Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:)

alexb25
 Share

Recommended Posts

Re: ghidul celui care vrea JIMNY (si nu stie inca ce vrea :grin:)

Salutari. Ma gandesc si eu, destul de intens in ultimul timp, sa-mi iau un Jimny. Avand in vedere ulterioara lui utilitate mi se pare o alegere destul de echilibrata daca ne gandim la costuri, atat inainte cat si dupa achizitie. Intentionez sa-l folosesc off-road atat cat inteleg eu iesirile la vanatoare prin campurile si mocirlele mioritice, ceea ce cred ca se va achita de sarcini cu brio. Am intalnit foarte multi posesori de Jimny care-mi impartasesc patima vanatorii foarte multumiti de jucarie. Vroiam sa va intreb ce parere aveti despre 1366cc (1.4 benzina), 82cp,60kw? Este vreo diferenta fata de 1.3,86cp,63kw ??? Poate exista vreo diferenta majora intre cele 2 motoare dat fiind ca 1.3-urile sunt cu mult mai intalnite decat 1.4 ??? Va salut !!!

Salut,

Nu am auzit de 1,4 pe jimny!!!

Eu am 1328cmc 82CP/60KW (cod: M13A). Cel mai nou motor este cel 1,3 VVT 86CP/63KW

NU as putea zice ca simti ceva diferente intre cele doua motoare (sunt NUMAI 4CP diferenta).

Dar exista alte diferente ca de exemplu:

- M13A are distributia pe lant,

- maneta la cutia de transfer

Eu cand am luat jimny m-am gandit la cele doua amanunte enumerate mai sus.

Jimnyholic inside :j

• Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Si motorul M13AA (86CP) are distributia pe lant, e aproape acelasi motor. El s-a pus pe jimny-urile cu "facelift",care au ceva modificari la interior, alta cutie viteze, alta cutie transfer (si care au alte rapoarte, evident). Pt vanatoare chiar nu cred ca ai avea nevoie de toate astea.

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"

Merci pentru raspunsuri baieti. Asa e, ma mai documentez, ideea cu 1.4 mi s-a parut si mie putin dubioasa, de aia v-am si intrebat, o preluasem din descrierea unui Jimny pus la vanzare pe un site. 1.4 benzina, acum am inteles ca e o greseala :ang1

Si motorul M13AA (86CP) are distributia pe lant, e aproape acelasi motor. El s-a pus pe jimny-urile cu "facelift",care au ceva modificari la interior, alta cutie viteze, alta cutie transfer (si care au alte rapoarte, evident). Pt vanatoare chiar nu cred ca ai avea nevoie de toate astea.

Corect, mai exact difera chiuloasa, acolo unde vedeti "gilma" aia e partea de VVT.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

• 3 weeks later...

Salutari,

interesant si inspirat topic.

Eu sunt in cautarea unei masini de teren si Jimny mi se pare deocamdata cea mai interesanta si mi-a placut ce-am citit pe-aici.

Ma gandeam, printre altele si la o Vitara, dar, din ce-am mai studiat, parca Jimny ramane in fata.

Din pacate n-am avut ocazia sa merg intr-unul pana acum dar chiar si asa e o masinuta care pare o alegere buna.

Ca incepator in off road ma cam tem de tendinta de rasturnare de care am tot citit. Altfel, din partile negative, inteleg ca nu e prea in largul ei la sosea si pe curbe, ceea ce nu suna prea bine, mai ales ca as vrea sa ajung si prin munti/dealuri ceva mai departate de Bucuresti. Si recunosc ca nu ma incanta perspectiva unui drum cu max 80km/h pana la Oradea de ex...

Edited by Zeneca

Toate masinile cu garda mare se rastoarna mai usor decit un turism spre exemplu, cel putin la viteze mari. Cam toate masinile de teren (hint: X5 NU e masina de teren) au viteza de croaziera undeva intre 80 si 100 de km/h. Se poate merge cu (mult) mai mult, dar e riscant si consumul creste foarte mult.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Salutari,

interesant si inspirat topic.

Eu sunt in cautarea unei masini de teren si Jimny mi se pare deocamdata cea mai interesanta si mi-a placut ce-am citit pe-aici.

Ma gandeam, printre altele si la o Vitara, dar, din ce-am mai studiat, parca Jimny ramane in fata.

Din pacate n-am avut ocazia sa merg intr-unul pana acum dar chiar si asa e o masinuta care pare o alegere buna.

Ca incepator in off road ma cam tem de tendinta de rasturnare de care am tot citit. Altfel, din partile negative, inteleg ca nu e prea in largul ei la sosea si pe curbe, ceea ce nu suna prea bine, mai ales ca as vrea sa ajung si prin munti/dealuri ceva mai departate de Bucuresti. Si recunosc ca nu ma incanta perspectiva unui drum cu max 80km/h pana la Oradea de ex...

Uite cum sta treaba,

- Trebuie sa adaptezi stilul de mers la masina cu care mergi...

- Cand cumpari masina trebuie sa te gandesti ce faci cu ea....daca o iei sa mergi pana la oradea si inapoi in fiecare saptamana.....

- Eu am mers pana la Campulung din B cu Jimny cu Simex-uri pe autostrada cu 120 ....afara uscat...vara...iarna asta e...mergi mai mai incet distante mai mai mari de franare, viteza mai mica sau foarte mica cu Simex-uri pe zapada....

E mult de scris si de povestit...dar cand iti iei o masina trebuie sa faci un mix - la ce o folosesti, cat de des, e singura masina, e doar de distractie, ce drumuri ai de facut....etc...

• Like 1

Foarte corecta observatia ta cu adaptarea stilului de condus la masina.

Iarna am mers cu 120 la ora doar pe autostrada si doar pe asfalt uscat. Acum 2 ierni am mers pe autostrada pe timp de viscol cu 70 la ora si eram printre aia care mergeau tare :grin:

@Zeneca: Am mers cu Jimny de la Bucuresti la Vatra Dornei sau pe Semenic sau in Sasca si pot sa iti spun ca portiunile unde poti sa mergi rapid cu un turism sint compensate oarecum de portiunile unde mergi repede cu Jimny, deci nu e chiar atit de tragic.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Cand vorbeam de rasturnare nu faceam comparatie cu o masina de strada. Ma gandeam intre Jimny si alte masini de teren, care sunt mai stabile prin constructie (mai late, mai lungi).

Jimny este o masina corecta, daca nu ceri de la ea mai mult decat poate sau mai bine zis pentru ce este gandita, este o masina ideala, pe vremuri nu demult trecute majoritatea conduceau Dacia 1300 de 54 cp si nu era nicio problema, toti se descurcau si erau multumiti de masina, sa nu uitam ca pe acele vremuri Lada Niva era un lux.

Edited by dorin4x4

Bai nene (apelativ generic), orice masina o rastorni daca vrei, ie-te

cu "de-aia lunga si stabila".

Si o poza luata tot de pe forum d-aici pentru exemplificare si inchis gura necredinciosilor :wink:

151349171_CapacitatiOffroad.thumb.jpg.0bea07c6f1ba871322aba46bcbd427fc.jpg

Parerea mea™: fa un drive test si vezi daca iti place, apoi gandeste-te daca vrei cu adevarat un utilaj si nu o masina (ca masina la nivelul mediei de piata acum, nu e!) Din cate-am observat eu, ori dezvolti o dambla apriga pentru masina asta, ori ti se pare o tampenie si nu intelegi ce dracu' vad altii la ea :grin:

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027.

Mai curand o dambla... :)

Initial m-am gandit la un Samurai, apoi am ramas undeva intre Jimny si Vitara. Jimny imi place f mult (chiar daca Vitara arata f bine) si este, cel putin in principiu utilajul pe care il aleg. Doar ca necunoscand utilajul, nici macar ca pasager, am si eu indoieli, intrebari, temeri, etc.

@zeneca: indrazneste mai mult si cere un drive test unui coleg de forum, asa iti vei confirma sau infirma asteptarile, temerile, etc... cred ca vei gasi pe cineva dispus sa te plimbe putin si sa-ti arate una, alta

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...

Fa un topic nou in care sa specifici zona si sa ceri ajutorul pentru un test-drive. Sau urmareste iesirile din zona ta si roaga un Jimnist sa te ia copilot.

Samurai incepator

Haida bre,

Care mai doreste care mai pofteste.....la test drive cu Jimny sa ma sune - 0724227445

Zona Dragomiresti Vale - Zurbaua - 5 km pana in fata portii mele de la centura Buc iesire prin Chiajna! se poate si iesire prin Chitila

Deci sunati discutam programam....

Avem camp, avem paduri,....avem di tati...

Cu drag,

EU

Mugur

PS: am o rabla din 2007 36.000 km simex troliu si scut...:) :grin:

Edited by Mugur Iacob
  • Like 1

Pai daca ar vrea cineva sa ma plimbe putin ar fi bine. Sunt convins ca as fi mai lamurit decat din multe studii pe net :)

Da-mi un PM. Sunt din Bucuresti si am teren de offroad usor in spatele blocului, zona Berceni :wink:.

534531_10151064393385684_1151447861_n_98421500.jpg.ca4b613e185fd32965676f5f9c14d5d2.jpg

Edited by satiriadis
Jimny 2002 - RinoCerbul

Hai sa imi dau si eu cu parerea acu, dupa prima zapada adevarata si iesire cu Jimny!

SUPER!

Pt 3500 euro cam cat m-a ajuns pe mine agregatul, merita fiecare cent in parte!

Fun cat cuprinde si tot ce iti poti dori de banii asti!

Este o masina corecta, buna sa te duca in locuri unde altii doar viseaza sa mearga pe jos!

Nu ma stept la confort sau cine stie ce gadget-uri, pt asta am alta masina!

Insa ce poate sa faca asa, stock, cum o am eu, doar gume de iarna bune si un scut la diferential, e super ok!

Abia astept sa mai am timp si bani si sa fac si alte investitii in masina asta! Nu imi va parea rau!

Cand cuplezi 4x4 L este o cu totul alta masina decat ce simti la un condus obisnuit, 4x2.

Si in oras nu imi fac niciodata probleme ca nu gasesc loc de parcare! Pe o bucata de bordura si un bolovan am parcat-o!

Consumul...la mine cam marisor, cca 11 l/100km, e posibil sa ii fac o testare, poate e ceva nesetat bine! Am schimbat bujiile..mai vedem! Insa...nu imi fac griji de DPF, turbina, EGR si alte chestii!

Benzina si ulei bune!

Bottom line:

Masina corecta, utila pt oras si iesiri off-road medii in varianta stock!

Pt extrem e de investit!

Pt drumuri lungi...sunt si alte variante la acelasi pret!

Iar cine vrea un test drive in zona Neamt, il servesc cu cea mai mare placere! Am aici de-a trasee de nu imi ajunge o pagina sa le enumar!

Azi am framantat toata zapada din gradina, ca inca nu am numerele definitive pe masina, maine le ridic! :grin:

Don't drink and drive!

Multumesc celor care s-au oferit pt o plimbare. Am avut ocazia sa ma plimb putin cu Jimny si sa-mi fac o idee mai coerenta. Raman destul de hotarat la un astfel de utilaj cu care cred ca m-as intelege destul de bine :)

Hai sa imi dau si eu cu parerea acu, dupa prima zapada adevarata si iesire cu Jimny!

SUPER!

Pt 3500 euro cam cat m-a ajuns pe mine agregatul, merita fiecare cent in parte!

Fun cat cuprinde si tot ce iti poti dori de banii asti!

Este o masina corecta, buna sa te duca in locuri unde altii doar viseaza sa mearga pe jos!

Nu ma stept la confort sau cine stie ce gadget-uri, pt asta am alta masina!

Insa ce poate sa faca asa, stock, cum o am eu, doar gume de iarna bune si un scut la diferential, e super ok!

:grin:

Optimismul tau e tonic.

Multumesc !

Florin

LJ70, ex Jimny, ex IMS M461

• 8 months later...

Ma pasioneaza masinile si schimb in medie cate una pe an - cumpar si vand. Jimny este a 11 -a masina a mea si o sa ramana la mine. O conduc zilnic si zilnic ma face sa zambesc.

• Like 1

• 3 months later...

Salutare,

Tot ma informez de masina asta de vreo 4 ani si cand zic ca asta este si ca jimny imi cumpar tot se gaseste cate unu sa-mi spuna ca nu am loc in ea, am cam 1,90 si vreo 105kg in viu :) Pana acum nu am avut ocazia sa ma urc in asa ceva sa vad macar daca incap fara sa ma dau cu crema :)

Eu sunt din Ploiesti si vad cateva jimny-uri prin oras dupa care balesc :) Cum niciodata nu mi-am permis sa abordez pe cineva in trafic sau in vreo parcare sa ma lase macar sa ma urc in ea sa vad daca incap. Asadar daca are careva 1-2 minute disponibile sa lase un gras inauntru v-as fi recunoscator :D

Masina vreau sa o iau pentru mers la pescuit (cu un thule deasupra cred ca se rezolva nevoia de portbagaj mai mare) pentru mers iarna doar pe zapada si gheata si pentru unele plimbari pe forestiere cand nevoia o cere. In restul timpului merg doar cu motocicleta.

Multumesc frumos!

Florin

Da-mi un PM. Sunt din Bucuresti si am teren de offroad usor in spatele blocului, zona Berceni :wink:.

Nu recomand, cioburi, cuile, fiare de tot felul.

Aurolacii si cainii sunt bonus.

Nemo me impune lacessit !

Salutare,

Tot ma informez de masina asta de vreo 4 ani si cand zic ca asta este si ca jimny imi cumpar tot se gaseste cate unu sa-mi spuna ca nu am loc in ea, am cam 1,90 si vreo 105kg in viu :) Pana acum nu am avut ocazia sa ma urc in asa ceva sa vad macar daca incap fara sa ma dau cu crema :)

Eu sunt din Ploiesti si vad cateva jimny-uri prin oras dupa care balesc :) Cum niciodata nu mi-am permis sa abordez pe cineva in trafic sau in vreo parcare sa ma lase macar sa ma urc in ea sa vad daca incap. Asadar daca are careva 1-2 minute disponibile sa lase un gras inauntru v-as fi recunoscator :D

Masina vreau sa o iau pentru mers la pescuit (cu un thule deasupra cred ca se rezolva nevoia de portbagaj mai mare) pentru mers iarna doar pe zapada si gheata si pentru unele plimbari pe forestiere cand nevoia o cere. In restul timpului merg doar cu motocicleta.

Multumesc frumos!

Florin

Dă-i un PM lui LorD`Eko. Este tot ploieștean, ca și tine și este un băiat de nota 10! Te va ajuta, doar explică-i situația.

Toate cele bune!:h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use