alexb25 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 (edited) "My Jimny Smiles at Me So your Jimny steering shakes you to bits, the brakes dive you into the ditch, the handbrake is non existent, the ECU and 4WD lights flash like a 70's disco, the inside smells of damp and mould and the transmission whirrs like an angry hornets nest and you still think it smiles at you? Sorry, you have been bitten by the Jimny bug, there is no cure." Dar am vazut cazuri generate de diferenta intre aspectul de bombonica si realitatea mai putin incantatoare: Te uiti la jimny de ceva timp in poze pe internet si te hotarasti sa-l cumperi ca-i tare simpatic :t1. Esti:ypu , prietenii spun :br . Pleci la primul drum :j fericit cu noua achizitie. Dar ce se intampla :dr1? In loc sa :B e cam :dr2 ce sa-i faci... :cn? Brusc nu mai esti :banana si dupa discutii cu colega de camera slp sau :f1 si :hw te gandesti: ce bine era daca citeam mai multe si faceam drive test. Ce ziceti daca strangem la un loc link-uri utile pentru o cat mai obiectiva evaluare a ce inseamna Jimny? Intrebari frecvente despre Jimny Colectie poze cu jimny Ce manual de service imi trebuie? Jimny pe wikipedia Parerea TOPGEAR: Manualul utilizatorului : http://vaxxi.net/Jimny/Manual/Suzuki_Jimny_Manualul_Utilizatorului.pdf Edited January 28, 2017 by Astral 1 Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Ieri ... m-am urcat dupa 6 luni de plimbari cu Toyota in Jimny! Si mi-a placut! Speciala de la Cotu Vaii o fac cu mult mai repede cu Jimny decat cu Toyota. Este mai mic si se strecoara mai usor printre obstacole! Zi de zi prin oras, folosesc un Jimny automat cu motor pe benzina, imi fac toate treburile cu el, am si 2 copii de 9 si 11 ani si fac uneori aprovizionarea de la Metro, dau scaunele din spate jos si incap 2 carucioare mari de marfa! O parchez oriunde, incape acolo unde nu incape nicio alta masina 4x4! Si te poti bucura de ea la sfarsit de saptamana! Ca a doua masina in familie ... o recomand! Mie imi place, dar recomand drive-test sau inchiriere aici sau in Grecia, patria Jimny-ului! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) @Forte - Esti in categoria "bitten by jimny bug" ca si mine si altii care mai sunt... :h5. Am stat un an pe forumuri si am facut drive test direct cu masina pe care am si luat-o la momentul cumpararii plus service autorizat cu constatare de stare mecanica etc. Dar ma uit la cei pe care ii iau ocazional in jimny, cunostinte/colegi/prieteni de-ai mei sau de-ai nevestii, ce zambet larg au si ce incantati sunt la inceput "mama ce masina draguta aveti, bla bla" Dau o tura prin oras cu ei si coboara cu alta fata :grin:. Ce sa mai zic daca ii duc pe un forestier... :old Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilenceDJ Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 (edited) Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Pot confirma ce zice alex......adica azi am facut aproximativ 300 km cu un jimny 1.3 benzina. vreo 20 km au fost pe drum asfaltat dar cu diferite declivitati si faiantari a asfaltului.......si acum ma doare noada curului......si daca aveam pietre la rinichi.....s-au dus. Edited December 9, 2018 by Astral VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 2 Never stop exploring Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Jimny este limuzina pe langa un Samurai! Ai un minim de confort pentru maximul oferit in off-road! Normal ca "meseria de offroader" nu se potriveste tuturor! Dar oare daca ai o masina lipita de asfalt cu suspensie sport si cu talon de 2-5cm la anvelope ... dupa o tura de 200-300km ... ce te doare?! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilenceDJ Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Adi nu? , scuze daca nu am retinut bine , sunt off-roader insa mi-am spus parerea despre masinuta pe asfalt e super ok , mai als in oras insa eu prefer bivolii lungi , grei (HDJ80 , Y60) E doar o parere personala. :h5 Apropo , m-a terminat consumul , la 170 km juma de rezervor Never stop exploring Link to comment Share on other sites More sharing options...
baghy Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Nu am mers in Jimny dar totusi are elicoidale. Eu ce sa mai zic de arcuri cu foi pe spate si bari de torsiune pe fata la Feroza? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Are elicoidale, servo directie, aer conditionat si un spatiu interior corect pentru dimensiunile exterioare ale masinii! Daca te astepti la altceva ... probabil ca vei fi dezamagit! Este o masina corecta! Nu te minte cu nimic! 1 Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) @Forte: ai pus punctul pe "j" "Daca te astepti la altceva ... probabil ca vei fi dezamagit!" Despre asta as vrea sa fie topicul asta. Ce parere aveati inainte si ce parere aveti dupa achizitionare/condus jimny? Deja am vazut cativa care au trecut destul de repede la alta categorie mai mare. Ce nu le-a convenit la jimny?:old Ca incepator asa am gandit: sa iau o masinuta mica la cheltuieli si fiabila si cu veleitati clare de offroad dar sa aiba si un pic de confort (ca doar la momentul respectiv nu aveam termen de comparatie decat turismele pe care le mai condusesem). Pai JIMNY e candidatul ideal nu?:grin: Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 (edited) Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) eu cand mi am luat jimny am avut in cap si o serie de mituri, care mi s-au demontat apoi: 1. la o masina care se produce inca e mai usor de facut mentenanta 2. masina mica mentenanta mica 3. confortul pe sosea nu conteaza asa mult ca doar imi iau masina de offroad 4. masina nu mai e masina dupa 4-5 ani jimny mi a placut mult, dar e tare scump pentru ce este si, cind stai la 100 km de munte, jimny nu e cea mai potrivita masina sezonul asta mi am luat un mk2, 3000, pina acum am doar cuvinte de lauda, comparativ cu jimny: poti pune roti decente, mai ai si un blocant, ai un motor care pe autostrada nu simti ca isi da duhul, ai unde pune cotul sting, in afara de geamul deschis, ac- ul nu mai e un lux scump platit ci e ceva obisnuit de la jimny cel mai mult regret placerea de a merge cu o jucarie mai mare, dar tot o jucarie........mk 2 e prea masina Edited April 27, 2011 by georgei23 1 http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) :grin:Intrebare la 1.83 si 95 de kg cu scaunul dat la maxim in spate stau binisor sau invart volanul cu genunchi.Mai are loc nevasta in dreapta?In spate nu mai intreb...Nu am mers cu un Jimny si de asta intreb nu vreau sa supar pe nimeni. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted April 27, 2011 Author Share Posted April 27, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) @Caphonne: daca si colega de camera este tot asa o sa fiti foarte apropiati:grin:. Lasand gluma la o parte: daca te musca virusu' jimny incapi sigur. Da nu poate sa te muste decat daca te sui in el. Daca ai drum prin Ploiesti te iau o tura prin oras sa vedem daca iti schimbi fata:ha:. Si sa fie vara ca sa fie tacamul complet (n-am AC). @georgei23 foarte bun feedback. Asta vreau: pareri bune/rele de la cunoscatori. jimny-ul tau a ajuns prin Ploiesti, iar acum are si armura. Deci offroad-only sau cu cat mai putin drum cu atat mai bine. Pe mine ma tine inca entuziasmul destul de bine.:h5 Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) :grin:Intrebare la 1.83 si 95 de kg cu scaunul dat la maxim in spate stau binisor sau invart volanul cu genunchi.Mai are loc nevasta in dreapta?In spate nu mai intreb...Nu am mers cu un Jimny si de asta intreb nu vreau sa supar pe nimeni. Acelas volum ocupat si masa am si eu si m-am plimbat cu Samurai si cu Jimny. La samurai, cand am inceput sa intru in teren, brusc am gasit mult prea mult spatiu pe langa mine. E o chestie de obisnuinta. Nu va trebui sa dai scaunul in spate la maxim, te asigur, poate pe la 3/4. Dar cand intri in teren, o sa-l aduci mai in fata, cu siguranta. :grin: Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 (edited) Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Apropo , m-a terminat consumul , la 170 km juma de rezervor Daca e indicatia de pe ac, atunci poti sa o ignori. Daca atit a intrat la pompa, atunci ai o problema cu masina. Later edit, on topic: punctele esentiale s-au zis deja. Cert e ca Jimny nu e o masina pentru toata lumea si ca majoritatea dintre noi, daca nu toti, folosesc Jimny ca pe a doua masina si pentru niste scopuri foarte precise, de care masina se achita cu brio. Pentru mine Jimny este inca o surpriza foarte placuta. Am luat-o ca pe o masina de excursii (atentie, nu off-road, desi mai fac din cind in cind si asa ceva) si sint foarte multumit de ea, mai putin de viteza de croaziera. Dotarile sint foarte bune pt o masina de off-road si spatiul interior e ok pentru mine, dar eu sint mai mic de statura si nici kg nu am multe. Later edit 2: aleg fara ezitare caroseria metal top si motorizarea pe benzina. Edited April 27, 2011 by unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) ce mi a mai placut la jimny, sper sa nu ma considerati patetic, era ca facea bine la caracter, ca sa citez o expresie a unui coleg de forum nu era o masina cu "cohones", dupa logica "ba a mea ca e mai mare" te indemna la o anumita simplitate si cumpatare, cu ea iti dadeai seama ca de fapt omul nu are nevoie de atitea lucruri sa fie fericit, un rucsac cu toate cele trebuincioase incapea si in portbagajul lui jimny restul sunt excese pe care le genereaza risipa de spatiu ma simteam mai ca in studentie, cind plecam 2 saptamini doar cu ce puteam duce in spate si era arhisuficient l-as categorisi pe jimny/ samy ca pe o experienta, restul sunt masini 1 http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAXXi Posted April 27, 2011 Share Posted April 27, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) @alexb25: foarte amuzanta povestea animata din deschiderea topicului :br Aproape un an am citit si eu recenzii si articole, ca sa cad de acord pana la urma cu concluzia unuia de pe-un forum: "ori iti place la nebunie, ori il urasti, nu exista cale de mijloc". Si eu am facut drivetest inainte sa iau decizia finala, din acelasi motiv precum colegu' Caphonne: daca-ncap in ea (cam pe la aceleasi dimensiuni fiind). Incap, da' stau cu portiera la subtioara pe post de mapa :grin: in schimb am loc ok la picioare, nu-mi vine nimic in coaste/coate, nu-i problema nici la drum lung (e masina principala). Ce-am vrut: - dimensiuni mici, pentru ca n-am nevoie sa car bancheta si portbagaj degeaba; bifat cu brio - o motorizare nu foarte mare, din ratiuni de consum si taxe/asigurari; bifat - 4x4 pe o baza cat mai traditionala si solida; bifat - sa nu fie construita foarte complicat (imi place sa mesteresc la masina); bifat - sa fie fiabila; vedem Ce m-a cam descumpanit: - parca un pic submotorizata, mergea un 1.5-1.6; pe de alta parte, daca ar fi mers, probabil l-ar fi pus si exista alte motive care-mi scapa pentru care n-au facut-o - handlingul on-road si tzopaiala (bine, eram pus in tema ca nu-i ca-n turism, da' n-aveam de unde sa stiu fiind prima masina cu asemenea constructie) - confortul la drum lung (din zgomot am mai rezolvat cu izolatia fonica si s-a imbunatati treaba destul de mult). Ce m-a surprins placut pe parcurs: - motorashu' mic da' bucuros in ture - tot felul de chestii ingenioase (mai mici sau mai mari) in constructia masinii - cutia scurta, pana la 80-90 nu se simte nici o lipsa de putere; dupa aia ... :old - partea "sociala": se uita lumea dupa ea, intreaba ce e, cum e. Am vazut oameni in masini de 5 ori mai scumpe uitandu-se cu jind :ha: Pe scurt: o masina ideala de mers oriunde (da' nu prea repede), preferabil in 2. O masina care imi trezeste un ranjet tembel cand ma duc s-o iau din parcare. O masina pe care n-as recomanda-o oricui, caci nu e pentru cine vrea "o masina" cu ESP/climatronice/superasistari si alte figuri. Este o bucatica de "inapoi la radacini old school" :j Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Eu inainte de a lua Jimny nu-mi imaginam o masina fara ESP, cruise-control, climatronic, senzori de ploaie si lumina si senzori de parcare! Dar pentru Jimny am renuntat la toate acestea si sunt incantat de senzatiile pe care mi le impartaseste! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Jimny este limuzina pe langa un Samurai! Ai un minim de confort pentru maximul oferit in off-road! Foarte bun topicul, felicitari alex :h5 Are dreptate Forte, Jimnyurile sunt adevarate limuzine fata de Samurai. :ha:Asa ca bucurati-va de ele asa cum sunt :wink: Jimny este una din optiunile mele ca si viitoare masina de offroad dupa Samurai. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted April 28, 2011 Share Posted April 28, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Hm incepeti sa ma convingeti cu privire la viitoarea achizitie. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted April 28, 2011 Author Share Posted April 28, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Am actualizat primul post cu inca un link. Daca aveti alte link-uri le pun eu la inceput ca sa fie usor de gasit. @vaxxi - ce frumos le-ai structurat. Imi place jimny-ul tau. @omoroka - stiu ca ai cochetat cu ideea de jimny. Poate gasesti unu cu floricele si il iei :ha1. @caphonne - daca incepe sa te intereseze ... nu pot decat sa-ti urez bafta la achizitie (dar masoara de 7 ori si taie o data):h5 Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted May 6, 2011 Share Posted May 6, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) In weekend am fost in aventura vietii, 3 zile de off-road in muntii lui Hogas, pe langa Piatra Neamt! Eu cu a mea Toyota m-am troliat in 3 locuri, unde Jimny-ul lui Morientes a trecut singur pe roti! Daca ai un jimny bine echilibrat cu un sofer bun ... nu ai nicio problema, doar satisfactii! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted May 13, 2011 Author Share Posted May 13, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Cu permisiunea autorului (oraan), un citat: " incep cu minusurile: - franare precare, stabilitatea in curbe necesita multa atentie, spatiu interior mic pentru necesitati familiale, performante rutiere destul de modeste in rest, plusurile tin foarte mult de mersul in afara asfaltului, dar, sincer, mi se pare o masinuta foarte utila si pentru utilizare cotidiana (desi in bucuresti cam sunt adeptul metroului…) plusuri: - mult mai capabil pe drumuri forestiere decat te-ai astepta - motor pe benzina foarte bun, raspunde corect la cerinte, consumul mi se pare foarte decent - masina fiabila - conceptie serioasa de offroad: sasiu separat, punti rigide fata/spate, tractiune integrala nepermanenta, reductor - cauciucurile goodyear a/t sunt excelente pe noroaie si ofera un compromis acceptabil pe sosea - caracter util nebanuit de bun si modularitate interioara bine gandita (in general se preteaza la utilizarea de catre doar 2 persoane, desi am mers la drumuri medii chiar si 3, cu bagaje) in rest… nu prea stiu ce sa mai spun. cred, totusi, ca nu se preteaza la inlocuirea unei skoda octavia insa, fata de un samurai, e o imbunatatire remarcabila: mai confortabil, mai bun pentru utilizarea zilnica, mai spatios, mai bine dotat. este adevarat, samuraiul e mai capabil in offroad… dar asta inseamna ca si cel de la volan sa fie mai nebun cam atata" Sursa Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forte Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 (edited) Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Dupa ce am citit ce scria "oraan" ... eu mi-am cumparat Jimny! Dupa mai bine de un an de folosinta in off-road a unui Jimny modificat, dupa 2 ani de folosinta a unui Jimny pe sosea si dupa 6 luni de folosinta a unei Toyota in off-road! Va spun ca Jimny merita sa fie considerat o masina de off-road! Un mic drive-test cu al meu Jimny, panta de peste 100%, imposibil de urcat in picioare: Ce nu-mi place? Ca se rupe ... dar se rupe si Toyota si acolo costa cu mult mai mult reparatia! Edited May 13, 2011 by Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giany Posted May 14, 2011 Share Posted May 14, 2011 (edited) Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Marea familie a soferilor se pregateste s-o primesca din toamna aceasta si pe sotia mea printre membrii sai, iar eu ma gandise-m fix la un cadou rasplata, modelul Samuray. Toate aceste discutii mi-au indreptat gandurile catre un test drive cu actorul discutiilor noastre, Jimny . Va fi un cadou "jidanesc" pe care'l voi folosi si eu, asta ptr ai prezenta si ei frumusetile fantastice ale muntilor nostrii, vazute, traite de la volanul unei dulci pasiuni : off-roadul. Va tin la curent cu prima parere, dupa testul cu Jimny. Edited May 14, 2011 by Astral TOYOTA LJ 70 BMW 528I Pieptul sus, privirea in fata (in4) si mergem tot inainte! :jp1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted May 18, 2011 Author Share Posted May 18, 2011 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Parerea TOPGEAR: " The Suzuki Jimny is a tiny, cheap and rival-free hardcore off-roader. Does what it does quite brilliantly. Does everything else appallingly. Comfort Another seriously weak point. It's noisy and cramped inside. The long-travel suspension copes quite well with huge bumps, but shudders on smaller ones. http://www.topgear.com/uk/assets/images/cars/ratings/small-rating-4.png Performance It is just possible to buy a slower-accelerating car elsewhere. Just about. But the plucky little 1.3 engine does a fair job, and certainly delivers all the performance that the chassis can handle. Useful for the occasional bit of towing, we suppose. http://www.topgear.com/uk/assets/images/cars/ratings/small-rating-8.png Cool Seriously uncool when box-fresh. Only has any cred at all when absolutely caked in mud, and ideally with a couple of panel dents and a cracked fog light. Maybe some stickers picked at an obscure Baltic border crossing, and some badly concealed weapons inside. Anything to make you look a little bit hard. http://www.topgear.com/uk/assets/images/cars/ratings/small-rating-4.png Quality The Jimny has superb unstoppable engineering, but a distinctly off-hand approach to fripperies like soft-feel plastics or chrome-edged dials. http://www.topgear.com/uk/assets/images/cars/ratings/small-rating-10.png Handling Read the spec sheet: beam axles at both ends, a high seating position, a short wheelbase. You can speculate on the result. A pogo stick is more satisfactory through a series of curves. http://www.topgear.com/uk/assets/images/cars/ratings/small-rating-6.png Practicality With only four seats and a small cargo bay the Jimny can't carry much but it can carry it anywhere. Oh and it does have one advantage as a town car: it's tiny and boxy so easy to park. Which is just as well as you'll be dying to stop and get out. http://www.topgear.com/uk/assets/images/cars/ratings/small-rating-6.png Running costs It's so cheap it's practically disposable, but actually it'll last for ages and need very little care or attention. Yes there's only a petrol engine, but this is hardly a high-mileage vehicle so fuel costs aren't an issue. " Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts