el.

Jos in parcare alt soc, alta senzatie de voma...

SUTE DE MASINI fusesera parcate cum l-a taiat capul pe sofer sau cum I-a dictat IQ-ul fapt care a facut iesirea de acolo o Aventura.

Pe coborare, pana nu am aprins toate proiectoarele si faza lunga, nu am putut sa ii trezesc pe acei imbecili care mergeau cu luminile stinse pe mijlocul drumului facand poze la ...orice.

TRAIASCA MAREA ASFALTARE si gunoaiele ramase in urma acestor GUNOAIE UMANE !!!

20140816_135720.thumb.jpg.2e6a97630b699827b353381bf76e25eb.jpg

20140816_135724.thumb.jpg.433651ba1bde1d04f57f42def8be2014.jpg

20140816_141123.thumb.jpg.64df7ee1291b7ea2eb5f092006580646.jpg

20140816_143310.thumb.jpg.b715f13642b091d9c4ef651d1f5a6482.jpg

20140816_143411.thumb.jpg.646a6c0fab2594bb923fb3e5b7e825f7.jpg

20140816_143419.thumb.jpg.3ffb21e0e46db3e89c4aa4cdc76171e7.jpg

20140816_143504.thumb.jpg.e36774f767f0c3b2b0b96cb6e7945c2c.jpg

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

si daca ai remarcat, au facut si o parcare cu plata direct pe pasune.Au asfaltat pana faci dreapta spre Piatra Arsa unde-i indicatorul cu interzis auto.

KDJ 90, DID-163 hp

In weekend, cu riscurile de rigoare , am urcat pana la Omu ca sa mai scap de caldura din Bucuresti.

Ajungem in zona barierei de la Piatra Arsa si de acolo pe jos pana pe varf unde am avut parte de ceata deasa, 10 grade si un vant de resimteai undeva la 5 grade, poate chiar mai putin.

La intoarcere...filme horror !!!

:ha: relaxare ai vrut, da?

acum au si altii ocazia sa admire frumusetile patriei in timp ce beneficiaza de confortul cotidian. astfel de masuri trebuie incurajate si sustinute. de aceea sustin asfaltarea si a urmatoarelor zone: Buila, creasta fagarasului, creasta pietrei craiului, ceahlaul si m-tii rodnei.

dupa 2300km facuti prin tara in mini vacanta asta, am constatat ca romanul este extrem de nesimtit, aruncind gunoaie oriunde ajunge. de la popasurile de pe marginea drumului pina la cele ceva mai retrase, toate au un numitor comun: pet-uri si cacati. de ce n-ar incepe si muntii sa arate asa? poate ajungem faimosi, pentru muntele de pet-uri si cacat. o noua atractie turistica pe harta lumii...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

:ha: relaxare ai vrut, da?

acum au si altii ocazia sa admire frumusetile patriei in timp ce beneficiaza de confortul cotidian. astfel de masuri trebuie incurajate si sustinute.

Se pare ca nici pe la Balea situatia nu a fost departe de ce s-a intamplat in Bucegi...

Balea-1.jpg.6b1b5393feb90b6f255147e12e9a47b2.jpg

Balea-2.jpg.4f3916dcfa742260f96bad7ef280a4bc.jpg

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Au asfaltat pana faci dreapta spre Piatra Arsa unde-i indicatorul cu interzis auto.

Credeam ca au asfaltat si bucata de la Piatra Arsa pana la Babele. Oricum, inteleg ca nimic si nimeni nu a retinut hoardele sa-si urce masinile la Babele.

Va salut !

sincer, daca as fi cabanier, as dori asa o afluenta de turisti. de ce credeti ca nu sta politia sus ca sa ii amendeze, cu toate ca drumul este oficial inchis? pai pentru ca... primarul.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

care primar?:)

am urcat si eu zilele trecute sus la babele cu copii find,perpedes ce e drept dar tare ma uitam cu oarecare invidie la cei care au urcat cu masina pana sus,ba chiar la babele la cabana era o lada niva verde :) am si o poza o postez daca o gasesc pe aici pe undeva,

spun asta pentru ca eu am stat undeva la 3,5 ore jos la coada la telecabina sa urcam cu copii mici fiind si neavand cum sa suporte o urcare pe jepi si apoi inca aproape 3 ore la coada la telecabina pentru coborare

si asta pentru ca am vrut sa mergem sus pe platou de la babele la cruce la caraiman.

legat de fluenta de turisti pe mine ma bucura sa fie asa,desi nu sunt cabanier :) dar nu ma bucura nesimtirea,aruncatul gunoaielor pe jos ca acolo si-a terminat bizonul ciocolata sau ca acolo a terminat pitipoanca pachetul de tigari si ambalajul de la cel nou zboara subit in bataia vantului de creasta,

cu muzica pe telefoane cu zbieretele si urletele tuturor maimutelor atarnate pe gardul de langa babele,facut teoretic sa le protejeze

nu sunt deacord in schimb nici cu bataia de joc a autoritatilor sau a nu stiu cui o fi care in jurul cabanei babele nu e in stare sa amenajeze din niste barne macar o poteca de urcare sau macar niste indicatoare mai acatarii,sa nu mai permita reparatii facute cu dosul ca numai cu cap nu poti spune ca sunt facute,sa acopere cablurile de curent care ies din loc in loc creeind un adevarat pericol,si intradevar sa aduca jandarmii montani si sa dea amenzi tuturor celor care fac mizerie si se comporta ca niste maimute retardate.

desigur amensile de curatenie trebuie date dupa ce amenajezi macar cateva locuri de colectare a gunoiului adica macar unul la cabana si unul la telecabina

cat despre telecabina...ce sa mai vorbim... parca a merge cu telecabina la babele echivaleaza cu a zbura cu concordul...

"Vitejiile" căţărătorilor în tenişi. Au rupt 30 de flori de colţ

asta cum se catalogheaza? daca era garcea la primire, mai rupeau astia chitante, ca altceva nu puteau.

ca turist ma deranjeaza. acolo la piatra arsa, intre jepi, era o poienita superba, care acum e plina de cacati.

Edited by air_wolf

uite de asta merg eu in Bucegi in noiembrie...sau aprilie.....si atunci...in cursul saptamanii.....platoul Bucegilor nu mai are nimic de a face cu muntele.....aduce ff mult cu o margine de oras necivilizat

"Vitejiile" căţărătorilor în tenişi. Au rupt 30 de flori de colţ [/color

asta cum se catalogheaza? daca era garcea la primire, mai rupeau astia chitante, ca altceva nu puteau.

ca turist ma deranjeaza. acolo la piatra arsa, intre jepi, era o poienita superba, care acum e plina de cacati.

De curiozitate ne poate spune cineva care a fost recent la Babele cate cosuri de gunoi a remarcat pe platoul din jurul cabanei?

Eu am fost anul trecut si am cumparat 2 inghetate din cabana apoi am cautat bezmetic un cos de gunoi sa arunc ambalajele.

Rezultatul: nici un cos, nici macar in sala de mese a cabanei nu am gasit!!

Am fost nevoit sa ma duc la bucatarie sa o rog pe o tanti de acolo sa imi primeasca ambalajele alea nenorocite, altfel nu scapam de ele si trebuia sa-mi umplu rucsacul de zeama topita de inghetata ca sa nu le las pe munte.

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"

De curiozitate ne poate spune cineva care a fost recent la Babele cate cosuri de gunoi a remarcat pe platoul din jurul cabanei?

Eu am fost anul trecut si am cumparat 2 inghetate din cabana apoi am cautat bezmetic un cos de gunoi sa arunc ambalajele.

Rezultatul: nici un cos, nici macar in sala de mese a cabanei nu am gasit!!

Am fost nevoit sa ma duc la bucatarie sa o rog pe o tanti de acolo sa imi primeasca ambalajele alea nenorocite, altfel nu scapam de ele si trebuia sa-mi umplu rucsacul de zeama topita de inghetata ca sa nu le las pe munte.

Daca vrei sa mananci inghetata in varful muntelui, atunci stai cu ambalajul in rucsac. Daca mergeai intr-un loc virgin, unde aruncai gunoaiele? D-aia unii din noi au saci menajerii la ei cand merg pe munte, delta etc.

Stelea

pentru locul virgin adopt aceasi varianta ca tine

dar pentru Babele unde zilnic e frecventat de cel putin cateva sute de persoane nu mai poate fi considerat virgin si deci :) niste cosuri de gunoi ar fi mai mult decat necesare

sa ii raspund colegului :) era un cos la telecabina si parca mai era unul cred nu sunt sigur ca era un munte de gunoaie acolo langa intrarea in cabana,in rest o gramada de sticle peturi si alte cele pe jos:D:D:D

si...daca nu sunt cosuri de gunoi.....trebuie sa arunci mizeria pe jos?

sunt curios...toti aia care arunca gunoaiele pe acolo...daca s-ar duce in Austria in Alpi...ar face la fel ca in Bucegi...?

acum 25 de ani...am plimbat un bat de ingehetata prin metroul din Moscova de am inebunit...tot asa...nici acolo nu am gasit nici un cos de gunoi...da sa-l fereasca sfantul pe ala care arunca ceva pe jos....de curatenia de acolo nu am ce comenta...luna bec si farmacie....si aia erau rusi...nu occidentali civilizati :grin:

la scuze suntemi experti

Edited by Marius C alias Turagmes

@ ccristi27 + stelea: In momentul in care pui telecabina care ofera acces usor intr-o zona considerata obiectiv turistic, si mai si autorizezi vanzarea de diverse in zona obiectivului turistic, OBLIGATORIU trebuie sa asiguri si conditii de igiena si pastrare a curateniei, inclusiv tomberoane de gunoi si logistica pentru transportul gunoiului din zona. In plus, sunt necesare afisarea conditiilor ce trebuie respectate in zona obiectivului turistic care in cazul acesta este mai mult decat o circoteca turistica, precum si a sanctiunilor care se aplica in cazul nerespectarii acelor conditii, si masuri clare de aplicare a acelor sanctiuni daca este cazul. Deci este o treaba exclusiv in sarcina autoritatilor.

Daca se vrea un loc "virgin", atunci sa nu mai asfalteze ca tampitii peste tot, ca sa aiba acces in zona doar montaniarzii, offroaderii si alti pasionati de natura, care in marea lor majoritate au respect pentru natura si nu vor mai apare astfel de probleme. Pe astia (in marea lor majoritate :wink:) nu-i deranjeaza sa puna ambalajul in buzunar sau in portbagaj, nu au nevoie de inscriptii cu reguli, etc. Doar ca in cazul asta, fara multimi adunate ca la urs, nu mai ies bani, pentru unii. Si gata conflictul de interese... castiga cine are pile mai mari.

@ Marius C alias Turagmes: Cred ca nu stiai tu limba, ca sa citesti unde e cosul de gunoi. :ha1 Crede-ma ca rusii nu sunt chiar asa de necivilizati comparativ cu occidentalii.

In Austria nu e nevoie sa procedeze ca in Bucegi, pentru ca sigur exista cosuri de gunoi peste tot, sigur exista supraveghetori peste tot, sigur se dau amenzi peste tot. Deci s-ar obosi degeaba. :grin:

Am mai povestit eu despre un meltean care a aruncat pe strada un pet de 2L de suc din masina, era o duba, l-am urmarit pana la primul semafor si m-am luat de el, prima data a mintit ca nu a aruncat nimic, dar dupa ce i-am zis ca eram in spatele lui si l-am vazut si l-am urmarit pana acolo, a stat 2 secunde blocat, dupa care relaxat mi-a ranjit si mi-a replicat: "hai dom'le ca aici nu suntem in Germania, e Romania!" WTF!!! De ce? Pentru ca aici SISTEMUL LE PERMITE sa faca ce ii taie capul. Poti tu ca cetatean sa te iei la bataie cu toti prostii? Nu poti, pentru ca trebuie sa suni la 112. Suni la 112 si iti iei multa UE, daca nu arde casa lu' Ponta, nu se misca ei pentru mizilicuri de-astea... Si uite-asa...

@Opimus, si cum ti s-ar parea Sfinxul si Babele inconjurate de pubele? Ca la noi se face totul fara cap, se stie, dar ca noi ar trebui sa respectam cat de cat niste reguli minime de civilizatie ... asta nu se mai stie. Si cel ce urca pe jos si cel ce urca cu masina poate sa respecte sau nu. Ai vazut grupul care au urcat pe jos si au defrisat florile de colt :uameni . Maine, poimanie o sa avem pretentii sa gasim pubele pe vf. Moldoveanu, Negoiu, Leaota, MontBlanc eventual niste pubele plutitoare prin Delta etc.

@ stelea: Eu nu am zis ca sa inconjoare Sfinxul cu pubele... :))) Dar in anumite puncte este obligatoriu sa existe. Daca stati voi pana "creste nivelul de educatie" de la sine la masele de oameni, se termina si tot Universul asta pana atunci. Da, am vazut faza cu florile de colt. Nasol, ce sa zic. Dar daca singurele posibilitati de acces pe platoul ala ar fi fost urcatul la picior pe jepi, sau cu masina si bicicleta pe vechiul forestier, fi sigur ca nu mai existau atatia pantofari manelisti pe acolo, aia nu se obosesc sa urce acolo in tenisi. In fine, ne ciodanim noi aici degeaba, nu noi vom schimba situatia aia. Daca mergi tu ca simplu cetatean si te iei de un tampit pe acolo, si degenereaza disctia cu el, sunt doua variante: 1. iti rupe ala gura, si asa ramai, sau cel mult daca ai martori il reclami, si stai dupa justitie sa-ti faca dreptate, dar nu stiu cat te incalzeste pentru ca ai deja gura rupta. 2. ii rupi tu gura lui, dupa care ai toate sansele sa faci puscarie foarte "democratic", sau scapi doar cu plata unor daune care pot fi usturatoare, ca sa-si retraga ala plangerea, si la fel, nu cred ca te consoleaza atunci gandul ca "ai facut tu dreptate acolo sus pe munte". Legea va fi de partea lui ca e victima, iar tu trebuia sa "apelezi autoritatile conform legii" daca credeai ca e nevoie. Cam asa functioneaza sistemul. De aia tot zic ca nu e treaba noastra ca cetateni sa facem "ordine" pentru ca nu avem nici o parghie legala, si ca autoritatile trebuie sa-si faca treaba, dar din pacate nu si-o fac. Iar noi astia care intelegem situatia stam si ne enervam degeaba, ca nu putem face nimic. Si mie imi vine de multe ori sa le sparg capul unora, de la institutii, trafic, etc, dar imi dau seama ca nu rezolv nimic asa, cel mult sa-mi fac mie mai mult rau asa. Aia care se cred zmei, ca fac si dreg si alea-alea, le zic atat: fereasca sfantul sa intre intr-o belea, si sa vada apoi ce nasol va fi sa indrepte lucrurile cumva.

La situatia asta au muncit zeci de ani altii, ca sa ajungem aici in buda, si nu va rezolva un om singur asta. Cine chiar vrea sa faca ceva, se poate organiza intr-un ONG, de exemplu, si sa atace aberatiile legislative, sa vina cu propuneri de imbunatatire a sistemului, sa faca presiuni asupra autoritatilor ca sa-si faca treaba, etc. Daca nu se actioneaza organizat, nu sunt sanse de schimbare. Acolo unde deja s-a mai realizat cate ceva, au stat in spate eforturi sustinute si consecvente, pentru ca este foarte greu sa urnesti sistemul. Cand spun asta, nu ma refer si la organizatiile infiintate doar cu scopul de deturnare de fonduri si spalare de bani, cum se tot vad, ca e la moda. Ma refer la cei care chiar fac treaba.

@Optimus: majoritatea romanilor nu vrea nici o schimbare. o minoritate ca noi, de exemplu, dorim sa traim corect, dupa regulile bunului simt. stii ce zic oamenii prin tara? uite asta zic: "lasa dom'le, ce sa mai schimbam, sa fie si mai rau? acum de bine de rau, o ciupeala de aici, una de acolo si ne descurcam". ASTA E ROMANUL! sa "ciupeasca" el un pic din stinga si din dreapta. asta au facut anii de comunism, sa nu ne mai cacam pe noi, foarte putini au dus-o rau, toata lumea ciupea. asta au invatat. si cind se putea schimba ceva in '89, unii au zis fix fraza de mai sus. si si-au invatat si copii sa faca la fel.

uite o poza facuta acum 2 minute, de la geam. crezi ca in conditiile astea, nesimtitii dracului care este ei vor arunca la cosul de gunoi?!

20140819_163730.thumb.jpg.3bbd1046a0baf81a6296c1ffe9009c30.jpg

@Optimus: majoritatea romanilor nu vrea nici o schimbare. o minoritate ca noi, de exemplu, dorim sa traim corect, dupa regulile bunului simt.

Tocmai asta zic si eu, schimbarea nu va veni de la "cei multi", ca nu are cum. Daca autoritatile nu fac ce este necesar, atunci doar cei care sunt deja treziti mai pot face ceva, dar numai intr-un mod bine organizat si inteligent, cum am zis mai sus. Daca doar vrei sa-i rupi gura unuia si altuia, nu rezolvi nimic, dimpotriva. Nici nu ai timp sa-i belesti pe toti.

...uite o poza facuta acum 2 minute, de la geam. crezi ca in conditiile astea, nesimtitii dracului care este ei vor arunca la cosul de gunoi?!

Dar ai observat cat de stramta este gaura cosului de gunoi? Nici sa vrei nu poti baga gunoaiele de jos in cosul ala. Trebuie belit banditul care a aprobat achizitia si montarea acelor cosuri de gunoi, si astfel ajungi la primarie, deci tot la autoritati. De multe ori gasesti cosuri de gunoi stricate, fie ca-s proaste ele si cedeaza repede (chiar daca s-au platit preturi fabuloase pentru ele, fie ca-s vandalizate). Cine trebuia sa aleaga produse corecte pentru acel scop? Cine trebuie sa aiba grija sa le repare daca este nevoie, ca sa nu-ti cada gunoiul pe picioare cand il arunci in cos? Cine trebuie sa le pazeasca de vandalizatori? Tot primaria, respectiv autoritatile. Cine crede ca e treaba "noastra", il invit sa repare el singur toate cosurile de gunoi stricate, macar din sectorul sau orasul lui, si apoi sa le si pazeasca, el si cu familia/prietenii lui. Ca sa inteleaga cat de "fezabila" este conceptia asta.

Pot adminte ca explicatie si ca acel cos de gunoi din poza nu era destinat gunoaielor de mari dimensiuni. Si la mine la bloc era unul care lasa gunoiul in saci menajeri la coltul blocului, ca ii era lene sa-l duc in spate la tomberon, si statea acolo 2-3 zile pana veneau gunoierii, timp in care maidanezii intindeau gunoiul peste tot. La un moment dat ma gandeam sa stau de paza ca sa vad care-i boul ala, dar m-am razgandit, pentru ca i-l dadeam de cap cand il vedeam. Nici administratorul, care este super fasnet, membru intr-un partid, consilier local, pensionar cu timp berechet, nu a reusit sa rezolve unele treburi dintr-astea "de convietuire". Pentru ca de fiecare data a primit doar multa UE cand a sesizat primaria sau politia. Aia niciodata "nu au ce face" in chestiunile semnalate.

Hai ca e extrem de posibil . Daca americanii pot sa puna pubele care se incuie cu lacat manual sa nu le devalizeze animalele ( rosii , vizibile de la mare distanta in mijlocul unei rezervatii unde nu se intra decat cu piciorul si nu se circula decat pe poteca ) , toalete cu sistem inchis , cu apa calda de la panoul solar , servete de hartie ( tot rosii ) , puncte bine definite de campare si de prim ajutor incredibil de curate ( ma refer la deseuri umane de orice fel ) , cu lemne , chibrite si plicuri de ceai , dotate cu telefon independent , cu panou solar , frumos accesibile dar la inaltime si construite dinttr-un material plastic cu gust super-amar sa nu le roada animalele mari ( no , astea chiar nu sunt necesare in Romania asta inca tanara , dar le-am adus in discutie ca sa va faceti idee ca se poate ) ... inclin sa cred ca nu deloc imposibil . Ideea e ca zona e protejata mai mult de cei care ajung sa o strabata , dar cu toate astea intrarea se face dupa ce te-ai anuntat in prealabil , ti-au fost aduse la cunostinta unele conditii obligatorii de respectat si de asemenea ca nerespectarea lor e aspru pedepsita . Mai exact nu e permis sa faci zgomot puternic , altul decat poti face cu mijoacele proprii - adica cat poti scoate din gatlej , cantat , ragit , fluierat , mieunat = sunt la liber sa te manifesti , copii pot tipa cat vor , dar doar atat fara muzici gen guta/ elvis/alti rockeriantici sau moderni ( taiatul lemnelor nu intra in discutie nici ca sursa de zgomot , copacii cazuti sunt lasati pe loc sau indepartata dar partea cazuta peste poteca daca ingreuneaza cumva mersul pe poteca ) . Peste toate astea , ti se aduce la cunostinta ca pedepsele legale sunt stabilite de un judecator , dar in nici un caz nu sunt blande pentru ca astfel s-ar ajunge la lipsa rezervatiei . Se judeca fara prea multe dovezi sau martori , sunt camere destul de multe si in unele cazuri amenzile destul de grele s-au aplicat in baza unei singure fotografii care aratau clar ca s-a campat in afara spatiului desemnat , mai exact dupa bariera ( ca turistu' vruse el sa aiba iarba la nas si sub cort ) ... poza a fost extrasa dintr-un forum unde turistu' in cauza o postase , se vedea clar camparea dupa bariera si de asemenea se vede la fel de clar si panoul cu sfaturi si avertismente . Cazul nu e deloc singular , negarea pozelor sau a camerelor nu foloseste la nimic , amenzile iti vin la usa , poti sa faci orice doresti dar nu scapi .

Culmea e ca in afara de arbori monumentali ( nu foarte impresionanti ) , rezervatia e destul de asemanatoare cu o padure de foioase de-a noastra . Si pot spune ca e extrem de umblata in sezonul cald , dar e un sanctuar in care nu se exploateaza nimic , nu se vaneaza , nu se pescuieste si nu se hranesc animalele . Nu e nici o constructie permanenta , nu s-a modificat nici o albie indiferent cat de mica , nu s-a intrat niciodata cu rotile in ea ( nici cu bicla ) , nu cred ca sunt mai multi de cativa rangeri cu salariu mic pentru ce fac , in interiorul rezervatiei sunt si ei tot backpackeri dar in plus ( doar ) reprezentanti legali , patruleaza de le intra tocurile in ciorapi pentru banii aia . Locul e departe de a fi special ( nu cascade , nu fenomene geo etc ) , dar E RESPECTAT SI ATAT , iar acest RESPECT E SUSTINUT DE AUTORITATEA JUDECATOREASCA A ZONEI .

Metoda functioneaza de la inceputul anilor 80 ... nu e privita ca pe o metoda de constrangere , esti liber sa fii nesimtit dar in limita in care nu vatami natura . Orasele din jur sunt foarte constiente ca daca ar exploata din rezervatie ar fi mai nasol cu poluarea , si de mult timp au hotarat sa lase rezervatia sa-si faca treaba . Soseaua care taie o mica parte incepe sa fie ingradita pe ambele parti cu muuulti km inainte , o buna parte e pe piloni ca un pod obisnuit ( cred ca e oaarecum mai ieftin decat sa ridici un rambleu , mutand milioane de mc de teren si defrisand continuu pe langa rambleu ) .

Inclin sa cred ca la noi ar fi un soc imens daca asa ceva s-ar pune in practica .Probabil ca in curand nu vom avea pentru ce si nici unde .

Deci e simplu . Problem ( auto)solved !

Sper sa mor inainte sa vad asta ...

Edited by cos
  • Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Hai ca e extrem de posibil . Daca americanii pot sa puna pubele care se incuie cu lacat manual sa nu le devalizeze animalele ( rosii , vizibile de la mare distanta in mijlocul unei rezervatii unde nu se intra decat cu piciorul si nu se circula decat pe poteca ) , toalete cu sistem inchis , cu apa calda de la panoul solar , servete de hartie ( tot rosii ) , puncte bine definite de campare si de prim ajutor incredibil de curate ( ma refer la deseuri umane de orice fel ) , cu lemne , chibrite si plicuri de ceai , dotate cu telefon independent , cu panou solar , frumos accesibile dar la inaltime si construite dinttr-un material plastic cu gust super-amar sa nu le roada animalele mari ( no , astea chiar nu sunt necesare in Romania asta inca tanara , dar le-am adus in discutie ca sa va faceti idee ca se poate ) ... inclin sa cred ca nu deloc imposibil . Ideea e ca zona e protejata mai mult de cei care ajung sa o strabata , dar cu toate astea intrarea se face dupa ce te-ai anuntat in prealabil , ti-au fost aduse la cunostinta unele conditii obligatorii de respectat si de asemenea ca nerespectarea lor e aspru pedepsita . Mai exact nu e permis sa faci zgomot puternic , altul decat poti face cu mijoacele proprii - adica cat poti scoate din gatlej , cantat , ragit , fluierat , mieunat = sunt la liber sa te manifesti , copii pot tipa cat vor , dar doar atat fara muzici gen guta/ elvis/alti rockeriantici sau moderni ( taiatul lemnelor nu intra in discutie nici ca sursa de zgomot , copacii cazuti sunt lasati pe loc sau indepartata dar partea cazuta peste poteca daca ingreuneaza cumva mersul pe poteca ) . Peste toate astea , ti se aduce la cunostinta ca pedepsele legale sunt stabilite de un judecator , dar in nici un caz nu sunt blande pentru ca astfel s-ar ajunge la lipsa rezervatiei . Se judeca fara prea multe dovezi sau martori , sunt camere destul de multe si in unele cazuri amenzile destul de grele s-au aplicat in baza unei singure fotografii care aratau clar ca s-a campat in afara spatiului desemnat , mai exact dupa bariera ( ca turistu' vruse el sa aiba iarba la nas si sub cort ) ... poza a fost extrasa dintr-un forum unde turistu' in cauza o postase , se vedea clar camparea dupa bariera si de asemenea se vede la fel de clar si panoul cu sfaturi si avertismente . Cazul nu e deloc singular , negarea pozelor sau a camerelor nu foloseste la nimic , amenzile iti vin la usa , poti sa faci orice doresti dar nu scapi .

Culmea e ca in afara de arbori monumentali ( nu foarte impresionanti ) , rezervatia e destul de asemanatoare cu o padure de foioase de-a noastra . Si pot spune ca e extrem de umblata in sezonul cald , dar e un sanctuar in care nu se exploateaza nimic , nu se vaneaza , nu se pescuieste si nu se hranesc animalele . Nu e nici o constructie permanenta , nu s-a modificat nici o albie indiferent cat de mica , nu s-a intrat niciodata cu rotile in ea ( nici cu bicla ) , nu cred ca sunt mai multi de cativa rangeri cu salariu mic pentru ce fac , in interiorul rezervatiei sunt si ei tot backpackeri dar in plus ( doar ) reprezentanti legali , patruleaza de le intra tocurile in ciorapi pentru banii aia . Locul e departe de a fi special ( nu cascade , nu fenomene geo etc ) , dar E RESPECTAT SI ATAT , iar acest RESPECT E SUSTINUT DE AUTORITATEA JUDECATOREASCA A ZONEI .

Metoda functioneaza de la inceputul anilor 80 ... nu e privita ca pe o metoda de constrangere , esti liber sa fii nesimtit dar in limita in care nu vatami natura . Orasele din jur sunt foarte constiente ca daca ar exploata din rezervatie ar fi mai nasol cu poluarea , si de mult timp au hotarat sa lase rezervatia sa-si faca treaba . Soseaua care taie o mica parte incepe sa fie ingradita pe ambele parti cu muuulti km inainte , o buna parte e pe piloni ca un pod obisnuit ( cred ca e oaarecum mai ieftin decat sa ridici un rambleu , mutand milioane de mc de teren si defrisand continuu pe langa rambleu ) .

Inclin sa cred ca la noi ar fi un soc imens daca asa ceva s-ar pune in practica .Probabil ca in curand nu vom avea pentru ce si nici unde .

Deci e simplu . Problem ( auto)solved !

Sper sa mor inainte sa vad asta ...

Amice, suntem macar doiin cazan cu tine..:))))

10-15 jandarmi montani hotarati si nedispusi la spaga ar strange intr-o vara buget pentru tot ce descrie Cos ca normal la altii.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

as avea si eu o intrebare

cu atv se poate merge in parc?

De la Piatra arsa mai sus nu este voie cu nici un mijloc de transport auto sau moto si nici in incinta parcului din spre Sinaia spre Cota 200. Accesul este permis numai pe drumul de la Cuibul Dorului sau de la Sanatoriu Moroieni spre P.Arsa si Pestera. Drum asfaltat.

Mdaaaa doar ca unii care plimba turisti au ''autorizatie'' probabil.Adio Bucegi, adio Balea si alte zone compromise, zone de tranzit, zone de facut bani pentru unii.Sunt niste locuri frumoase cu bariera unde nu intra masini, nu se taie nici lemn sau daca se taie nu vezi cate 10 camioane/zi, acolo te poti plimba linistit pe jos sau cu bicicleta fara sa dai de tot felul de bananoizi.....

@KAROLOKW niva aia verde de ai vazut-o tu la Babele este ''de pe acolo'' si am vazut-o mai mereu :D

Edited by Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

@KAROLOKW niva aia verde de ai vazut-o tu la Babele este ''de pe acolo'' si am vazut-o mai mereu :D

ce ma bucura este ca macar daca e a cabanierului omul are bun gust :) a ales o masina capabila :)

nu imi sariti in cap ca nu e 100% sarcascm :):):)

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use