pantzerrow Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Este posibil orice, adevarul este ca oricum trebuie facuta o investitie pentru dezvoltarea zonei. Bucegiul este un munte comercial si asta trebuie dezvoltat, bineanteles cu respectarea protectiei mediului. Corect ,este posibil ORICE !!! Legat de Bucegi,nu stiu de unde ai scos tampenia asta cu "munte comercial" insa mi se pare o ofensa adusa poporului roman adusa de cineva care bate campii.Un munte poate fi unic,poate fi superb ,poate fi al romanilor dar nicidecum COMERCIAL.Mi se pare prea obraznica abordarea asta ..."comerciala". :wink: Nu suntem in stare datorita unor politicieni corupti sau a unor tradatori de tara sa facem ceva cu zona asta (sau cu zona de la Rosia Montana daca vrei sa dezvolt) ...nici o problema o vom face peste 10 sau 100 de ani cand vom putea. Cred ca au murit prea multi romani inca din cele mai vechi timpuri pentru aceste locuri ca acum,altii sa stea sa saliveze la aceste bucate "comerciale" Cat despre protectia mediului ...putem vorbi orice altceva de exemplu racordarea zecilor de localitati din zona la canalizare deoarece inca se CACA in curte,racordarea la reteaua de gaze deoarece inca alearga dupa lemne prin padure ,racordarea la reteaua de apa potabila etc Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi sa nu uitam...Bucegiul este muntele sacru al dacilor....acolo sunt ascunse multe secrete...acolo izvoraste cea mai pura apa din lume.....dar acum e comercial...tipic ptr noi ne-o tragem singuri :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Marius "termina cu SF-urile" chiar nu intelegi ca UOAMENII astia au un interes special si "commercial" in zona? Pt ei asta primeaza in afara de orice altceva .Din pacate nu au inteles de mai bine de 50 de ani ca daca locul nu te accepta poti sa stai tu si in cap.... Ce conteaza ca "Strabon scrie ca tot asa se numeste si raul care curge alaturi, adica Ialomita. Afara de Kogaion, pomenit de Strabon, raul se mai numea si Naparis, denumire transcrisa de Herodot, tradusa prin "Divin; Ceresc" (cf. slav. nebo "cer"; lat. nebula "ceata; nor"). Sau ca denumirea getica a fost pastrata de paraul Naparus, afluent al Prahovei. In Evul Mediu, raul Ialomita apare ca Helivakia, de unde si numele satului ialomitean Reviga. Helivakia trebuie sa fi avut o legatura cu Helis, cetatea regelui Dromihete, aflata pe malurile raului. In Lunca Ialomitei raului i se mai spune si Galbenu" Mai putin important este ca " legendele mai spun ca, pe vremea lui Basarab I, platoul Bucegilor a fost interzis persoanelor de rand. Acolo se antrena cavaleria domnitorului - ostenii „rosii” -, denumire data dupa imbracamintea pe care o purtau. Platoul Bucegilor era folosit numai in vremuri de restriste, in galeriile subterane fiind ascuns tezaurul tarii si pazit de ostenii cu pricina". In fine daca ne gandim ca incluziv Cuza Voda sau Maresalul Antonescu au manifestat un apetit aparte pentru aceasta zona ,daca stau bine sa ma gandesc e mai bine sa devina "comercial" asa cum vor unii si altii. Poate astfel se lecuiesc de visul asta imbecil de putere care ii nelinisteste,si pe care nu il vor avea niciodata, in timp ce noi vom savura "shaworma cu de toate" in telegondolele lor. PS: sper ca ati sesizat ironia de rigoare ,asadar sa nu abuzeze de bunatatea noastra caci asa cum zice romanul "bunatatea este o limba pe care o inteleg atat surzii cat si cei lipsiti de minte " Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan ims Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Cu respect dar armata Bucegilor, cei 5000 de calareti imbracati in rosu au fost opera lui Mihai Viteazu. ideea este ca daca devine un munte comercial ca in Alpi se va respecta si mediul, vor fi si investitii benefice pentru comunitatea locala. La inceputul anilor 90 un idiot a zis ca noi nu trebuie sa ne vindem tara si apoi au venit baietii DESTEPTI si au luat-o pe spaga. Apropopo incalzirea ecologica se face cu lemn (asa cum se face de 10000 de ani) nu cu gaz tras prin teava . Asta cu conducta de gaz este o gaselnita a politicienilor sa amageasca fraieri care ii voteaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan ims Posted July 13, 2013 Share Posted July 13, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Apropo am lucrat multi ani in Bucegi si daca vrei ne intalnim si iti arat tone de cioburi de sticla,cutii de conserve,sarme,reziduuri de la vechile investitii ale anilor comunisti. Daca faci o lege care spune ca poti face o pensiune sau o partie frumosa in zona dar in schimb imi aduci resturile propri si inca 5 tone de gunoi de pe munte se misca ceva, daca totul e pseudo protejat si este lume putina in zona se pot ascunde orice fel de reziduri inclusiv cele toxice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan ims Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi In plus noi romanii avem impresia ca avem o tara unica cu lucruri pe care si le doreste tot globul. Dar fiind niste adevarati aparatori ai valorilor nimeni nu are curaj sa se atinga de bunurile noastre. GRESIT. Daca intradevar in Romania exista ceva de care ar atarna siguranta, viitorul, evolutia globului sau al marilor puteri in 2 zile am fi provincie a unei superiputeri. Avem exemple recente in Europa: Serbia, Croatia, mai nou Cipru, tari care intr-un fel sau altul nu mai sunt independente. Luati ca exemplu si Turcia, o tara care in ciuda crizei mondiale s-a dezvoltat si acum este devastata de miscari de strada grave cauzate de INCHIDEREA UNUI PARC. Intradevar inchiderea unui parc merita revolte care iti alunga turisti si iti golesc buzunarele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi In plus noi romanii avem impresia ca avem o tara unica cu lucruri pe care si le doreste tot globul. ... Daca intradevar ... in 2 zile am fi provincie a unei superiputeri. Nu este doar o impresie, este o realitate. :) Si au avut nevoie de mai mult de 2 zile, dar in acest moment suntem doar o "provincie" a UE. Sau tie nu iti este clar inca? :) Ar fi vrut sa o faca in 2 zile, dar s-au prins in decursul veacurilor ca aici nu merge cu forta, ca si-au luat-o in gura de fiecare data. Asa ca au recurs la alte metode mai "democratice": cumpararea conducatorilor, minciuna si santajul, inocularea de credinte false despre adevar si istorie, campanie furibunda impotriva constiintei de neam si atacarea tuturor persoanelor care au tras un semnal de alarma si au facut dezvaluiri asupra planurilor mizerabile ale cotropitorilor si tradatorilor. Acum 2000 de ani au reusit sa ocupe o mica parte din teritoriul romanilor si au jefuit cat nu au reusit sa jefuiasca din toate zonele ocupate deja, dar chiar si asa au fost repede alungati de pe teritoriul nostru. Deja exista dovezi ca la Rosia-Montana miza nu este doar aurul ala, care de fapt pare a fi mult mai mult decat spun ei ca au descoperit acolo, ci multe alte minereuri mult mai valoroase. Daca presa "oficiala" nu vorbeste despre zona Sfinxului, asta nu inseamna ca aceasta nu are nici o valoare "speciala". V-ati intrebat de ce totusi nu se vorbeste "oficial" despre toate astea, dar totusi acolo se petrec lucruri care intereseaza pe toata lumea? Poate pentru ca nu se doreste sa fie atrasa atentia asupra a ceea ce se petrece acolo? Sau pentru ca sunt mai interesante silicoanele si botoxurile pe care si le implanteaza toate paparudele "vedete TV", si nu mai ramane spatiu de emisie pentru "nimicuri" dintr-astea care privesc siguranta nationala? Daca dpdv social si politic Romania era praf in 1989 din cauza regimului comunist, totusi dpdv economic era o forta deloc de neglijat, care a reusit sa-si achite datoria externa intr-un timp scurt (nu comentez duritatea efortului) si sa fie independenta economic si financiar, lucru la care majoritatea tarilor nici nu indraznesc sa visez in ziua de azi. "Europa Libera" ne invata inainte de 1989 ca e mult mai bine sa fi dator la straini, ca uite cate tari importante sunt datoare si totusi ce bine le merge cetatenilor lor. Dar acum vedem realitatea asa cum este ea, si cat de bine este sa fi dator. Vedem produse "de firma" produse in China, scumpe de ametesti si de o calitate mult sub cea produsa de fabricile romanesti inainte de 1989. Referitor la conflictele inter-etnice si inter-culturale, Romania trebuia sfasiata inca din 1990, dar din fericire, romanii si celelalte natii conlocuitoare s-au dovedit mult prea inteligenti si nu au pus botul la manevrele de culise care li s-au pregatit. Chiar daca si in prezent, dupa 23 de ani, unele grupuri inca fac eforturi imense ca sa produca tulburari inter-etnice, tot nu le tine, in afara de cativa dezaxati si altii interesati financiar, nu pune nimeni botul la manevrele astea. Si asta datorita calitatii morale a romanului mult blamat, si a natiilor conlocuitoare care au deprins ceva din spiritul romanesc in sutele de ani cat au vietuit pe meleagurile noastre. Multi s-au obisnuit sa priveasca lucrurile doar din perspectiva "incasarilor de bani", ceea ce este complet gresit. Pe lumea asta exista si alte lucruri in afara de bani. Si au existat cu mult inainte inventarii banului. Ma mir cum de unii nu ati observat ce au insemnat toate "investitiile straine" din Romania: distrugerea industriei, distrugerea agriculturii, deposedarea frauduloasa de resursele naturale proprietate a statului roman, in putinele cazuri in care se produce ceva profiturile sunt scoase din tara prin firme offshore si statul doar se uita "ca la tenis"... Ce pana mea, doar eu traiesc in Romania si pot sa vad toate astea?! Va veni o vreme cand toate astea se vor lamuri pe deplin. Pacat ca depinde asa de mult de o "medie", si cum tot mai multi se pierd prin catacombele "democratiei" incepe sa devina tot mai greu, dar nu este imposibil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan ims Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Iarta-ma dar ai gandirea de care are nevoie UE. Inca odata nu mai visa ca cineva se teme de forta de aparare a Romaniei , suntem la stabiul de Sulita in domeniul defensiv. Stramosii daci daca citesti mai bine erau nu locuitori pasnici ci talhari care treceau iarna pe pod de gheata Dunarea si pradau tinutul tracic de la sud. Daca citesti si mai bine ai sa vezi ca o parte din ei au fost exilati in tinuturi care mai tarziu s-au numit IMPERIUL ROMAN. Deci Romane te rog trezestete stai intr-o tara de care nu are multa lume nevoie decat daca poate fi cumparata mai ieftin decat un razboi de ocupatie Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelea Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi (...) daca citesti mai bine (...) Daca citesti si mai bine (...) Acum ... depinde si ce citesti ... :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Acum ... depinde si ce citesti ... :ha: LOOOOOOOOLLLLLLLLL!!!!!!! :ha: N-as fi reusit sa dau o replica mai buna! Nici macar nu ma obosesc sa raspund la genul ala de aberatii. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_jimny Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Urmarind topicul pentru a afla ce e si cum e cu off road/ul prin Bucegi iata ca asist la o dicutie despre nu stiu exact ce. Ce au dacii (nu Daciile) cu off road-ul sau cu PNB? :uameni:off Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted July 14, 2013 Share Posted July 14, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Ce au dacii ... cu PNB? :uameni:off Cred ca tu lecturezi aceleasi pagini ca zoltan ims. :wink: Mai diversificati si voi temele abordate, si veti afla mai multe despre tara voastra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Revenind la tematica acestui topic ,aseara am ajuns din zona. Eram curios sa vad cum se "dezvolta zona" spre acea statiune plina de hoteluri de 17 stele, pensiuni de 50 de margarete ,telecabine,telegondole,telenovele...ce mai dom'le Innsbruck :fk Practic dupa cum se vede,a inceput deja sa devina un munte COMERCIAL. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Lasa colegu', ca unora le plac prea mult gogosile, le servesc de peste tot, nu ai ce le face... Si eu mananc 2 chiar acum. Dar ma rezum la cele de la patiseria din colt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi si-s bune bre?:grin: in alta ordine de idei....funicularul de pe Jepi...ce credeti voi ca ducea el...turisti? cobora lemnul jos in Busteni...la fabrica singura diferenta e ca aia au carat de vale padurea Cocora care a fost puse la pamant de o furtuna.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoltan ims Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Am sa pun maine o harta scanata din 1930. Se vede clar linia funicularului care pleaca de la Lespezi de langa valea Brateiului si traverseaza tot muntele Bucegi cu oprire la Busteni. Se cara lemn din tot masivul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi normal ca se cara....vijelia a distrus padurea Cocora...iar oamenii aia au avut atata minte incat sa nu lase lemnul sa putrezeasca Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Dupa 2 saptamani ,am revenit prin zona si am incercat sa merg si pe alte poteci/drumuri de taf sa vad daca situatia constatata data trecuta era izolata sau nu...din pacate e mai rau Masini inmatriculate in Harghita bat drumurile de dimineata pana seara (atat cei care taie cat si camioanele ce transporta lemnul) si sporesc dezastrul pe zi ce trece. In iulie am urcat pe un forestier, insa acum accesul a fost limitat complet.Discutand cu unul din cei ce taia copacii prin zona mi-a spus ca zona s-a inchis pentru ca vor veni strainii sa vaneze ce a mai ramas prin padure (vezi foto cu cabana inaugurata odata cu bariera adica pe 02.08.2013). Dupa ce vor epuiza trofeele din zona vor termina de taiat copacii ,unii de dimensiuni impresionante,si probabil vor disparea in ceata...iar noi vom ramane in curul gol fraieriti cu proiecte imaginare de dezvoltare a zonei,binenteles cu complicitatea clasei politice. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi off topic desigur ia incercati daca vreti sa schimbati putin zona de plimbare si merge-ti in Piatra Craiului cre ca si Bucegii sunt rezervatii naturale parcuri protejate...etc si pe drumul de plaiul foii trec tirurile cu busteni ca l prosti,taie tot pe principiul lasa la drum 50 de metrii iar in rest da-ti jos tot. crede-ti ca asa se protejeaza populatiile de lupi si ursi din zona? sau e pentru a putea saracele animale a fuga mai bine fara riscul de a lua o curba in viteza si sa se loveasca cu capul de copaci :) aceasi situatie si in colo spre arges spre Iezer...eventual daca aveti curiozitatea aruncati o privire pe Goagal maps sa vedeti zona in ce hal arta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi tot offtopic...domnu Karol...zona Rudarita...de acolo de unde vin camoianele cu lemne....nu e nici o rezervatie ...acolo se exploateaza lemn de 50 de ani...cel mai bine observi asta daca te urci pe creasta...ai sa vezi clar varsta padurii dupa nuantele de verde daca tot vrei sa vada lumea unde se taie padurea in Piatra Craiului trimite-i la iesire din Prapastiile Zarnestilor....spre cheile Pisicii...sa vezi acolo taieturi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi tot offtopic...domnu Karol...zona Rudarita...de acolo de unde vin camoianele cu lemne....nu e nici o rezervatie ...acolo se exploateaza lemn de 50 de ani...cel mai bine observi asta daca te urci pe creasta...ai sa vezi clar varsta padurii dupa nuantele de verde daca tot vrei sa vada lumea unde se taie padurea in Piatra Craiului trimite-i la iesire din Prapastiile Zarnestilor....spre cheile Pisicii...sa vezi acolo taieturi da Marius pe Rudarita deacord cu tine ca se exploateaza de multi ani dar diferenta e ca pe vremuri exploatarea se facea selectiv urmata de un program de impadurire fie ca vrem sau nu sa recunoastem asta se facea cu mai mult cap :) in schimb acum se merge in principiul radem tot nu conteaza cat si cum e de pe toata suprafata iart pe urma mai dam si foc ca sa stergem urmele(nu e cazul in piatra craiului inca) din ce discutam eu mai acum ceva timp cu cineva de la parc imi indicase cum ca aria protejata e ceea ce enumeram eu mai devreme...acum daca nu e in realitate scuzele de rigoare...oricum nu asta conteaza,important e ca toti stim ca se exploateaza mult prost si fara cap numai pentru castig rapid. mie personal ca om care am batut potecile pe acolo in tinerete si pe unde sper si vreau sa imi duc si copii si nepotii as vrea sa se mentina in stare naturala sa arat copiilor ceva peste ani, sa le spun ca la refugiu la spirlea la reabilitarea lui din anii 2000 am lucrat si eu cu grupul de cercetasi din Bucuresti,sa le spun ca am facut marcaje de trasee pe la lanturi pe la turnu ,pe braul d emijloc...etc... scuzele de rigoare pentru tot ca oricum sunt off topic doar ca din pacate sunt revoltat personal de ceea ce se intampla si din pacate nu am suficienta putere sa pot face ceva doar sa transmit copiilor si sa le imprim o educatie adecvata si sa stie ca hartia nu se arunca pe jos ci se pune la cos,petul de plastic se strange si se pune inapoi in rucsac si se aduce jos la baza si se arunca la gunoi,focul sa il faca cu crengi uscate nu sa dea copaci jos si sa arda refugii...lucruri de bun simt :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 (edited) Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi tocmai de aceea ti-am dat exemplul Rudarita....acolo se exploateaza si in prezent...cum scrie la carte...deci se poate ptr partea cu ref Spirlea felicitari....eu am participat la constructia celui de la Grind in 83 si am scos zapada ani la rand din ref de la Vf Ascutit...ptr simplul fapt ca niste idioti nu erau in stare sa inchida usa in schimb nu pot sa te felicit ptr marcarea Braului de Mijloc...mai urmeaza sa marcati Braul de Sus si Padina lui Calinet :grin: ps...ref actual de la Spirlea numai are farmecul celui vechi....:cr Edited August 10, 2013 by Marius C alias Turagmes Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi tocmai de aceea ti-am dat exemplul Rudarita....acolo se exploateaza si in prezent...cum scrie la carte...deci se poate ptr partea cu ref Spirlea felicitari....eu am participat la constructia celui de la Grind in 83 si am scos zapada ani la rand din ref de la Vf Ascutit...ptr simplul fapt ca niste idioti nu erau in stare sa inchida usa in schimb nu pot sa te felicit ptr marcarea Braului de Mijloc...mai urmeaza sa marcati Braul de Sus si Padina lui Calinet :grin: ps...ref actual de la Spirlea numai are farmecul celui vechi....:cr :) braul de mijloc nu a fost marcat de mine era doar un exemplu ca daca tot se delegau sarcinile eu am tras la sorti traseul de la turnu pana jos plus refacerea marcajelor pana la Spirlea :) dar ca intotdeauna dupa cum stii au disparut subit ca :"mama ce misto sunt reflectorizante...iau si eu unu ca sunt destule :) si uite asa daca nu stiai cat de cat drumul inainte de refugiu acolo de la izvor pana sus puteai sa faci de la 15-minute la o ora :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted August 10, 2013 Share Posted August 10, 2013 Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi eu personal...as sterge toate marcajele din Crai....nu de alta...dar nimic de pe acolo nu mai seamana cu ce era acum 30 de ani as vrea sa mai gasesc in ziua e azi un refugiu montan...asa cum era cel de la Spirlea acum 30 de ani....de Cabana Ascunsa...nu mai vorbim:grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexei Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 (edited) Re: Despre restrictiile din Parcul Natura Bucegi Asa este, refugiul vechi, de lemn, de la Spirlea avea un farmec aparte. Poate si pentru ca acolo am facut primele iesiri mai serioase pe munte :) Cred ca mi-au dat lacrimile atunci cand am citit ca a ars :( :uameni Cabana Ascunsa nu am prins-o, dor refugiul iglu :( apropos de taieri en-gross, acum vreo 2 ani am facut cu bicicleta o tura in jurul lacului Pecineagu ... si m-am ingrozit cand am vazut cat se taia acolo, cate camioane carau lemn... si cat de urat se uitau la noi cand am trecut pe acolo... Nu mai vb de drumul din jurul lacului care era numai sleauri si noroi pe o bucata f lunga din cauza exploatarii. Edited August 20, 2013 by alexei Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts