minitehnicusro Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Discovery 2 (FOCA lui Cosmin) a urcat pantele inghetate de la Azuga foarte usor si frumos in conditiile in care eu cu veverita am avut mari probleme. Asa ca acel control al tractiunii sigur este mai bun decat nimic, asta e clar omoroka, mai important decit controlul tractiunii, respectivul discovery NU avea simexuri ca noi ! 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted February 3, 2012 Author Share Posted February 3, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Azi m-am jucat cu jimny prin zapada. Ce imi mai place! Si nu il am decat de vreo trei ani :). Pentru cine mai are inca indoieli legate de Jimny: e timpul pentru un test drive pe zapada asta. Mergeti si faceti un test drive cu jimny!!! Fie ca fiecare sa-si gaseasca masina pereche!:h5 Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
rxn Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 (edited) Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) @Shoricelu..."POI de asta am luat-o pe Jimnoasă!!! Că e jucărie :)" ..pai de asta am scris astfel :) ... da o anumita conotatie .. Bineinteles ca mai glumim. @LorD'eko ..am prin ideea . Multumesc @alexb25...Nu am dubii ca e o masina interesata si are fdarmecul ei. De asemenea, nu zic ca nu mi-ar place una si ca nu am luat-o in considerare. Dicutam doar puncte negative, pozitive...se fac comparatii...pentru ca lumea sa stie cat mai multe inainte de a face o achizitie. Pot doar a presupun ca ar fi si altii interesati de asenenea comparatii. Mai sunt de parere ca fiecare din noi, atunci cand isi cumpara o masina...analizeaza fiecare aspect , pentru a intelege daca se incadreaza in nevoile personale. Depinde de utilizare..etc. Cel imi expim punctul de vedere personal. Cam asa gabdesc eu.... imi place Jimmy, dar imi fac niste calcule. Cat dau pe ea, ce alternative am la acelasi pret, ce +sau - are in raport cu celelalte alternative.. Bineinteles ca mai e si aspectul financiar...cine stie, poate cineva care nu se uita la bani..ia o masina pur si simlu pentru ca ii place, mai investeste in ea...fara sa calculeze pierderile, iar dupa o perioada o schimba cu altceva. Dar in acest caz..toate celelalte aspecte nu mai conteaza. Tinand cont de comparatiile pe care le-am propus..incerc sa expun +/- (in cazul meu) la fiecare. Jimmy chiar imi place, dar pretul de achizitie e un minus. Pe urma..ma gandesc ca una stock..hu e chiar maximul in offroad, chiar daca se descurca. Nu are diferential blocabil, iar acesta e un aspect la care visez zi si noapte. Avantaje la Jimmy ar fi ca as putea sa-l folosesc ca si masina de toata ziua + offroad (acceptabil). Nu ar mai fi nevoie de a 3-a masina. Dar la un moment dat, cu siguranta as dori mai mult in offroad. Asta presupune alte cheltuieli...kit inaltare, kit pentru o mai buna flexibilitate, diferentiale blocabile..etc. Iar toate astea deja schimba situatia referitor la banii investiti. Un alt avantaj ar fi ca m-as incadra in cat B sa o car dupa camper. Acum..as compara Jimmy cu Patrl .sa zicem 3.3 aspirat. Un Patrol bunicel , s-ar gasi pe afara la +/- 2000 /4000 € gata preparat de offroad, inaltat, cu roti marite, gume agresive... Nu excledem nici un acest caz, ulterioare investitii, ina din start...capacitatile de offroad sunt superioare (din ce am vazut pe teren). Acum..intre cele doua, ar fi diferenta de taxe. Daca Patroluol s-ar putea inscrie utilitara...deja merita sa dai ceva in plus fata de Jimmy , dar in minus fata de unul care nu e autoutilitara. Desigur...Patrolul nu l-as mai putea cara dupa camper si nici nu mi-ar conve ii sa-l folosesc ca masina de toata ziua. Dar satisfactiile vin in teren. In acest caz...ar mai trebui o masina foarte economica , de toata ziua..taxe, consum..etc. Care oricum ar consuma mai putin decam Jimmy...si astfel.dupa calculele mele...mi-as permite sa le tin si sa imi fac treaba cu fiecare in parte. M-as bucura de offroad adevarat, dar as face economie si in deplasarile zilnice. Nu stiu daca m-am explicat bine...dar ma impart intre doua extreme si in cerc a gasesc echilibrul cel mai corect. Am mai luat in considerare anumite aspecte. As putea as am un 4x4 Jimmy sau ceva mare, preparate pentru offroad mai extrem, dar neinmatriculate. POat ceva ieftin din Anglia. Cel putin asa..ma gandesc ca si un Jimmy suparat, cu rollchage , inaltat..etc...ar face fata cu brio. Acum ar mai fi calea de mijloc..repre<entata de celelalte doua masini ..Descovery si /sau Pajero Mk2. Acestea costa relativ putin fata de un Jimmy mai bunicel. Se gasec din start cu diferential blocabil sau acel TCS de care se discuta. Au motoare destul de economice si in acelasi timp puternice. Sunt destul e inalte incat sa se descurce in offroad fara alte intervenii imefiate ( poate cu exceptia gumelor). Ambele se gasesc cu volan pe dreapta si automatice, la +/- 2000/3000 € gata de scandal + transportul. Ar fi acceptabile si ca utilizare cotidiana. Pajero a cazut putin in ochii mei din cauza ca in ultima perioada am vazut multe filmate in care efectiv intampina dificultati in situatii chiar penibile. Descovery in sc himb...nu prea le-am vazut sa se faca de rusine, cel putin daca "tacanitul" de la volan nu influenteaza negativ :grin: Am tot urmarit in ultima perioada anunturi-le..si am gasit cateva Descovery...in jur de 2000/3500 £ ..preparate pentru offorad, care efectiv m-au lasat fara aer (vorba vine ) si mi-au dat frau liber imaginatiei. Inaltate...gume agresive, unele chiar protectii, troliu.... Cu putin noroc...unu le poate lua si fara alte investitii majore, poate fugartii iepurii prin padure. In mare parte..cam astea sunt punctele mele de vedere ...desigur ar mai fi mult de dicutat. Si parerile experitlor/posesorilor sunt cele mai indicate. In vara..spre sa am posibilitatea de a participa la anumite evernimente/intalniri offroad si sa imi fac o idee mai clara despre fiecare din aceste masini. Pana atunci...urmaresc cu interes discutiile voastre. Edited February 3, 2012 by rxn Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Azi m-am jucat cu jimny prin zapada. Ce imi mai place! Si nu il am decat de vreo trei ani :). Pentru cine mai are inca indoieli legate de Jimny: e timpul pentru un test drive pe zapada asta. Mergeti si faceti un test drive cu jimny!!! Fie ca fiecare sa-si gaseasca masina pereche!:h5 Da da da:h5:h5. Am rupt parcarile de la supermarketuri(Metro,Carrefour,Real,Selgros,Kaufland) in doua 2 zile la rand:ha: 4x4+ spatele blocat :al:al Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorin4x4 Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Parerea mea este ca ceri mai mult de la masina asta decat poate, majoritatea sunt multumiti de Jimny. Dupa posesia unui Jimny timp de aproape doi ani (1.5 dci): Nu recomand aceasta masina nimanui datorita unor motive obiective pe care voi incerca sa le argumentez mai jos: Total submotorizata(dieselul de la Renault pus pe cutie de benzinar, aceeasi ca la modelul 1.3).Nu are putere nici macar in treapta 1 la obstacole pe care alte masini le depasesc si in treapta a doua.Am inteles ca benzinarul de 1.3 sta ceva mai bine. Masina este o cutie pe roti si un real pericol public datorita greselior de proiectare inadmisibile a directiei.Disconfortul si topaiala este teribila si strica orice forma minima de confort.In spate la viteze de peste 40-50 km/h pe drumuri de piatra efectiv sari in sus de pe banca.Sotia mea a dat cu capul de plafon pe fosta nemodernizata pe atunci vale a Sebesului.Alt prieten a necesitat ingrijiri medicale de la un salt pe banca spate,nimerind cu capul intr-o nervura a plafonului.Stiu ca pare din desene animate dar este cea mai trista si incredibila realitate. Directia este defectuos proiectata, la viteza de 70 80km/h volanul tremura, indifirent ce cauciucuri pui si cat o echilibrezi.Problema este cunoscuta pe forumurile din UK unde directia de la Jimny este considerata chiar un pericol public si MOT-ul este refuzat la unele service-uri.Se poate remedia cu montarea unui amortizor de directie, dar tinuta de drum ramane periculoasa dupa parerea mea.La viteze de peste 80 km/h ar trebui limitata.E ca o barca in bataia vantului pe o mare agitata.Condus pe o sosea cu ,,sleauri de tir"(spurinen) iti lasa o senzatie inspaimantatoare de nesiguranta si adrenalina negativa.Am coborat tremurand din masina.Realmente si fara sa exagerez. Am condus si alte Jimny.Aceeasi senzatie de nesiguranta si ,,alunecare" in decor la viraje.Este cea mai periculoasa masina pe care am avut ocazia sa o conduc in intreaga mea viata. Ceea ce deranjeaza nu este lipsa spatiului interior ci pericolul de rasturnare la abordarea inclinatiilor/sleaurilor etc. Modelul cu hard-top avand un centru de greutate prea sus pozitionat si o latime insuficienta este foarte susceptibila de rasturnari laterale.Si cu asta te cam lovesti in off road.Dand un search pe dezmembrari si excluzand masinile din anglia aduse pentru dezmembrare, restul au foat majoritatea rasturnate.Chiar cu flanse de 3 sau 4 pericolul tot ramane.Plus ca pe fata nu prea poti pune flanse intrucat freaca cauciucurile de prag si deja ajungi la flexuri si alte amputari masive.Asta daca nu cumva lasi gumele de stok, niste slicuri de vara cu care nu poti iesi decat pe drum forestier ...vara. Desi are unghirui de atac si degajare bune, fiind prea usoara nu se poate aventura pe inclinatii/pante prea accentuate.Unde japonezele mari dotate cu cauciucuri bune fac fata.Pur si simplu topaie pe panta si nu avanseaza. A nu se confunda cu Samuraiul.Desi este pe acelasi sasiu, centrul de greutate gresit si greutatea specifica o fac net inferioara. Consumul este foarte mare la toate versiunile diesel, undeva la 8 chiar 9l/100.Adica aproape cat un pajero de 2.5. Pretul elementelor de caroserie este pur si simplu intre ras si bataie de joc.Imi aduce aminte de Saab sau Volvo sau de primele reprezentatnte de masini italiene.O carcasa de oglinda retrovizoare costa dupa cautari infinite..200euro adusa de prin Ungaria.La reprezentanta oglinda are pretul unui atv nou Linhai!! Pretul in sh este nerealist, altii ofera mult mai multe pentru bani mult mai putini. Avantajul puntii rigide fata este iremediabil grevat de centrul de greutate inadmisibil de sus, submotorizare, directie periculoasa si confort sub standardele unui IMS.Faptul ca este mica si te parchezi la supermarchet usor-forget it.Nu pentru asta iti iei masina asta. Inainte de a cumpara, imprumta una o saptamana de la cineva.Retine acest post si verifica punct cu punct cele scrise aici.Apoi poti lua o decizie obiectiva. Un moft care te costa scump si de care cu greu te scapi.Asa ca sfarsesti prin a te minti ca e cea mai grozava.Esti doar om si nu poti trai cu certitudinea unei greseli in alegere. Postata la rugamintea unui prieten vechi posesor de Jimny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selariu Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) @Artelian:----poti pune niste linkuri sa vedem si noi intre ce ai de ales mai exact!?!? macar asa...in mare...sa vedem ce te atrage!:x Link to comment Share on other sites More sharing options...
rxn Posted February 5, 2012 Share Posted February 5, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) @Artelian:----poti pune niste linkuri sa vedem si noi intre ce ai de ales mai exact!?!? macar asa...in mare...sa vedem ce te atrage!:x Pai imi e ca ma intind prea mult offtopic si nu cred ca ar fi indicat.:ban Link to comment Share on other sites More sharing options...
nae rx 4 Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 (edited) Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) bun topicul ..acu ca l am citit pe tot nush ce sa zic cred ca m am bagat in ceatza si mai tare .....ok am priceput cum sta pe drum ce face si cum face cum sta cu piesele si ce nu poate face .....dar cu fiabilitatea ? din cate am auzit si vazut masinuta asta e ca un mic tanc ..foarte putini proprietari am auzit sa se planga de ele ....si ca sa l lamuresc pe colegul de mai sus...de un discovery sau de un pajero nu poti abuza asa cum faci in cazul unui patrol sau G sau chiar si in cazul unui samurai...pe mine ma bate gandul sa schimb discoul cu un jimny si daca lumea considera ca in jimny nu ai spatiu sa incerce un defender cu carma pe stanga si dupa aia sa se planga...:ha: Edited February 27, 2012 by nae rx 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bebesaint Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) ...pe mine ma bate gandul sa schimb discoul cu un jimny si daca lumea considera ca in jimny nu ai spatiu sa incerce un defender cu carma pe stanga si dupa aia sa se planga...:ha: Nici in Defender nu ai spatiu? Sunt pozitionate scaunele rau? Pare destul de mare masina... Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link to comment Share on other sites More sharing options...
VAXXi Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) dar cu fiabilitatea ? Copiez aici un text de pe BigJimny: To my shame I am a completely incompetent car owner. I am rubbish at maintenance, have a memory like... something with a bad memory, and have even been known to totally forget a year's service. I bought a 51 reg Jimny new, however many years ago that was... It's done about 150k now. It's been over mountains and tracks on holidays in Ireland, it's got me out of snowy situations at home by cutting through fields when the roads were jammed with abandoned cars and the ploughs couldn't get through. On a daily basis it rumbles over some of the worst maintained rural roads in Hertfordshire. A couple of years ago I had trouble with it overheating. In fact, I drove back from Cornwall to Hitchin in Herts with the temperature needle jammed against the ceiling and the radiator boiling. I had to stop every 10 minutes to put more water in. A cowboy mechanic mate did a temporary repair and I carried on driving it for another 6 months with frequent overheating. When I eventually took it to my proper mechanic he shrugged and looked at me in disgust. "That'll be your head gasket knackered at least," he said. "And you've probably stuffed the engine generally." I left it with him and expected the worst. A day later I had a call from him with an unbelievably low bill. He was incredulous and told me that all he'd found that needed doing was a new radiator. He accused me of exaggerating the Cornwall story until my wife confirmed the truth of my stupidity. A few months later I went back to him and asked him why the engine was making a noise. Again he phoned me the next day and asked me how long I'd heard the noise. I told him it was a couple of weeks. "Well," he sighed. "There was just about no oil in it." He went on to mention that I might have noticed the oil light if I didn't have sunglasses, pens etc stacked in front of the instruments. I confessed that I'd had it serviced by the cut-price cowboy. The real mechanic shrugged and told me that the cowboy hadn't tightened a drain plug... or something like that. I learned my lesson. I now take the Jimny to the proper mechanic regularly and at the first sign of any problems. I love the car and am thoroughly ashamed of my negligence. But even more than that I am amazed that, despite what I put it through, that 10 year old Jimny is still going strong. What's more, it has NEVER failed to start first time. If I can ever afford another new car - even if I win the lottery - I'll just get another Jimny. Amazing things. Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibm390s Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) De ceva vreme am inceput sa chochetez cu ideea de a cumpara o masina pentru iesiri de weekend care in timp sa o modific pentru off-road. Avand in vedere ca iesirile nu cred ca vor fi foarte dese iar eu nu ma prea dau in vant dupa hardughii mari m-am decis dupa o analiza mai atenta asupra lui Jimny. Citind atat aici cat si pe forumuri de afara despre el am fost destul de multumit dar ramane o problema, sa vad efectiv cum se comporta o un jimnica in realitate. Daca cineva are timp/chef (contra cost bineinteles) sa ma plimbe si pe mine juma de ora cu un jimnica mai asa de off-road as ramane profund indatorat. Locatiile intre care fac naveta saptamanal sunt cluj - baia mare dar ma pot deplasa si in alte localitati pe un radius de 2-300km sau odata pe luna prin capitala si zona limitrofa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexb25 Posted August 22, 2012 Author Share Posted August 22, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) De ceva vreme am inceput sa chochetez cu ideea de a cumpara o masina pentru iesiri de weekend care in timp sa o modific pentru off-road. Avand in vedere ca iesirile nu cred ca vor fi foarte dese iar eu nu ma prea dau in vant dupa hardughii mari m-am decis dupa o analiza mai atenta asupra lui Jimny. Citind atat aici cat si pe forumuri de afara despre el am fost destul de multumit dar ramane o problema, sa vad efectiv cum se comporta o un jimnica in realitate. Daca cineva are timp/chef (contra cost bineinteles) sa ma plimbe si pe mine juma de ora cu un jimnica mai asa de off-road as ramane profund indatorat. Locatiile intre care fac naveta saptamanal sunt cluj - baia mare dar ma pot deplasa si in alte localitati pe un radius de 2-300km sau odata pe luna prin capitala si zona limitrofa. Salut, Daca ajungi prin Ploiesti da-mi un PM si ne intalnim. Jimnyholic inside :j Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Salut, Daca ajungi prin Ploiesti da-mi un PM si ne intalnim. Iar tu pe mine. :ha1 Vin si eu cu al meu sa-i aratam la om veveritele in actiune:h5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibm390s Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Va multumesc la amandoi pentru amabilitate. Va anunt ce si cum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vili Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Si Brasovul este dispus sa-ti arate un Jimny... PM daca vii in zona Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) De ceva timp ma tot gandesc la achizitionarea unui suzuki jimny. Vreau sa va intreb daca pot agata de el o remorcuta, motorul face fata ? 1.3 benzina. Taxa de poluare pentru un jimny 1.3 benzina din 2000 euro 3 am vazut pe autovit ca este 300-400 euro. Am gasit unul pe autovit din 2001 rosu si in anunt specifica ca-i motor euro 4, de cand au inceput sa se fabrice euro 4 ? Multumesc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plummer Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Pentru anul 2001 cred ca i se poate da maxim euro 3. Euro 4 este dupa 2005. ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Nu chiar... depinde de mai multi factori: - motorul M13A poate fi euro3 sau 4 in functie de tara unde a fost inmatriculat prima data - motorul G13B este doar euro3 - al meu e an 2004 si e euro4, deci un alt factor este RAR-ul (masina a fost prima data inmatriculata in Romania). Importante in acest sens sint actele masinii. Daca acolo scrie explicit euro4/euro3, atunci lucrurile sint clare. Daca masina provinde din Germania si in acte apare e3/e4, asta nu e relevant, sint doar niste norme ale lor interne. Tot pentru Germania, daca masina are sticker verde cu cifra 4 in mijloc, nu inseamna ca e euro4, ci doar semnifica ca are voie sa circule in "environmental zones" Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) cred ca trecut gresit. masina e adusa din Anglia, volan pe dreapta si taxa din cate a aflat el este in jurul la 500 maxim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Nu chiar... depinde de mai multi factori: - motorul M13A poate fi euro3 sau 4 in functie de tara unde a fost inmatriculat prima data - motorul G13B este doar euro3 - al meu e an 2004 si e euro4, deci un alt factor este RAR-ul (masina a fost prima data inmatriculata in Romania). Importante in acest sens sint actele masinii. Daca acolo scrie explicit euro4/euro3, atunci lucrurile sint clare. Daca masina provinde din Germania si in acte apare e3/e4, asta nu e relevant, sint doar niste norme ale lor interne. Tot pentru Germania, daca masina are sticker verde cu cifra 4 in mijloc, nu inseamna ca e euro4, ci doar semnifica ca are voie sa circule in "environmental zones" ambele tipuri de motoare au distributia pe lant ? Scrie cumva in carte tipul motorului ? sau cum il aflu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) G13 are distributie pe curea. M13 are distributie pe lant. Daca prin "carte" intelegi cartea de identitate, atunci da, acolo e scris codul motorului. Optic, G13 are o singura axa cu came, deci capacul de la chiuloasa e mai mic, M13 are 2 axe, deci capacul e mai mare. 16 valve au amindoua. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Iar la unele G13 difera admisia si carcasa de la distributie e de plastic negru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
octav_man Posted October 27, 2012 Share Posted October 27, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Proaspat posesor de Jimny! Mult timp l-am ochit, am prieteni pasionati de off-road, eu ma mai distrez cu ATV-ul...asa ca am decis sa imi iau o jucarie noua! Si nu ma plang! Chiar imi place! Pe asfalt?! nu e in teritoriul ei! si mai ales ca e greu sa simti asfaltul ok cu jimny dupa ce ma dau jos dintr-o limuzina cu vreo 235 CP.... dar unde Umbrarescu si alti Regi ai Asfaltului nu au ajuns sa faca bani...e super!!! Abia astept sa vina ziua de luni si sa merg sa ii iau gume de off-road! promit sa revin cu detalii si impresii dupa primele kg de noroi de pe caroserie!!! Don't drink and drive! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chivi Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) Salutari. Ma gandesc si eu, destul de intens in ultimul timp, sa-mi iau un Jimny. Avand in vedere ulterioara lui utilitate mi se pare o alegere destul de echilibrata daca ne gandim la costuri, atat inainte cat si dupa achizitie. Intentionez sa-l folosesc off-road atat cat inteleg eu iesirile la vanatoare prin campurile si mocirlele mioritice, ceea ce cred ca se va achita de sarcini cu brio. Am intalnit foarte multi posesori de Jimny care-mi impartasesc patima vanatorii foarte multumiti de jucarie. Vroiam sa va intreb ce parere aveti despre 1366cc (1.4 benzina), 82cp,60kw? Este vreo diferenta fata de 1.3,86cp,63kw ??? Poate exista vreo diferenta majora intre cele 2 motoare dat fiind ca 1.3-urile sunt cu mult mai intalnite decat 1.4 ??? Va salut !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:) nu exista 1.4 pe jimny :ha1. mai documenteaza-te. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts