4L Limited Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Buna seara, dupa ce m am prezentat :) m am hotarat sa pun si eu o intrebare (pe moment doar una). Sunt noul posesor al unui GC 2001, 4L Limited care este inzestrat cu Quadra Trac II , problema apare atunci cand schimb din High in Low si invers, levierul merge destul de greu iar cand pleaca sau ajunge in High caraie ca la tractor (ceva de genul) si simt la mana cum parca se chinuie rotitele pe acolo. Nu stiu care ar fi problema sau poate asa trebuie sa fie! Multumesc! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Buna ziua ! Posibil ca din cauza utilizarii rare a treptei de LOW la proprietarul anterior, reductorul NV247 sa fi "uitat" putin sa schimbe corect. Acelasi lucru se intampla si din cauza unei timonerii murdare sau deformate (lovituri, etc.), care nu permite deplasarea corecta a levierului reductorului 100% in pozitia corecta, chiar daca tu crezi ca asa sta... Recomandarea este sa cureti timoneria din exterioriul reductorului, sa gresezi in mod repetat mecanismul cu ceva WD40 & Co, (atentie, WD40 este solubil in apa, adica nu va sta mult timp acolo !), apoi sa speli cu ceva jet puternic zona, ca WD-ul are si talentul de a inmuia mizeria. Cand treaba s-a uscat, se foloseste vaselina normala, si apoi se utilizeaza mai des treapta de low. Si daca e nevoie, se greseaza din nou. Atentie: treapta de low se actioneaza doar cu masina stand pe loc si utilizarea treptei se face doar in terenuri cu aderenta slaba, nu pe asfalt, beton or something else ! Riscul este de a plesni cruci de cardan, articulatii CV sau ceva de obicei mai scump. Si nu cred ca vrei asta... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Multumesc pentru raspunsul prompt ! Am sa trec la curatat si gresat pe acolo. Din cate stiu eu masina a fost folosita doar in regim normal. Este adevarat ca doar pe loc se schimba in low, nu stiam si am tot incercat sa schimb cu masina in mers la pas insa nimic. Asta e ....invat incet :ocdespre asta. Alta intrebare ar fi: servo directia face un zgomot, tot ciudat zic eu, cand este virat la maxim dreapta/stanga. Zgomotul este ceva de genul ca si cum ai baga un bat in ventilator. Am deschis capota si se aude din servodirectie. Sa fie asta o problema? Precizez ca uleiul este la nivel. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 (editat) Re: Probleme Quadra Trac II ??? Buna ziua ! Cand directia este la cursa ei maxima, pompa de servo este cel mai solicitata, mergand sa zicem "greu". De obicei, ca urmare a acestui fenomen, daca cureaua care antreneaza pompa nu este intinsa destul sau uzata, va tinde sa scartaie, fulia pompei patinand pe ea. Zgomotul care se manifesta la tine estimez ca este de la ceva joc in fulii sau la curele, sau de la un intinzator uzat, care nu mai tine aliniata cureaua asa cum ar trebui, si ceva freaca pe altceva. Pentru identificarea sursei, ai nevoie de inca o persoana care sa invarta de volan de la un cap de cursa la altul, timp in care tu bagi nasu' sub capota si ascuti urechea si ochiul. Urechea ca sa auzi cand se intampla fenomenul, iar ochiul ca sa vezi unde se intampla treaba... Si apoi iei masurile necesare. Stima, Dragos Editat Mai 10, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 (editat) Re: Probleme Quadra Trac II ??? Am ascultat sa vad de unde vine si mi se pare ca vine din servo....posibil sa fie de la curea deoarece nu a fost schimbata inca, pare putin uzata, prezinta mici crapaturi. La cati Km se schimba curelele si daca trebuiesc schimbate si ceva role? Masina in cauza are cca 126 mii km! :tk Editat Mai 10, 2011 de 4L Limited Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Salut si bine ai venit. Ai mai cuplato in Low? (dar de data asta pe loc nu in mers) mai face urit ? Pentru inceput daca nu sti nimic de trecutul masinii ar fii indicat sa incepi sa schimbi toate consumabilele adica uleiuri peste tot, Motor, Cutie transfer, grupuri fata si spate, Cutie viteze aici ai si filtru de scimbat, Curea agregate, role, intinzator si restu de filtre. Cutia de transfer poate sa faca figuri si din cauza uleiului daca este contaninat cu apa sau daca este invechit. Gasesti aici mai mule informatii http://www.wjjeeps.com/jmenu.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Salut Alex Suv si bine v am gasit! Acum am venit de pe "teren" cu ea, am fost pe un teren moale si am cuplat Low sa vad cum merge :d, spre uimirea mea merge super, nici nu ma asteptam sa mearga asa un 4x4. Nu mai scoate niciun sunet cutia acum cand dau in Low. Facea figuri deoarece eu dadeam incet in N si dupa in Low si invers. In manual scrie ca tre sa schimbi ferm si asa am si facut fara sa mai simt nimic. Posibil sa fi fost si cum a spus colegul Heavy D. nefolosit Low/High deoarece masina a fost folosita doar pe drumuri normale. Zilele astea vin in tara, dar cand ma intorc am sa ii schimb tot ce tine de consumabile. O intrebare insa: cureaua de transmisie unde este ?:cn Este aceiasi cu cea care invarte servo/alternator ? Mutumesc! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Salut Cureua de transmisie este aceeasi cu alternator, pompa apa etc. Uite o ai aici http://www.wjjeeps.com/serpentine.htm Ma bucur sa aud ca merge bine sa te bucuri de ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 10, 2011 Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Buna seara ! Daca tot vrei sa faci o treaba serioasa, schimbi toate fluidele (inclusiv cel de frana) si toate filtrele, precum si cureaua agregatelor anexe. Cam asa ar tebui sa arate la tine sub capota: http://i51.tinypic.com/54xjdi.jpg Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 (editat) Re: Probleme Quadra Trac II ??? Super, multumesc inca o data pentru raspunsuri si sfaturi! Ma gandeam eu ca doar o curea este, am analizat motorul azi cu lupa si nu vedeam "cealalta" curea :ha: Da Alex, ma bucur de ea foarte tare, mai am in Ro o Octavia 1.9 dar nu are treaba una cu alta. Pana acum am avut mai multe masini de la normale la sport/coupe insa niciodata masina de teren. De loc sunt din Gura Humorului dar nu am ajuns niciodata la Off Road Bucovina.....insa anul asta nu mai ratez :banana, am sa merg sa vad si eu!!! Editat Mai 10, 2011 de 4L Limited Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? 4.0 I-6 Engine: http://www.wjjeeps.com/misc/serpentine_40bs.jpg http://www.wjjeeps.com/misc/serpentine2_40bs.jpg Salut sau doua poze mai explicite Iar aici vei gasi mai multe informatii http://www.wjjeeps.com/jmenu.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 11, 2011 Autor Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? :tk inca o data pentru informatii, curand am sa ma ocup cu schimbatul pieselor necesare. Sunt curios daca la Wj se potrivesc jante de la alte modele de Jeep sau marci! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Salut ai aici detalii despre ce jante merg pe WJ http://www.wjjeeps.com/wheels.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 11, 2011 Autor Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Cred ca totul se gaseste pe acel site :grin: . Mai am o nelamurire cu privire la cum functioneaza 4x4, mai devreme am vrut sa urc cu roata fata stanga pe un damb, am urcat dar roata dreapta fata a intrat in noroi si a inceput sa patineze, am accelerat dar tot patina. ntrebarea mea este de ce nu a impins spatele? Am incercat aceiasi varianta dar in low si a facut la fel :hl. Este normal sa se intample asa? Poate gasesc undeva detalii despre funtionarea 4x4! Marius Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? E nu se gaseste chiar tot :grin: Sincer din punctul meu de vedere nu cred ca este normal ca o roata sa patineze iar restu sa nu traga. La problema asta poate te ajuta Heavy D. M-ai pus pe ginduri :wink: , dar totusi cu ai iesit de acolo? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 11, 2011 Autor Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Am dat inapoi ca rotile din spate erau pe uscat, era ca un mal in fata si am vrut sa urc pe o parte doar cu fata stanga. Cand a urcat stanga si trebuia sa urce si dreapta, am dat de o groapa cu noroi exact cat roata. Si asa a inceput sa patineze fata dreapta in groapa si nu mai mergea inainte, practic nu mai tragea ci doar patina o singura roata. Am dat inapoi si am mai incercat odata in aceiasi pozitie, am patit la fel :( . Poate chiar nu am facut cum trebuie ceva.....am sa merg sa mai incerc maine :grin:. Astept si parerea colegului heavy D. :tk Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? aici sunt citeva explicatii cum functioneaza sistemul 4x4 http://www.wjjeeps.com/tcases.htm am mai vazut situatii cind erau doua roti pe diagonala ( fata stinga cu spate dreapta ) care patinau si tot a plecat din loc mai greu dar a plecat ciudat ca nu a impins spatele. Il asteptam pe Heavy D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 11, 2011 Autor Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Am gasit un filmulet pe youtube cu un Wj care a patit exact ca si mine. Nu il postez deoarece nu stiu daca am voie :grin:. Asta inseamna ca este ceva normal :ha: sa patineze asa. Si pe spate patineaza la fel daca este una din ele suspendata. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Posteaza-l..........:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 11, 2011 Autor Partajează Postat Mai 11, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Aici se vede exact cum am patit si eu!! http://www.youtube.com/watch?v=Lb1BKdlvYBk&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=43pOscLxz2M&feature=related Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Salut aha deci erai si tu tot in diagonala suspendat asa da Ca nu intelegeam cum sa ai rotile spate pe uscat si una de pe fata sa patineze iar tanculetul sa nu treaca peste dimb :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Salut aha deci erai si tu tot in diagonala suspendat asa da Ca nu intelegeam cum sa ai rotile spate pe uscat si una de pe fata sa patineze iar tanculetul sa nu treaca peste dimb :grin: Salut, asta ce inseamna ca pe diagonala se intampla mereu ca in filmulet? Nu este normal oare ca in cazul asta sa impinga spatele sau cev ade genu asta? In cazul meu roata nu era suspendata ci era in noroi....practic patina in gol ca si cum ar fi suspendata :grin:. Unde sunt acum nu gasesc un loc cu noroi sa vad cum se comporta cu toate 4 in noroi. Atunci cum mai patineaza? :dr2 Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Sincer nu stiu daca este normal Heavy D ne poate lamuri. Un prieten a avut un WJ de 4 L ca al tau intr-o situatie similara a reusit sa urce cuplat in low mai greu chiar putin chinuit dar a trecut eu cu WH 3 L CRD Limited nu am avut probleme pe aceeasi panta. In schimb am ramas intepenit pe cimp drept foarte mocirlos patinind cu toate 4 rotile am cuplato si pe low si nimic pina nu ma tras un patrol nu ma miscam de acolo :grin: o senzatie tare proasta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 12, 2011 Autor Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Astept si eu parerea lui Heavy D. sau a altor posesori de WJ. Am citit pe aici pe forum ca sunt diferite felurile de cuplare(sau cum se cheama) de la model la model, cica si Q Trac II este diferit de Q Drive, etc. Asta am inteles eu! :cn Inca nu stiu cum se "utilizeaza" dar am sa invat :grin::grin::grin:. Bafta Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Re: Probleme Quadra Trac II ??? Buna ziua ! In primul rand, diferentialul central este blocat doar pe pozitia LOW a cutiei de transfer. In HIGH e frectie, nu ai ce cauta in acea pozitie in teren ! Si daca ai anvelope de strada, stai acasa. In al doilea rand, Quadra Trac II nu are diferentiale blocabile sau LSD-uri in punti, deci sa nu te astepti sa traga ambele roti ale unei punti, atunci cand ti-ai dori asta... In al treilea rand, doar Quadra Drive (si Quadra Drive II, dar cu LSD-uri gestionate electronic) include diferentiale aproape blocabile, ca treaba e supravegheata electronic iar cuplul se transmite pe baza de presiune hidraulica (cu pompa aferenta). In esenta, avem asa: - Quadra Trac = BAD - Quadra Drive = BETTER - Command Trac + doua diferentiale blocate tot timpul = THE BEST Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate